Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 12 שעות, mrmiki1234 כתב:

סיכום מעולה. מה ההבדל בצבע הסיב בין התשתיות? 

ככל הידוע לי אין משמעות לצבע הסיב. יש משמעות לצבע הסיומת ולצורתו. ובפרט תשתית פרטנר לא תואמת לתשתית בזק.

לפני 7 שעות, EliC25 כתב:

רק עכשיו נתקלתי בשרשור הזה

אניח את זה כאן

צר לי שטף אחד לא צירף את השרשור הזה, במיוחד בהתחשב בכך שחלק מהמגיבים בשרשור הנוכחי, גם הגיבו בשרשור שלי. זיכרון קצר בכל זאת.

עברה חצי שנה והאינטרנט עובד טוב. אבל את "חבלי הלידה" הזוועתיים והטעם המר יקח לי הרבה זמן להוציא מהסיסטם.

אני עומד מאחורי כל מה שכתבתי בשרשור ההוא, כולל המלצתי למי שרוצה להשתמש בתשתית בזק להתחבר קודם לבזק\בזק ואז לעבור לספק אחר, להשתמש בציוד פרטי, וחוסר הרלוונטיות של בדיקה באלחוט.

מה שהשתנה מאז זה בעיקר דמי ההתחברות הראשונית ודמי מעבר בין הספקים על אותה תשתית.

רמת שרות הלקוחות התוכים  אצל כולם היא נמוכה ותלויה יותר במזל שתיפול על מישהו שמבין טיפה יותר מהממוצע מאשר על כל משהו אחר.

יש לשים לב שמהירות ההורדה היא כמעט חסרת משמעות, כל השימושים הביתיים יסתפקו ב300M בלי בעיות. לעומת זאת, מהירות ההעלאה היא מאד משמעותית, במיוחד בימים אלו שכולם עושים שיחות זום במקביל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 13 שעות, mrmiki1234 כתב:

סיכום מעולה. מה ההבדל בצבע הסיב בין התשתיות? 

כלום -

בזק פורסים כבל סיבים יעודי ל outdoor בצבע כחול , סלקום כבל סגול, הוט כבל אדום , אלה הצבעים ברחוב שלי.

למזלי הקבלן שעבד אצלי סלל כבל outdoor( אדום) עד לתיבה בתוך הבית (צמוד קרקע) ורק משם המשיך עם כבילה של כבל indoor(הלבן) . כאשר הקבלנים של בזק משכו כבלים לבנים מחוזקים מהתיבה ברחוב אל הבתים. 

ככה בזק סלל , קבלן רשלן ומחפף. 

image.thumb.png.f3a753d7a27bce3c6004ea3cdaef05c2.png

והגדיל לעשות כשהשחיל את הכבל הלבן ללא גומיות מעבר .

image.thumb.png.8a0862505111484300c5e51a75a7a297.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 56 דקות, borsood כתב:

רמת שרות הלקוחות התוכים  אצל כולם היא נמוכה ותלויה יותר במזל שתיפול על מישהו שמבין טיפה יותר מהממוצע מאשר על כל משהו אחר.

אין קשר לשירות לקוחות שיותר נוגע ל'אדם שבקצה' יש פה ממש התנהלות לקויה של החברה בכל מה שקרה שם. אבל עברה חצי שנה והנושא הזה מאחוריי, רק רציתי 'לתזכר' איך החברה הזו מתנהלת.

פורסם

אני מחובר להוט פייבר כבר כמה שנים, 0 תקלות. פתאום שלשום בערב התנתק האינטרנט ולא חזר. דווקא כאשר עובדים מהבית וחייבים אינטרנט, תכירו רבותיי זה מרפי. 

חשבתי הלך עליי, איפה אני מוצא עכשיו טכנאי באמצע מלחמה.

אתמול בבוקר התקשרתי למוקד של הוט, אחרי שיחה יחסית קצרה שבה היה נסיון אחד לאפס את הראוטר מיד נקבע טכנאי להיום בצהריים. הופתעתי לטובה מהזמינות.

פה אני רוצה לציין את היתרון בכך שהראוטר של הוט ותחת הניהול שלהם. הם רואים מרחוק שהוא מנותק ובזה השיחה מסתיימת, אין האשמות שהציוד שלי לא תקין וכו'.

היום הגיע הטכנאי חמוש בראוטר חדש, בדק עוצמת אות פה ושם, ומצא שצריך פשוט להחליף את הסופית של הסיב שנכנס לדירה. החליף והכל חזר לעבוד.

אני תוהה מה גורם לסופית של סיב, שסגורה ב2 קופסאות פלסטיק, להתקלקל פתאום אחרי שנה וחצי של עבודה. מוזר מאוד. מקווה שלא יחזור על עצמו. 

