Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו captur אל מול קאמיק

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

אני מתלבט בין שני הרכבים. 

עושה רושם שהרנו זול יותר, ואפשר לרכוש דגם 2022 במחיר זול מקאמיק 2021.

משפחה עם תינוקת וכלבה, רוצים שיתאפשר לנסוע בנוחות עם ציוד, צריכת דלק לא בעייתית, ורכב אמין. 

חשוב לנו גם זיהום אוויר. ראיתי ששיהן מדורגות 9, אבל גם ראיתי שברישיון רכב לפעמים הזיהום שמצוין גבוה יותר (קיבלתי הצעה על hrv 2021 ובעוד באתר icar כלוב שדרגת הזיהום היא 7, ברישיון הרכב היה כתוב 14, על אותו דגם). אמנם לא אותו הרכב, אבל לא היה לי ברור. 

אשמח לדעתכם על הרנו אל מול הקאמיק. 

תודה! 

פורסם

לגבי דירוג זיהום אוויר - יכול להשתנות לפי תת דגם ולפי שנת ייצור, שכן הדירוג עצמו (החישוב לפי הפליטות המוצהרות) משתנה כל תקופה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אישית הייתי בוחר בקאמיק למרות שהוא פחות קרוסאובר מהרנו. 

הסקודות מהשנים האחרונות פשוט מצויינות, ומגלות אמינות גבוהה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מבחינת אמינות לקפצור עם מנוע 1.33 יש בית תרמוסטט בעייתי שיכול להיסדק ולגרום לנזילה, אם לא שמים לב המנוע יכול להתחמם.

לסקודה יש תיבה לא הכי אמינה, בשנים הללו שאתה מחפש מכטרוניק יכול להתקלקל שיפוצו בערך 4.5 אולי מעט יותר וחדש ביבואן יכול לעלות 12 אלף, לפני שבועיים חבר מהעבודה של אבא שלי עם טיגואן אם איני טועה 2021 עם 60 אלף ק״מ החליף מכטרוניק בעלות 12 אלף ומכר את הרכב, אמר שלא מתקרב יותר לגרמניות.

כמו כן כמו לרנו תיבה רובוטית כמו גם לגרמניות, יש עוד בלאי יעודי לתיבה - מצמדים שזה גם כמה אלפים טובים מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לקאמיק אין מנוע 1.33, כנראה התכוונת לרנו. 

תקלות בגיר - אחרי מאות סקודות משנים שונות, וק"מ של עשרות אלפי ק"מ וחלקן כבר ב 150,000 ק"מ,  אצל משתמשי ליסינג, לא הייתי חושש מהגיר.  

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבעיה שזה לא אחיד, חבר שלי עם אוקטביה בעלת 250 אלף ק״מ ואין בעיות בגיר, מצד שני עמיתה לעבודה עם גטה, שהייתה אז בת 5 בערך עם 100 אלף הוחלף המכטרוניק, עוד מישהו מעבודה של אבא שלי, הלך מכטרוניק גם בערך 70-80 אלף ק״מ, זה הרבה מזל עם המכטרוניק.

וגם בקבוצת נפגעי dsg המכטרוניקים מתקלקלים באזור ה 5 שנים ופחות מ 100 אלף ק״מ. פשוט זה משהו שהייתי לוקח בחשבון.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

בית הטרמוסטט הבעייתי הוא של הרנו, לא של הקאמיק וכמובן אין שם מנוע כמו זה ששייכת לה. ה DSG של וואג מגלה, ודאי נכון להיום, אחרי כבר עשרות שנים של פיתוח ושידרוג, אמינות בהחלט טובה. אצלי במשפחה עברו כבר שלוש אוקטביות, שני גולפים, טיגואן אחת, קאמיק ואטקה, לכולן הגיר הזה ומשום מה המילה מכטרוניק לא עלתה ולו פעם אחת בהקשר למי מהן. ראשונת האוקטביות ( 2012 ) נזקקה עם תקופת הצימוד שלה אלי, לטיפול בגיר ( רכב צמוד, לא טרחתי לברר מה הבעיה, ממילא היא כבר פינתה מקום לבאה בתור ), חוץ ממנה כל השאר גילו ומגלות אמינות מעולה, המסע שלך מעט אובססיבי מדי לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

זה לא מסע אלא עובדות בשטח. וצריך להזהיר רוכש שתקלה כזאת יכולה להיות בדיוק כמו שצריך להזהיר לגבי בית התרמוסטט במנועי רנו, רצועה בפיורטק, רוכש צריך לדעת מה יכול להיות ולבדוק האם זה מתאים לו.

