Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות לגבי יום מסלול

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

שבוע הבא אני נוסע ליום מסלול, לראשונה עם הנעה אחורית (אלפא ג'וליה),

פעם אחרונה שהייתי על מסלול הייתה לפני הרבה שנים ולכן יש לי מספר שאלות :

א. בפעם הקודמת שהייתי על מסלול, עם רכב הנעה קדמית, אמרו לנו למלא לחץ אוויר גבוהה בגלגלים כדי לשמור עליהם.

זוכר שמילאתי באזור ה 36/38 PSI כשהרגיל זה באזור ה 32, זה כנראה היה לא מספיק וכל הגלגלים נשחקו, התעוותו ונהיה עליהם מדרגות, שלמחרת דרשו החלפה (למזלי היה רכב ליסינג).

לא הצלחתי גם אז, להבין למה לחץ אוויר גבוהה יותר (ועד כמה גבוהה) היה אמור לשמור על הצמיגים.

ומה שיותר מעניין אותי - איך אני דואג ששבוע הבא אני לא הורס את הצמיגים, כי הם חדשים ועלו לי כמעט 5K.

(חברי הקבוצה של אלפא אמרו שאין מה לדאוג לצמיגים ומה שנשחק זה בדר"כ הברקסים).

ב. משום מה לא ממש נקלט לי ההבדל בין understeer ל oversteer, ישבתי קצת לקרוא ולראות סרטונים ועכשיו הבנתי.

אם אני מבין נכון - בהנעה קדמית, לחיצה על הגז בסיבוב אמורה להביא אותי ל understeer (העברת משקל אחורה והחלקה של צמיגים קדמיים)

וברקס אמור להביא אותי לזריקת תחת ו oversteer (העברת משקל קדימה והחלקה של צמיגים אחוריים)

האם אני צודק ומה אמור להביא אותי למצבים האלה בהנעה אחורית ?

תודה.

פורסם
לפני כשעה, phpclub כתב:

(למזלי היה רכב ליסינג).

🤣

זוכר שקיבלתי בזמנו המלצה דומה ביום מסלול של אחד המארגנים המוכרים, וממש לא הבנתי את הרציונל. אני הייתי אם כבר בדיעה ההפוכה - לחץ האוויר הולך לעלות מאוד בזמן הנהיגה במסלול, אז עדיף להתחיל מלחץ נמוך יחסית (לא מדי). מומלץ לנטר את לחץ האוויר (תו"כ נהיגה אם יש TPM) ואם רואים שמתחממים מאוד לקחת הפסקה, תרגיש גם שהאחיזה פוחתת.

לפני כשעה, phpclub כתב:

ב. משום מה לא ממש נקלט לי ההבדל בין understeer ל oversteer, ישבתי קצת לקרוא ולראות סרטונים ועכשיו הבנתי.

אם אני מבין נכון - בהנעה קדמית, לחיצה על הגז בסיבוב אמורה להביא אותי ל understeer (העברת משקל אחורה והחלקה של צמיגים קדמיים)

וברקס אמור להביא אותי לזריקת תחת ו oversteer (העברת משקל קדימה והחלקה של צמיגים אחוריים)

העיצה שלי היא לבקש מיני-הדרכה ביום מסלול. בפעמים שיצא לי להיות, המדריך ישב כמה הקפות עם מי שביקש וזו הזדמנות טובה להבין ולהמחיש.

בגדול אתה צודק חלקית מאוד וכדאי לקרוא עוד על מה גורם למה, יש מלא סרטונים ביוטיוב שיסבירו יותר טוב מכמה משפטים שאנסה לרשום פה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, phpclub כתב:

א. בפעם הקודמת שהייתי על מסלול, עם רכב הנעה קדמית, אמרו לנו למלא לחץ אוויר גבוהה בגלגלים כדי לשמור עליהם.

