Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולוה היברידית (שנת 2021) מנוע 1800 - לשמירה על המצבר אין צורך בנסיעה? האם ChatGPT צודק?

Ben Gordon

פוסטים מומלצים

רכשתי טויוטה קורולה היברידית חדשה, זה היה שנת 2021 והיא עדיין ברשותי, מנוע 1800 סמ"ק.

מבחינת השימושים, אני לא נוסע ברכב כל יום אלא בעיקר פעם אחת בסוף השבוע וגם זה לא תמיד,

פעם בשבוע עד עשרה ימים אני מוציא את הרכב לסיבוב כדי שהמצבר יטען ולא אתקע כאשר אצטרך לנסוע.

שאלתי את ChatGPT האם אכן יש צורך כזה, הוא אישר שיש צורך מובהק כזה  כאשר מדובר במנוע בנזין,

צורך של נסיעה של לפחות 15-20 דקות במהירות 50-70 קמ"ש/סל"ד 1,500 - 2,000 לטיענה אופטימלית של המצבר,

כאשר רק הנעה של הרכב (בחנייה לדוגמא) לא תגרום לטעינה מספקת/טובה של המצבר וגם העלאת סל"ד (גז על ניטרל) לא תורמת משמעותית.

אבל הוא טוען שבמקרה כמו אצלי, של מנוע היברידי, אין צורך לצאת ממש לנסיעה, אלא מספיק רק "להניע" את הרכב,

וכאשר הוא במצב Ready במשך 15-20 דקות, אז הטעינה מתבצעת כהלכה, להלן צילום מסך של תשובתו.

האם הוא צודק?

שימור מצבר ברכב לא בשימוש.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, mcaspi כתב:

נראה שדי צודק, רק שכאן מדובר על שעה פעם בשבוע: https://mag.toyota.co.uk/coronavirus-toyota-hybrid-car-maintenance/

מצויין, תודה, הסיבה ששאלתי כאן היא שבעבר הוסבר לי כאן שגם לרכב שלי חייבים לנסוע בפועל ולא רק להניע אותו,

לכן חזרתי לשאול כאן שוב.

אז אני מבין שמספיק להדליק את הרכב על מצב Ready ולקרוא מיילים במשך שעה בלי להזיז את הרכב, פעם בשבוע, נכון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לשקול להזיז את הרכב פעם בשבוע, כי, למשל, מומלץ להפעיל כל מזגן (גם בחימום) ל-10 דקות פעם בשבוע. אז הייתי נוסע אולי את הזמן הזה בכביש בינעירוני, ובשאר הזמן בחניה. רק תזכור שבנסיעה הטעינה גבוהה יותר, אז לא נראה שצריך עוד 50 דקות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש עשרות שרשורים בנושא...

היברידי או לא, רכב מודרני לא צריך את השטויות האלה.

להזיז את הרכב פעם בשבוע, או סתם להניע ולקרוא מיילים = בזבוז דלק טהור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 דקות, דג כתב:

במיוחד ברכב מודרני ישנן מערכות חשמליות ברכב שממשיכות לעבוד גם כשהרכב כבוי, צריכה נמוכה אבל קיימת (קודנית, אם יש איתורן או מערכת דומה של איתור) יש יותר סיכוי שמצבר ייגמר בעמידה ממושכת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, דג כתב:

לא בטוח שהבנתי, אתה טוען שאי צריך בכלל להניע או לנסוע?

אם הרכב עובד שבועיים, אני צריך להניע עם ג׳מפר. 

בדקו את המצבר במוסך מורשה, אין איתו בעיה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני טוען שאם אתה צריך להניע עם בוסטר אחרי שבועיים - יש בעיה.

זה לא מצב תקין.

אתה יכול או לטפל בבעיה, או להעסיק את עצמך פעם בשבוע בהזזת הרכב...
בשני המקרים יש עלויות של זמן וכסף שבמצב נורמלי לא צריכים להיות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, דג כתב:

אני טוען שאם אתה צריך להניע עם בוסטר אחרי שבועיים - יש בעיה.

