Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שכירת טסלה 3 ליום אחד.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 10.10.2025 בשעה 05:03, LaCoco כתב:

מישהו שאני מכיר שכר מודל 3 (פרפורמנס) בישראל לכמה שבועות, אז אפשר.

לך על זה, אבל אני לא מבין מה הבעיה בדיוק. כן זה רכב מתקדם יותר, כן התפעול הוא ממסך והוראות קוליות. אבל כל השאר אותו דבר, במיוחד שלא מדובר בדגמים החדשים (כלומר עדיין מתפעלים את המגבים והאיתות כמו ברכב סטנדרטי במקום כפתורים).

50 זה לא קשישה - לדעתי מתרגלים לזה, אבל עדיין אין פסול לבדוק. אי אפשר לשאול את חנות הטסלה אם אפשר לקבל את זה ליום? בארה"ב אפשר לפעמים.

מאז שעברתי לחשמלי (בין היתר מודל Y) אני לא יכול לגעת ברכבי דלק. לוחצים על הדוושה ומחכים לתגובה, רועש, מתנדנדים מצד לצד והתנהגות כביש גרועה. שכרתי לא מזמן מיצובישי היילנדר דגם 2025 עם כ-25 אלף קילומטר. אם לא הייתי מכיר, הייתי חושב שזה מודל 2013.

לא יודע איך אפשר לסבול רכבי דלק סטנדרטיים (לא מדבר על דברים מיוחדים) אחרי שמנסים אפילו פעם אחת חשמלית.

מצד שני, אני אודה שהטסלות הישנות הן לא בדיוק כליל השלמות - החדשות (היילנד וג'וניפר) מושלמות.

לוחצים על הדוושה ומחכים, מתנדנדים מצד לצד, התנהגות כביש גרועה?

הטסלות החדשות - מושלמות?!

שטויות יפות.

המתלים של טסלה רחוקים שנות אור מהמילה מושלם, ההגה? מתקלף, הפלסטיק? מקרקש, האיתות בהגה? לעיתים לא מגיב.

שאמשיך?

• אהבתי 3
פורסם
לפני כשעה, CarsLoverr כתב:

מיצובישי היילנדר דגם 2025

אין כזה דגם. או מיצו אאוטלנדר או טויוטה היילנדר.

לפי התאור שלך -אאוטלנדר. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 15 שעות, Derish כתב:

כמו רוב רוכשי המכוניות בעולם, נשמע שהיא כבר החליטה משלל מניעים לא רציונליים שהיא רוצה 'כזה'. במצבים כאלה כבר למדתי לפני שנים רבות לא לבזבז את האנרגיה שלי על נסיונות להסביר או לשכנע, אלא מקסימום לשאוף למזער את גובה שכר הלימוד אם הרעיון לא יוכיח את עצמו. פשוט תעזור לה למצוא אקזפלר מוצלח מיד נמוכה שאפשר יהיה למכור אח"כ בקלות, ותן לה להתמודד עם ההשלכות החיוביות והשליליות של הבחירה שלה.

למרבה הצער אתה צודק🤕 הבעיה במשפחה המורחבת היא שמשום מה יש לי תדמית של מבין ברכב(😁) אז כל פעם שנושא הרכב עולה אז "למה שלא תשאלו את חיים..." פשלה כאן תרדוף לאורך כל הפגישות המשפחתיות בשנים הקרובות. לא משנה כמה שאני מתנגד לזה.

בתאריך 10.10.2025 בשעה 05:03, LaCoco כתב:

לך על זה, אבל אני לא מבין מה הבעיה בדיוק.

אישה מבוגרת, רגילה לגז ברקס וזהו. ללמד אותה להפעיל את המזגן ברכב שלה היה חתיכת סיפור. אני חושש שלא תצליח להתמודד עם הגישה החדשה של הפעלת הרכב.

משהו קצת מצחיק, בן של חברים המליץ לה על רכב מיד 2 (Long Range לא פחות). הצצתי במשומשת וראיתי את זה...

חודש-שנה תחילת בעלות משך זמן בעלות בעלות
11/2022 פחות מחודש ליסינג
11/2022 8 חודשים חברה
07/2023 שנה ו-4 חודשים פרטי
11/2024 3 חודשים פרטי
02/2025 חודשיים סוחר
04/2025 6 חודשים סוחר

לא זוכר מתי ראיתי רכב פופולרי שבילה 8 חודשים אצל סוחר...

פורסם

עברה בי מחשבה נוספת - יש מורי נהיגה שמלמדים על טסלה.

יש מצב ששיעור של שעתיים ללימוד, בוא נקרא לזה נהיגה נכונה על רכב חשמלי, נותן לך את מה שרצית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, Haim_gds כתב:

לא זוכר מתי ראיתי רכב פופולרי שבילה 8 חודשים אצל סוחר..

ראיתי לא מעט. הסוחר משתמש בו כרכב יומיומי לשימושו הפרטי. חוסך יד, ביטוח, ואגרת רישוי. 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כבעלים של טסלה מודל 3 הקודמת.

1- התפעול ממש פשוט ואינטואיטיבי חששתי מאוד כי אשתי לא אוהבת טכנולוגיה יותר מדאי, יומיים והיא הסתדרה. 

2- הרכב עם תנוחת ישיבה נמוכה מאוד!!!! שתבדוק טוב אם זה מתאים לה בגילה.

3- לאחר חצי שנה של שימוש אפשר לומר שאני סופר מרוצה ובאמת קשה לחזור לאחור, אני מחפש רכב שני וכל רכב שאנחנו בודקים נראה לנו מיושן ועתיק.

