Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב פרקטי ב60 אלף

פוסטים מומלצים

פורסם

בן 24 סטודנט, נוסע 10 אלף קמ בשנה, בעיקר עירוני וקצת בין עירוני (עומד בפקקים בבוקר למכללה).

עד עכשיו הייתי עם איביזה 2019 ומחליף אותה כדי לשמור על קצב רענון רכבים.

המטרה זה רכב יותר חדש מהאיביזה 2020 ומעלה, אמינות, ושמירה על ערך (האיביזה בשנתיים האחרונות שאני איתה לא ירדה בכלל)

חיסכון בדלק לא רלוונטי כי אני בקושי נוסע.

ראיתי הרבה i10/20 ,פיזו 208/2008/3008 עם המנוע 1.2, אופל קורסה עם אותו מנוע בגרסאות 100 ו130 כ״ס, סוזוקים למניהם

לא סגור על מה כדאי ואשמח להמלצות וטענות

פורסם

האיביזה ממלאת את צרכיך? היא מראה אמינות? - אם התשובה לשתי שאלות אלה חיובית השאר איתה. להחליף אותה תמורת רכב שאינך מכיר זה להחליף רכב מוכר בחתול בשק.

ספציפית מנוע ה-1.2 ליטר של פיג׳ו-סיטרואן-אופל ידוע לשמצה בתקלות יקרות (יש בפורום הטכני שרשור ייעודי). אני יודע שיש כאן מי שימליץ על רכבים המצויידים בו וייתן המלצות לתחזוקה מוגברת, אבל כיוון שאינך יודע מה עבר על הרכב הייתי מתרחק ממנו.

לדעתי השאר עם האיביזה, רק תכין לך כמה אלפי ש״ח לתיקון תיבת ההילוכים, שכן שחיקת המצמדים היא בלאי שגרתי, ותתכן גם תקלה ב״מיכאטרוניק״ .

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 23.9.2025 בשעה 14:58, almogm555 כתב:

רכב יותר חדש מהאיביזה 2020 ומעלה, אמינות, ושמירה על ערך

כל אלה ביחד בתקציב של 60 אלף זה בלתי אפשרי. מצטרף למה שכתב ספריאל, תישאר עם האיביזה.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, almogm555 כתב:

תודה רבה,
איך ה3008 עם המנוע 1.6 טורבו או ה1.5 טורבו סולר?

לא נראה לי שתמצא כאלו שיהוו שיפור משמעותי מבחינת אמינות ומצבן בהשוואה לאיביזה שלך.

בודאי הדיזל שהן מבוקשות ובמחיר הזה תמצא כנראה רק אחת שנסעה המון או שיש לה איזו סיבה להמכר במחיר כזה.

שלא נדבר על השיקוצים של 1.2 מבית פיזו סיטרואן....

לא ציינת שום בעיה באיביזה ונראה שלא עשתה הרבה ק"מ.

אתה גם לא מציין שאתה צריך רכב גדול יותר.

אני לא יודע מה זה אומר "לשמור על קצב רענון רכבים".

אם כוונתך להחליף, כי בא לך רכב אחר אז מצויין. לך על זה. זו סיבה מצויינת להחליף רכב.

אם אתה חושב שההחלפה תחסוך לך כסף בטווח הקצר או הארוך אז אתה כנראה טועה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 25.9.2025 בשעה 17:35, razi_pazi כתב:

אני לא יודע מה זה אומר "לשמור על קצב רענון רכבים".

אם כוונתך להחליף, כי בא לך רכב אחר אז מצויין. לך על זה. זו סיבה מצויינת להחליף רכב.

הכוונה בלשמור על קצב רענון גבוה, זה פשוט שאני מעדיף פעם בכמה שנים להוסיף קצת כסף ולשדרג את הרכב מאשר כל עשור להוציא מלא כסף על החלפת רכב.

• לא הבנתי... 1
פורסם

כשאתה מחליף רכב פעם בכמה שנים, אתה סופג ירידת ערך יותר גבוהה בהשוואה להחלפת רכב פעם ב-5 שנים לדוגמא. 

במקום להחליף רכב כל שנתיים ולספוג ירידת ערך גדולה כדי להשקיע ברכב יקר יותר ואז שוב לספוג ירידת ערך גדולה מחשש שהרכב יאבד את ערכו ותדרש השלמה של סכום כסף גדול כדי להתקדם לרכב הבא, פשוט תפריש כל חודש סכום כסף מסויים לקרן שתיועד בדיוק למטרה הזאת, החלפת רכב בעוד 4-5 שנים. כמובן במסלול שיניב לך ריבית יפה על הכסף ויאפשר לך לרכוש רכב ברמה גבוהה יותר. 

לדעתי להחליף רכב מודל שנת 2019 שמגלה אמינות בסה"כ ואתה יודע בדיוק מה מצבו המכני ברכב משומש אחר שלא ידוע לך דבר על מצבו המכני, כיצד ואיך טופל (ולא, את הדברים האלו אי אפשר באמת לדעת בבדיקות כסת"ח במכון) זה לקחת סיכון שלא יודע אם הייתי לוקח אם הייתי סטודנט בן 24.