פורסם
לפני שעה, yulianx כתב:

זה לא מסע אלא עובדות בשטח. וצריך להזהיר רוכש שתקלה כזאת יכולה להיות בדיוק כמו שצריך להזהיר לגבי בית התרמוסטט במנועי רנו, רצועה בפיורטק, רוכש צריך לדעת מה יכול להיות ולבדוק האם זה מתאים לו.

מחזק. אגב דוגמאות אישיות הייתה במשפחה פאביה 1.2 שהוחלף בה מוח גיר באחריות ב30 אלף קמ , ומכיר אישית גולף 1.4 שהחליף מכטרוניק כבר פעמיים בשנה וחצי ככה שזה לא אחיד ואכן כדאי לקחת בחשבון יום שבו החלקים האלה יתקלקלו.

פורסם

השקל וחצי שלי בא דווקא מכיוון הסחירות,

אמנם קונה בזול - מוכר בזול, אבל לא תמיד זה עובד

בשעה טובה סוף סוף מכרתי את הרנו שלי (רכב מעולה בנזיד עדשים הרבה מאוד מתחת למחירון) כן ידוע לי שזה עניין של מזל וכו'

אבל את הטויוטה העפתי מהר מאוד והרנו לקח הרבה מאוד זמן...

פורסם

אני אישית לא נוגע ברנו עם שלל בעיות מנועים וטורבו שמת ללא התרעה מוקדמת.

מנוע בעייתי מאוד, אישית לא נוגע ברנו בעלות מנועי הטורבו.

פורסם

אכלנו חצץ מהגיר הרובוטי של הקליאו שהיתה לנו. שנת 2015.

אני לא יודע עד כמה הם ליטשו ושיפרו אבל הם צריכים לעשות המון לפני שאשקול לרכוש אחת.

נראה לי שבסקודה המצב משופר לאור ניסיון עשיר יותר.

עם כל הבעיות הגיר הזה נמצא בהמון רכבים ואנשים לא בורחים ממנו.

לא הייתי קונה סקודה בת 10 אבל בגיל כזה נראה לי הגיוני בהחלט

פורסם

תודה! 

אני גם חושש מהסחירות של הרנו.

לא הבנתי ככ את התקלה האפשרית עם הסדק. כמה דבר כזה עשוי לעלות, וכמה הוא שכיח?

האם יש רכב שאתם ממליצים יותר בסדר גודל דומה של מחירים לשנים 2021/2? חשוב לנו בגאז׳ של מעל 400 ליטר, ורכב לא ארוך מדי כיוון שגרים בעיר. וכן, גם זיהום.

תודה לכולם

פורסם

אני מבין את הרצון לרכוש רכב פחות מזהם. אבל לא צריך ללכת שבי אחרי הדירוגים הפורמליים. זה מושפע מאוד מקריטריונים כאלו ואחרים ולאו דוקא קשור למציאות. בודאי כשלא מדובר על פער בין 2 ל 14 אלא באמצע הסקאלה.

הרכבים שאתה שוקל הם עם טכנולוגיה דומה, משקל עצמי דומה ויהיו בערך אותו הדבר. אתה רוצה לשפר את המצב ככל שניתן תנהג כמה שפחות... אופניים ותחבצ לעולם פחות מזהמים.

וכשתנהג נסה לנהוג חסכוני. רגל ימין משפיעה יותר מכל דבר אחר. 

מנועי הטורבו המודרניים מציגים נתוני זיהום טובים מאוד בתנאי מעבדה. וגם צריכת דלק מאוד טובה. נהיגה רגועה מקרבת אותך לתנאי המעבדה, אבל ברגע שלוחצים עליהם זה עולם אחר. ביצועים יפים ונטייה לשתייה מופרזת ולכן לזיהום מוגבר. זה נכון לכל מנוע בעירה פנימית אבל בטורבו הפערים דרמטיים בהרבה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 55 דקות, razi_pazi כתב:

אכלנו חצץ מהגיר הרובוטי של הקליאו שהיתה לנו. שנת 2015.

אני לא יודע עד כמה הם ליטשו ושיפרו אבל הם צריכים לעשות המון לפני שאשקול לרכוש אחת.

נראה לי שבסקודה המצב משופר לאור ניסיון עשיר יותר.

עם כל הבעיות הגיר הזה נמצא בהמון רכבים ואנשים לא בורחים ממנו.

לא הייתי קונה סקודה בת 10 אבל בגיל כזה נראה לי הגיוני בהחלט

זה לא אותו רובוט.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...