פורסם (נערך)

אני עם דריש פה - תקנה וזהו.

אם לא תצליח להסתדר תמכרו.

אני מהמר שהיא גם תסתדר וגם תהיה מרוצה, אפילו שבחודשים הראשונים יהיה לה חם. 🤣

זה לא שהיא מתעקשת על נעל 34 כשיש לה כף רגל 42, אין מה לנסות לשכנע פה ש"תרד מזה".

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, stx כתב:

יש מצב ששיעור של שעתיים ללימוד, בוא נקרא לזה נהיגה נכונה על רכב חשמלי, נותן לך את מה שרצית.

זה.

בדיוק זה. 

הרעיון הכי יעיל לדעתי. 

כך גם הרכב משומש היטב, המורה יוכל לומר לגברת למה לצפות מבחינת עלויות\פגמים\מחלות, נשמע מצויין וחצי. 

[וכמובן, תוכל להוסיף לו כמה גרושים מהצד כדי שיבכה לה למה זה חרA של אוטו :lol:]

פות"ש- תשמח שהיא לא רוצה סייברטראק. 

אה, וגם תראה לה את השרשור של מי שמחפש מגן שמש לסאן רוף. שיהיה. שתבין שטסלה זה לא מושלם כמו שחושבים...

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 12.10.2025 בשעה 14:33, hans כתב:

אני עם דריש פה - תקנה וזהו.

אם לא תצליח להסתדר תמכרו.

בתאריך 12.10.2025 בשעה 15:21, ברווז כתב:

טוב, תודה על העזרה. העברתי את ההצעות לגברת ואמרתי (בנימוס) שאני לא הולך להתעסק בזה....

פורסם

היי, חיים, לפחות תצטט את המקור הנכון- לא אני העליתי את הרעיון אלא stx. הקרדיט שייך אליו, לא לי- גם אני רק ציטטתי אותו. :-)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חן חן לך ברווזוני.

בכל מקרה, אני משתדל להסתכל על הצד החיובי בכל עניין - בזכותכם נשארו לי רק תשע הודעות עד הדרגה הבאה!

פורסם (נערך)
בתאריך 11.10.2025 בשעה 10:46, CarsLoverr כתב:

שטויות יפות.

המתלים של טסלה רחוקים שנות אור מהמילה מושלם, ההגה? מתקלף, הפלסטיק? מקרקש, האיתות בהגה? לעיתים לא מגיב.

שאמשיך?

יחסית לרכב דלק במחיר כזה? כן..

הישנות קרקשו קצת, ועם מתלים קשיחים, איכות ההרכבה לא משהו (בחוץ), וקצת רועש במהירות.

החדשות (מזכיר - במחיר וסגמנט) - שיפרו את כל הבעיות - שקט מאוד, מספיק רך על מהמורות - עדיין מכוייל ספורטיבית אבל נעים לנהיגה רגועה. הגה מתקלף? נראה...

האיתות - גם דבר שקורה לי מדי פעם, באג שכנראה יפתר בעדכון OTA מתישהו.

עריכה: מזכיר שבמודל Y החדשה זה עדיין ידית איתות שלא כמו ה-3 (אבל שניהם עובדים עם תוכנה, אז מקור הבאג שם כנראה). עוד תלונה שיש לי זה המגבים האוטומטיים - נדלק לי ניגוב אחד כשאני עובר מתחת לגשר בגלל הצל אולי.

אם לא מדובר במשהו אקזוטי או רכבים ישנים, רכבי דלק סטנדרטים מודרניים זה מת עבורי. אבל אני לא מאשים אף אחד שמעדיף את זה - כמו שתמונות דיגיטליות אובייקטיבית יותר "טובות" (פרטים, דינמיקה) מפילם, אני עדיין אוהב פילם כצלם חובב ואין לזה תחליף מבחינות מסויימות. אבל מה שאמרתי אובייקטיבית נכון - חשמלי (ובמקרה דנן טסלה) - פחות רעש, יותר יציב, תגובה מיידית - זה הטבע של זה.

שמתי לב שקצת עירבבתי בין טסלה לחשמליות באופן כללי. אני אדבוקט של חשמליות, אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

בתאריך 11.10.2025 בשעה 11:51, zaf כתב:

אין כזה דגם. או מיצו אאוטלנדר או טויוטה היילנדר.

לפי התאור שלך -אאוטלנדר. 

נכון, מיצובישי אאווטלנדר.

בתאריך 12.10.2025 בשעה 01:39, Haim_gds כתב:

אישה מבוגרת, רגילה לגז ברקס וזהו. ללמד אותה להפעיל את המזגן ברכב שלה היה חתיכת סיפור. אני חושש שלא תצליח להתמודד עם הגישה החדשה של הפעלת הרכב.

אז עדיף באמת לבדוק קודם. 

ואם היא לוקחת בסוף, ממליץ לשים מצב נהיגה רגוע (Chill) כי זה מוריד מהתגובה המיידית, ועדיף כך למי שרגיל לנהוג על רכבי בנזין סטנדרטיים. בלי להכנס לפרטים, נהג צעיר שעדיין לא למד שליטה טובה עשה לי טוטאל לוס על טסלה בת חודשים בודדים. מעז יצא מתוק, כי שדרגתי לגרסה החדשה של הדגם ואני הרבה יותר שמח.

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם
בתאריך 11.10.2025 בשעה 17:46, CarsLoverr כתב:

שטויות יפות.

שאמשיך?

בתור אחד שיש לו את הרכב שנתיים, בהחלט שטויות יפות.

ההגה לא מתקלף, הפלסטיק בסדר גמור והאיתות בהגה מגיב פיקס.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...