Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה על רכב שטח

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

חשבתי על רכב לשטח בסגנונות של ספורטג', פורסטר, סנטה פיי וכדומה...

האם הרכבים האלו מיועדים לנסיעה בשטח קורקר, אדמה, וכדומה... בלי נזקים שיגרמו להם כמו לרכב פרטי.???

והאם הם חייבים להיות 4x4 או AWD בשביל לנסוע בשטח ביעילות..??

פורסם
לפני 59 דקות, רוכברכב כתב:

אהלן

חשבתי על רכב לשטח בסגנונות של ספורטג', פורסטר, סנטה פיי וכדומה...

האם הרכבים האלו מיועדים לנסיעה בשטח קורקר, אדמה, וכדומה... בלי נזקים שיגרמו להם כמו לרכב פרטי.???

והאם הם חייבים להיות 4x4 או AWD בשביל לנסוע בשטח ביעילות..??

ספורטאז' זה גיפון שמעט מוגבה מרכב משפחתי. רובם הנעה קדמית וזה רכב שהיתרון שלו בשטח על רכב משפחתי רגיל הוא מצומצם מאוד. למעשה לשבילים

ברמת שבילי כורכר כל רכב מוגבה ייתן קצת יותר מרכב משפחתי, אפילו ללא הנעה כפולה. אבל הפער לא משמעותי.

לפורסטר יכולות שטח חביבות אבל זה לא רכב לאתגרי עבירות רציניים.. אבל ייתן לא מעט בשבילים וגם קצת מעבר. כולם עם הנעה כפולה.

אני לא סגור בכלל על היונדאי.

אני חושב שההודעה שלך לא מפרטת מספיק או שאתה לא מגובש מספיק.

מעבר להיעדר כל התייחסות לתקציב גם לא ברור מה אתה מחפש מהרכב.

האם רק שבילים וכו. או קצת לדגום שטח יותר רציני.

תפרט וינסו לעזור לך.

אם מה שאתה רוצה זה רכב שייתן קצת יותר ממשפחתית בשבילי כורכר אז לכל רכב מעט מוגבה יהיה יתרון מסויים. לחלקם יותר

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, discoTD5 כתב:

תקציב? 

עד 50 אלף.

לפני שעה, razi_pazi כתב:

ספורטאז' זה גיפון שמעט מוגבה מרכב משפחתי. רובם הנעה קדמית וזה רכב שהיתרון שלו בשטח על רכב משפחתי רגיל הוא מצומצם מאוד. למעשה לשבילים

ברמת שבילי כורכר כל רכב מוגבה ייתן קצת יותר מרכב משפחתי, אפילו ללא הנעה כפולה. אבל הפער לא משמעותי.

לפורסטר יכולות שטח חביבות אבל זה לא רכב לאתגרי עבירות רציניים.. אבל ייתן לא מעט בשבילים וגם קצת מעבר. כולם עם הנעה כפולה.

אני לא סגור בכלל על היונדאי.

אני חושב שההודעה שלך לא מפרטת מספיק או שאתה לא מגובש מספיק.

מעבר להיעדר כל התייחסות לתקציב גם לא ברור מה אתה מחפש מהרכב.

האם רק שבילים וכו. או קצת לדגום שטח יותר רציני.

תפרט וינסו לעזור לך.

אם מה שאתה רוצה זה רכב שייתן קצת יותר ממשפחתית בשבילי כורכר אז לכל רכב מעט מוגבה יהיה יתרון מסויים. לחלקם יותר

אני רוצה רכב שיהיה שיוכל לנסוע בשטח בלי בעיות ושהמתלים, והבולמים, והתושבות וכל המכלול יוכל לעמוד בנסיעות שטח...ככל הידוע לי רכב משפחתי רגיל לא מיועד לשטח ויספוג נזקים ובלאי בנסיעה בשטח.

רכב שיוכל לעבור מכשולים כמו מדרכות/מדרגות.

אני לא מתכוון לרכבים שטח הארדקור של טיפוס על סלעים ונסיעה בתוך נחלים ואגמים...

לגבי הרכבים שציינתי כמו פורסטר, ספורטרג', וסנטה פיי ודומיהם שמתי לב שהיה רשום בפירוט של 4x2 ואני גם לא בטוח שהם AWD...

עריכה אחרונה על ידי רוכברכב
פורסם

לדעתי הרכב הנכון הוא פורסטר או סובארו XV שמעט קטן מהפורסטר.