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

מה גורם לסופית של סיב, שסגורה ב2 קופסאות פלסטיק, להתקלקל פתאום

אבק והעדר ליטוש מספק בזמן ההתקנה. בכל חיבור סיב גם בתוך המחבר אין ממש מגע של פנים אל פנים בין העדשה של הסיב לעדשה של המקלט. יש מרווח זעיר שעם הזמן מצטבר בו אבק. כתוצאה מכך עדשה שאינה נקיה לחלוטין וישרה כפי שאמורה להיות תגרום לניחות בעוצמת האור/סיגנל שבתורה תיגרם תקלה. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 18.6.2025 בשעה 17:48, Igalz כתב:

פה אני רוצה לציין את היתרון בכך שהראוטר של הוט ותחת הניהול שלהם. הם רואים מרחוק שהוא מנותק ובזה השיחה מסתיימת, אין האשמות שהציוד שלי לא תקין וכו'.

לו היה לנו משרד תשקורת נורמלי,היו מ****** כל ספקית עם קנסות מפה לירח,על חוסר מקצועיות של נציגים ונפנוף מצידם\זריקת אחריות על הלקוח

שוכחים שרוב האנשים עם 99% מהמקרים בהם מעורב ציוד פרטי,תקין עשרות מונים מהזבל שהספקית מספקת (כמובן תמורת תשלום)

בתאריך 18.6.2025 בשעה 17:48, Igalz כתב:

היום הגיע הטכנאי חמוש בראוטר חדש, בדק עוצמת אות פה ושם, ומצא שצריך פשוט להחליף את הסופית של הסיב שנכנס לדירה. החליף והכל חזר לעבוד.

אני תוהה מה גורם לסופית של סיב, שסגורה ב2 קופסאות פלסטיק, להתקלקל פתאום אחרי שנה וחצי של עבודה. מוזר מאוד. מקווה שלא יחזור על עצמו. 

כתבת מקודם מרפי נכון? אז כנראה אח שלו שאחראי לחו"ג בלוי פעם באף פעם (בדיוק כשאתה צריך) ביקר אצלך במקביל :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
בתאריך 31.5.2025 בשעה 14:31, shake כתב:

זה מחיר שימור לשנה כדי להתמודד עם הוט שמציעים 89 "לכול החיים" ב1 גיגה, בהתחלה היה 79. זה כולל ראוטר ויחידות MESH, אם מוותרים על הציוד יש  40 ש"ח זיכוי חודשי.

אני הצטרפתי לגילת. 39 בארבעה חודשים הראשונים, 79 בהמשך השנה, 89 בשנה השנייה, 99 בשנה השלישית ואילך. לא הכי זול אבל יותר זול מהסלקום שעזבתי. מעכשיו אני לוקח כל מי שמבטיח מחיר קבוע. גם לילדים עברתי לסלולר של 019 עם מחיר קבוע 21.90. נמאס לי משיטת מצליח ולהתקשר כל שנה להתמקח ולשלם על 'מעבר תכנית' כדי להוזיל.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 31.5.2025 בשעה 11:46, דניאל1983 כתב:

לכול מי שגר בבניין שמחובר לתשתית פרטנר, ממליץ להתחבר אליהם!

לפני שבועיים חידשתי אצלהם חבילה, 1 גיגה כולל ראוטר, ב75ש"ח!

רק צריך קצת להתעקש כדי להגיע לשימור לקוחות.

אז הגעתי לשימור והם הציעו את החבילה הזאת ב85... 

בכל אופן אפילו בלי שיחה לחסוך קרוב ל600 שקל שנתי זה לא רע בכלל..

• אהבתי 2
פורסם

שמתי לב באתר של סלקום שיש חבילת סיבים 1000/100 ב89שח לחודש למשך שנה (מי שרוצה ראוטר שלהם,בתוספת כמובן)

לא צוין אם זה ללקוחות חדשים בלבד או שקיימים יכולים לשדרג (אני משלם 89 על 600/60)

שווה בדיקה\שדרוג למי שרוצה

• אהבתי 1

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

סורי,לא היה זמן לעדכן,עומס בעבודה

בקיצר,ללקוחות חדשים זה המחיר מהתחלה,לקיימים שרוצים לשדרג - סלקום דורשים פרוטקשן חד פעמי של 99ש"ח (על כפתור במערכת,mind you)

מילא היה כמה שקלים עד 15-20,ניחא,100שקל? זה יותר מהחבילה עצמה

שייהנו.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

כל מי שנגמרת לו חבילה/הטבה מסוימת אני ממליץ לו להיכנס לאתר של החברה בה הוא מנוי, לרדת למטה ולחפש ''בקשה לסיום שירות/בקשה לניתוק'', זה בדרך כלל נמצא למטה בצור קשר.

אחרי שהגעתם לשם, פשוט לרשום שאתם רוצים להתנתק בגלל המחיר, ולשלוח את הפניה, אחרי ששלחתם את הפניה ומילאתם את הפרטים שלכם נכון, החוק מחייב אותם לנתק אתכם תוך 3 ימי עסקים, אבל מה שיקרה בפועל זה שאתם תקבלו שיחה ממחלקת שימור בכירה שיתנו לכם מחיר מאוד טוב, ואני ממליץ ליישם את זה בכל פעם שמסתיימת לכם הטבה או חבילה מסוימת.

