Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיקור מוצר - AudioTech Fischer AMI - Audio Measurement Interface

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, 

פה ושם, אני נתקל במוצר שבאמת - אני חושב שראוי לסיקור וחוו"ד. 

אמנם מדובר בדעה האישית שלי ובשלב הזה הסיקור יתמקד דווקא! בשימושים שהם מחוץ לייעוד האמיתי שלו וזה כלי מדידה ייעודי למוצרי אודיוטק פישר בעזרת תכנת הDSP-TOOL גרסאות 5 ומעלה. 

רוצה להזכיר כי אינני "מקצוען" - אינני מתקיים מהתחום. 

כן אתייחס לנושא זה אף על פי כן בקצרה ואעלה סיקור מוצר של חובבן יוטיובר במקביל. 

לינק לדף המוצר באתר היצרן - AMI

לינק לדף המוצר באתר היבואן המקומי - CARAUDIO - AMI

**מציע בחום לפנות ישירות אל היבואן ולהתענין תמיד במחירים עדכניים ומבצעים למוצר אם ישנם. בעל הבית גם מסוגל לספק את התשובות הנחוצות לשאלות הטכניות שלכם. 

אני רכשתי את היחידה שלי ישירות מהיבואן המקומי - 

סליחה על איכות הצילום בחלק מהמקרים

image.png.4b2cbfbdeb7e604294576ce08e55d963.png

האריזה היתה חדשה, סגורה בצלוטייפ ובניילונים חתומים בצלוטייפ מהיצרן

image.png.b3921d4dce5765d2a09ba46cf66f550c.png

הקמתי בבית סטאפ מאוד מאוד פשוט 

image.thumb.png.31850edc246efe00d1795a746231d579.png

כפי שאתם רואים ברקע הלפטופ מריץ את התוכנה החינמית OSM - 

OPEN SOUND METER המבוססת על SMAART ומתבצעת ברקע מדידה שאכן מראה על דיוק מרשים. 

המיקרופון שלי הוא בהרנגר ECM8000 שמסוגל לעבוד על מתח פאנטום 24V ותכיף אגיע לזה. 
מחובר בכבל XLR אל כניסה מספר 1 של הAMI

בAMI לחוץ כפתור הLOOP BACK ובתוכנה - משום מה ערוץ הLOOP, היא לא יודעת לעבוד איתו - לא מול הAMI ולא מול כרטיס אחר שיש ברשותי - זו בעיה בOSM לא בכרטיסים...

והפתרון היה למדוד את ערוץ 2 של הAMI (שהוא כניסות ויציאות ימין) בזמן שהLOOP BACK מופעל. 

הסיקור שלי מתמקד בשימוש בAMI בעזרת תוכנות מדידה חיצוניות! 

שלושת התוכנות איתן ביצעתי בדיקות היו - 

HOLMEIMPULSE - אליה אגיע אחרונה.

REW. 

OSM

לאחר הבדיקות הביתיות העברתי את הסטאפ שלי אל הרכב - 

image.thumb.png.9f3aeb83eca1360470221c78ff524870.png

שימוש בתוכנת OSM 

היתרון בתוכנה זו הוא היכולת לקבל שיקוף של טיימינג (תגובת אימפולס) ושל פאזות - בזמן אמת, שוב אתנצל על איכות התמונות

נתון - 

הDSP שלי משתמש בפילטר מסוג FIR לחתוך בין רכיבים אבל הרמקולים הקידמיים אצלי חתוכים בינם דווקא בעזרת הקרוס הפסיבי בחיבור אקטיבי למגברים - לכן אין לי אפשרות למעט שינוי השהיות זמנים לבצע תיאומי פאזות כי בנוסף לכך בFIR - לא ניתן לבצע בור או חפיפה בנקודות חיתוך, אך ורק השקה. 

אזור החיתוך בין הטוויטרים אצלי למידבאסים מתחיל באזור ה1.8 קילוהרץ עד 2.5 קילוהרץ 

לפני התיאום: 

image.thumb.png.6f3e7d3eaadf5b9b21f476e5b240a5e3.png

בריבוע הירוק - אימפולס ריספונס - טיימינג 

שני הרמקולים מתחילים ביחד בנקודת אפס בפיק הכי גבוה שלהם אבל האזור בין 1.8 ל2.5 קילוהרץ בתחום התדר שמסומנים בריבוע האדום - בחלק מהטווח נמצאים בהפרש של יותר מ60 מעלות וזה יוצר עדיין בתדרים אלו - בעיות שמיעות. 

לאחר התיאום: 

image.thumb.png.00636801286239b2389ceabb45716f55.png

ניתן לראות שיש סטיה קלה של 0.3 מילי שניות לערך בין הטוויטר למידבאס - אבל... 

אזור הפאזה - במיוחד האזור בין 2250 ל2500 הרץ - באפס מעלות סטיה! וגם הסטיה באזור בין 1800-2250 בהפרשים סבירים מאוד חלקם מתחת ל15 מעלות. 