זה לא מצב תקין.

אתה יכול או לטפל בבעיה, או להעסיק את עצמך פעם בשבוע בהזזת הרכב...
בשני המקרים יש עלויות של זמן וכסף שבמצב נורמלי לא צריכים להיות.

לפי המוסך המרכזי זה תקין לחלוטין. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש בעיה גם כי תפעול הרכב לא נכון כנראה למקרה מיום הרכישה. אז מדברים כאן איך כדאי לתפעל מיטבית את הרכב במקרה הספציפי. בעיה במצבר לא חייבת להיות תקלה בו. והמצב כאן הוא לא נורמלי כי התפעול לא סטנדרטי,

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, mcaspi כתב:

יש בעיה גם כי תפעול הרכב לא נכון כנראה למקרה מיום הרכישה. אז מדברים כאן איך כדאי לתפעל מיטבית את הרכב במקרה הספציפי. בעיה במצבר לא חייבת להיות תקלה בו. והמצב כאן הוא לא נורמלי כי התפעול לא סטנדרטי,

כשאתה כותב תפעול לא נורמלי, אתה מתכוון לכך שהרכב נוסע מקסימום פעם בשבוע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 26.12.2024 בשעה 12:17, Ben Gordon כתב:

פעם אחת בסוף השבוע וגם זה לא תמיד,

איזה סדר גודל נסיעה?

כמה דק' / מרחק...

אם אתה פעם בשבוע מבצע נסיעה קצרה בעיר, נגיד לצורך סידורים, אז כן הגיוני שבתפעול לא סביר כזה יש מאזן אנרגיה שלילי. כלומר הנעת הרכב צורכת יותר אנרגיה ממה שהרכב מספיק לטעון בזמן הזה. אבל אם הנסיעה השבועית / דו-שבועית שלך היא סבירה, בין עירונית שאורכת כמה עשרות דק' - אז הרכב אמור להחזיר את האנרגיה שהתבזבזה על ההנעה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריך לנסוע פעם בשבוע לפחות כ 15 דקות במהירות ממוצעת של לפחות 30-50 קמ"ש - ואפשר יותר..
העיקר שסיבובי המנוע יהיו - מעל 1500-2000 סל"ד.

הנסיעה חשובה מאוד לכלל מכלולי הרכב - הצמיגים שיקבלו גמישות (ולא ישארו עומדים במקום במצב קבוע מעל שבוע)
מכלולי הקפיצים,  תושבות הגומי ומחברי המוטות במיתלי הרכב.
להקפיד שההגה עומד ישר, ולא מסובב  לצד מסויים למשך שבוע, שלא יהיה לחץ על מיכלולי ההיגוי.

להפעיל מזגן לכמה דקות, לשמירת השימון של המדחס גלגלות הקלץ' וגמישות מחברי צנרת המזגן.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, דג כתב:

איזה סדר גודל נסיעה?

כמה דק' / מרחק...

אם אתה פעם בשבוע מבצע נסיעה קצרה בעיר, נגיד לצורך סידורים, אז כן הגיוני שבתפעול לא סביר כזה יש מאזן אנרגיה שלילי. כלומר הנעת הרכב צורכת יותר אנרגיה ממה שהרכב מספיק לטעון בזמן הזה. אבל אם הנסיעה השבועית / דו-שבועית שלך היא סבירה, בין עירונית שאורכת כמה עשרות דק' - אז הרכב אמור להחזיר את האנרגיה שהתבזבזה על ההנעה. 

בממוצע פעם בעשרה ימים נסיעה בין עירונית של 20 דקות לכל כיוון. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, Ben Gordon כתב:

בממוצע פעם בעשרה ימים נסיעה בין עירונית של 20 דקות לכל כיוון. 

זו נסיעה סבירה.

לעניות דעתי המצב שאתה מתאר אינו תקין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...