זוכר שמילאתי באזור ה 36/38 PSI כשהרגיל זה באזור ה 32, זה כנראה היה לא מספיק וכל הגלגלים נשחקו, התעוותו ונהיה עליהם מדרגות, שלמחרת דרשו החלפה (למזלי היה רכב ליסינג).

זו עיצה גרועה מאוד.

במיוחד שבמאמץ הלחץ אוויר עולה ולרוב לפני הפעם הבאה אתה תצטרך ל ה ו ר י ד לחץ אוויר (תבוא עם מד לחץ אוויר).

אם הם התעוותו כנראה הם היו חמים מדי (לצמיגים המורכבים) והתחילו לימוס במאמץ רציני. זה יקרה פחות בצמיגים ספורטיביים.

תקפיד על לחץ תקין ותשחק איתו למעלה למטה לפי הצורך (או תקרא על איך משתמשים בגיר כדי להבין מה הלחץ אוויר הנכון למקסימום ביצועים)

לפני 33 דקות, yoni162 כתב:

זוכר שקיבלתי בזמנו המלצה דומה ביום מסלול של אחד המארגנים המוכרים, וממש לא הבנתי את הרציונל. אני הייתי אם כבר בדיעה ההפוכה - לחץ האוויר הולך לעלות מאוד בזמן הנהיגה במסלול, אז עדיף להתחיל מלחץ נמוך יחסית (לא מדי). מומלץ לנטר את לחץ האוויר (תו"כ נהיגה אם יש TPM) ואם רואים שמתחממים מאוד לקחת הפסקה, תרגיש גם שהאחיזה פוחתת

לא ברור מי נותן את העצות האלו - אבל הדיעה שלך נכונה. לרוב עדיף להוריד טיפה לחץ ולפתוח עין על זה. לא להעלות.

העלית טמפ׳ של הצמיגים תגרום לעליית לחץ.

במאמר מוסגר יש כמה סוגים ודורות של TPMS - לא הייתי מסתמך עליהם להיות מדויקים.

עדיף כשאתה יורד מהמסלול לתת מדידה (עם מד חיצוני) ושוב 10 דקות לפני שעולים למסלול ולהבין קצת את הלחצים שאתה רואה עם הרכב והצמיגים שלך ספציפית ולכוון תמיד לאותו מספר אם אתה רוצה אחידות.

לדוגמא עם הBRZ לזכרוני הייתי יורד ל28 , אחרי 20 דקות זה היה עולה ל35 ישר כשאני יורד , והייתי מוריד את זה חזרה כל פעם (לפני הסשן הבא זה היה יורד לאיזור ה32)

בסוף היום אחרי שהאוטו נח - ממלא חזרה ל32-3 לנסיעה הביתה.

לפני שעה, phpclub כתב:

ומה שיותר מעניין אותי - איך אני דואג ששבוע הבא אני לא הורס את הצמיגים, כי הם חדשים ועלו לי כמעט 5K.

(חברי הקבוצה של אלפא אמרו שאין מה לדאוג לצמיגים ומה שנשחק זה בדר"כ הברקסים).

צמיגים ובלמים הם דבר מתכלה. מה שכן - אין סיכוי לגמור צמיגים תקינים עם לחץ אוויר תקין ביום מסלול - אולי ביום דריפט.

לפני שעה, phpclub כתב:

אתה יכול להגיע לOversteer עם הנעה קדמית ולundersteer עם אחורית. מה שקראת זה כדי להבין איך בגלל פרובוקיציה (under power) אתה בתיאוריה גורם לאחד או לאחר.

