Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיזוג אוויר לדירה

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני פונה כאן למתקיני מזגנים ואנשי מקצוע בקהל.

לאחר עיכוב של כמעט שנה, אני צפוי לקבל בחודש הקרוב את המפתח לדירתי החדשה. הדירה מיועדת להשקעה, אך הנראות והאסתטיקה שלה חשובות לי מאוד, גם במחשבה על השכרה וגם על מכירה עתידית.

כעת, אני מתלבט בנושא המיזוג ועומדות בפניי מספר אפשרויות:

1. מערכת מיני מרכזית לכל הבית:

• יתרון: מנוע אחד בלבד במסתור הכביסה.

• חיסרון: הפעלת מערכת גדולה (כ-4 כ"ס) גם עבור חדר בודד, מה שנראה לי בזבזני ולא יעיל.

2. מיני מרכזי לסלון ולמטבח, ומזגנים עיליים בחדרים:

• יתרון: גמישות הפעלה ונראות טובה בחלל המרכזי.

• חיסרון: עומס של מספר מנועים במסתור הכביסה.

3. מערכת VRF:

• יתרון: ככל הנראה המערכת המתקדמת והמומלצת ביותר.

• חיסרון: עלות גבוהה משמעותית, וחשש שבמקרה של תקלה כללית, הבית כולו יישאר ללא מיזוג.

אפשרויות נוספות שנשקלו וירדו מהפרק:

• מזגן עילי בכל חדר: פחות אסתטי בעיניי, ונראה שדירות כאלה במתחם שלנו קשות יותר להשכרה.

• שני מזגנים מיני מרכזיים: הצעה שקיבלתי, לפיה יחידה אחת תשרת את הסלון, המטבח והממ"ד, והשנייה את יתר החדרים.

אשמח לשמוע מחוכמת ההמונים כאן בפורום – האם יש המלצות לסוגי מיזוג נוספים או פתרונות יצירתיים שאולי פספסתי?

פרטים נוספים:

• תקציב: עד 30,000 ש"ח. התקציב צריך לכלול את כל העלויות: רכישת מערכת המיזוג, הנמכות גבס, התקנת תאורה בהנמכות, הובלה והרכבה.

• תשתית קיימת: בדירה יש הכנה למיני מרכזי ונקודות ניקוז בחדרים (ללא צנרת גז).

• הדמיה: צירפתי הדמיה של הדירה ותמונה הממחישה איך נראים חמישה מנועים במסתור כביסה בבניין.

במידה ויש כאן מתקינים שמעוניינים לתת הצעה, אשמח לשמוע מכם.

תודה רבה,

טל

WhatsApp Image 2025-07-14 at 15.14.54.jpeg

שרטוט.JPG

תוכנית דירה (1).pdf

פורסם

אתה לא הולך לגור בדירה הזו אז טעמך האישי והאסתטיקה פחות רלוונטיים, ראה שירשורו של הברווז.

הקריטריון הראשי מבחינתך הוא קלות התחזוקה, ולשוכרים עלויות המיזוג. מהצילום נראה שיש מספיק מקום למנועים.

ב״ב האם האזור חרדי או מתחרד?

דעתי בכפוף למיקום המנועים היא לשים עילי בכל וחדר ובמטבח ומיני או עילי אסתטי בסלון, אני בטוח של @איציק נ. יהיו תובנות.

התקציב שלך נראה לי גבולי למה שאתה מבקש.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הסיכוי שההתקנה של vrf תהיה מושלמת על הניסיון הראשון בלי להחליף/לשבור כלום כעבור שבוע/חודש היא אפס מאופס.

כשהיא עובדת זאת המערכת הכי טובה שיש מבחינת שקט וצריכת חשמל, אבל מכיוון שאתה לא מתכוון להתגורר בדירה - אין לסעיפים האלה חשיבות.

בתור משכיר, אתה רוצה גישה טובה לכל דבר בשביל תיקונים מהירים. אז 1.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לאחר התלבטות דומה בפרוייקט שאני מעורב בו כרגע, הוחלט על שלושה מזגנים עיליים - אחד חזק יחסית שמכסה את אזור הסלון והמטבח הפתוח, ועוד שניים חלשים יותר לחדרי השינה. לגדול יש מנוע משלו שפועל במהלך היום, ובערב כשהולכים לישון יש מנוע נוסף שמחזיק במידת הצורך את השניים האחרים. ככה יש גיבוי חלקי למקרה תקלה (פותחים דלתות ומדליקים מזגן במיקום אלטרנטיבי) ושליטה טובה יותר באזורי אקלים שונים בין ההורים לילדים או בין בעלי הבית לאורחים. חלוקת העומס בין שני המנועים אמורה גם להאריך את חייהם ולשפר את האמינות, לפחות בתיאוריה.

אני רואה שיש לך תכנון שונה ויותר חדרים, אבל קח את זה בתור כיוון מחשבה כללי. אין לי מושג לגבי העלויות בישראל, אבל כאן בספרד אנחנו מתמודדים עם מחסור בבעלי מקצוע איכותיים כך שלהתקנה ותחזוקה פשוטות יותר היה גם כן משקל משמעותי בהחלטה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, BRAVO_SX כתב:

כעת, אני מתלבט בנושא המיזוג ועומדות בפניי מספר אפשרויות:

1. מערכת מיני מרכזית לכל הבית:

• יתרון: מנוע אחד בלבד במסתור הכביסה.

• חיסרון: הפעלת מערכת גדולה (כ-4 כ"ס) גם עבור חדר בודד, מה שנראה לי בזבזני ולא יעיל.

