Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בצרפת

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני טס לצרפת בחודש הבא,ואני מתכוון להשכיר רכב לתקופה של שבועיים.

רציתי לדעת אם יש חברות מומלצות להשכרה,וכאלה שלא מומלץ, ובכללי אם יש לכם טיפים בנוגע להשכרת רכב בצרפת,אשמח מאוד לשמוע.

תודה ענקית מראש לכל העוזרים:-)

פורסם (נערך)

עבדתי עם SIXT בכמה מדינות אירופאיות ומעולם לא היו לי בעיות איתם.

יש להם רמת שירות גבוהה אבל הם לא הכי זולים.. 
זו החברה המועדפת עליי באירופה.

החברות הקטנות יותר, והמוכרות פחות, יכולות להיות מאד בעייתיות..
הם קונות אותך בהצעות המחיר הזולות אבל בסוף הם מחפשות "להשלים את ההכנסה" ע"י המצאת נזקים שונים ומשונים
כשאתה מחזיר את האוטו וזה יכול להגיע לתוספת של מאות ואלפי יורו שלא תכננת להוציא.. בד"כ לא משתלם.

כרגע אני נוסע למזרח אירופה ואני הולך לעבוד פעם ראשונה עם חברה מקומית.
אבל זה סיכון שאני מוכן לקחת רק כשראיתי שיש לחברה הזו מאות ביקורות חיוביות בגוגל, TRIPADVISOR ועוד, והם מוכרים גם בארץ.
אתה יכול לנסות גם בקבוצות טיולים בפייסבוק של ישראלים (במקרה שלך בצרפת) יש לפעמים המלצות על אנשי קשר אמינים וותיקים בארץ
שמקשרים עם חברות השכרה באירופה. 

בכל מקרה לא משנה איזה חברה בחרת - הטיפ שאני יכול לתת זה לקחת מהם ביטוח מלא שמכסה אותך 100% ולא משאיר להם שום פתח לוויכוחים.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

שכרתי לפני שנתיים באוויס ב- CDG. בקצרה - חווייה שלילית מאוד.

ברכב הראשון שקיבלתי (MG כלשהו) מערכת הניווט לא פעלה. הוחלף לפורד קוגה היברידית.

נשלחתי לאסוף את הרכב בקומה מינוס 3 של החניון - לקח לי כשכה למצוא את הדרך החוצה.

ביום השני או השלישי לטיול נדלקו נורות התראה של החלפת שמן וחוסר בנוזל שמשות. נכנסתי לסניף של החברה ברואן - התשובה הראשונה היתה - זו לא בעיה שלנו אלא של הסניף בפריס, סע לשם. אם השמן מדאיג אותך תכנס למוסך ותחליף על חשבונך (!). עשו טובה ומילאו את מיכל נוזל שטיפת השמשות.

הנהיגה באיזור פריז ובנורמנדי עינוי - התגעגעתי לאיילון. נהגים מטורפים שנצמדים, חותכים ואפילו עוצרים בלי התראה באמצע כביש מהיר. אל תצפה לשום התחשבות. חוץ מזה בכבישים המהירים הרבה קטעי מדידת מהירות ממוצעת, בכבישים הכפריים שינויי הגבלת מהירות כל 100 מ׳ ואין ספור מצלמות.

חוץ מזה - אם אין לך ניסיון בנהיגה באירופה (רמזורים וכו׳) - ספר ותקבל הרבה עצות.

חשוב מאוד, כפי שכתב הרובוט - הרחבת ביטוחים מלאה. יקר אבל פותר בעיותֶבצקרה תאונה. ראה שרשור שלי מלפני כמה שנים. בעניין זה חייב לתת נקודות לאתר/נציגות הישראליים שנתן כיסוי רחב במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כדי להשכיר רכב תצטרך לפתוח חברת השכרה.

אפשר לשכור רכבים גם בחברות הבינוניות, אבל רק עם אלה שיש להם סניף בשד״ת. לא שווה לחכות לשאטל או לעשות איזו צעדה אחרי טיסה כשעייפים.

