Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Help עברתי לאייפון, מה עושים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, Fazer כתב:

זה שאי אפשר פשוט לחבר אותו למחשב ולהוריד ממנו תמונות כמו בן אדם שפוי.

אפשר במאק.

לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

חסכת לי עוד דבר מציק באייפונים

היה לך פעם אייפון?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 18 דקות, Fazer כתב:

אני שונא להיכנס באמצע בויכוח הדתות (או הכתות) בין אייפון לאנדרואיד,

עברתי מאנדרואיד לווינדווס פון,

יש לך מושג מה עשית? עכשיו אתה תחטוף על הראש משני המחנות, איחדת את העם! :LOL:

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 דקות, פינדר כתב:

היה לך פעם אייפון?

אחרי שהטבעתי את המכשיר שלי במאגר ביוב בעומק 6 מטר עד שמצאתי זמן לקנות חדש הייתי שבוע עם אייפון שהיה בבית. לא הצלחתי להסתגל לממשק בכלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לוקח כמה ימים להסתגל במעבר מאחד לשני (עברתי בין שניהם)

במקרה שלי, קיבלתי בזמנו אנדרואיד מהעבודה אז מכרתי את האייפון שלי.

אחרי חצי שנה הבנתי שזה או אני או הטלפון וזרקתי אותו במגירה לאייפון חדש.

מבחינת שימושיות הם עושים את אותם דברים ולא הרגשתי מגבלה או הבדל.

מה שהפריע לי אחרי הרבה היא רמת הגימור - באייפון הכל חלק ועובד מושלם, בלי שיהוקים, בלי גיהוקים, בלי להתחמם.

באנדרואיד אפילו גלילה בפייסבוק הייתה נתקעת כאילו צריך לשמן את הגלגלת.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 2 דקות, yuvalganim כתב:

באייפון הכל חלק ועובד מושלם, בלי שיהוקים, בלי גיהוקים, בלי להתחמם.

תן לנחש- עד שעוברת בערך שנה והמכשיר נהיה איטי? או שאתה מחליף כל שנה לחדש ומדלג על השלב הזה :LOL:

דובר על זה רבות- זהו כשל מתוכנן במכשירים. אני לא יודע אם זה עדיין קורה או שזה "נעלם מסיבות שאינן ידועות".

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

הייתי שבוע עם אייפון שהיה בבית.

שמע, הבחור פתח שרשור וביקש עצות לשימוש באייפון והעיצה הראשונה שקיבל, היא ממך, לזרוק את המכשיר.  וזה מסתבר על סמך נסיון של שבוע שלם.

גם הברווז ישר הגיב בטענה שהוא לא יוכל לעשות דברים שהיה רגיל לעשות באנדרואיד. ביקשתי דוגמאות ואז הסתבר שמעולם לא היה לא אייפון.

באמת לא ברור לי מה הקטע של התגובות האלו.

המכשירים הראשונים שלי היו אנדרואיד. נקסוסים למינהם וסמסונג וגם lg. התלהבתי מהאפשרויות הבלתי מוגבלות והייתי מקנפג כל מה שאפשר ומחליף לאונצ׳רים רק בשביל הקטע.

עם השנים ירד החשק להתעסק והתחלתי להשתמש במכשירים כמו שהם מגיעים מהקופסה. ואז כבר אין הרבה הבדל.

האייפון רחוק מלהיות מושלם ויש לו הרבה דברים מעצבנים. אבל הכל עובד חלק מהקופסה. לא מקרטע ולא מגמגם.

וכשמכניסים לסיפור את המוצרים המשלימים אז כבר אין תחרות.

אפל היו ראשונים עם אוזניות סטייל איירפודס. לאיירפודס פרו 2 עדיין אין תחרות בשוק, גם כאוזנייה מול אוזניה ובטח ובטח בממשק החלק עם מכשירי אפל.

לטאבלטים שלהם אין תחרות. נקודה.

לשעונים יש קטגוריות שבהן הם בפיגור (כמו סוללה שחייבים להטעין כל יום) וקטגריות אחרות שבהן שוב אין להם תחרות.

וכל אלו ביחד עובדים בצורה חלקה שאי אפשר להשיג כיום מאף יצרן אחר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

דובר על זה רבות לפני 5 שנים, זה אכן היה המצב אבל זה נגמר מזמן - מוטב להתעדכן.

