Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול טיסה והחזר

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שאלה למנוסי הפורום.

הזמנתי טיסה לוילנה לנובמבר (הלוך חזור ישיר עם ריינאייר)

הבוקר קיבלתי מייל שביטלו את הטיסה ומציעים או שינוי תאריכים או החזר מלא, אבל החזר לארנק של ריינאייר (סוג של קרדיט ברינאייר)

מה אפשר לעשות? איך אפשר לקבל את ההחזר לחשבון או לאשראי?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם

אני לא רואה את רייאנאייר חוזרים ארצה בשנים הקרובות. נראה שאולירי (המנכ״ל שלהם) מנסה לסחוט את רש״ת ולא מקבל את מבוקשו. לכן אין טעם לחפש תאריכים אחרים. 

לפי החוק אם החברה ביטלה את הטיסה עליה להחזיר לך את מה ששילמת. אני הייתי ממתין עוד קצת להחזר כספי, ועוקב גם בקבוצות העוסקות בטיסות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי שההחזר מגיע לקרדיט של ריינאיר ניתן למשוך אותו דרך האתר,

לחשבון הבנק או לאמצעי התשלום שאיתו שילמת.

לפי החוק הישראלי אתה זכאי גם להפרשים במקרה ותקנה כרטיס אחר לאותו היעד באותם התאריכים.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

אני לא רואה את רייאנאייר חוזרים ארצה בשנים הקרובות. נראה שאולירי (המנכ״ל שלהם) מנסה לסחוט את רש״ת ולא מקבל את מבוקשו. לכן אין טעם לחפש תאריכים אחרים. 

לפי החוק אם החברה ביטלה את הטיסה עליה להחזיר לך את מה ששילמת. אני הייתי ממתין עוד קצת להחזר כספי, ועוקב גם בקבוצות העוסקות בטיסות.

לא לסחוט, הפוך.

הבן אדם רוצה לטוס בזול ולהציע כרטיסים זולים, הרש"ת רוצים שישלם אקסטרה ויטוס מטרמינל 3. 

הם גם ככה מקמבנים את עצמם דרך אל על אז מה אכפת להם לסחוט אזרחים. 

פורסם (נערך)

לא. טרמינל 1 חזר לפעילות מלאה. במודל של רייאנאייר מתקמצנים על 50 סנט, ובקרוב מיסי הנמל בדולרים יעלו בשל התחזקות השקל.

קרא קצת על ההיסטוריה של רייאנאייר, חברה שכאין לה בעיה להעיף צוותים מהיום למחר בשביל עוד כמה דולרים, גם אם אחר זמן קצר הם נכנסים למחסור..

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 14:53, Shaike.Zam כתב:

היי, שאלה למנוסי הפורום.

הזמנתי טיסה לוילנה לנובמבר (הלוך חזור ישיר עם ריינאייר)

הבוקר קיבלתי מייל שביטלו את הטיסה ומציעים או שינוי תאריכים או החזר מלא, אבל החזר לארנק של ריינאייר (סוג של קרדיט ברינאייר)

מה אפשר לעשות? איך אפשר לקבל את ההחזר לחשבון או לאשראי?

מניסיון, ברגע שזה בארנק אתה נותן פקודת משיכה ומקבל כל שקל בחזרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

STI 2004

פורסם

הזיכוי יכול לשמש אותך להזמנה עתידית או למשיכה לכרטיס האשראי. חבל שהם מותרים על ישראל, ככל שהתחרות פה תהיה יותר אגרסיבית - אנחנו כישראלים נרוויח. המונופול של חברות ישראליות גורם לעלייה במחירי הטיסות כמו שכשרות גורמת למחיר יקר יותר. טסתי איתם בעבר והיה מצוין - כל עוד אתה עומד בחוקים שלהם

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

מנצל"ש - אחותי תכננה לטוס בעוד שבוע עם המשפחה לברלין, ארבעה כרטיסים בשווי כ-500 דולר נרכשו מישראייר. דא עקא, היא שברה את הרגל לפני יומיים ולכן לא יכולה לטוס. למיטב הבנתי אין להם ביטוח שמכסה ביטול נסיעה. 

