Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר בדיקת עומסים מצאנו שבחניון שלנו יש לנו  150 אמפר פנויים (מתוך 400) להקמת עמדות פרטיניות לטעינת רכב חשמלי.

כאר דייר מבקש להקים עמדת טעינה לרכב חשמלי שהוא רוצה לרכוש - מה הנתון על עמדת הטעינה שאני צריך לבקש ממנו, כדי ללמוד מכך כמה אמפר פנוי יישאר בחניון אחרי שיתקין את העמדה?

הכוונה היא מה צריכת החשמל המקסימלית שהעמדה (או הרכב?) יכולים לצרוך בעת טעינה. 

הוחלט שכאשר ימלאו אותם 150 אמפר, נעצור את ההרשאה להקים עמדות פרטניות ונחפש חברה שתתקין עמדות חכמות לדיירים עם כל מה שכרוך בכך להגדלת קיבולת החשמל בחניון וכול'.

פורסם

מניח שמדובר על 3x150A.

עמדת טעינה סטנדרטית בהספק 11 קוו״ט צורכת בשיאה 3x16A כך שבתאוריה ניתן לחבר 9 צרכנים בו-זמנית.

ואולם 1, ההמלצה (בטיחות חשמל) שלא לעבור 80-85% מההספק המקסימלי, קרי 13-14 אמפר לפאזה מה שיאפשר 11 עמדות בו-זמנית.

ואולם 2, בהנחה שבממוצע טעינת כל רכב תהא בסביבות 35 קוו״ט (קרי כ-4 שעות טעינה), ניתן להגיע להסכמה שמחצית מהמכוניות תטענה עד השעה 01:00 אחרי חצות והשאר משעה זו כך שבסביבות השעה 05:00 כולן תהיינה טעונות. בצורה זו ניתן להכפיל את מספר המכוניות הנטענות בכל לילה.

ואולם 3, בהנחה שלא כולם נוסעים מת״א לב״ש כל יום, ההספק הצפוי עשוי להיות בפועל נמוך עד יותר כך שבגדול, הרזרבה שלכם מכובדת למדי

• רעיון טוב! 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 11 שעות, waterman כתב:

מניח שמדובר על 3x150A.

עמדת טעינה סטנדרטית בהספק 11 קוו״ט צורכת בשיאה 3x16A כך שבתאוריה ניתן לחבר 9 צרכנים בו-זמנית.

ואולם 1, ההמלצה (בטיחות חשמל) שלא לעבור 80-85% מההספק המקסימלי, קרי 13-14 אמפר לפאזה מה שיאפשר 11 עמדות בו-זמנית.

ואולם 2, בהנחה שבממוצע טעינת כל רכב תהא בסביבות 35 קוו״ט (קרי כ-4 שעות טעינה), ניתן להגיע להסכמה שמחצית מהמכוניות תטענה עד השעה 01:00 אחרי חצות והשאר משעה זו כך שבסביבות השעה 05:00 כולן תהיינה טעונות. בצורה זו ניתן להכפיל את מספר המכוניות הנטענות בכל לילה.

ואולם 3, בהנחה שלא כולם נוסעים מת״א לב״ש כל יום, ההספק הצפוי עשוי להיות בפועל נמוך עד יותר כך שבגדול, הרזרבה שלכם מכובדת למדי

מדובר על עמדות טעינה "טיפשות". אנחנו לא שולטים על שעות הטעינה ולא יכולים לסמוך על דייר שיטעין לפי השעות שאנחנו מבקשים ממנו וממילא אף אחד לא יירד בשעה 01.00 לחניון כדי לחבר את הרכב לעמדה כי התחייב לעשות כך.
אני לא חשמלאי.. אבל אם היתרה שלנו 150 אמפר, אז למה זה כפול 3? 

ולא הבנתי איך תיאורטית אפשר לחבר אצלנו 9 רכבים, ואם פועלים לפי בטיחות חשמל, אז המספר.... גדל?

פורסם
לפני שעתיים, usafun כתב:

אני לא חשמלאי.. אבל אם היתרה שלנו 150 אמפר, אז למה זה כפול 3? 

הוא הניח הנחה סבירה שזה 150 אמפר תלת פאזי.

רשת החשמל היא תלת פאזית.

זאת אומרת יש 3 מוליכים שכל אחד מספק 150 אמפר.

גם עמדת טעינה סטנדרטית בייתית "איטית AC" היא תלת פאזית זאת אומרת היא מקבלת חשמל ב 3 מוליכים (יותר נכון 5 מיליכים - 3 פאזות, אפס והארקה). 11KW זה 11000 לחלק ל 230 וולט מתח רשת =48 אמפר כולל. זאת אומרת כל פאזה מספקת שליש מזה, 16 אמפר.

150/16 זה 9 עמדות.

בפועל הטעינה בעמדה 11KW היא לא 11KW אלא קצת פחות, נניח 9KW - 10KW  אז אפשר אולי לחבר יותר עמדות ל 150 אמפר, לא יודע אם הייתי הולך על זה.