את המכשיר הקודם שלי אייפון 11, החזקתי במשך 5 וחצי שנים ועבד חלק (עד שהילדים שלי ניפצו לי את המסך והייתי צריך לקנות חדש)

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 5 דקות, ברווז כתב:

תן לנחש

אתה שוב עוסק בניחושים, כי מעולם לא היה לך אייפון.

המכשיר שלי בן 4 והכל עובד חלק. כנ״ל עוד ארבעה מכשירי אייפון 12 ו13 בבית.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, ברווז כתב:

תן לנחש- עד שעוברת בערך שנה והמכשיר נהיה איטי? או שאתה מחליף כל שנה לחדש ומדלג על השלב הזה :LOL:

דובר על זה רבות- זהו כשל מתוכנן במכשירים. אני לא יודע אם זה עדיין קורה או שזה "נעלם מסיבות שאינן ידועות".

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

שמע, הבחור פתח שרשור וביקש עצות לשימוש באייפון והעיצה הראשונה שקיבל, היא ממך, לזרוק את המכשיר.  וזה מסתבר על סמך נסיון של שבוע שלם.

גם הברווז ישר הגיב בטענה שהוא לא יוכל לעשות דברים שהיה רגיל לעשות באנדרואיד. ביקשתי דוגמאות ואז הסתבר שמעולם לא היה לא אייפון.

באמת לא ברור לי מה הקטע של התגובות האלו.

המכשירים הראשונים שלי היו אנדרואיד. נקסוסים למינהם וסמסונג וגם lg. התלהבתי מהאפשרויות הבלתי מוגבלות והייתי מקנפג כל מה שאפשר ומחליף לאונצ׳רים רק בשביל הקטע.

עם השנים ירד החשק להתעסק והתחלתי להשתמש במכשירים כמו שהם מגיעים מהקופסה. ואז כבר אין הרבה הבדל.

האייפון רחוק מלהיות מושלם ויש לו הרבה דברים מעצבנים. אבל הכל עובד חלק מהקופסה. לא מקרטע ולא מגמגם.

וכשמכניסים לסיפור את המוצרים המשלימים אז כבר אין תחרות.

אפל היו ראשונים עם אוזניות סטייל איירפודס. לאיירפודס פרו 2 עדיין אין תחרות בשוק, גם כאוזנייה מול אוזניה ובטח ובטח בממשק החלק עם מכשירי אפל.

לטאבלטים שלהם אין תחרות. נקודה.

לשעונים יש קטגוריות שבהן הם בפיגור (כמו סוללה שחייבים להטעין כל יום) וקטגריות אחרות שבהן שוב אין להם תחרות.

וכל אלו ביחד עובדים בצורה חלקה שאי אפשר להשיג כיום מאף יצרן אחר.

הניסיון שלי שונה משלך. יכול להיות שעבדת עם אנדרואידים לא מוצלחים (בניגוד לאייפון שזה מכדיר אחד אתה מכליל את כל האנדרואידים יחד למרות שיש הבדלים משעותיים. תשווה מכשירים בעלויות דומות ולא אייפון פרו מקס לאנדרואיד לינגלונג). אצלי רוב המכשירים שנקנים הם מכשירי דגל או דגל דור אחד אחורה ומחזיקים שנים עד שהסוללה מסיימת את חייה האפקטיביים או שהמכשיר עובר תאונה וזה אומר כ 5 שנות שירות למכדיר (אני משתמש כבד. אבא שלי מושך אותם כ 7-8 שנים ולא עוזרים נסיונות השכנוע להחליף).

שתי הבנות שלי עם אייפונים והם לא מחזיקים יתר משנתיים עד שנתיים וחצי לפני שהם מתחילים להיתקע ולקרטע (ועל סוללה אני בכלל לא מדבר).

השעונים של אפל מצויינים אבל אוזניות יש לכולם היום שעובדות חלק. באדיבות צהל אני לא מרגיש הבדלי איכות צליל ומשתמש באניות JBL פשוטות בנות 4. אף פעם לא היו ניתוקים, שומעים טוב ואין איתן בעיות.

ושוב, לך היה נוח להתרגל לממשק של האייפון וגם לבנות שלי. אני לא הצלחתי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, דג כתב:

מה גם הכפתור בית הזה עושה טובה שהוא מתפקד... לא סתם לחצי מהמתמשים יש כפתור בית וירטואלי על המסך.