אני תמיד נוהג לשכור עם ביטול השתתפות עצמית מלא. זה חוסך לי את אי השקט של השריטה הייתה? הדנט היה? וצילום בוק דוגמנות לרכב. בודק בקבלת שאין תקלה רצינית ברכב ויש רזרבי, ובהחזרה זורק את המפתחות בדלפק או בתוך קופסה ושלום. כשאני משווה מחירים תמיד לוקח רק את האופציה הזו, לפעמים צריך להתקדם בתהליך ההשכרה כדי לראות את המחיר הזה. התוספת לדעתי שווה כי אני בא להנות מהטיול.

כתמיד אני ממליץ להמנע משכירת רכב בערים הבינוניות שלא לדבר על  ערים גדולות. הפקקים סיוט, חניה סיוט יותר גדול, והתחב״ץ סביר עד טוב.

ספציפית בצרפת שכרתי בגולדקאר, ולא היו בעיות.

• רעיון טוב! 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כוונתך לא לשכור אלא לא לנהוג בערים בינוניות ומעלה. גם אני נוהג כך, אם כי לעתים רחוקות חורג ממנהגי זה.

כשכתבתי ״פריז״ כמובן שלא התכוונתי לעיר אלא ל״פריפריק״, כביש הטבעת שתצטרך לנהוג בו בדרך  מ-CDG ואליו. סורק את המראות כמו מכ״ם של שדה תעופה ובסוף מה שמציל אותי מתאונה זו צעקה של אישתי, כשמישהו נעצר בפתאומיות בנתיב האמצעי כשהעין שלי על המראה השמאלית.

לגבי מרחק ההליכה ב-CDG - למיטב זכרוני אלעל נוחתים בטרמינל 2b, ומוקד השכרת הרכב ב-2d, זו הליכה של 10-15 דקות אחרי היציאה מה- airside, שגם היא לא קצרה. השדה הזה לא רק עצום, אלא גם מתוכנן גרוע, וזה מתבטא במרחקי ההליכה.

פות״ש - מה ניסיונךצבנהיגה באירופה? האם אתה מתכוון לנסוע גם לפריס העיר?

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 שעות, MRobot כתב:

עבדתי עם SIXT בכמה מדינות אירופאיות ומעולם לא היו לי בעיות איתם.

יש להם רמת שירות גבוהה אבל הם לא הכי זולים.. 
זו החברה המועדפת עליי באירופה.

החברות הקטנות יותר, והמוכרות פחות, יכולות להיות מאד בעייתיות..
הם קונות אותך בהצעות המחיר הזולות אבל בסוף הם מחפשות "להשלים את ההכנסה" ע"י המצאת נזקים שונים ומשונים
כשאתה מחזיר את האוטו וזה יכול להגיע לתוספת של מאות ואלפי יורו שלא תכננת להוציא.. בד"כ לא משתלם.

כרגע אני נוסע למזרח אירופה ואני הולך לעבוד פעם ראשונה עם חברה מקומית.
אבל זה סיכון שאני מוכן לקחת רק כשראיתי שיש לחברה הזו מאות ביקורות חיוביות בגוגל, TRIPADVISOR ועוד, והם מוכרים גם בארץ.
אתה יכול לנסות גם בקבוצות טיולים בפייסבוק של ישראלים (במקרה שלך בצרפת) יש לפעמים המלצות על אנשי קשר אמינים וותיקים בארץ
שמקשרים עם חברות השכרה באירופה. 

בכל מקרה לא משנה איזה חברה בחרת - הטיפ שאני יכול לתת זה לקחת מהם ביטוח מלא שמכסה אותך 100% ולא משאיר להם שום פתח לוויכוחים.

תודה על העצה!

היה לי ספק עם עצמי אם לקחת ביטוח מלא או לא,אך אחרי מה שרשמתם פה,אקח ביטוח מלא בשביל שקט נפשי)

לפני 21 שעות, sperial כתב:

שכרתי לפני שנתיים באוויס ב- CDG. בקצרה - חווייה שלילית מאוד.

ברכב הראשון שקיבלתי (MG כלשהו) מערכת הניווט לא פעלה. הוחלף לפורד קוגה היברידית.

