Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים הכנסתי את האוטו ליישור קו השני והסופי שלו

עלה לי הרעיון לעשות על הדרך הנמכה של איזה 4 ס״מ 

אז השאלה 1 איפה ליקנות  קפיצי הנמכה

2 מה ההשלכות של הנמכה כזו-האם אני לא הורס את הנוחות או משהוא אחר יותר מדיי

אני רואה בתמונות שזה מוציא את האוטו מאוד יפה-אז רק לדעת שזה לא יותר מדיי על חשבון משהוא אחר

תודה מראש

פורסם (נערך)
בתאריך 5.9.2025 בשעה 12:54, דובצע כתב:

מה ההשלכות של הנמכה כזו-האם אני לא הורס את הנוחות

הנמכת הרכב אכן תיפגע משמעותית בנוחות הנסיעה, ודבר נוסף ומאוד חשוב מומלץ מאוד ואפילו חובה להחליף גם בולמים שמתאימים לקפיצי ההנמכה(בולמים מקוצרים) אחרת המקוריים יהרסו מאוד מהר, בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם

4 ס״מ זה ה מ ו ן!

אני מקווה שהבולמים שהבאת לא רק חדשים אלא מתאימים לעבוד בגובה הזה.

זה אגב לא הסיפור היחיד - אתה משנה משמעותית את הגאומטריה של הרכב ״במנוחה״ - אתה חייב כיוון פרונט אח״כ ופוטנציאלית להחליף עוד חלקים מהמתלים למתכווננים כדי לקבל משהו סביר.

בנוסף - אתה כבר במצב שאתה גם ככה מוריד הכל מהרכב - כריות ומסבי בולם חדשים! (במיוחד אם מה שיש על הרכב מקורי) זה לא אופציונאלי - זה מאסט , ואם אתה מחליף את הכריות -> הייתי הולך על כאלו מאלומיניום עם כיוון קאמבר / קאסטר כבר עליהן - זה יאפשר לך הרבה יותר גמישות בכיוון פרונט.

הקפיצים אני רואה פרוגרסיבים - And yet - זה שינוי עצום לרכב - הנוחות תיפגם בוודאות בצורה מאוד מורגשת (אין קסם בקטע הזה. כדי לשמור על זה איכשהו סביר - תצטרך כנראה סט קוילאוברים בצד היקר של הסקאלה ולא בולמים חדשים) - ואם אלו לא בולמים שמיועדים לגובה הזה - צפה להם אורך חיים קצר.

הייתי ממליץ גם כל חצי שנה לעשות מעבר על כל הגומיות מתלה ועל הבולם עצמו לראות שהגומיות שלמות ושבולמים עצמם לא נוזלים (אם הם מבוססי שמן).

• אהבתי 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

4 ס״מ זה ה מ ו ן!

אני מקווה שהבולמים שהבאת לא רק חדשים אלא מתאימים לעבוד בגובה הזה.

זה אגב לא הסיפור היחיד - אתה משנה משמעותית את הגאומטריה של הרכב ״במנוחה״ - אתה חייב כיוון פרונט אח״כ ופוטנציאלית להחליף עוד חלקים מהמתלים למתכווננים כדי לקבל משהו סביר.

בנוסף - אתה כבר במצב שאתה גם ככה מוריד הכל מהרכב - כריות ומסבי בולם חדשים! (במיוחד אם מה שיש על הרכב מקורי) זה לא אופציונאלי - זה מאסט , ואם אתה מחליף את הכריות -> הייתי הולך על כאלו מאלומיניום עם כיוון קאמבר / קאסטר כבר עליהן - זה יאפשר לך הרבה יותר גמישות בכיוון פרונט.

הקפיצים אני רואה פרוגרסיבים - And yet - זה שינוי עצום לרכב - הנוחות תיפגם בוודאות בצורה מאוד מורגשת (אין קסם בקטע הזה. כדי לשמור על זה איכשהו סביר - תצטרך כנראה סט קוילאוברים בצד היקר של הסקאלה ולא בולמים חדשים) - ואם אלו לא בולמים שמיועדים לגובה הזה - צפה להם אורך חיים קצר.

הייתי ממליץ גם כל חצי שנה לעשות מעבר על כל הגומיות מתלה ועל הבולם עצמו לראות שהגומיות שלמות ושבולמים עצמם לא נוזלים (אם הם מבוססי שמן).