אבל בגדול:

oversteer - יש אחיזה מקדימה , אין אחיזה מאחורה (האחורה ימשיך בתנופה הנוכחית שלו במקום בכיוון שהצמיגים מכוונים אליו)

understeer אין אחיזה מקדימה , יש אחיזה מאחורה (הרכב ממשיך ישר / בכיוון של האינרציה של הרכב)

זה גם מאוד קשור לאיפה המשקל יושב כרגע על הרכב (כי בגלל שחיכוך תלוי בשטח ובמשקל / כח שמופעל כלפי מטה - גורם נפוץ לזה זה לא רק האצה אלא פחות מדי משקל יחסית לאחיזה בסרן הספציפי - במיוחד אם זה לא סרן הנעה - בגדול כשבולמים משקל עובר קדימה - ואתה יותר בסכנה לoversteer וכשמאיצים משקל עובר אחורה ואתה יותר בסכנה לundersteer - אבל אז גם איזה סרן מניעה את הרכב מתחיל להשפיע - גם על המשקל וגם על ההתנהגות)

אבל כמו שנכתב מעלי - עדיף לדבר עם מדריך...

בגדול הדברים העיקריים שאתה צריך ליום מסלול זה:

1. לא לבוא עם אגו. פתוח לביקורת וללמידה.

2. לבוא עם רכב תקין (בלמים וצמיגים בעיקר)

3. להביא הרבה מים - כי זה מאמץ מעבר למה שאתה מצפה.

4. קסדה טובה ונוחה

כל השאר - תהנה.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תלוי מסלול, וגם סגנון נהיגה, מה שנשחק זה גם ברקסים וגם צמיגים. 

לביקור ראשון אכן שווה לבקש מיני הדרכה, אבל מזו לא חושב שתצא עם הרבה תובנות על תת היגוי או היגוי יתר, ואיך להתמודד איתם, אלא תקבל הכירות בסיסית של המסלול, קווים נכונים, נקודות בלימה יחסיות. ומעבר לזה, מדריך שמכיר את המסלול יוכל להכווין אותך סביב פניות או סקטורים במסלול שיש בהם יותר נטייה לתת היגוי או היגוי יתר. ואני חושב שהדבר הנכון לביקור ראשון זה לקחת מקדמי בטחון יותר גבוהים במקומות האלו, ולנסות להמנע מהחלקה, או בכלל, נהיגה על הקצה שלך כנהג. 

מעבר לזה, מאוד חשוב להיות מודע לסביבה שלך. בכל אחד מהמסלולים בארץ יש ישורות ארוכות יחסית (אולי בערד קצת פחות), ההבדלים במהירות, בטח לקראת סוף הישורת, יכולים להיות די גבוהים (גם סדר גודל של 80 קמש+). זה גם המקומות לבדוק בהם במראה האחורית אם מישהו מהיר ממך מתקרב, ולאפשר עקיפה בטוחה. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

לביקור ראשון אכן שווה לבקש מיני הדרכה

אני אפילו אגיד שכל עוד לא זורקים אותי מההדרכה :) אני אקח מדריך איתי ברכב לסשן או שניים הראשונים ביום. (כן , למרות שהקבוצה ממש איטית ואני לרוב קטגוריה או 2 מעל)

לפני 17 דקות, יבגניפ כתב:

זה גם המקומות לבדוק בהם במראה האחורית אם מישהו מהיר ממך מתקרב, ולאפשר עקיפה בטוחה. 

זה כנראה הנושא הכי חשוב להקשיב בשיחה בתחילת היום איזורי עקיפה ומתי מותר לעקוף / איך נותנים לעקוף.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אני עם ניסיון עבר ו4 שיעורים מתקדמים, רק על הנעה קדמית ואחרי הרבה שנים שלא הייתי על מסלול. 

לגבי הצמיגים צמיגים ברור שיש הוצאה, דאגתי לגבי הרס טוטאלי כי הם חדשיל וקרה לי בעבר. 

לפי מה שהבנתי נהגים שעולים על מסלול דרך קבע מחזיקים סט צמיגים ייעודי שאין להם בעיה לשחוק/להרוס.