נשלחתי לאסוף את הרכב בקומה מינוס 3 של החניון - לקח לי כשכה למצוא את הדרך החוצה.

ביום השני או השלישי לטיול נדלקו נורות התראה של החלפת שמן וחוסר בנוזל שמשות. נכנסתי לסניף של החברה ברואן - התשובה הראשונה היתה - זו לא בעיה שלנו אלא של הסניף בפריס, סע לשם. אם השמן מדאיג אותך תכנס למוסך ותחליף על חשבונך (!). עשו טובה ומילאו את מיכל נוזל שטיפת השמשות.

הנהיגה באיזור פריז ובנורמנדי עינוי - התגעגעתי לאיילון. נהגים מטורפים שנצמדים, חותכים ואפילו עוצרים בלי התראה באמצע כביש מהיר. אל תצפה לשום התחשבות. חוץ מזה בכבישים המהירים הרבה קטעי מדידת מהירות ממוצעת, בכבישים הכפריים שינויי הגבלת מהירות כל 100 מ׳ ואין ספור מצלמות.

חוץ מזה - אם אין לך ניסיון בנהיגה באירופה (רמזורים וכו׳) - ספר ותקבל הרבה עצות.

חשוב מאוד, כפי שכתב הרובוט - הרחבת ביטוחים מלאה. יקר אבל פותר בעיותֶבצקרה תאונה. ראה שרשור שלי מלפני כמה שנים. בעניין זה חייב לתת נקודות לאתר/נציגות הישראליים שנתן כיסוי רחב במיוחד.

תודה על המידע שרשמת בנוגע לאוויס ושאר הפרטים😁

כן,אני מאוד אשמח לעצות בנוגע לנהיגה באירופה)

לפי מה שאתם רושמים פה,הצרפתים בעיתיים גם על הכביש..

אני מתכוון להיות כמה ימים בפריז ואז לצאת ממנה,ולכן אחרי מה שאתם רושמים אני מתלבט אם לשכור רכב קרוב למקום שבו אתגורר או לנסוע רחוק יחסית ושם לשכור?

לפני 19 שעות, borsood כתב:

כדי להשכיר רכב תצטרך לפתוח חברת השכרה.

אפשר לשכור רכבים גם בחברות הבינוניות, אבל רק עם אלה שיש להם סניף בשד״ת. לא שווה לחכות לשאטל או לעשות איזו צעדה אחרי טיסה כשעייפים.

אני תמיד נוהג לשכור עם ביטול השתתפות עצמית מלא. זה חוסך לי את אי השקט של השריטה הייתה? הדנט היה? וצילום בוק דוגמנות לרכב. בודק בקבלת שאין תקלה רצינית ברכב ויש רזרבי, ובהחזרה זורק את המפתחות בדלפק או בתוך קופסה ושלום. כשאני משווה מחירים תמיד לוקח רק את האופציה הזו, לפעמים צריך להתקדם בתהליך ההשכרה כדי לראות את המחיר הזה. התוספת לדעתי שווה כי אני בא להנות מהטיול.

כתמיד אני ממליץ להמנע משכירת רכב בערים הבינוניות שלא לדבר על  ערים גדולות. הפקקים סיוט, חניה סיוט יותר גדול, והתחב״ץ סביר עד טוב.

ספציפית בצרפת שכרתי בגולדקאר, ולא היו בעיות.

בטעות רשמתי להשכיר במקום לשכור..)

תודה בנוגע להמלצה על חברת השכרה,גולדקאר,וגם על שאר המידע שסיפקת🙂

אני הולך להיות בפריז כמה ימים ורק לאחר מכן לשכור את הרכב.

אתה ממליץ לא לשכור במרכז העיר,למרות שכבכל זה קרוב למלון?

לפני 19 שעות, sperial כתב:

כוונתך לא לשכור אלא לא לנהוג בערים בינוניות ומעלה. גם אני נוהג כך, אם כי לעתים רחוקות חורג ממנהגי זה.