היא עדיין לא דיברה עם ישראייר בגלל החגים, אבל ההנחה היא שאין הרבה מה לעשות מלבד להישאר בבית ולספוג את עלות ארבעת הכרטיסים, או לנסות לדחות את הנסיעה מה שגם יעלה לא מעט.

האם מנסיונכם יש דרך יצירתית לצאת מהסיטואציה בהפסד מינימלי? איך הייתם ניגשים לזה ו/או מה הייתם אומרים לחברת התעופה? אילו שיעורי בית כדאי לעשות לפני שיוצרים איתם קשר?

פורסם

לא יודע לגבי ישראייר, בחלק מחברות התעופה יש אופציה לשנות שם בכרטיס, בתשלום כמובן.

אם זה אפשרי בישראייר נסה למכור את הכרטיסים בקבוצות פייסבוק של מטיילים, ברלין, וכדו’, יכול להיות שתצליח לצמצם נזקים.

פורסם (נערך)

ויש עוד קבוצות כמו "נתקעתי עם חופשה" וכדומה. 

בקבוצות האלו יש גם הרבה סקאמרים, אז ממליץ להיזהר. 

מקסימום תספגו את עלות השינוי אבל תקבלו חלק חזרה. 

בנוסף יש כאלו שמחכים עד ימים בודדים לפני מועד הטיסה ומוכרים את הכרטיסים במחיר אפילו יותר יקר ממה ששילמו, כי מתמחרים ביחס למחיר נוכחי (שמתייקר ככל שמועד טיסה מתקר) ולא לפי כמה ששילמו, זה כמובן הימור. אני אישית לא הייתי לוקח אותו. 

הייתי מנסה גם לשלוח הודעה לוואצפ של שירות הלקוחות של יישראייר. אולי יסכימו. 

אני שיניתי מועד טיסה עם אייר אירופה וזה לא יצא כזה הבדל גדול, אך הקנסהיה אם אני זוכר נכון סביב 100 יורו לכל 3 הנוסעים. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

@Derish כעקרון מה שמגיע לאחותך הוא החזר מיסי הנמל ותו לא. אפשר לבקש טובות, אבל ישראייר לא חייבת לה כלום מעבר לכך.

אני מקווה שלפחות שירותי הקרקע ניתנים לביטול.

בעיה רפואית מכוסה בביטוח נסיעות. כבר הרבה שנים אני מטיף בכל מקום רלוונטי, כולל שרשורי נסיעות ב-CF, לרכוש ביטוח רפואי כפעולה ראשונה אחרי הזמנת כרטיסי טיסה. המגבלה היחידה היא שאפשר לרכוש ביטוח נסיעות רק חצי שנה לפני היציאה, כך שאם הכרטיסים נרכשים קודם לכן יש סיכון מסויים. כמוכן אני מקפיד להזמין מלונות ושאר שירותי תיירות עם אופציית ביטול מאוחרת ככל האפשר, ומשלם את הפרמיה הנדרשת. 

ניסיוני גבי אירוע מקביל לזה של אחותך - פעם אחת ביטלתי נסיעה 6 שעות לפני הטיסה (אירוע השריפה בכרמל שהתקרבה מאוד למקום מגורי ולא רציתי להתרחק מהבנים) - כרטיסי הטיסה היו אבודים, ובמקרה שלי חברת התעופה (מאלב) התחמקה גם מהחזר מיסי הנמל. אני לא מתבייש בכך ששמחתי לאידה של החברה כאשר רש״ת הישראלית שלחה אותם לפירוק בגלל חובות.

אגב, באותו אירוע, אני צריך לציין את המלון בבודפשט (אינטרקונטיננטל) שלמרות שלא היה חייב שמר לי את ההזמנה וניצלתי אותה כעבור מספר חודשים. שיחת טלפון והסבר הנסיבות עשו את העבודה.

עריכה: הנה תנאי השינוי של ישראייר. קצת מורכב אבל אם יש עוד כמה ימים יש אפשרויות.

https://www.israir.co.il/Passengers_Info/Change_Cancellation_Refund_Policy

• רעיון טוב! 1

פורסם
בתאריך 3.10.2025 בשעה 15:40, - XM - כתב:

לפי החוק הישראלי אתה זכאי גם להפרשים במקרה ותקנה כרטיס אחר לאותו היעד באותם התאריכים.

