Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Help עברתי לאייפון, מה עושים?

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רק שאלה

למה כל כך קריטי עבורך השימוש באייפון למטרת עבודה? יש סיבה כלשהי?

רוב מכשירי האנדרואיד של השנים האחרונות תומכים ב2 סימים, כפל חשבונות כמו וואטספ, מיילים וכו'. תוכל להסתובב עם מכשיר פיזי אחד ו2 מספרים שונים על אותו המכשיר.

פורסם
לפני 2 דקות, אלעדיקו כתב:

אני רק שאלה

למה כל כך קריטי עבורך השימוש באייפון למטרת עבודה? יש סיבה כלשהי?

יש כמה סיבות, אבל העיקרית מבינהן היא שיש כמה וכמה כלים שנחוצים לי לעבודה, שעובדים רק על אייפון.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 46 דקות, אלעדיקו כתב:

למה כל כך קריטי עבורך השימוש באייפון למטרת עבודה?

לא יודע מה הסיבה שלו, אבל יש חברות שמפתחות קודם לאחת מהפלטפורמות (iOS/Android), ורק אז לפלטפורמה השניה - באחת מהחברות האחרונות שעבדתי בהן השקנו קודם אפליקציית iOS ורק לאחר מכן לאנדרואיד, ולכן עברתי לאייפון*.

(*כדי לא להפוך את זה לויכוח על פיתוח תוכנה אז כן, אני יודע שיש פתרונות לכתוב במקביל, ושיש יתרונות ללהשיק בשתי הפלטפורמות ביחד, אבל עובדתית זה לא קרה)

• מעניין 1
פורסם

ויש תחומים ספציפיים או איזוטריים שמסיבות רבות ומשונות - לא קיימים באנדרויד ולעולם לא יהיו קיימים וזהו, נקודה, סוף, יישרף העולם (אודיו מקצועי, למשל...) 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רציתי להגיב "מודה ועוזב ירוחם"- לא היה לי אייפון, אז אין לי מידע קונקרטי, מוצק, אלא מה שאני נחשפתי אליו לאורך השנים. 

אין לי מושג עד כמה המידע הזה עדיין אקטואלי או לא. 

ואז ראיתי את זה:

בתאריך 30.1.2025 בשעה 16:10, פינדר כתב:

ופה בן אדם שואל על אייפון ומיד אתה ועוד אנשים קופצים להגיד שאייפון זה קקי ואנדרואיד זו מתנת האל לאנושות.

אז מי פה חבר בכת??

אל תשים לי מילים בפה. לא טענתי לרגע שאנדרואיד זה משהו מהמיתולוגיה היוונית או משהו כזה. 

טענתי שאפל זו כת. לא טענתי דבר לגבי האפשרויות האחרות (שכולן למעט אנדרואיד נכחדו בינתיים למיטב ידיעתי).

• משעמם 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 31 דקות, ברווז כתב:

לא היה לי אייפון, אז אין לי מידע קונקרטי, מוצק, אלא מה שאני נחשפתי אליו לאורך השנים.

השורה הזו הייתה צריכה להופיע בהודעה הראשונה שלך, לא אחרי 7 עמודים. זו הבעיה האמיתית בקישקושיידה פה.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 20 שעות, Igalz כתב:

בנסיון נואש להוציא משהו שימושי מהשירשור הזה,

אשמח להמלצה ל

1. אפליקציית פודקסטים (דוגמת פודקאסט רפובליק)

2. אפליקציית מסלולי טיול דוגמת orux maps

3. אפליקציית ניהול קבצים דוגמת total commander)

4. אפליקציית מזג אויר דוגמת open weather

5. אפליקציה להורדת טורנטים דוגמת utorrent

6. אפליקצייה לבדיקת מספרי טלפון דוגמת truecaller, גם אם לא בזמן אמת

מבחינתי בתור משתמש ״רגיל״ אחד היתרונות של אייפון זה שהאפליקציות של אפל עושות את העבודה בצורה שמספקת אותי.

פודקסטים - שומע באפליקציה של אפל. ניסיתי לתקופה את pocket cast ואת overcast. הן היו סבבה ועם הרבה אפשרויות לקינפוג וקיסטום, אבל נטשתי אותן כי אין לי צורך בכל זה.

מזג אויר - שוב האפליקציה של אפל שמגיעה בילט אין, נותנת לי מענה מספק

מוסיקה - אפל מיוזיק

דפדפן אינטרנט - עברתי לbrave שכולל גם חוסם פירסומות וגם מאפשר ניגון יוטיוב ברקע

true caller - מותקנת אצלי ועובדת בצורה חלקית (אני לא משלם). לפעמים אני מקבל זיהוי בזמן אמת ולפעמים לא. לא קריטי עבורי, אז לא התעמקתי בזה.

לפני 52 דקות, ברווז כתב:

טענתי שאפל זו כת.

והראתי לך שבין שנינו, אתה זה שמתנהג כמו חבר כת.