כשכתבתי ״פריז״ כמובן שלא התכוונתי לעיר אלא ל״פריפריק״, כביש הטבעת שתצטרך לנהוג בו בדרך  מ-CDG ואליו. סורק את המראות כמו מכ״ם של שדה תעופה ובסוף מה שמציל אותי מתאונה זו צעקה של אישתי, כשמישהו נעצר בפתאומיות בנתיב האמצעי כשהעין שלי על המראה השמאלית.

לגבי מרחק ההליכה ב-CDG - למיטב זכרוני אלעל נוחתים בטרמינל 2b, ומוקד השכרת הרכב ב-2d, זו הליכה של 10-15 דקות אחרי היציאה מה- airside, שגם היא לא קצרה. השדה הזה לא רק עצום, אלא גם מתוכנן גרוע, וזה מתבטא במרחקי ההליכה.

פות״ש - מה ניסיונךצבנהיגה באירופה? האם אתה מתכוון לנסוע גם לפריס העיר?

אין ניסיון בכלל בנסיעה מחוץ לארץ,אך אף פעם לא היו לי בעיות בכביש

מה שכן זו מדינה אחרת,חוקים אחרים ובאתי להנות שם,כך שאעדיף להימנע מעבירות ובטח מאירועים שונים

חברה תודה לכם על העצות שאתם רושמים!👍

פורסם (נערך)

זה הולך להיות ארוך.

אז פריז היא אחד משלושת מרכזי התרבות החשובים בעולם. בהתאם לכך תמלא לך גם 3 שבועות ויותר אינטנסיביים. וכמובן שהשהות תהיה יקרה - אבל שווה את המאמץ. 

אפשר להגיע מ-CDG לעיר ברכבת, אבל אם אתה עם מזוודות זה להסחב לעיר ואז בתחתית (אולי יותר מקטע אחד, ואם אתה לא לבד אזהגם התשלום בהתאם) זה מסורבל. מונית עד למלון תעלה מחיר קבוע (56 אירו לגדה הימנית ו-65 אירו לגדה השמאלית) - חשוב לקחת מונית מהתור הרשמי. השדה מלא בחאפרים שרוצים 90 אירו, תתעלם מהם. בדרך חזרה מבקשים מהקבלה במלון להזמין מונית, אותו מחיר.

התניידות בפריז נעשית רק ברגל ובתחב״צ. יש מטרו יעיל מאוד, יש רכבת פרברית, כמובן תחבורה עילית . רשות התחבורה הציבורית קרויה RATP. למד את שיטת התשלום משתי סיבות - האחת היא לדעת לבחור את הכרטיסים המתאימים והשילובים החסכוניים, השניה היא להימנע מקנסות מפקחים, שעלולים להיות יקרים. 

אם אתה שוכר רכב עשה זאת רק מחוץ לעיר. במרבית הנסיעות שבהן שילבתי טיול בעיר וטיול בנהיגה לקחתי והחזרתי את הרכב בנמה״ת והגעתי לעיר בתחב״צ או עם מונית, כאשר הקטע העירוני בהתחלה או בסוף. אם יש באמצע הטיול עיר בינונית ומעלה לוקח מלון בשולי העיר ומתנייד בתוכה בתחב״צ (כמובן לומד אותה מראש, ישראל די ייחודית בכך שהתחב״צ משולבת ברמה ארצית, זה קיים בעוד כמה מדינות, אבל לא רבות).  

לכאורה חוקי הנהיגה באירופה דומים לאלה שבישראל. אבל בכל זאת לכל מדינה, ולעתים איזור, הכללים שלה - כתובים ושאינם כתובים. אז אזכיר כמה:

1. נוהגים כמו בטסט. אתה לא מכיר את מנהגי המקום, והאכיפה נוקשה.

2.מהירות - נוהגים לפי התמרורים. נקודה. הסף לקבלת ד״ש מהמשטרה במרבית מדינות אירופה הוא חריגה של 2-5 קמ״ש מהמותר, לפעמים קמ״ש בודד. האכיפה נוקשה במיוחד באזורי מיתון תנועה (zone 30). בצרפת הרבה מאוד מצלמות מהירות (נסתרות), בכבישים המהירים מדידת מהירות ממוצעת (משולטת ויש התראה בוייז בצרפתית). אם יש עבודות בדרך מאטים (למהירות המסומנת ופחות) ומתרחקים נתיב אחד.