זה לא נכון בהנתן והחברה ביטלה לפחות 14 ימים טרם הטיסה. 

פורסם

לא נכון. זה החוק האירופאי.

בחוק הישראלי ה 14 יום רלוונטים רק לגבי פיצוי,  לא לגבי הפרשים.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, sperial כתב:

לא. טרמינל 1 חזר לפעילות מלאה. במודל של רייאנאייר מתקמצנים על 50 סנט, ובקרוב מיסי הנמל בדולרים יעלו בשל התחזקות השקל.

קרא קצת על ההיסטוריה של רייאנאייר, חברה שכאין לה בעיה להעיף צוותים מהיום למחר בשביל עוד כמה דולרים, גם אם אחר זמן קצר הם נכנסים למחסור..

ריינאייר בהודעה דרמטית: מחרימה את נתב״ג ומבטלת את כל טיסותיה לישראל בחורף הקרוב - PassportNews

"

משמעות הודעת החברה כי לא תשוב בחורף הקרוב לפעילות בישראל היא ביטול כ-22 קווים ואובדן של כמיליון מושבים שתוכננו. הסיבה המרכזית לטענת החברה האירית: הנהלת נמל התעופה בן גוריון מסרבת, אשר את שיבוצי הטיסות ההיסטוריים שלה לעונת הקיץ 2026 (S26), ואינה מתחייבת להשאיר את טרמינל הלואו-קוסט 1 פתוח גם בעת משברים ביטחוניים.

בריינאייר טוענים כי פעילות החברה בקיץ האחרון שובשה שוב ושוב בעקבות החלטות נתב״ג לסגור את טרמינל 1 שלוש פעמים, ולהעביר את טיסות החברה לטרמינל 3 היקר בהרבה. לדבריהם, הדבר הפך את קווי הלואו-קוסט להפסדיים."

הם לא יתחייבו לטיסות ואז יקבלו הודעה שטרמינל 1 סגור בגלל טילים מאיראן. הדבר היחיד שמעניין אותם זה כסף ואם הם יפסידו הם יבטלו מראש ויעבירו את המטוסים ליעדים בלי סכנות.

מבחינתך זה התקמצנות על 50 סנט, אבל לטסים שרוצים לחסוך זה ההבדל בין 250 שקל לכרטיס טיסה לבין 650.

מבחינת המנכ"ל הוא היה מוכר כרטיסי עמידה ב-5 יורו, תחפש את הסרטון.

ואם רש"ת רוצים לדאוג לאזרחי ישראל, הם יכולים:

"עוד הוסיפו בריינאייר כי הם מוכנים לשתף פעולה עם הנהלת נמל התעופה במעבר זמני לטרמינל 3 בעת הצורך, אך דורשים שהעלויות יישארו בהתאם לתעריפי טרמינל 1.".

אבל זה ברור שהם לא ידאגו לנו, הם יחפשו להוציא עוד כסף כי שוב, הם מקומבנים.

עריכה:

אגב, כמובן שגם פה הכותרת שקרית: "רינאייר מחרימה!@$!@$%#!", כאילו זה מאנטישמיות.

הכותרת הנכונה צריכה להיות "רינאייר מבצעת שיקול עסקי קר ומבטלת טיסות לישראל כדי לא להפסיד כסף". זהו.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם

אתה מבין שכשהתנועה מצומצמת אי אפשר להפעיל את טרמינל 1 במחירים של עונת השיא. מבחינת רש״ת אלה הוצאות הרבה יותרבגבוהות פר נוסע, לא יוכלונלהשאיר את מס הנמל הנמוך. אז. לרייאנאייר יש עוד אופציה - להעלות מחירים כדי לקזז את מס הנמל (ושאר ההוצאות.ביש עליית מחירים כללית בכל התעופה בעולם).

רייאנאייר סוגרים קווים ובסיסים על שמאל ועל ימין, פעם בגלל מיסי נמל, פעם בגלל סכסוך עם הממשלה על תנאי העסקה, ופעם בגלל חוסר טייסים. ההתנהלות שלהם כוחנית וקפריזית, במקרה כרגע זה פוגע בישראל, עם סיבות ותירוצים כאלה ואחרים.

• תוכן חדש...