כפתור בית?
what year is it?

יום טוב גם לך

פורסם

מתרגלים להכל. אמנם אני עם אנדרואיד כי זו מערכת נוחה לי יותר ואני מסתמך המון של שירותי הרשת של גוגל (workspace) אבל היה לי אייפון בעבר ובתכלס לא הייתה לי בעיה עם שום דבר, למעט הניווט בין מסכים ועמודים שהוא מפגר לגמרי. ניהול הקבצים כבר די סביר כיום באייפון, זה לעולם לא יהיה אנדרואיד כנראה אבל זה כבר ממש לא מפריע כמו פעם, ממליץ לך לצפות בסרטון הזה אם אתה מתעסק הרבה עם קבצים כמוני. כל זה למרות שאני משתמש במק ואין ספק שזה אידיאלי יותר לעשות שימוש באייפון, אבל יש גוגל דרייב ויש אפליקציות נוחות להעברות קבצים בין מק לאנדרואיד והפוך. 

https://www.youtube.com/watch?v=9KS6teHKXAw

פורסם
לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

כול להיות שעבדת עם אנדרואידים לא מוצלחים (בניגוד לאייפון שזה מכדיר אחד אתה מכליל את כל האנדרואידים יחד למרות שיש הבדלים משעותיים. תשווה מכשירים בעלויות דומות ולא אייפון פרו מקס לאנדרואיד לינגלונג)

אני לא חושב שהוא אמר שהאנדרואידים מקרטעים, הוא רק אמר שהאייפונים לא מקרטעים. לא יודע מה עוברים המכשירים של הבנות שלך, אבל גם אצלי יש אייפון 12 מיני שלא מקרטע. למען האמת המכשיר היחיד שהתחלתי להרגיש בו ניצנים של עייפות זה האייפד 10 שיש לי, ויש בו מעבד של אייפון XS שהוא מ-2018. 

לי אישית לא באמת כזה משנה, גם האייפון שלי עובד מצויין וגם הגלקסי S21 שנמכר לפני שנה בערך, גם עבד מעולה. 

המעבדים של היום הם כולכך אובר קיל לפעולות כמו אינטרנט, מוזיקה, יו טיוב שגם מכשירי דגל בני 4-5 אפילו, עדיין עובדים טוב. 

פורסם
לפני 51 דקות, פינדר כתב:

גם הברווז ישר הגיב בטענה שהוא לא יוכל לעשות דברים שהיה רגיל לעשות באנדרואיד.

נכון.

בתאריך 29.1.2025 בשעה 10:20, ברווז כתב:

בגדול האייפונים קצת מפגרים אחרי האנדרואיד, כך שמה שהיית רגיל לעשות עם האנדרואיד הקודם שלך לא ממש תוכל לעשות עם האייפון. 

מעבר לזה, רק ללמוד את הממשק- כל הכפתורים שונים ויזואלית וזה מחרפן. 

לפני 51 דקות, פינדר כתב:

ביקשתי דוגמאות ואז הסתבר שמעולם לא היה לא אייפון.

מעולם לא הסתרתי את העובדה שמעולם לא היה לי אייפון. 

דוגמאות קיבלת בכל זאת, כולל הסבר מאיפה הן צצו.

בתאריך 29.1.2025 בשעה 10:55, ברווז כתב:

מצטער, אין לי דוגמאות כי אין לי אייפון- אני לא בקיא די הצורך בחומר כדי להביא דוגמאות קונקרטיות. 

הידע שלי נובע מ"פרסומים זרים" והודעות בתקשורת. 

והבדיחות שמריצים על האייפון- שיוצא פיצ'ר "חדש" לאייפון, שקיים כבר כמה שנים באנדרואיד. 

[תמונות להמחשה]

זה שמעולם לא היה לי אייפון לא שולל אוטומטית את הידע התיאורטי שלי. 

אם היה לך מושג כמה פעמים ראיתי את ה MEME הזה בהקשר של ה"פיצ'ר החדש באייפון":

apple 🗿 : r/memes

אם כבר, היית מתנפל עלי על זה שאני בקושי משתמש במכשיר שכן יש לי, ולכן אין לי הרבה ידע, הייתי עוד מקבל את זה בשקט :LOL:

• תוכן חדש...