3. שמירה על הימין - קיצונית במיוחד בגרמניה, אבל מוקפדת ונאכפת גם בשאר אירופה. לא להתקע באמצעי/שמאלי.

4. רמזורים - בעיה קשה לישראלים. רמזורים בהם על העדשה יש חיצים הם ״מוגנים״ כמו בארץ, אבל בעולם הגדול - ובצרפת זה נפוץ מאוד - ברוב הרמזורים אין חץ על העדשה. ברמזור כזה הירוק פתוח בשני הכיוונים. הנסיעה ישר רגילה, אבל בפניה שמאלה אתה מתקדם לאמצע הצומת ושם עוצר ונותן זכות קדימה לתנועה הנגדית, מפנה את הצומת כשהתנועה הנגדית נגמרת, גם אם הרמזור מתחלף. חוץ מזה, ברוב אירופה הרמזור מתחלף ישר מאדום לירוק, אין מצב ״היכון״. בחלק ממדינות אירופה אין רמזור מרוחק, אם עברת את הקרוב עליך לפנות את הצומת. שוב, מבלבל מאוד לישראלים.

5. פספסת פניה - לא נורא. חשב מסלול מחדש. לא עושים שום תמרון שעלול להיות לא חוקי.

6. תאונה - גם הקלה ביותר - יש לדווח למשטרה ולחברת ההשכרה. יש טופסולוגיה סטנדרטית, בחלק מהמדינות חובה על המהג לשאת טופס דיווח על תאונה, שממולא ב-4 עותקים, כל נהג מקבל שניים, אחד לו ואחד לביטוח.

7. חפש ברשת ״driving in france״ ולמד היטב את ההמלצות.

8. הנהגים הצרפתים אגרסיבים ולא מתחשבים, גרועים מהישראלים. נהג נהיגה דפנסיבית. אגב זו הסיבה לאכיפה הדרקונית, הצרפתים טוענים שהיא הפחיתה משמעותית את כמות ההרוגים.

9. רוב התמרורים באירופה מוכרים לנו, אבל, בכל זאת, יש הבדלים בעיצוב ובהצבה. חפש מידע ברשת.

10. לא לנסות להתחכם. אם, למשל, יש תמרור דינמי או זמני המורה על סגירת נתיב אז לא נוסעים בו גם אם הוא נראה פנוי. נתיב כזה יכול להיות מפונה לצורך תנועת רכב לרום גם במרחק עשרות ק״מ מהאירוע, והשלטונות לא אוהבים שמפריעים לעבודתם. לא עוקפים צימין, לא עוקפים בשוליים - בקיצור, נצנעים מכל החוכמות הקטנות שהרבה אנשים עושים בארץ.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 5 שעות, Victory7 כתב:

אני הולך להיות בפריז כמה ימים ורק לאחר מכן לשכור את הרכב.

אתה ממליץ לא לשכור במרכז העיר,למרות שכבכל זה קרוב למלון?

איפה אתה מחזיר את הרכב? החזרה בשדה גם למי שלקח רכב בעיר יכולה לגרום לעלות נוספת. ואם אתה מתחייב להחזיר את הרכב במרכז העיר אז יש לך נסיעה עם מטען לשד״ת.

לכן זה מאד תלוי באופי הנסיעה והרכב הנוסעים. עם טרולי לכל נוסע זה אולי יותר קל, עם מזוודות תצטרך להביא בחשבון עלויות של מוניות.

לא נהגתי בפריז עצמה, אבל זה לא נראית לי חוויה חיובית.

אם המלון שלך במרחק הליכה סביר מ RER B תוכל לשקול להשתמש בה במקום במונית. 

עצות נוספות: עד כמה שזכור לי אין בצרפת רמזור אחרי הצומת, לפעמים יש מיני רמזור על העמוד.

תדאג שמי שיושב לידך יתפקד כ"נווט" והוא יסתכל על הוויז\מאפס כדי שתוכל להתרכז בנהיגה.