לפני שעה, הרקוליטו כתב:

שלום

לדעתי שווה לקבל הדרכה לנהיגה נכונה ולאחר מכן לעלות לבד למסלול וליישם. צמיגים ורפידות בלמים הם חלק מההוצאות של ספורט מוטורי גם כשהוא חובבני.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

מה זה הרס טוטאלי?

אני אחרי שני ימי מסלול הייתי צריך להחליף קונטי סופר קונקט 6

תשים סיני יחזיק יותר תמורת פחות אחיזה (לא ממליץ) רפידות בלמים תשים קרמיות שמתאימות גם לנהיגה בכביש. איך שלא תסובב את זה עליה עם רכב למסלול מגדילה משמעותית את הוצאות האחזקה.

כשנוהגים קווים סוג ההנעה זניח.

פורסם
לפני 3 שעות, phpclub כתב:

לפי מה שהבנתי נהגים שעולים על מסלול דרך קבע מחזיקים סט צמיגים ייעודי שאין להם בעיה לשחוק/להרוס.

פייר ? תלוי.

ברכבים שלי שאני לוקח למסלול אני עושה 3-4 אלף קילומטר בשנה גג (לפעמים גם לא זה) + אני לא נוהג ברכב כשקר מדי - אז אני לרוב פשוט משאיר צמיגי 200TW והשילוב הזה מחזיק לי שנתיים שלוש.

אני אוסיף גם לגבי הלשחוק / להרוס - מעבר למה שכתבתי שזה חלק מתבלה צריך להבין שלכל צמיג יש את השימוש שלו.

דווקא צמיגים יעודיים למסלול יחזיקו יותר טוב במסלול ויותר ימי מסלול מצמיגי כביש יומיומיים שלא מיועדים לזה.

לפני שעתיים, הרקוליטו כתב:

אני אחרי שני ימי מסלול הייתי צריך להחליף קונטי סופר קונקט 6

לדוגמא (לא יודע כמה קילומטראז׳ היה עליהם קודם + כמה זמן מסלול היית איתם - נשמע קצת קיצוני אבל ...) אלו לא צמיגי מסלול.

אלו צמיגי OEM high performance שמגיעים פה גם על SUVים.

לעומת זאת - הExtremeContact Force לדוגמא הוא צמיג יעודי לאורך חיים ארוך למסלול.

ההפרש בביצועים ובשחיקה הוא שמיים וארץ.

(הForce יחזיק הרבה ימי מסלול , אבל מעט קילומטראז׳ בכביש - כלומר בערך שליש מהסופר קונטקט אבל בערך פי 3-4 ימי מסלול)

מניסיון עם שני אלו ספציפית אגב בימי מסלול של שעתיים וחצי שלוש על המסלול נטו

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם

לא חושב שראיתי עד היום מישהו מחליף צמיגים בעליה למסלול, אם כי יש אנשים שמגיעים עם סליקס מהבית או אולי צמיגים אחרים שהם מחליפים לפני. 

נשמע לי גם קצת קיצוני לגמור צמיג בשני ימי מסלול. רק בשביל הרפרנס המקומי, עם האבארט הייתי בחמישה ימי מסלול לפחות עם אותו הסט של מישלן סופר ספורט. הם היו עוד במצב סבבה לגמרי כשמכרתי את הרכב. ונהגתי איתם עוד כמה אלפי ק"מ מעבר לזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

המזג אוויר + מרחקים בארץ מאפשרים להגיע עם צמיגים דיי גבוליים למסלול ולא להתעסק להחליף במסלול אלא יום לפני / לפני היציאה.

פה זה יותר נפוץ - אנשים מגיעים עם טריילרים (או קטנים מחוברים לאוטו עם הצמיגים , או כל הרכב על טריילר) או צמיגים בבגאג / ברכב, ואפילו הסדנא שלי לדוגמא לימי מסלול שהם משתתפים בה נותנת שירות on site לתמיכה בימי מסלול (החלפת צמיגים , תיקוני חירום וכו)

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...