Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת מייבש כביסה AEG

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חצי שעה קיבלתי מייבש כביסה חדש, AEG עם צינור פליטת אויר חם, ללא קונדנסר וללא משאבת חום.

שתי שאלות למבינים:

1. במייבשים הקודמים שלי היה פתח פליטה שאליו פשוט דחפתי את צינור הפליטה. עם המייבש הנוכחי הגיעה ערכה לחיבור הצינור אשר בולטת כ-20 ס״מ מעבר לדופן. יחד עם הצינור עצמו מדובר בלמעלה מ-30 ס״מ, שאין לי כל כך מקום עבורם. האם הערכה חיונית או שאפשר פשוטהלהכניס את הצינור לפתח הפליטה (שזה מה שאני מכיר קודם ונראה פשוט).

2. למייבש יש צינור להכנסת מים, שאמור להתחבר למחבר Y במקביל למכונת הכביסה. מה תפקידו, והאם הוא חיוני?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כדאי שתכתוב את הדגם, תמונות גם יוכלו לעזור. 

1. הערכה תורמת לזה שמשיכה קטנה לא תשלוף את הצינור, וכן לחיבור נכון במיקום המדוייק ללא בריחת אוויר. מניח שאין בעיה שמישהו ימשוך, לדחוף את הצינור בפנים אפשרי אבל צריך לשים לב שלא מידי עמוק לפעמים היציאה של האוויר (בתוך המייבש) מגיעה מהצד ופונה 90 מעלות ליציאה, אם תדחוף את הצינור מידי עמוק אתה עלול לחסום את הצינור מבפנים, תציץ תראה שאתה לא דוחף מידי עמוק, אחרי שהכנסת אותו תפעיל תמייבש ותראה אם לא בורח אוויר מהצדדים ואם בקצה של הצינור יש זרימה טובה. 

2. לא מכיר, תחפש אולי בהוראות מה זה אמור להיות, אם תכתוב דגם נוכל לעזור לחפש. 

פורסם

טוב, אז אחרי המתנה של איזה 40 דקות דיברתי עם השירות של היבואן.

ההתקן שמחוברפתח יציאת האויר מותאם לקוטר הצינור השרשורי. בלעדיו אי אפשר לחבר את הצינור. אז התקנתי אותו וחיברתי צינור (הייתי צריך לקנות בהום סנטר כי הצינור שסופק קצר מידי). אם אראה שהוא לא יושב יציב אחזק אותו עם אזיקון. ואת חדר,הכביסה סידרתי מחדש - פחות נוח מקודם, אבל תפקודי.

אגב, הפתח השני הוא קדמי, בא עם סבכה שאותה סוגרים עם הסוגר שמגיע על הפתח האחורי.

וצינור המים המוזר - נועד לאיזה פונקציה שנקראת "ריענון בקיטור". הושאר במקומו ונוותר על הריענון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי קצת מאוחר מדי אבל לחלק מהמייבשים האלו יש גם נקודת חיבור אחורית עם איזה מחבר שמבריגים לגוף המייבש. את הצינור תחזק עם אזיקונים.יותר אסתטי מהנקודה בחזית. אם אתה הרכבת את ה"תריס" לצידו השני של הצינור אל תצפה שהוא יחזיק שם מעמד הרבה זמן בלי אזיקון.

החיבור למים אכן משמש לתכנית "הוספת לחות" כהכנה לגיהוץ. גם לדעתי מיותר בהחלט.

כל זה (חוץ מהאזיקונים) כתוב די בפירוט במדריך ההתקנה  שמגיע עם המייבש.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מובן שאני מחבר מאחור. במייבש הקודם (בוש) לא היתה בעיה - קצה אחד של הצינור תקוע במייבש מאחור, הקצה השני בחור בקיר (שמוגן מבחוץ על ידי תריס הנפתח בלחץ האויר הננשף מהמדיח) - החיבורים היו יציבים והחזיקו 11 שנה, חוץ מהחלפה יזומה אחת של הצינור.

במייבש החדש היה צורך להוסיף איזה צינור קשיח שעליו מתלבש השרשורי. בינתיים לא שמתי אזיקון, אם יהיה צורך אוסיף.

הפתח הקדמי לא נועד לצינור אלא לפליטה של האויר החם והלח לחלל החדר, רעיון רע מאוד כי מהווה מרשם להתפתחות עובש.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

אגב, הפתח השני הוא קדמי, בא עם סבכה שאותה סוגרים עם הסוגר שמגיע על הפתח האחורי.

אני מניח שמדובר במכשיר דומה לזה שמובא בהוראות פה.