• מעניין 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, usafun כתב:

מדובר על עמדות טעינה "טיפשות". אנחנו לא שולטים על שעות הטעינה ולא יכולים לסמוך על דייר שיטעין לפי השעות שאנחנו מבקשים ממנו וממילא אף אחד לא יירד בשעה 01.00 לחניון כדי לחבר את הרכב לעמדה כי התחייב לעשות כך.

@Buki הסביר יפה. 

רק להבהיר, אף אחד לא צריך לרדת לחניון אחרי חצות ע״מ לחבר את הרכב שלו לטעינה - בהנחה שתרכשנה עמדות הטעינה חדשות (לא מפירוק וכו׳), מרביתן (אם לא כולן) מבוקרות אפליקצייה ומאפשרות תזמון טעינה.

פונקציה זו נועדה בעיקר ע״מ למקסם עלות חשמל נמוכה, לדוגמא למי שיש תעריף תעו״ז.

תקרא כאן לגבי ׳שיא ביקוש לא מתלכד׳, חח״י משתמשת במקדם עבור הזנה לבניין בהנחה שלא כל הדיירים יצרכו מקסימום זרם בו-זמנית. ניתן להניח מצב דומה לגבי טעינה משום שסטטיסטית סביר שיהיה פיזור בשעות הצריכה.

https://arielsegal.co.il/topic/מה-גודל-חיבור-טיפוסי-של-בניין-מגורים/

אי אפשר לחנך את כולם אך עם הסבר לדיירים שבמידה ולא יתנהלו עפ״י לוח זמנים מוסכם (עוד חזון למועד עד שתגיעו לקצה הקיבולת) ו-30 דיירים יטענו במקביל, אזי יתכן ואספקת החשמל לחניון כולו תיפסק עקב עומס יתר.

חלופה אחרת היא אספקה פרטנית של כל עמדה מהמונה של הצרכן, בין באם מהדירה עצמה (אין בעייה לעשות זאת גם מקומה 13) ובין באמצעות פיצול המונה.

כך הצריכה נעשית מהלקוח הפרטי במקום מ׳פול׳ הרזרבה בחניון.

בהצלחה! 😇 

עריכה אחרונה על ידי waterman
הוספת קישור חיצוני

פורסם

יש עדיין עמדות טעניה זולות ללא אפליקציה.

מניסיון של כמה שנים בועדי בתים, סיכוי לא מבוטל שחבל על הזמן, אי אפשר להגיע לשום הסכמה כמו הנ"ל. יהיו אנשים שלא ירצו לשלם על עמדה מתוחכמת יותר עם אפליקציה, יהיו אנשים שלא ירצו או בשל גיל מבוגר או חרדה מטכנולוגיה בכלל להשתמש בשום אפליקציה וזה לא דבר שקל לחנך את כולם להשתמש בו.

וכן כשכולם חוזרים הביתה באיזור השעה 19 נגיד, ומחברים את האוטו לעמדה, תהיה למשך כשעה עד שעתיים צריכה מקסימלית עד שהסוללה אצל חלקם תתמלא.

אם אני צריך לתכן את זה, במקרה הספציפיה זהה הייתי הולך על מקדם צריכה 1.

זאת אומרת כן לוקח בחשבון שכולם מטעינים ביחד באותו זמן ואם זה לא מספיק אז לסלול תשתית זינה מהלוח הפרטי.

פורסם

הדייר אצלנו חותם על תקנון שאומר שהוא יכול להתקין כרגע איזה עמדה שהוא רוצה, אבל ברגע שהבניין עובר למערכת של עמדות חכמות, הוא מתחייב להתאים עצמו למערכת הזו, גם אם המשמעות שאת העמדה הטיפשה שלו הוא צריך להעיף.

ועדיין אני שואל - מה הנתון שאני צריך לבקש מהדייר כדי לחשב את היתרה שתישאר לי אחרי שהוא מקים עמדה טיפשה? ואני מבקש לקחת בחשבון את מקסימום הצריכה האפשרי (אבל של הרכב? או מה שהעמדה יכולה לתת?).

פורסם
לפני 40 דקות, usafun כתב:

ועדיין אני שואל - מה הנתון שאני צריך לבקש מהדייר כדי לחשב את היתרה שתישאר לי אחרי שהוא מקים עמדה טיפשה? ואני מבקש לקחת בחשבון את מקסימום הצריכה האפשרי (אבל של הרכב? או מה שהעמדה יכולה לתת?).

רק מה שהעומדה יכולה לתת, זאת אומרת ההספק של העומדה. 

פורסם
לפני 3 שעות, usafun כתב:

הדייר אצלנו חותם על תקנון שאומר שהוא יכול להתקין כרגע איזה עמדה שהוא רוצה, אבל ברגע שהבניין עובר למערכת של עמדות חכמות, הוא מתחייב להתאים עצמו למערכת הזו, גם אם המשמעות שאת העמדה הטיפשה שלו הוא צריך להעיף.

ממליץ על התייעצות עם מומחה.

