Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת מנוע סיטרואן C5 aircross 2020

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים אשמח להתייעצות

קניתי לפני כחצי שני את הרכב הנ"ל עם 61 אלף קילומטר. היה לי לא מעט ימי מילואים וכבר הגעתי ל71 אלף והתכנון היה להמשיך לקחת יום חופש וללכת לטיפול. 

שבוע שעבר האוטו התריע על מפלס שמן נמוך - הדליק לי נורה אדומה בראש אבל אמרתי כנראה בגלל הטיפול הקרוב. הוספתי שמן 

ואתמול האוטו הקפיץ הודעה שוב שחסר שמן. מילאתי שוב (כשהאוטו  מונע) ואז קפצה לי התרעה תקלת מנוע - נדרש תיקון של הרכב

1) יש לי דרך לבדוק את סוג התקלה (אין לי סורק ) 

2) האם אפשר לסוע עם האוטו למוסך או לגרור ( המוסך בעיר אחרת כ40-50 קילומטר, אין עיר אחרת יותר קרובה) 

3) הרכב כביכול תחת אחריות יצרן עדיין.  הבעלים הקודם טיפל אצל מוסך אחר לא מורשה (יש תיעוד) עד כמה זה עלול לפגוע בטיפול הנוכחי? 

אם יש לכם הערות אשמח לשמוע. בדיוק התחלתי עבודה חדשה ותכף שוב יוצא למילואים וקצת מסתבך עם מלא לעשות. 

עריכה אחרונה על ידי jpex
פורסם

1. לא ממלאים שמן בזמן שהרכב מונע, צריך לכבות.

2. אחרי כיבוי, מה מפלס השמן?

3. אם מפלס שמן תקין ועדיין יש הודעת תקלה, לגרור, חד משמעית.

4. כדאי שתכתוב אם זה דיזל או בנזין ודגם המנוע. יש בפורום מומחים לרכבים האלה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הרכב שלך בסכנה. נקודה. סימן קריאה. 

אם זה בנזין 1.2 - יש מצב שהחגורת טיימינג התפוררה וסתמה את הפילטר שמן. מה התקלה שקפצה לך? חוסר שמן? או לחץ שמן?

גרור למוסך מורשה. לא כולם טובים ורוצים לתקן תקלות.

תגיד מאיפה אתה, אולי אפשר להכיוון אותך. זה דורש התעסקות. יש מצב שדורש ריב עם המוסך ועם היבואן. מציע לך לבוא על מדים, אולי יעזרו יותר, לא בטוח.

היום הזה כבר די אבוד, נסה להציל אותו. שריין גם את מחר, נכנסים לחג...

א. אחרי 5 שנים אתה מחוץ לאחריות.

ב. אתה מסכן פה את המנוע. 

ג. סיכוי גבוה מאוד שאתה גם לא בטוח עומד בתנאי האחריות של היצרן, וחובת ההוכחה עליך של טיפול לפי מפרט יצרן+ אי חריגה במועדי הטיפול - כלומר גם הרכב נסע מעט צריך לטפל כל שנה. בדוק את כל החשבוניות שיש לך - בדוק מרווחים וקמ, האם יש פירוט של החלקים ובפרט האם כתוב סוג שמן ויצרן השמן? תזהר לפני שאתה משתף את זה עם מוסך יבואן.

פורסם (נערך)

תודה על התשובות

הרכב הוא מנוע 1.6 בנזין (האוטו הקודם היה 1.2 - כנראה לא למדתי מספיק לקח :)

המדיד נמצא בשליש התחתון, מעל המינימום. 

הרכב עבר טיפולים כל שנה / 10 אלף קילומטר, אין פירוט איזה סוג שמן, יש פירוט כמו בתמונה המצורפת. 

לא היה שם שום דבר חריג. 

הרכב עבר תאונה עצמאית הוחלף הגריל הקדמי אבל בלי ירידת ערך וכדומה 

אני מאזור הדרום. 

Screenshot_2025-05-29-16-22-43-73_6012fa4d4ddec268fc5c7112cbb265e7.jpg

עריכה אחרונה על ידי jpex
פורסם (נערך)

תבדוק שאין  נזילת שמן  , במידה ואין  תמלא שמן וסע למוסך שיבדקו למה האוטו אוכל שמן  ,  ומה  התקלה   שקפצה לך  , 

במידה  והתיקון יקר טורבו  או  מנוע  , קבל   ממני  עצה שתחסוך  לך  הרבה כסף  , שים  אותו  במגרש  לחלקי  חילוף  ותיברח .

