Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לבלמים - 2016 BMW M235i

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הגיעה העת ואני רוצה להחליף סט שלם (קדמי/אחורי) ל-M235i 2016 שלי. הרכב היה במקור עם בלמים מקוריים (טופל רק במוסך היבואן), ואני החלפתי לו בלמים קדמיים בלבד בתקופה שאני איתו.

תחילה, הלכתי על סט OEM שרכשתי והתקנתי לבד, שכלל צלחות מחורצות מתוצרת Brembo (מק"ט 09.C398.13, לפי האתר שלהם) ורפידות Textar שפה הלכתי על הדגם הבכיר יותר שמגיע ב-M4.

לא היה שיפור במרחק הבלימה, ויתרה מכך, במשך חודשים, לא הבנתי מדוע יש רעש מוזר כשאני נוסע, ואז גיליתי שזה נוצר כתוצאה מ"אוויר" שנקלע לחריצים בצלחות וגורם לרעש הזה (מקור).

לאחר כשנה, ניצלתי את ההזדמנות שהייתי בארה"ב והבאתי סט רפידות של EBC RedStuff. ההבדל היה מאוד משמעותי; מרחק הבלימה הרגיש קצר יותר, ותחושת ה"נשיכה" הרגישה הרבה יותר טובה - הרכב אשכרה בולם.

הבעיה? מלבד הצבע האדום המחריד שלהן (שלא משתלב יפה עם הקאליפרים הכחולים שהגיעו עם הרכב שלמדתי לחיות איתו), הרעש... פשוט בלתי נסבל. הייתי מתבייש לנסוע ברכב כזה שמפיק רעשים כל כך מחרידים.

האופציות שעומדות בפני הן סט מקורי לגמרי, או Brembo Xtra, שזה בערך מה שרוב האנשים עם הרכב הזה לוקחים. הבעיה איתם שהם מגיעים עם צלחת מחורצת, וזה שוב חוזר לרעש המעצבן.

מה שחשוב לי בעיקר זה מרחק בלימה קצר, "נשיכה" מורגשת ושקט. נמאס לי מבלמים חורקים, באמת, די.

אשמח לתובנות מניסיון אישי.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

א. אתה מחפש שדרוג.

ב. יש לנו מומחה לבימרים וייבוא חלקים עבורם, @amosbmw

ג. אני באופן אישי (לא ברכבים ברמה של ה-M או קרובים) מאוד התרשמתי מהמוצרים של Ate ושל Ferodo. שווה לחפש ולהתחיל ללמוד את הסדרות. לפרודו יש את סדרת DS2500 לשדרוג של קטגוריית הרכב שלך: "DS2500 is a high-performance brake pad with road style refinement and race material ability to withstand heat".

ודגם שלא הכרתי, DS PERFORMANCE שהוא גרסת הכביש הציבורי של הרפידות המשופרות

https://www.ferodoracing.com/products/high-performance-road-car/brake-pads/DS-performance

עריכה אחרונה על ידי פריג'י

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...