2. מיני מרכזי לסלון ולמטבח, ומזגנים עיליים בחדרים:

• יתרון: גמישות הפעלה ונראות טובה בחלל המרכזי.

• חיסרון: עומס של מספר מנועים במסתור הכביסה.

3. מערכת VRF:

• יתרון: ככל הנראה המערכת המתקדמת והמומלצת ביותר.

• חיסרון: עלות גבוהה משמעותית, וחשש שבמקרה של תקלה כללית, הבית כולו יישאר ללא מיזוג.

תיקון למה שרשמת - אין הבדל בין 1ל-3 בהקשר של חשש מתקלה כללית ונשארים בלי מיזוג. בשני המקרים זה מנוע מרכזי אחד ונקודת כשל אחת.

מעבר לזה, הפתרון הנכון להשכרה/ מכירה זה 2, ואם זה רק השכרה אז 1 שכנראה יותר זול.

אגב, בדירה החדשה שקניתי למגורים עשיתי VRF עם 2 מנועים בשביל שלא תהיה נקודת כשל אחת באוגוסט :)

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 9 שעות, BRAVO_SX כתב:

שני מזגנים מיני מרכזיים: הצעה שקיבלתי, לפיה יחידה אחת תשרת את הסלון, המטבח והממ"ד, והשנייה את יתר החדרים.

למה נפסל?

פורסם

היא לא נפסלה

פשוט שעשיתי בדיקה היא הרבה יותר גבוהה מהתקציב ולכן לא על הפרק. 

מה שכן, קיבלתי הצעה למספר 2 שחורגת מהתקציב במעט(32 אלף) ולכן היא בעדיפות ראשונה כרגע. 

פורסם

נראית דירה לא טריויאלית למיזוג עקב סידור החדרים. הרבה צנרת ועבודות גבס.

פות"ש, עשה חיפוש זריז, היו בשנים האחרונות כמה שירשורים מאוד מפורטים בנושא, כולל לקחים ותובנות. הלקח שלי, בדיעבד - אם יש מקום במסתור, אופציה 2. עדיף מכל בחינה שהיא, מלבד אולי אסתטיקה ותפיסת מקום במסתור. 

חזיר דיזל

פורסם

הייתי במקום הזה לפני 5 שנים ולבסוף הלכתי על פתרון של  VRF 

אם התקציב מאפשר הפיתרון הכי טוב זה מיני מרכזי לחדרים + מיני מרכזי לחלל משותף (סלון+מטבח)

מנסיון של שכנים להעמיס את המסתור כביסה בהרבה מעבים זה לא רעיון טוב - החום שנוצר בחלל הקטן הוא מאוד גבוה וזה פוגם ביעילות שלהם, בנוסף במקרה של בעייה באחת המעבים הגישה אליהם תיהיה לא נוחה 

פורסם

תלך על הפיתרון הכי זול - מזגן נפרד בכל חדר

את השוכר הממוצע זה לא יטריד ואולי גם יעדיף את זה כי לא תמיד צריך להדליק את כל הבית ובלילה לדוגמא אתה יכול להדליק חדר אחד או שתיים במקום מיני מרכזי או את כל הבית 

• רעיון טוב! 1
פורסם

ההורים שלי נכנסו לדירה חדשה עם מזגן מרכזי. אחרי תקופה של כמה חודשים (פחות מחצי שנה) הגיע אוגוסט. באותו היום שאבא שלי קיבל את החשבון חשמל הוא החליט שהוא מעיף את הדבר הזה מהבית. הוא כל כך היה בשוק שהוא אפילו לא מכר את המזגן. הוא הביא אלטיכזכאן שהרים את המנוע והלך. מזגן יחסית חדש!.

למחרת הגיע מישהו שהתקין מזגן לכל חדר. והחשבון חשמל חזר להיות נורמלי. 

פורסם

כן. זה מאוד הגיוני לזרוק מזגן שעולה לפחות 25 אלף עם התקנה ולהתקין במקומות מערכת חדשה ב-25 אלף לפחות כדי לא לשלם עוד 300 שקל בחודש חשבון חשמל.

כי 50 אלף לחלק ל-300 זה 166 חודשים שזה אומר שאחרי 14 שנים המלך הזה הצליח לחסוך את ההוצאה שלו. 

אבל, אם רק חצי שנה יוצא מצב שהוא משלם יותר חשמל זה 28 שנה. אבל אז!!! איזה מהלך!

פורסם

היה לנו השבוע מישהו שרצה להחליף מכונית כי הוא נוסע 200 ק״מ בשבוע ולא מרוצה שהרכב שלו צורך 15 ק״מ לליטר, חושב שהחלפה שלו בתקציב מוגבל תחסוך לו משהו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למה לסבך סיפור פשוט עם חישובי החזר השקעה ושאר מילים גדולות?

זה מזכיר לי איך פעם אחד מאנשי התחזוקה אצלנו במשרד החליף את הפז'ו 306 האמינה והנאמנה שלו ללא שום התראה או כוונה מוקדמת בדייהטסו שרייד משומשת. בחירה תמוהה למדי, אבל כששאלנו אותו איך התגלגלה העסקה הזאת הסתבר שאבא שלו שמע על המציאה איפשהו בבית הכנסת וכשפגש את המוכר הוא פסק שמדובר בבן אדם ז-ה-ב!

מה הקשר? לא ברור, אבל היה פה תהליך של קבלת החלטה שלא מבוסס על שיקולים רציונליים כנהוג אצלנו. זה יקום מקביל שאין טעם לנסות להכניס אותו למסגרת מדעית.

• תוכן חדש...