עריכה אחרונה על ידי ronrobin
טעות כתיב
פורסם (נערך)

צריך אכן להבין אם זה אכילת שמן או נזילת שמן.

ממה שאני זוכר, יש תמיד עניין עם כל מיני נשמים ואטמים אצל סיטרואן.

לא מכיר מוסכים בדרום .

אם זה אכילת שמן, שמן שנשרף יגמור לך ממיר קטליטי, שזה עוד כסף וזה יכשיל אותך בבדיקת גזים ברישוי אם הממיר לא מספיק תקין.

והחשבונית הזאת לא טובה ! זה בדיוק דוגמא למה לא לקחת רכב באחריות יצרן למוסך רגיל ! הם צריכים לרשום מה הדגם המדוייק של השמן שהוכנס לרכב! ושל כל החלקים !  המינימום זה לרשום את התקן של השמן ! גם המילים פילטר שמן מקורי לא מספיק טובות ! זה פתח ענק להתנערות מאחריות.

אני הייתי גורר עם צריכת שמן כזאת !

אגב, במחשב רכב רשום בדיוק מה התאריך והקמ שהיצה את התקלה וכמה נסעת מאז. יש מצב שגם זה שבירת אחריות לתשומת ליבך.

@מלטבשי - יש סיכוי שאתה יכול להפנות את הבחור לכתובת מתאימה?

עוד הערה - יש לא מעט רכבים שיש הבדל גדול בין הנפח של השליש העליון לשליש התחתון. כלומר שליש עליון לפעמים זה ממש קצת שמן.

אם מילאת שמן לקו הנורמלי, ותוך זמן קצר זה ירד לשליש התחתון , לא חושב שבשום רכב זה תקין. רק על זה הייתי גורר, בפרט אם זה 50קמ. 

אני מקווה שההתרעה האחרונה זה בגלל שמילאת בזמן שהרכב עובד. זה מייצר בלאגן ברכב, גם פיזית. זה פקק עם אטימה.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם

טוב עדכון אמצע. 

אז אחרי שגם אני וגם האוטו נרגענו, היום הוספתי עוד שמן שיהיה במקס.

בדקתי תורים למוסך יבואן התור הפנוי הוא רק ב18 לחודש - איך אנשים מסתדרים עם דברים כאלה ? (אף פעם לא היה לי רכב עם אחריות עדיין )

דיברתי גם עם המוסך הקודם שלי הוא ביקש ממני לבדוק האם הרכב עושה רעשים מוזרים כשהוא מונע. ואם לא כנראה שאפשר לסוע איתו למוסך. 

אז אחרי שמילאתי שמן התנעתי את הרכב לנסות לשמוע האם יש שינוי כלשהו, לא היה אז לקחתי את הרכב מסביב לשכונה היה נשמע רגיל ללא בעיות. לאחר שחניתי כיביתי את האוטו המתנתי דקה והדלקתי שוב והנורה (פה היה כמה דפיקות לב חזקות ) וההתראה מנוע לא חזרה. 

אחרי החג ניקח את האוטו למוסך לטיפול שגרתי ונקווה שלא יהיה עוד תקלות יותר מידי יקרות ונוכל לצאת למילואים כרגיל ביום ראשון 

פורסם

הרכב חזר היום מהמוסך 

היה 2 נזילות שמן- אחת מבית מסנן שמן, השני מקולר שמן. בוצע החלפת קיט אטמים לשניהם. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

הם כתבו בשביל להגיע לנזילה היה צריך לפרק הרבה בדרך כמו ממיר קטליטי וכו, 

הוחלפו גם פלגים וכו 

יצא באזור 3200  

פורסם

הרבה כסף אפילו למוסך יבואן, אבל שמח שנבואות הזעם לא התגשמו. נקווה שזהו זה. 

ממה שכתבת אני מבין שאתה טיפה אחרי סיום אחריות ולפחות הייתי מנסה פניית "רצון טוב" ללובינסקי (הסיכויים נמוכים כי הרכב לא טופל אצלם אבל מילואים וכל זה. (🤷‍♂️). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

לצערי אפילו לא מוסך יבואן, 

התור למוסך יבואן אם הייתי קובע היה רק בעוד שבוע וחצי בערך, 

הייתי צריך את הרכב ליום ראשון אז הכנסנו למוסך אחר.

ממש הייתי רוצה לסוע לגבע, אבל לצערי אין לי זמן  לבזבז יום שלם עבור זה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...