אכן הוספתי את הקטע על אנדרואיד ומתת האל, לצורך דרמטיזציה ואני מתנצל שפגעתי בך, אבל זה לא משנה את הטענה שלי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, Igalz כתב:

השורה הזו הייתה צריכה להופיע בהודעה הראשונה שלך, לא אחרי 7 עמודים. זו הבעיה האמיתית בקישקושיידה פה.

הופיע. מודגש. אתה צודק שהייתי צריך לומר את זה יותר בבירור ללא אפשרות לפרשנות.

בתאריך 29.1.2025 בשעה 10:20, ברווז כתב:

אני לא חושב שיש טיפים וטריקים לדבר הזה. 

בגדול האייפונים קצת מפגרים אחרי האנדרואיד, כך שמה שהיית רגיל לעשות עם האנדרואיד הקודם שלך לא ממש תוכל לעשות עם האייפון. 

מעבר לזה, רק ללמוד את הממשק- כל הכפתורים שונים ויזואלית וזה מחרפן. 

אני נאלץ לעזור בעבודה למשתמשי אייפון שלא יודעים איך להשתמש באיפון. או מחשב. או משהו דיגיטלי. למדתי להכיר קצת את מערכת ההפעלה הזו, לא אהבתי. 

הטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך (מניסיוני)- לבקש עזרה מסירי אם אתה רוצה לבצע פעולה במכשיר. 

הייתי צריך לשלוח למייל שלי צילומסך, ולא הצלחתי להבין איך אני עושה את זה באייפון. "סירי, צילומסך". בום! יש. משם הסתדרתי. 

גם באנדרואיד שלי אני נעזר באהבלה שמגיעה עם המכשיר, "תפעילי טיימר", "תכבי NFC", "ג'ון קונור נמצא בכתובת..." (ליתר ביטחון) וכאלו בקטנה. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 שעות, hans כתב:

ויש תחומים ספציפיים או איזוטריים שמסיבות רבות ומשונות - לא קיימים באנדרויד ולעולם לא יהיו קיימים וזהו, נקודה, סוף, יישרף העולם (אודיו מקצועי, למשל...) 

ספר לי על זה- קניתי עכשיו קונסולה של ZOOM - מיקסר שגם מקליט אודיו ל20 ערוצים.

מכשיר באמת פלאי מבחינת היכולות שלו ובמיוחד ביחס למחיר שלו, אממה - עובד רק עם אייפד.

עכשיו אני צריך לקנות יד שניה ממישהו רק בשביל האפליקציה של זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

גם כשקניתי מקרן קול של סונוס, היה אפשר לבצע כיול לרמקול רק באמצעות אייפון.

בתאריך 29.1.2025 בשעה 10:20, ברווז כתב:

הייתי צריך לשלוח למייל שלי צילומסך, ולא הצלחתי להבין איך אני עושה את זה באייפון. "סירי, צילומסך". בום! יש. משם הסתדרתי. 

זו דווקא דוגמה טובה למטרת השרשור הזה, טיפים וטריקים באייפון.

טיפ שלי:

אפשר לבצע צילום מסך בדרך הרשמית ״כפתור הפעלה+ווליום אפ״ ואפשר גם להגדיר בתפריט נגישות (שבמקור נועד לנכים ואנשים עם קשיים) שדפיקה כפולה על גב המכשיר תייצר צילום מסך.

עבורי זה נח ושימושי.

ב״הגדרות״  > ״נגישות״ > ״נגיעה״ > ״הקשה אחורית״

ושם לבחור את הפעולה הרצויה. כאמור אצלי זה צילומסך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 34 דקות, פינדר כתב:

אפשר לבצע צילום מסך בדרך הרשמית ״כפתור הפעלה+ווליום אפ״ ואפשר גם להגדיר בתפריט נגישות (שבמקור נועד לנכים ואנשים עם קשיים) שדפיקה כפולה על גב המכשיר תייצר צילום מסך.

עבורי זה נח ושימושי.

אפשר לעשות סניפ רק לחלק מהמסך, כלומר לסמן מה אני רוצה ״לצלם״?

או שחייבים לצלם מסך מלא ואז לחתוך?

יום טוב גם לך

פורסם

אחרי שמבצעים צילומסך, הצילום נפתח אוטומטית במסך עריכה שבו אפשר לבצע חיתוך, מירקור וכו׳ ואז לבחור אם לשמור את הצילום או לשתף אותו ועוד אפשרויות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 שעות, פינדר כתב:

זו דווקא דוגמה טובה למטרת השרשור הזה, טיפים וטריקים באייפון.

במיוחד למי שלא רגיל לאייפון, כמוני, כן. 

זו הייתה הבקשה בשירשור, אז עניתי כמיטב יכלתי ומנסיוני הדל- שלא יגידו שלא נתתי פה כלום לאף אחד חוץ מכאב ראש :LOL:

"הקש בגב"? מעניין. אם אני זוכר נכון יש גם פעולות שניתן לבצע עם "שיקשוק" המכשיר, אבל קטונתי ואולי החברים פה יודעים יותר ממני. 

ה"הקש בגב" הזה עובד גם עם כיסוי מגן?

• אהבתי 1

• תוכן חדש...