שים מגביל מהירות 5 קמ״ש מתחת למהירות המותרת כדי שלא תעבור אותה בטעות.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

אני אכתוב עם כל ההדגשות: לא נכנסים לפריז בנהיגה. לא משנה איפה המלון ומה המטען - נוסעים בתחב״צ או במונית. תחסוך 30 אירו בעמלת נמה״ת? תשרוף אותם על דמי נסיעה.

פות״ש - שכור והחזר את הרכב בנמה״ת (או תחנת השכרה פריפררית אחרת) ותכנן את הלו״ז עם רזרבה גדולה. אתה לא יודע מתי תנחת, אתה לא מכיר את הדרך, אתה לא יודע לנהוג באיזור, אתה לא מכיר את הרכב - הכל ייקח יותר זמן ממה שאתה מעריך. ועוד דבר - אל תתקמצן כשאתה יכול לחסוך זמן. הנסיעה יקרה, אתה רוצה להספיק כמה שיותר.

עוד המלצה - אם אתה שוכר רכב כשאתה מגיע השתדל לבחור בטיסה שתאפשר להמנע מלילה לבן. כל מה שכתבתי קודם מחמיר בכמה דרגות כשאתה עייף.

אגב, פות״ש, היכן אתה מתכוון לטייל ובאיזה הרכב (אנשים, גילים)?

• אהבתי 1

פורסם

חברה תודה על כל העצות שרשמתם🙂👍

שיניתי כמה דברים בתוכניות עקב מה שרשמתם

ושוב פעם תודה על העזרה והמענה המהיר!😊

פורסם

לפני 13 שעות, sperial כתב:

אני אכתוב עם כל ההדגשות: לא נכנסים לפריז בנהיגה

אני חושב שקצת מגזימים עם ההפחדות.

יש הבדלים בנהיגה בין הארץ לחו"ל, מה שציינו על הרמזורים וכדומה. 

ונכון, שאם עושים טיול בעיר, חבל לשלם המון כסף עבור רכב וחניה כשרוב הזמן אתה מסתובב ברגל (כיף בבתי קפה), במוזיאונים או במגדל אייפל. התחבורה הציבורית בתוך העיר הרבה יותר יעילה.

יחד עם זאת, אם יש סיבה טובה של נוחות, שיקולים של מסלול או מטען, אין שום סיבה להימנע מנסיעה ברכב. יש אנשים שרגילים לנהוג רק במסלול הקבוע שלהם בית - עבודה וכל דבר שהוא קצת חריג מוציא אותם מאיזון. למשל, נתקלתי לא פעם באנשים שמבחינתם נסיעה מחוץ לעיר, היא רק בכביש ירושלים-תל אביב שמואר לכל אורכו. ואז כשהם נתקלים לראשונה בכביש חשוך, כמו שיש ברוב העולם, הם לא יודעים איך לאכול את החיה הזאת. ויש אנשים שמבחינתם כל סוג של כביש חדש שהם לא מכירים הוא חוויה מרעננת וחדשה.

יש גם אנשים שנמנעים מנהיגה בתל אביב ואני יכול להבין אותם, קשוח עם הנת"צים וכל הדו גלגלי שמתפרצים מכל עבר.

נהגתי בפריז וגם נסעתי שם הרבה ברכבים שננהגו על ידי אחרים. זה לא מהיר במיוחד אבל אין איזו בעיה עקרונית. זה כמו כל כרך גדול - רומא, מינכן או ניו יורק.

בפריז יש חוויה מיוחדת מבחינת הנהיגה שהיא כיכר הניצחון עם 8 נתיבים. לא מכיר שום מקום אחר שיש דבר כזה.

איפה שהייתי נמנע מנהיגה - ארצות כמו הודו או מצרים, שגם לא ממש מעניין אותי לנסוע לשם. 

צריך לשקול טוב טוב לפני שנוהגים בארצות עם תנועה שמאלית. ניסיתי פעם אחת באנגליה וזה ממש קשוח למי שכל חייו נהג בצד ימין.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני חולק עליך. נהיגה בעיר גדולה ולא מוכרת מצריכה ריכוז גבוה גם כדי להתמצא על הכביש וגם לנווט. וחניה - צרה צרורה. תחבורה ציבורית תהיה הרבה יותר זולה, יעילה, ובעיקר תחסוך ממך את המתח של הסיכון לעבירות תנועה ותאונות.