והתוצאה של זה ניכרת בשמע. מרכז הסטייג' נעול במקומו. 

שימוש בתוכנת REW בסימוך לAMI 

בעזרת REW הצלחתי להגיע לתוצאות מעוררות השראה, המדידות מדוייקות באופן מרשים. 

הרצתי סוויפ לכל רמקול ברכב ולמען האמת - בעזרת כלים ושיטות לביצוע תיקונים באופליין כגון - סכימה מקסימלית בעזרת הALIGNMENT TOOL הכן הושגו שיפורים מרשימים בפועל:

image.thumb.png.8f7bbb457b1db56e210e8592e9984ade.png

למשל אימפולס בין רמקולים:

image.thumb.png.6da61d7819872490e160bb9bd62c6425.png

שימוש בתוכנת HOLMEIMPULSE דרך AMI

וובכן כאן נתקלתי בבעיות, בהתנהגות לא יציבה של התוכנה מול הכרטיס. 

התופעה אליה נחשפתי היא שבכל סט של שלוש קריאות של סוויפ - אני מקבל קריאה אחת מאוד לא יציבה ומלאת רעשים:

שתי קריאות יחסית יציבות - ועדיין מלאות רעשים

image.thumb.png.cc402ba405c434fdbb802c4581494e13.png

שלוש קריאות שונות לחלוטין - אותו סוויפ, אותו רמקול, אותו מיקרופון 

image.thumb.png.b440033b0d4faa366d8586b2b971ef55.png

לעומת זאת מכרטיס דו ערוצי אחר - שלוש קריאות יציבות: 

image.thumb.png.8f62204950ef217924b7c030409b71fc.png

מסקנות לגבי שימוש מול HOLMEIMPULSE לעומת REW וOSM 

מצאתי שREW וגם OSM משתמשות בדרייברים מסוג JAVA בכדי לתקשר עם הAMI - בעוד JAVA היא פלטפורמת תוכנה שזוכה לעדכונים שוטפים. 

תוכנת HOLMEIMPULSE משתמשת בדרייברים בנויים של WINDOWS בשם MME - הרחבת מולטימדיה... 

בזמן שבREW וגם OSM הFFT יכול להגיע לגדלי חלון מאוד גדולים - הולמאימפולס עוצרים ב20 - לכן גם הורדתי את קצב הדגימה בו מ96K ל48 ואף 44.1 להם הFFT הזה יותר מתאים. 

במקביל - נפתחה קריאה ישירה מול מחלקת התמיכה של אודיוטק פישר

אם שאלה בנוגע לתאימות הAMI לדרייברים מסוג MME (שהם מאוד ישנים). 

היות וזה יצרן רציני מאוד, בית גרמני קלאסי ניתן לאמר - אני מאמין שיחלוף לא מעט זמן עד אשר אקבל מהם תשובות. 

מה מגיע בערכה? מה הרשמים שלי מהערכה שלי? 

אני רכשתי את הקיט הפשוט שמכיל את כרטיס הAMI בלבד.

ישנו קיט שמגיע בנוסף לכך עם מיקרופון מבית BEYERDYNAMICS המעולים מדגם MM1 ביחד עם קבצי כיול וחצובה קטנה.ההפרש במחירים הוא כמעט פי 4 והיות ויש לי מיקרופונים לא ראיתי בכך צורך. 

בערכה מגיע גם 

תיק נשיאה.

כבל USB מסוג C TYPE לC TYPE - הכבל שהיה בערכה שלי נמצא לא תקין. יש ווידאו שמגבה את זה וכן הערכה כפי שציינתי נפתחה מול העיניים שלי חדשה וחתומה!

זה קורה. יש לי ערימות של כבלים C ל C ואין לי צורך במקורי - שלמען האמת עד כמה שהסיכוך שלו והמיגון שלו איכותיים - נראה דק למדי. השתמשתי בכבלים של 3-6 אמפר במקום. 

מתאם USB מסוג C לA 

מתאם חיווט רמקולים לRCA למי שרוצה למדוד סורס מונחת. 

יתרון מקסים של המוצר - לAMI יש יציאה אופטית מובנית - זה איפשר לי ללא מתאמים וללא מתח נוסף, להתחבר ישירות לכניסה אופטית בDSP שלי - זה פנטסטי!

כאן גם לדעתי העלות תועלת שלו - מקבלת את הפן הכי בולט.

דרייברים

עושה רושם שכרגע אין לAMI דרייברים תומכי ASIO 

ASIO4ALL כן מזהה את הכרטיס אבל אני פשוט לא מצליח לעבוד איתו דרך התוכנות OSM או REW לצורך העניין. 

מתח עבודה מול מיקרופונים - 24 וולט ולא 48 המקובלים. 

שימו לב! שהמיקרופון שלכם תומך במתח זה. הECM8000 שלי תומכים למשל. 