תודה על התגובה 

לפי מה שאתה אומר הסיכוי שאני יחזור לגובה המקורי הרבה יותר קרוב 

אבל אם כבר הלכתי על זה אני לפחות ירגיש את זה בשטח ואז יחליט

פורסם

חד וחלק - מה שמתאים לי יכול להיות מתאים לך :) 

(אני מציין את זה ככה כי במהלך החיים שלי לפחות חצי מהזמן אני חיי עם רכבים מונמכים ומוקשחים ברמה של להיות מוכנים לימי מסלול ולא לכביש + נוהג בהם על כבישים דיי שבורים. אבל יש לציין שלרוב זה עם קוילאוברים יעודיים ולא רק קפיצים + אני כבר לא נוהג ברכבים ליומיום / עבודה)

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

ראיתי הרבה הונדות מהשנתונים האלו שעברו הנמכות, בעיקר במגזר הערביו וכבישי הצפון, אך גם במקומות אחרים.

חלקם עשו עבודה ממש טובה אבל מדובר בהשקעה גדולה כיוון שלא מדובר רק בספרינגים אלא בשינויים נוספים ולבסוף גם התייחסות לזוויות קאמבר.

אבל אם עושים את זה כמו שצריך התוצאה טובה והרכב נראה מצויין. הוא לעולם לא יהיה רכב נוח, תמיד משהו יבוא על חשבון האחר אבל במקרה של הרכב שלך יש הרבה אפשרויות כיוון שמדובר ברכב שהיה פופולרי לשיפורים גם בארץ וגם בחו"ל (מישהו אמר מהיר ועצבני 1???).

בכל מקרה יש בארץ לא מעט כלים, חלקם מותאמים למסלול, אחרים עברו השתלות מנוע עצבניות ומחזיקים מאות סוסים, חיזוקי מרכב, הנמכות, טורבואים ועוד שלל דברים שמורידים אום מהכביש אבל מעיפים אותם על המסלול.

נשמח לשמוע מה עשית, ולראות את התוצאות.

פורסם

קצר ולעניין אני אוהב את האוטו שלי כמו שהוא  סטוק 

התפתתי לעשות הנמכה כי זה ניראה טוב 

מי שעושה לי אותה זה מי שמכר לי את האוטו שמתעסק הרבה עם הונדה והוא עצמו יש לו הונדה למסלול-

ככה שמבחינתי אם זה יצא מגניב מצויין אם לא אני ישר חוזר למקורי 

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפגוע בציריות בגלל הזווית השונה - יכול להיות (תלוי קצת בסטאפ, בכ״א לא בעיה עצומה)

איך זה קשור לבלמים ? מה יפגע שיגרום לאכילה מוגברת של צלחות או רפידות ?

Then dying is forgetting

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

חזרתי לעדכן 

האוטו מרגיש מצויין חוץ מזה שמהלך הבולם היתקצר באיזה 5 ס״מ אז אם יש בומבה מבור בכביש במהירות גבוהה והבולם מגיע עד הסוף יש מכה-עם הגובה המקורי האוטו היה משכך מהמורות פנומנלי

בנתיים זה עונה לצפיות בטח כשהאוטו אצלי להנאה ולא לנסיעות צפופות-כי יש לי קטנוע

אני יעדכן כשיהיו התפתחויות

לגבי כיוון פרונט-צריך מקומות מתאימים. מצאתי אחד וקבעתי תור ליום א. כי ב3 שהייתי עד עכשיו לאחד הרמפה לא מתאימה לאוטו מונמך לשני הציוד לא ניכנס בין הגלגל לאוטו ״לטענתו״ ומכון טסט לא הסכים לעשות כיוון כי ״איך אתה ביכלל נוסע ככה״ כדבריו

לגבי טסט כניראה אני יצטרך ״קומבינה״

לגבי בוחן תנועה אין לי מושג אם הוא יוריד אותי מהכביש-הרי יש עוד מכוניות מונמכות(אם מישהוא יודע שיחכים  אותי)

מה שכן הוא שומר לי את הקפיצים המקוריים ככה שתמיד אפשר לחזור לגובה המקורי בקל

עריכה אחרונה על ידי דובצע
פורסם

תזהר עם כניסות לבורות. במיוחד ברכבים יותר ״וותיקים״ אתה תתחיל לעוות את הבתי בולם. כמו כן - תעיף מבט אם יש bump stops לקפיצים האלו / לסטאפ הזה ספציפית שיותר נמוכים מהמקור אבל עדיין ישמרו על מקרה של סגירת בולם. כי המקוריים בגובה המקורי יכול להיות ״אוכלים״ לך ישר מהפעולת בולם.

Then dying is forgetting

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...