שניהם 4X4 קבוע. לשניהם מרווח גחון ראוי מאוד, והם יקחו אותך הרבה יותר רחוק ממה שאתה חושב.

אל תתפשר על ה XV עם מנוע 1.6 ליטר, רק מנוע 2.0 ליטר. 

עוד אפשרות, שאני לא יודע כמה עולה, ואם רלוונטית זה דאצ'יה דאסטר 4X4 דיזל ידני. רכב נפלא. אבל לא להתבלבל עם האוטומטי שהוא הרבה פחות טוב לדעתי, ולא מגיע ב 4X4. 

• מעניין 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, discoTD5 כתב:

שניהם 4X4 קבוע. לשניהם מרווח גחון ראוי מאוד, והם יקחו אותך הרבה יותר רחוק ממה שאתה חושב.

עוד אפשרות, שאני לא יודע כמה עולה, ואם רלוונטית זה דאצ'יה דאסטר 4X4 דיזל ידני. רכב נפלא. אבל לא להתבלבל עם האוטומטי שהוא הרבה פחות טוב לדעתי, ולא מגיע ב 4X4. 

תודה

הרכבים שהצעת הם עדיפים מספורטאג' וסנטה פיי? לפי ההשוואות שראיתי, זה נראה שסנטה פיי היא הרכב עם הדירוג הכי גבוהה מבין הרכבים שהזכרנו פה ואחריה ספורטאג'. אני מדבר על שיקלולים של השוואת רכב מול רכב.

בכל אופן הבנתי שהפורסטר הוא יותר מתאים לשטח מהXV שהוא יותר עירוני.

האם באמת יש כדאיות לבחור בפורסטר מהXV חוץ מהגודל?

דאצ'יה מול הפורסטר מה ההבדלים העיקריים?

עריכה אחרונה על ידי רוכברכב
פורסם
לפני 15 דקות, רוכברכב כתב:

בכל אופן הבנתי שהפורסטר הוא יותר מתאים לשטח מהXV שהוא יותר עירוני.

האם באמת יש כדאיות לבחור בפורסטר מהXV חוץ מהגודל?

דאצ'יה מול הפורסטר מה ההבדלים העיקריים?

בין הפורסטר ל XV ההבדל ביכולת שטח המינורי לחלוטין לכל אחת מהם עדיפות קטנה מאוד על השני. מבחינת גודל, הפורסטר גדול משמעותית.

לגבי דסטר (ידני 4X4) ופורסטר, לדסטר בגדול יש יכולת שטח יותר טובות, מבחינת איכות /נוחות הרכב בכללי הפורסטר לוקח בהליכה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא מומחה בתחום. ומכיר את הדברים בעיקר מהצד, מקריאה והתרשמויות ישירות מועטות.

דאציה, פורסטר ו XV אינם רכבי שטח קשוחים אבל הם בהחלט רכבים שמיועדים גם לשטח. בשימוש נכון (בודאי עם צמיגים ומעט שיפורים) יספקו לא מעט תמורה בשטח. הרבה מעבר לשבילי כורכר.

ספרטאג' וסנטה פה בגרסאות ללא הנעה כפולה הן סה"כ מכוניות רגילות מעט מוגבהות. יופי למדרכות ונותנות מעט אקסטרה בהשוואה לרכב רגיל בשבילי כורכר. לא מעבר.

ה XV יותר עירוני מהפורסטר. בעיקר כי נוח יותר להתנהלות כי קטן יותר. גם בשטח נותן מעט פחות. זה אבל רכב שיש לו מה להציע בשטח במינונים הנכונים.

הוא בודאי לא יותר עירוני מהסנטה פה והספורטאג'.

אני לא חושב שדירוג בו הסנטה פה והספורטאג' מתעלות על הצמד מבית סובארו או הדאצי'ה הוא דירוג שמתחשב ביכולות בשטח.

כמובן שעם הגובה שלהן עם צמיגים מתאימים גרסאות ה 4*4 יתנו תמורה מסויימת.

אציין שמעולם לא ראיתי ספורטאג' או סנטה פה בשטח. את האחרות בהחלט שכן.

אם אני מנחש נכון מהודעותיך אין לך כלל ניסיון בשטח. אם אני טוע האז אני מתנצל.

דאסטר ו XV ופורסטר אל רכבים מצויינים להתחיל להכיר באמצעותם את התחום. 