לגבי שימוש הAMI מול תוכנות הDSP TOOL של אודיוטק פישר 

אצרף את הסיקור הבא של RAW-CAT 

בהמשך - במהלך שנה הבאה אני מתכוון לרכוש מוצר DSP מוגבר מבית HELIX ולאחר מכן גם אחזור לשרשור זה בכדי לתת סיקור נוסף, לגבי שימוש בAMI כפי שהוא יועד! דרך מוצרי הקונצרן ישירות. 

בשלב זה אני יכול לאמר גם מידע וגם האמת מטיפה ניסיון - 

ביצוע תיקוני זמנים אוטומטיים. 

ביצוע כיוון EQ לטארגט. 

הכלים של אודיוטק פישר מבצעים באופן פנטסטי.

כרגע למיטב ידיעתי אודיוטק פישר עובדים על פיצ'ר שיאפשר גם תיאום סטיות פאזה בין רכיבים בעזרת הPC-TOOL למוצרי הDSP שלהם. 

יצרנים אחרים מבצעים כיום את התיאומים האלו בעזרת פילטר מסוג ALL-PASS וחלקם בעזרת אלגוריתם - לרוב אין כלל יכולות שכאלו. 

אודיוטק פישר גם מביאים כבר ברוב מוצרי הDSP מבית HELIX את פיצ'ר הפייז שיפטר ואת זה ניתן עוד למצוא רק אצל עוד שני יצרנים אחרים אך ללא שום תמיכת כיוונים - מבית, רק בעזרת תוכנות חיצוניות. 

אני מקווה שהסיקור מועיל, אינפורמטיבי - אנא ליחצו על הלייק באטון ומצטער - אין אופציה לסבסקרייב. 

image.png

• אהבתי 8

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

פייז שיפט יש גם במעבד של מוסקוני אבל הסרט זה הכיוונים האינסופיים.  כמה שיותר דרייברים , יותר בלגן. באיזו שהוא שלב זה פשוט ייאוש. כי תמיד נדפק פאזה אחרת בדרייבר אחר.רק משוגעים לדבר יכולים לשבת ימים על גבי ימים לכוון

gladen pro25+rs audio 100m -mosconi pro 4/30

eton ug 20sub-ground zero gzpa 2sq

gladen pro10-mosconi pro 1/10

fiio 11m plus coax-mosconi aerospace 6to8 dsp

פורסם

במוסקוני אין פייז שיפטר. יש אולפאס פילטר והם משתמשים בו באותה צורה בעצם.

בשיטה הישנה שלהם זה היה מחשבון נטו שנקרט אצלם phac, פייז קלקולטור....

זה חישוב מטמתי נטו להפרשי הפאזה בחיתוך בין שני רמקולים רודפים לפי הסלופ, נקודת החיתוך ושיטת החיתוך.

בגרסאות החדשות יותר הם כבר עושים מדידה באזור החיתוך כולו, מזהים את התדר שסוכם הכי נמוך בין שני האלמנטים ומתקנים שם את הפרשי הפאזה עי השמת אולפאס שמחסיר את מספר המעלות הנדרש.

הם מאפשרים לבצע את המדידה עם מיקרופון usb והם גם מאפשרים לבצע את המדידה עם כרטיס קול דו ערוצי שנועד להריץ שני מיקרופונים להדמיית שמע אנושי לקבלת ממוצע יותר תואם לשמיעה שלנו, אפשר לעשות את זה עם כרטיס דו ערוצי פשוט ואפשר גם עם כאלו שיש להם מנגנון הקלטת hd, בינאורלי או ai לא משנה איך נקרא לזה.

זה פועל, זה עובד נהדר אבל זה לא פייז שיפטר, זה מתאם החזרת פאזה בתדר נבחר עד למחזור גל אחד כלומר עד 360 מעלות.

באודיוטק פישר, זאפקו ובגולדהורן יש גם פייז שיפטר שמשפיע באופן רוחבי על הערוץ ולא בתדר נבחר. זה שני כלים שונים ואחד מהם יותר חזק אבל גם יותר גורף ובכל אחד מהם צריך להבין את הפרקטיקה.

פייז שיפטר יותר מתאים לתיאום בין אלמנטים דומים בעוד שאולפאס יותר מתאים לתיאום מעבר בין שני אלמנטים שונים וזה גם תלוי אם החיתוך הוא חד מאוד או מתון מאוד.

התיאום של הפאזה בריבוי אלמנטים צריך להיות מטודי, בדכ מתאמים אלמנט מהיר יותר לאלמנט איטי יותר בתנאי שאין בינם פער של יותר ממחזור גל אחד אחרת צריך לתאם קודם סלופים או פשוט טיימינג.

יש היום גם שיטות נוחות יותר לבדוק את הדברים האלה אבל זה כבר רק עם תוכנות חיצוניות שיש להן פונקציות כאלו כמו הalignment tool בrew 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...