פורסם
לפני 22 שעות, ezuf כתב:

סורי,לא היה זמן לעדכן,עומס בעבודה

בקיצר,ללקוחות חדשים זה המחיר מהתחלה,לקיימים שרוצים לשדרג - סלקום דורשים פרוטקשן חד פעמי של 99ש"ח (על כפתור במערכת,mind you)

מילא היה כמה שקלים עד 15-20,ניחא,100שקל? זה יותר מהחבילה עצמה

שייהנו.

בגלל זה מתקשרים לשימור ואומרים שמתנתקים, בד"כ המחיר יהיה נמוך יותר.

אין שום בזבוז זמן\מעבר נציגים\צורך להשתמש באתרים שימכרו את המידע. כל החברות מחוייבות לנתק אחרי בחירה בנתב שיחות.

ציטוט

ג)לאחר השלמת ביצוע המפורט בס"ק (א) ישמיע בעל הרישיון לפונה את האפשרויות הבאות,
כדלקמן:
(1)"למענה אנושי בנושא תיקון תקלה לחץ1;"
(2)"למענה אנושי בנושא בירור חשבון, לחץ2;"
(3)"למענה אנושי בנושא סיום התקשרות, לחץ3;"
(ד)סדר הצגת שלוש האפשרויות לעיל יהיה עלפי שיקול דעתו של בעל הרישיון. בעל הרישיון רשאי
להחליף את השימוש במונח "תיקון תקלה" במונח "תמיכה טכנית".

(ה)לאחר בחירת הפונה באפשרות "1" או "2" או "3", כאמור, לא ינותב הפונה לאפשרויות נוספות
וימתין לקבלת המענה האנושי על פי בחירת הפונה.
(ו)הנושאים שיושמעובמערכת ה-IVRלאחר שלושת הנושאים האמורים, יהיו על פי שיקול דעתו של
בעל הרישיון.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 16.6.2025 בשעה 23:13, XVSTI כתב:

אנסה לעשות קצת סדר בתשתיות / ספקים ככל הידוע לי:

יש בארץ 3 תשתיות סיבים: בזק, IBC ותשתית עצמאית של פרטנר. 

התשתית העצמאית של פרטנר כמעט ולא בשימוש היום למעט בניינים ישנים, והם עושים ככל שהם יכולים להעביר לקוחות קיימים ל IBC או בזק.

כשהיא עובדת, היא מצוינת, אך רק פרטנר יכולים להשתמש בה כספק.

IBC, כאמור בבעלות משותפת של סלקום והוט (ועוד שותף, שאני לא זוכר כרגע מי הוא - חח״י?)

כל הספקים הגדולים עובדים איתה, למעט בזק, כלומר: הוט, סלקום ופרטנר. 

בנוסף, ישנן ספקיות קטנות שעובדות איתה:

019, אקספון, וואללה (שזו בעצם הוט, ב״מיתוג״ מוזל).

ובזק, שכמובן גם איתם כל הספקיות הגדולות עובדות (למעט הוט) - פרטנר, סלקום ובזק עצמם.

בנוסף ספקיות קטנות: גילת, אקספון ו ccc.

עכשיו לעניין כתובות ה ip שעלה כאן:

בפרטנר וסלקום, כל לקוח מקבל כתובת ipv4 (רגילה) ייחודית שמשתנה בכל ניתוק וחיבור מחדש (אלא אם רכש קבועה).

בכל השאר (גם בהוט ובזק), הכתובת הזו בעצם משותפת לכמה לקוחות (בדומה למה שקורה בחיבור סלולרי למשל).

למשתמש הממוצע זה לא מפריע, אבל מי שצריך גישה לרשת שלו מבחוץ (מצלמות אבטחה וכדומה), זה בעייתי.

לעיתים זה גם ישפיע על גיימינג, או יציג יותר בקשות אימות ״אני לא רובוט״ מהרגיל.

בהוט ניתן לקבל כתובת IP דינמית ללא תוספת תשלום בפניה למוקד, בכל שאר הספקים זה דורש השכרה של כתובת קבועה בעלות של בין 10 - 15 שקלים.

מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר בדברים. 

יכול להיות שבזק גם משתמשים בIBC או שאם אני נכנס לדירה שהיה בה בזק בוודאות זה תשתית בזק..?

פורסם

עשיתי את המעבר מסלקום לגילת לפני חודשיים.

הכל יציב, הראוטינג לדנמרק (יש לי שרתים שם) לא טוב בכלל ואני מתחיל לשקול חלופות.

חוץ מזה - הכל כרגיל - יש קאפצ'ה מדי פעם שלא חוויתי עם סלקום, בגלל ה CGNAT.

חוץ מהבעיה עם דנמרק, שווה את המחיר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
בתאריך 20.8.2025 בשעה 12:40, avizaz כתב:

CGNAT

מה נסגר עם ספקיות שמשתמשות בשירות הזה...

אנחנו כבר בעידן IPV6 זה לא אמור להיות כל כך מורכב לספק את זה.

אגב לי יש גם IPV4 ו6.

מעניין מתי יבטלו לגמרי את 4

• תוכן חדש...