לגבי מנועי פיורטק למיניהם, בתור אחד שמחזיק ברכב כזה שבדיוק לפני חודשיים עבר שיפוץ מנוע (מוצלח), המלצתי היא לרכוש רק במחירי רצפה. המנוע שלי (רכב בחתימה) התחיל לצרוך שמן באיזור ה-90K באופן מתון, ובאיזור ה-130K הגעתי למצב שכל 250 ק"מ הייתי צריך למלא ליטר שמן (כן, 250 ק"מ לליטר, אין טעות), במקביל לצריכת השמן הרכב היה מעשן ברמה שהיו מעירים לי בכל נסיעה. היבואן לא לקח אחריות ותיקנתי הכל על חשבוני. 

בקיצור, תשאר עם הרכב שלך ואל תחפש הרפתקאות אלא אם כן ממש אבל ממש בא לך רכב חדש ועם זה אי אפשר להתווכח. 

• אהבתי 1

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם
בתאריך 29.9.2025 בשעה 01:49, almogm555 כתב:

הכוונה בלשמור על קצב רענון גבוה, זה פשוט שאני מעדיף פעם בכמה שנים להוסיף קצת כסף ולשדרג את הרכב מאשר כל עשור להוציא מלא כסף על החלפת רכב.

עדיין לא לגמרי הבנתי אותך.

אם השיקול הוא רצון לרכב חדש יותר אז אחלה.

אבל עדיין נראה שאתה עוטף את זה בשיקול כלכלי. ואם זה המצב אז אתה טועה. או משקר לעצמך.  החלפות תדירות לא חוסכות כסף, ההיפך.

אם הסיפור זה שאתה משקר לאישתך שככה זה יותר כלכלי אז אנחנו, כמובן, איתך. נגבה את הגרסה שלך באש ובמים. בשביל זה יש את הפורום... (((-;

• מצחיק 4
פורסם
בתאריך 30.9.2025 בשעה 11:18, razi_pazi כתב:

עדיין לא לגמרי הבנתי אותך.

אם השיקול הוא רצון לרכב חדש יותר אז אחלה.

אבל עדיין נראה שאתה עוטף את זה בשיקול כלכלי. ואם זה המצב אז אתה טועה. או משקר לעצמך.  החלפות תדירות לא חוסכות כסף, ההיפך.

אם הסיפור זה שאתה משקר לאישתך שככה זה יותר כלכלי אז אנחנו, כמובן, איתך. נגבה את הגרסה שלך באש ובמים. בשביל זה יש את הפורום... (((-;

מלךךךךךך

פורסם (נערך)

לדעתי סוס מנצח לא מחליפים. 

היתה לי איביזה 2018 ידנית. אוטו מצוין!!

עברתי לאיביזה 2024.... שהלכה בתאונה. 

הוספתי באיזור ה 12K שקלים.. וחיכיתי חודשיים לאוטו שיגיע.

סקודה פאביה 2025. 

ממליץ דווקא להישאר עם הפרקטיות של VAG. לדעתי האיביזה אחלה אוטו, וכך גם הפאביה. 

בתאריך 30.9.2025 בשעה 11:18, razi_pazi כתב:

החלפות תדירות לא חוסכות כסף, ההיפך.

כמובן שאני מצטרף לנאמר. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

איביזה מתוחזקת בהתאם להמלצות יצרן ולא במוסכי מדרכה, תחזיק יפה עוד הרבה שנים.

חבר מחזיק איביזה שנת 2009 ! נוסעת מעט מאוד 90% עירוני. יש לה עדיין פחות מ 100k ק״מ ( רכב יד ראשונה) . מצבה מצויין. עוברת טיפול אחת לשנה, נוסעת כמו ביומה הראשון. 

אם אין לך כל בעיות ברכב, אין כל טעם בהחלפה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 7.10.2025 בשעה 14:58, saar5555 כתב:

לדעתי סוס מנצח לא מחליפים. 

היתה לי איביזה 2018 ידנית. אוטו מצוין!!

עברתי לאיביזה 2024.... שהלכה בתאונה. 

הוספתי באיזור ה 12K שקלים.. וחיכיתי חודשיים לאוטו שיגיע.

סקודה פאביה 2025. 

ממליץ דווקא להישאר עם הפרקטיות של VAG. לדעתי האיביזה אחלה אוטו, וכך גם הפאביה. 

כמובן שאני מצטרף לנאמר. 

למה החלטת לא ללכת על איביזה חדשה ודווקא על הפאביה?

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, mazinya כתב:

למה החלטת לא ללכת על איביזה חדשה ודווקא על הפאביה?

לא היה מלאי קרוב.נאמר לי שאין צפי.

רציתי איביזה לבנה.

והמחיר היה 126k. כשהפאביה תומחרה בימי מבצע ב 122k.

לזכות האיביזה ייאמר שהיא מגיעה עם יותר אבזור. מצלמת רוורס וכניסה בלי מפתח. הפאביה פחות מאובזרת.

אחרי שהזמנתי פאביה. התקשרו מסיאט ופתאום אמרו שיש במלאי. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...