Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תעריף חברות הביטוח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי לראות עכשיו שתעריף ביטוח החובה נפתח כמו המקיף, אני נהג צעיר עדיין ובחלק מהחברות הציעו לי ביטוח חובה ב 1700 ש"ח ובחלק 2000 ש"ח, בחברות של 2000 אמרתי שהם מגזימים וקיבלתי הצעה נמוכה , בתגובה הם אמרו ש1700 לא כולל נהג צעיר וזה קומבינה ואני לא מכוסה מבחינת החוק.

אז מישהו מוכן לעשות פה סדר? איך מתנהל היום המחיר של ביטוח החובה בארץ?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מחיר ביטוח החובה נקבע עפ"י מאפייני הנהג ומאפייני הרכב עליו הוא נוהג.

נהג צעיר, למשל, ישלם יותר מנהגת צעירה. למה? כי מישהו חושב שנהגות עושות פחות תאונות.

בלי קשר, כל חברת ביטוח קובעת לעצמה את מקדמי הרווח שלה, ולכן המחירים שתמצא שונים. חברות ביטוח ישירות, למשל, לא רוצות להתעסק עם נהגים צעירים ונוהגות "להפציץ" במחירי הביטוח.

המחירים שקיבלתי (1700 ש"ח לנהג צעיר) נשמעים לי באמת קצת נמוכים, אבל יכול להיות שעם רכב בעל נפח נמוך וכריות אוויר, וכמובן 0 הרשעות תנועה, תקבל מחיר שכזה.

אני, כנהג צעיר על רכב בנפח 1400 וללא כריות אוויר משלם כ2000 ש"ח.

וכמובן, שכחתי קישור שיכול להוסיף עוד מידע:

http://www.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

באתר של משרד התחבורה יש מחשבון לחישוב עלות של ביטוח חובה דרך כמה סוכנים. הכנסתי את כל הפרטים שלי והיו חלק 2000 ש"ח והיו גם כמה של 1700 1800 ש"ח. מוזר לי מאוד

in the face

with a chair

פורסם

מוזר לי שחברות הביטוח שמציעות מחיר גבוהה יותר אומרות לי שהמחיר הזול זה עבודה בעיניים וזה נועד רק למשוך אותי וזה לא באמת יכסה אותי בזמן אמת.

זה לא מקיף שכתוב ממש שלנהג הספציפי הזה מותר לנהוג, אף פעם לא הבנתי את החוקים האלה שכתובים מאחורי הספח של הביטוח חובה.

לדוגמה: לאמא שלי אין ביטוח חובה עלי באוטו שלה, למרות זאת כתוב שם שאם היא תיתן לנהג אחר את האוטו בהסכמה אז הביטוח חובה תופס, אבל מצד שני היא לא עשתה ביטוח חובה לצעירים, אז יש או אין ביטוח חובה עלי באוטו שלה?

in the face

with a chair

פורסם

בעקרון לפני שמוציאים פוליסת ביטוח חובה צריך להצהיר מי הם הנהגים הקבועים ברכב, ולפי זה מחושבת הפרמיה

ברכב של אמא שלך אתה מכוסה מבחינת ביטוח החובה, כי אם תסתכל בגב טופס הביטוח על סעיפים 3,4 ו 8 תראה שכל אדם שנוהג ע"פ הרשאה של בעל הפוליסה מכוסה!

בקשר ל"עבודה בעיניים", כמובן שכמו בכל דבר גם פה מנסים לעשות קומבינות, פשוט מצהירים שאין נהג חדש/צעיר/זעיר שנוהג קבוע ברכב למרות שיש וכו'

פורסם

בשום רכב כולל של סבא שלי עד היום לא ראיתי שמצהירים בחובה על נהג צעיר, ובכל זאת כתוב שאם אני מקבל הסכמה מבעל הרכב לנהוג אז זה בתוקף.

זה לא קצת דבילי? הרי לוקחים רכב רק בהסכמה של הבעלים אלא אם גונבים ממנו את האוטו וגם אז זה לא נראה לי באחריותו. אז למה יש סעיף של הסכמה בכלל?

in the face

with a chair

פורסם
זה לא קצת דבילי? הרי לוקחים רכב רק בהסכמה של הבעלים אלא אם גונבים ממנו את האוטו וגם אז זה לא נראה לי באחריותו. אז למה יש סעיף של הסכמה בכלל?

הסעיפים האלה בעיקר בשביל מקרים של גניבה/לקיחת הרכב בלי רשות מההורים וכו'

היה מקרה של מישהו שלקח את האוטו מההורים בלי רשות וחברת הביטוח לא שילמה שקל!

פורסם

טוב, נראה לי די לשטויות חבר'ה.

מי שלוקח רכב באופן קבוע (אפילו קבוע רק פעם בשבוע) חייב(!!!) להיות מוצהר בפוליסה. חברת הביטוח חוקרת את מקרה התאונה ואם עולים עליכם שנהגתם כל סופ"ש לדוגמה, אז נדפקתם.

אין שום סיבה לשקר מכיוון שמחיר הביטוח שקיבלת הגיוני לחלוטין. אני משלם כיום 1700 ש"ח לביטוח חובה עבור אונו 1400 (בלי כריות אוויר ;)), בחברת אליהו פשוט החליטו שלצעירים מגיע אותם מחירים כמו כולם, אז שיקפצו לך כל החברות האחרות שעושקות אותנו...

דבר עם חברת אליהו ישירות שיתנו לך סוכן באזורך ועשה דרכו את הביטוח, וסע לשלום.

צביקה

...Carpe Diem

• תוכן חדש...