@amosbmw אתה נהג מנוסה. פות״ש מתכוון לשכור רכב בחו״ל לראשונה בחייו. לא הייתי שולח אותו לנהוג בפריז כהתנסות ראשונה. אולי אחרי שיצבור כמה טיולים שבהם ינהג בערים יותר ידידותיות ויוכל לקבל החלטות מושכלות על סמך ניסיונו.

אגב תל אביב - גם אני נמנע ככל האפשר מלנהוג בה. כל כך יותר נוח להגיע ברכבת ולהתנייד בתחב״צ או מוניות ר״ל.

פורסם

לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

זה כמו כל כרך גדול - רומא, מינכן או ניו יורק.

בפריז יש חוויה מיוחדת מבחינת הנהיגה שהיא כיכר הניצחון עם 8 נתיבים. לא מכיר שום מקום אחר שיש דבר כזה.

לא הייתי נכנס לאף אחת מהערים האלו עם רכב פרטי.

בטיול המשאב העיקרי הוא זמן. לא הייתי מבזבז זמן על נסיעה בפקקים או חיפוש חניה או סיבוב בשער הניצחון.

בבוקרשט יש גם שער ניצחון דומה אבל עם 4 נתיבים. גם לא חווית נהיגה מרנינה...

איפה שהייתי נמנע מנהיגה - ארצות כמו הודו או מצרים, שגם לא ממש מעניין אותי לנסוע לשם. 

במקומות כאלה (וגם בגאורגיה), אתה שוכר גם נהג עם הרכב שייקח אותך לאן שאתה צריך.

צריך לשקול טוב טוב לפני שנוהגים בארצות עם תנועה שמאלית. ניסיתי פעם אחת באנגליה וזה ממש קשוח למי שכל חייו נהג בצד ימין.

זה מאד אינדבדואלי, יש כאלה כמו קרובת המשפחה(?) של ספריאל שנהרגה(?) כמה דקות אחרי שיצאה משדה התעופה כי הסתכלה לכיוון הלא נכון.

אני לעומת זאת מסתדר אחרי כמה שעות.

מה שכן בארצות כאלה מתווסף ל"נווט" עוד תפקיד קריטי והוא להזהיר את הנהג אם נראה לו שהוא עושה טעות. זה קורה בעיקר בפניות כאשר אין רכבים מסביב.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לא קרובת משפחה אבל חברה של אישתי. ובעלה (הנהג) נפצע והיה סיפור לחלץ אותו מאותו אי שכוח אל באוקיינוס השקט.

וההערה לגבי זמן כלכך נכונה. זה מתחיל בבחירה נכונה של הטיסות (יש מי שבוחר טיסות זולות ומפספס את ההוצאה על מלון לעוד לילה) ונמשך בכל תכנון הנסיעה, מהזמן המוקדש לכל אתר ועד בחירת אמצעי התחבורה המתאים.

פורסם

נראה לי שלא ירדתם לסוף דעתי.

כל מי שמתייעץ איתי על טיול בחו"ל, בחלק של הטיול בעיר אני ממליץ לא לשכור רכב. זה ביזבוז כסף וזמן, ולא יעיל. אני ממליץ על רכב בטיולים מחוץ לעיר.

גם אני מעדיף לפעמים להגיע לתל אביב ברכבת עם אופניים מתקפלים.

יחד עם זאת, אם מדובר בנהג שלא חושש ממקומות "מפחידים" כמו תל אביב, אם במהלך הטיול ברכב יש חלקים שצריכים להיכנס לתוך עיר גדולה, אפשרי וזה ממש לא כל כך נורא. מתארים את זה כאן כמו איזה משאלת מוות.

אומנם אני נהג מנוסה, אבל כדי להפוך למנוסה צריך להתחיל איפהשהו. הפעם הראשונה שנהגתי בחו"ל הייתה בניו יורק, כשעדיין לא היה לי הרבה ניסיון בנהיגה, ומכשירי ניווט לא היו קיימים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...