כל מה שכתבתי על הספורטאז' לא רלוונטי לדור הראשון שלו שהיה ממש רכב שטח. אני לא יודע מתי אבל באיזשהו שלב הרכב עבר שינוי מלא מרכב שטח (עם שלדת סולם) לג'יפון עירוני רך. זה היה די מזמן.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

4x4 קבוע, זה לא מינוס?! שזה כל הזמן פועל לא משנה שאתה גם נוסע על כביש רגיל. גם מבחינת הדלק, הגיר, מוט הינע..  

מבחינת; חלפים, טיפולים, ותקלות, ואמינות. מה הסדר יורד מבין דצ'יה, פורסטר, וXV?

פורסם

4X4 קבוע (AWD) בנסיעה על כביש משפר את האחיזה של הרכב בעיקר בכבישים רטובים ומושלגים.

מבחינת דלק תהיה צריכה גדולה יותר (לעומת רכב זהה בלי 4X4), הביצועיים יכולים להיות פחות טובים (מבחינת כוח מנוע לעומת משקל הרכב), וכמובן יש מכלולים שלא קיימים ברכב 2X4 שדורשים טיפולים/אחזקה בלאי.

נראה לי ששני רכבים זהים עם ובלי 4X4 הפרש העלויות השוטפות בפועל לא יהיה גבוהה.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, gpro כתב:

4X4 קבוע (AWD) בנסיעה על כביש משפר את האחיזה של הרכב בעיקר בכבישים רטובים ומושלגים.

זה נכון אבל לא רק...

גם בכביש מפותל בפניות הדוקות, AWD פונה כמו על מסילה

בלי לחימת הגה או 'התחפרות' של אחד הגלגלים הקדמיים.

יש עוד בונוסים (לפחות בסובארו שאני מכיר) בצורת מתלים קשוחים שמתקלים בקלילות כל מיני מפגעי סלילה ופסי האטה.

לגבי צריכת דלק, אני יכול להעיד על הרכב שלי - אאוטבק עם מנוע 2.5L אטמוספרי

שצורך בממוצע 10 ק"מ לליטר עם הרבה עירוני אצלי, שנראה לי די סביר לרכב גדול יחסית.

מעבר לזה יש החלפת שמן דיפרנציאלים פעם בכמה שנים בעלות של כמה מאות שקלים. לא דיל ברייקר...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 7 שעות, רוכברכב כתב:

נמתין לממוחים הגדולים. אבל הסובארו אמינות. הדאצ'יה אמינה בידני דיזל. בבנזין רובוטי פחות. אבל לדעתי ה 4*4 ברוב השנים הגיע רק עם ידני

פורסם
לפני 14 שעות, רוכברכב כתב:

4x4 קבוע, זה לא מינוס?! שזה כל הזמן פועל לא משנה שאתה גם נוסע על כביש רגיל. גם מבחינת הדלק, הגיר, מוט הינע..  

בתיאוריה הנעה כפולה אכן צורכת יותר דלק. בפועל סגנון הנהיגה שלך ישפיע הרבה יותר.

בהנעה כפולה קבועה צריך להחליף את הצמיגים ברביעיות.

בדור הראשון של הXV הייתה צריכה של שמן. לא משהו מאד קריטי, אבל צריך לשים עין על המדיד.גם היה נוח מאד לגנוב את הממיר הקטליטי, אבל אני חושב שנמצא לזה פתרון.

בין השלישיה הזו הפורסטר הוא גדול, הXV הוא קטן. עדיף כמובן 2.0 אבל לא הייתי פוסל את 1.6.

עוד הבדל הוא שהסוברואים נוחים יותר ומאובזרים טוב יותר גם בגרסאות הבסיס, הדאציה יותר ספרטנית אפילו בגרסאות ה"מאובזרות", אבל יש לה יכולות יותר גבוהות מלסוברואים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

מה אתם אומרים לגבי

jeep קומפאס.

Jeep צ'ירוקיי.

אאודי q3.

אאודי q5.

האם הם שיקול כדאי על פני XV או פורסטר או דאצ'יה??!

ככל הידוע לי אאודי הוא רכב ספורטיבי/יוקרתי ויקר לתחזוקה..

הJEEP קומפאס הוא רכב שטח לייט..

לגבי הJEEP צ'ירוקי אוליי הוא שווה?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...