אתה יכול לבחור אם להשתמש בפתח הקדמי או האחורי בשביל יציאת האוויר, כאשר כפי שכתבת צריך לסגור את הקדמי עם הסוגר האחורי (שמורד אם משתמשים בפתח האחורי) אם הוא לא בשימוש.

פורסם

בדיוק כך, חוץֶמזה שלא ראיתי אופציה להתקנת ערכת הפליטה כלפי מעלה, רק הצידה.

פורסם

לפני כמה חודשים קניתי מייבש, הוא גם הגיע עם אביזר פלסטיק לחיבור הצינור שתפס 20 ס’’מ, שלא היו לי.

חיברתי את הצינור למייבש ישירות בדיוק כמו שחיברתי במייבש הקודם, ואין שום בעייה. היה צריך לשחק קצת יותר עם הצינור עד שהוא נתפס בתוך הפתח.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

ניסיתי לעדות זאת, לא הצלחתי, וכיוון שעלה פתרון בצורת ארגון מחדש של אותו אגף לאהנלחמתי אלא התקנתי את האבזר.

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

צינור פליטת אויר חם, ללא קונדנסר וללא משאבת חום.

הפתעת אותי.

אפילו לא קונדנסור ?

למה ?

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא צריך. יש לי פתח פליטה ייעודי, רוצה את המכשיר הכי פשוט וזול שיש בחנות. 

סדרי הגודל של מחירי (תוויות, לפני הנחה):

בסיסי - 1600 ש״ח.

קונדנסר - 2300 ש״ח.

משאבת חום - 4500 ש״ח.

בחרתי בזול ביותר (כמעט. היה אלקטרולוקס שעלה 50 ש״ח פחות, לדעתי זהה, אבל אישתי חשבה שנעילת הדלת ב-AEG קצת יותר רכה).

פורסם

האמת שאלו לא המחירים שאני מכיר אלא אם אתה משווה רק aeg מול aeg.

Heatpump של מידאה בתקופה מבצעים עלה לי 2000 שח. 10 קילו, כיום נותנים 3 שנות אחריות שזה יפה מאוד. המחיר כיום 2500 שח ויש מבצעים ולעיתים גם תלושי זיכוי - תלוי באתר.

החיסכון בחשמל: עצום.

משתמשים על בסיס יומי.

https://www.wallashops.co.il/item/124448

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אלה המכונות שמצאנו באל״מ - לפני הנחת חבר (הסיבה לקניה ברשת זו היא חבר והקרבה לבית). בסופו של דבר עלה לנו 1250 ש״ח (ותוספת 100 ש״ח למוביל בגלל קומה אחת בתוך הבית, כולל לפינוי הישן. הוזהרנו מראש). כיוון שהנחת חבר מוגבלת ל-999 ש״ח היא קטנה ככל שהיקף הרכישה גדל.

באתר היו עוד דגמים אבל זה סדר גודל המחירים שמצאתי. יתכן שפספסתי איזנ סיני. היה גם משהו טורקי טיפה יותר זול.

השימוש אצלנו 2-4 מחזורים בשבוע, והיתה טענה שמשאבת החום מאריכה מאוד את זמן הייבוש. ויתרנו.

פורסם
לפני 13 דקות, sperial כתב:

היתה טענה שמשאבת החום מאריכה מאוד את זמן הייבוש. ויתרנו.

לא מאמין לך.

בתור חפרן מדופלם באופ-טופיק של קארספורום, אתה מאמין למוכר בחנות ולא למה שכותבים לך כאן ???

בנוגע ל"חבר" - יש לך גם בטרקלין חשמל אפשרות לקניה (שלי נקנה משם מאותן הסיבות שלך).

https://www.traklin.co.il/search_results.aspx?val=heat pump

Heatpump של אלקטרולוקס 8 ק"ג ב 2936 ש"ח (לפני ההנחות שיש לך ב"חבר")

כנ"ל של MIDEA בקיבולת 10 ק"ג 2250 ש"ח (כנ"ל - לפני הנחות...)

כנ"ל MIDEA אבל 8 ק"ג ב 1990 ש"ח (כנ"ל - לפני הנחות)
במידאה אפשרות לאחריות 3 שנים בתוספת 199 שח.
זמן הייבוש למכונה (המכונה שלי 9 ק"ג) - כשעה וחצי.

אל תהיה ליצן, בפעם הבאה תבוא להתייעץ כאן לפני, לפחות שנרגיש יעילים ומועילים ותהיה מטרה\יעד לחפירה ;-) 

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...