Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

קיבלתי דו"ח מהירות באיטליה היום בדואר.

תאריך ביצוע העבירה? 04/10/2023...

כן כן לפני שנה וחצי כמעט... על 13 קמ"ש מעל המותר.

החלק המעצבן בדו"ח הוא שיש כמה אפשרויות תשלום.

עד 5 ימים מרגע ההודעה זה 191 יורו.

מ- 6 עד 60 ימים מרגע ההודעה זה 243 יורו.

ומ- 60 ימים ואילך זה 417 יורו.

בגלל שלא הבנתי ממתי הימים נספרים (כאמור קיבלתי את הדו"ח רק היום),

נכנסתי ל CHAT GPT להבין.

אז הוא כותב שהימים נספרים מרגע שהרשות הנפיקה את הדו"ח (04/03/2025).

קצת לא פייר הייתי אומר, מה אני אשם שלדואר לוקח זמן להגיע ושהם לא שולחים אותו במייל?

ויותר מזה לאחר חקר מצאתי שיש לרשות 90 ימים לשלוח את הדו"ח או להודיע עליו ולאחר מכן לא יהיה תקף.

כאמור, קיבלתי אותו אחרי שנה וחצי.

יש פה מישהו בקהל שמבין בזה / נתקל בזה ויכול לעזור לי להבין מה התהליך?

עריכה אחרונה על ידי ProMeR

עומר :-)

פורסם
לפני 4 שעות, fatboy1340 כתב:

מי שלח לך את הדוח? חברת השכרה? משטרה? עיריה?

תחילה חברת ההשכרה שלחה.

לאחר מכן ציינו שיעבירו את הדוח על השם שלי וישלח שנית אלי בדואר.

לאחר בדיקה מעמיקה, יש לרשויות באיטליה 360 ימים לשלוח לי את הדו"ח (לשלוח לחברת ההשכרה זה לא מספיק).

ועדיין, חברת ההשכרה קיבלה את הדו"ח מעבר ל- 360 ימים, והדו"ח הגיע אלי לאחר 530 ימים.

הדו"ח נשלח מהעיריה אם הבנתי נכון, San Leondardo / בולצנו או משהו, דרך מצלמת מהירות אוטומטית קבועה.

אני לא יודע אם אני פועל נכון אבל כתבתי ערעור ושלחתי לכתובת המייל המצורפת בדו"ח וגם אשלח דואר רשום בהתחשב בעובדה שהדו"ח לא אמור להיות תקף מפאת הזמן שעבר.

פורסם (נערך)

תעדכן מה ענו לך בערעור. זמני קבלת ההודעות הם כנראה החלק החשוב כאן.

לא יודע מאיפה המידע שפרסמת, אני ראיתי פרסומים אחרים.

בהקשר שלך - 90 יום להודיע לחברת השכרה (בהנחה שהרכב רשום באיטליה - גם נקודה שכדאי לבדוק). אח"כ 90 יום לחברת השכרה להעביר לרשויות את שמך. אח"כ 360 יום להעביר לך את הדו"ח (בהנחה שאתה לא תושב איטליה). 

האם קיבלת איזושהיא הודעה מחברת ההשכרה על הדו"ח? (אולי בדואל?)הם בד"כ גם גובים תשלום על טיפול בדוח,קרי העברת פרטיך לרשויות. כדאי גם לבקש מחברת ההשכרה /רשות האכיפה את התאריכים המדוייקים למשלוח כל ההודעות (לפי מסגרות זמן שרשמתי).

הסבר מאתר איטלקי: 

https://www.euroconsumatori.org/it/contravvenzioni_stradali

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340
  • אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני שעה, fatboy1340 כתב:

תעדכן מה ענו לך בערעור. זמני קבלת ההודעות הם כנראה החלק החשוב כאן.

לא יודע מאיפה המידע שפרסמת, אני ראיתי פרסומים אחרים.

בהקשר שלך - 90 יום להודיע לחברת השכרה (בהנחה שהרכב רשום באיטליה - גם נקודה שכדאי לבדוק). אח"כ 90 יום לחברת השכרה להעביר לרשויות את שמך. אח"כ 360 יום להעביר לך את הדו"ח (בהנחה שאתה לא תושב איטליה). 

האם קיבלת איזושהיא הודעה מחברת ההשכרה על הדו"ח? (אולי בדואל?)הם בד"כ גם גובים תשלום על טיפול בדוח,קרי העברת פרטיך לרשויות. כדאי גם לבקש מחברת ההשכרה /רשות האכיפה את התאריכים המדוייקים למשלוח כל ההודעות (לפי מסגרות זמן שרשמתי).

הסבר מאתר איטלקי: 

https://www.euroconsumatori.org/it/contravvenzioni_stradali

הרכב רשום בגרמניה.

הם קיבלו הודעה על הקנס לאחר מסגרת 360 הימים.

חברת ההשכרה הודיעה לי רק בתאריך 25/10/2024 ואכן גבתה דמי טיפול.

אני קיבלתי את הקנס על שמי לאחר כ- 530 ימים.

אגב בהתאם למה שכתוב באתר שצירפת וככל שהבנתי נכון, הבסיס שלי לערעור טוב ומחזק את מה שכתבתי…

פורסם
לפני שעה, Rשף כתב:

נניח שאתה צודק והדוח לא תקף, איך אתה מתכנן לערער?

כבר ערערתי.

כתוב בדו"ח לאיפה אפשר לשלוח ערעור.

כתבתי ערעור, צירפתי עותק באיטלקית וכתבתי שהגרסה האנגלית נחשבת במקרה של אי תאימויות כי האיטלקית בוצע עם שירות תרגום...