זה יכול להיות מתקין שיגיע לבצע סקר התכנות, בד״כ ללא תשלום או תשלום שיזוכה במידה והביצוע דרכו.

להתרשמותי, חסר כאן ידע - למרות שלא מדובר במדע טילים.

באם ההזנה תתבצע דרך חשמל משותף, תצטרכו מונים עבור כל עמדה שאחרת כיצד תתחשבנו מול הדייר?

באם ההזנה דרך מונה הדייר, כיצד תגביל בעתיד? לדייר זכות מלאה להשתמש במתקניו ללא אישור הועד בדיוק כפי שאינך יכול להגבילו בשעות הפעלת המזגן שלו או כמה נקודות חום הוא מפעיל במקביל בכירת האינדוקציה.

מטען חכם מתייחס בד״כ לסידרת מטענים המסוגלים ׳לשוחח׳ בינהם ע״מ לחלק/להגביל/למטב עומסים.

ברי לי שיש עמדות טעינה שאינן מבוקרות אפליקציה, אך איני יכול להבין אדם הרוכש רכב במעל 100 אש״ח (בקצה התחתון), מוסיף כ-5 אש״ח ויותר עבור סלילת קו חשמל לחנייה ותשלום לחשמלאי בודק (לאישור ההתקנה - אל תוותר על בדיקה כזו), וחוסך פחות מ-500₪ ברכישת עמדה לא מנוהלת - אבל זה רק אני…

פורסם

כשאני כותב עמדה חכמה, אני מתכוון קשירת הסכם עם חברה שמכינה תשתית בחניון למערכת טעינה של עמדות חכמות של רכבים חשמליים. אלו עמדות שיש להם בקר מרכזי שמחלק את העומסים. בשלב הראשון יוקמו עמדות לאלו שכבר יש להם עמדות טעינה (ודיירים אלו יצטרכו ככל הנראה לוותר על העמדה הטיפשה שלהם) ומשם והלאה כל דייר שירכוש רכב חשמלי, החברה תקים עבורו את עמדת הטעינה החכמה ותצרף אותה לתשתית שהוקמה. בהסכמים כאלו, הרווח של החברה הוא ככ כדאי (כי היא מקבלת בבלעדיות פוטנציאל של עשרות מנויים עתידיים), שלעמים החברות האלו לוקחות על עצמן גם את עלות הגדלת קיבולת החשמל בחניון (מה שיכול להגיע בחניון כמו שלנו גם לסכום של כ - 50,000 ש"ח).

פורסם

תודה על ההסבר.

עם זאת, ממליץ לחקור לעומק ולאקסל חישובים.

התקשרות ארוכת טווח (מעל 10 שנים?) כשתעריף קוו״ט גבוה משמעותית מזה של חח״י לצרכן פרטי, עשוייה להתברר כמהלך לא מאד מוצלח מבחינה צרכנית.

יתכן וזוהי הדרך הפשוטה ביותר ומעוטת כאבי ראש - רק מציע לבחון את הנושא לעומק.

רשמת בבירור מהו האינטרס של החברה, תבדוק עד כמה הוא (אם בכלל) מתנגש עם שלך.

לפני כשעה, usafun כתב:

בהסכמים כאלו, הרווח של החברה הוא ככ כדאי (כי היא מקבלת בבלעדיות פוטנציאל של עשרות מנויים עתידיים)

פורסם
לפני שעתיים, waterman כתב:

ברי לי שיש עמדות טעינה שאינן מבוקרות אפליקציה, אך איני יכול להבין אדם הרוכש רכב במעל 100 אש״ח (בקצה התחתון), מוסיף כ-5 אש״ח ויותר עבור סלילת קו חשמל לחנייה ותשלום לחשמלאי בודק (לאישור ההתקנה - אל תוותר על בדיקה כזו), וחוסך פחות מ-500₪ ברכישת עמדה לא מנוהלת - אבל זה רק אני

אם זו עמדה פרטית שלך מוזנת מהלוח הדירתי שלך אתה לא תלוי באף גורם אחר, בשביל מה צריך עמדה מנוהלת?

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

אם זו עמדה פרטית שלך מוזנת מהלוח הדירתי שלך אתה לא תלוי באף גורם אחר, בשביל מה צריך עמדה מנוהלת?

ע״מ לתזמן טעינה (אצלי הרכב הנוכחי יודע לעשות זאת גם כן) עבור תעו״ז למשל.

סיבה נוספת לבעלי רכב עם סוללות ליתיום-יון המעוניינים להטעין מדי פעם ל-100% עבור נסיעה ארוכה ויעדיפו שסיום הטעינה יהיה קרוב למועד היציאה לדרך.

וסיבה אחרונה עבור טסלאים עם עמדת טעינה של טסלה: ניתן להגביל טעינה למספר VIN מסויים, רכבי טסלה בלבד, או כל רכב חשמלי - הכל דרך האפליקציה.

לסיכום, לא חובה אך מאד הגיוני ליישם טכנולוגיה עדכנית בעת השימוש ברכב טכנולוגי😎

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...