ציינתי בדו"ח את העובדה שהוא נשלח באיחור רב, צירפתי את החוק שלהם עצמם, עם הוכחות לכל.

בתכלס לא באמת היה לי כזה אכפת לשלם למרות שאני בטוח שהייתי בסדר, אבל המשחקים שהם משחקים - קצת מתריס.

תחילה יש כמה אפשרויות תשלום, עד 5 ימים זה X כסף, 6-60 ימים זה X פלוס משהו, ו- 60 יום ואילך הסכום הוא מלא.

אין התייחסות ממתי ה 5 ימים האלה נחשבים, הרי הדואר לא רשום ואין אישורי מסירה. אז זה גם לא פייר.

עכשיו נשים בצד את העניין ונגיד שלא אכפת לי שהדוח הוא 190 יורו עד 5 ימים ו- 240 יורו 6-60 ימים.

נגיד ואני זורם ורוצה לשלם 240 יורו.

עכשיו נשאלת השאלה - איך משלמים?

אז הם רושמים שם מספר IBAN להעביר לשם כסף.

אבל רגע... לקח להם לשלוח לי את הדוח שנה וחצי... אז מה, הם רוצים שאעביר להם כסף בהעברת זה"ב ועכשיו אמתין לאסמכתא עוד שנה וחצי בגלל המערכות האיטיות שלהם? הרי זה לא שיש לינק לתשלום פשוט ואתה מקבל בסוף אישור ששולם והכל תקין.

אז אתה יכול להעביר כסף ואף אחד לא יודע, או שיודעים ולא מעדכנים, או שמעדכנים אבל תקבל הודעה על זה מתישהו אם יואילו בטובם כמובן.

לא יודע מה הבירוקרטיה שם.

ואז אגיע לביקורת גבולות יגידו לי שלא שילמתי על דו"ח (למרות שכן שילמתי), ואז מה? אתווכח עם שוטר בחו"ל שכנראה האנגלית שלו ככה ככה?

ויותר מזה, לא באמת נכנס עם הראש בקיר, לא מתווכח ולא כלום אבל אם נסתכל רגע על דברים בהוגנות - קצת לא פייר לטעון שביצעתי עבירה כלשהי ושעברתי כביכול על חוק איטלקי, וכשהם עוברים על החוקים של עצמם ושולחים לי דו"ח אחרי 360 ימים - זה בסדר (סעיף 201 משהו של חוק איטלקי).

וכמו שציינתי, אם היה אפשר לתקתק תשלום ו- "לגמור עם זה", ניחא. אבל אתה בסוף מסתבך שם בהגדרות של איזה סכום צריך לשלם, אתה באוויר, ואין תשובות מאף אחד שיכול להגיד לך מה נכון ומה לא.

גם קבוצות בפייסבוק אתה מגלה ישראלים באיטליה שאין להם מושג בכלל על מה מדברים ולא יכולים לעזור לך, ושכתבתי שם את הדברים שאני כותב פה אמרו לי "מה הבעיה אז תשלם את הדו"ח... כאילו דאאאא".

הרי הסברתי לכם מה הבעיה, אז נראה שגם להם אין תשובות.

• מעניין 1

פורסם

אם תחפש כאן בפורום תגלה כמה שאלות דומות על קנסות מאירופה. אני חושב שההסכמה הייתה לשלם, ותמיד התשלום היה בצורה לא נוחה במיוחד.

האם שקלת את האפשרות שהערעור שלך יאבד בבירוקרטיה האיטלקית ואז קנס פשוט יהפוך לקנס גדול ובעיות עוד יותר גדולות בכניסה לאירופה?

פורסם

לגבי התשלום -יהיה לך אישור העברה מהבנק. זה פחות הבעיה.

עניין הימים לקבלת הדוח: 180+360 לרכב שרשום באיטליה. וכמובן יותר לרכב שרשום בגרמניה כמו במקרה שלך.

אגב בדרך כלל חברת ההשכרה פשוט גובה את סכום הקנס מכרטיס האשראי ומעדכנת אותך. 

בעניין הוכחות: לרוב מצורפות תמונות של הרכב עם צילום נתוני המהירות

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

הי, 

מנסיון העבר שלי, לא עוזר כלום, הםן לא מבטלים.

לגבי התשלום, באמת לא פשוט העיניין, למזלי יש לי חבר שעשה רילוקשיין לאיטליה, נתתי לו את הדוח הוא גם הסתבך, והוא העביר למזכירה שלהם והיא הצליחה לבצע את התשלום.

ליאור.

פורסם (נערך)

אני שוב אומר. יאבד הערעור או לא, יעבור או ידחה, זה עניין אחד.

נגיד ואני רוצה לשלם - מה יקרה אם אעביר את התשלום במסגרת ה- 5 ימים שמופיע?

זה בסדר? איך אני יודע?

לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

לגבי התשלום -יהיה לך אישור העברה מהבנק. זה פחות הבעיה.

עניין הימים לקבלת הדוח: 180+360 לרכב שרשום באיטליה. וכמובן יותר לרכב שרשום בגרמניה כמו במקרה שלך.

אגב בדרך כלל חברת ההשכרה פשוט גובה את סכום הקנס מכרטיס האשראי ומעדכנת אותך. 

בעניין הוכחות: לרוב מצורפות תמונות של הרכב עם צילום נתוני המהירות

לרכב באיטליה הבנתי שמדובר ב- 90 ימים לכל היותר.

לא צורפה שום תמונה של הרכב עם צילום נתוני המהירות. רק דו"ח.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...