Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב לזוג צעיר עד 85 אלף

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

ממש צריך עצה בנושא, כבר קצת השתגעתי מלקרוא על רכבים כל היום.

היום עם יונדאי וניו מהעבודה, כבר 7 שנים עם רכבי חברה והחלטתי שהגיע הזמן לרכוש רכב פרטי ראשון.

נוסעים בעיקר עירוני במהלך השבוע (3-4 קילומטר לכיוון לעבודה וחזרה) ובסופש בינעירוני.

חשבתי על לקנות וניו אבל בתקציב הזה זה רק משנתון 20-21 הבעייתי וגם מחיר הביטוח שלה מאוד יקר יחסית.

מחפש המלצה לרכבים בתקציב הזה, אם יש משהו טוב בטיפה יותר גם בסדר.

הכי חשוב לי אמינות ועלויות תחזוקה וביטוח סבירות, אם אפשר גם ישיבה גבוהה כמו בוניו מה טוב.

יש לי הזדמנות לקנות מהצי של החברה שלי סקודה קאמיק שנתון 2021 מנוע 1000 טורבו או פיגו 2008 שנתון 2021 גם מנוע 1200 טורבו, שתיהן בהנחה של 15% מהמחירון.

מתלבט כי לכל אחת יש את הבעיות שלה - מצד אחד הפיגו יותר מתאימה מבחינת הגיר הפלנטרי לאופי הנסיעה העירוני שלנו מצד שני עניין רצועת הטיימינג מטריד אותי, מרגיש שזה קצת לרכוש חתול בשק במחיר לא זול בכלל.. מישהו יודע להגיד אם באמת הרצועה עדיין בעייתית בשנתון הזה? האם שווה להיכנס להרפתקה הזאת?
הקאמיק רובוטית עם הגיר dsg ופחות מתאימה לנסיעה עירונית אבל סה״כ רכב פצצה ומאוד מאובזר, אני קצת נוטה לכיוונו השאלה היא האם זה לא גם חתול בשק לקנות אותו יד שניה מליסינג תפעולי? מבחינת שחיקה של הגיר.

מצטער על החפירה, אשמח לעצתכם ולעוד הצעות באותה קטגוריה אם יש לכם והמלצות בכללי.

מחפש בעיקר ג׳יפון ושלא יהיה ארוך מידי, גג אורך של 4.3-4.4 מטר.

עריכה: יש בצי גם יונדאי קונה - איך היא ביחס לשני הרכבים האחרים?

תודה!

עריכה אחרונה על ידי fagin2008
פורסם

קיה סטוניק מנוע 1.4 וגיר אוטומטי תיתן לכם יותר ביטחון באמינות באשר הגיר הרציף של וניו.

אבל קיה מרגישה יותר חלשה. זה פחות מורגש בעיר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, fagin2008 כתב:

מישהו יודע להגיד אם באמת הרצועה עדיין בעייתית בשנתון הזה? האם שווה להיכנס להרפתקה הזאת?

כן, לא.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 42 דקות, vladclar כתב:

קיה סטוניק מנוע 1.4 וגיר אוטומטי תיתן לכם יותר ביטחון באמינות באשר הגיר הרציף של וניו.

אבל קיה מרגישה יותר חלשה. זה פחות מורגש בעיר.

היה לאחי כזה מהעבודה לפני כמה שנים, הוא הישיבה בו יחסית מאוד נמוכה לקטגוריה והראות כביש לא טובה. גם מבחינת רמת גימור ואבזור לדעתי לא נותן תמורה טובה למחיר אבל חוץ מזה נוסע נפלא, אולי אשקול אם לא יהיו אופציות טובות יותר.

לפני 23 דקות, שחר 1 כתב:

כן, לא.

מבאס לשמוע, עשיתי לא מזמן נסיעת מבחן על ה2008 החדשה והרכב באמת מעולה ומאובזר לפרטים הכי קטנים, הגיר שלו נפלא בעיניי.

המחירון שלו גם מלכתחילה יחסית נמוך בגלל המנוע פיורטק ועניין הרצועה אז זה די מפתה.

פורסם
לפני שעה, fagin2008 כתב:

יש בצי גם יונדאי קונה - איך היא ביחס לשני הרכבים האחרים?

לגבי הקונה - הטורבו לא מומלץ (גיר רובוטי הרבה פחות "בשל" מdsg). ההיברידי מוצלח יותר.

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אפשר לבדוק סוזוקי קרוס אובר, גיר פלנטרי רכב אמין ויחסית גבוה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש גם סוזוקי ויטרה, מאזדה CX3.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הcx3 קטנה יחסית לקטגוריה והביטוח בכללי יקר למאזדות משום מה.
סוזוקי ויטרה אופציה טובה, קצת מיושן מבפנים אבל אולי זה לטובה, אבדוק אותה.

מה דעתכם על הסקודה קאמיק?

פורסם
לפני 12 דקות, fagin2008 כתב:

מה דעתכם על הסקודה קאמיק?

רכב מעולה, לדעתי הטוב בקטגוריה.

מנסיוני האישי - תפקוד הגיר והרובוטי והאמינות שלו השתפרה מאוד, לא הייתי חושש גם בנסיעה עירונית.

פורסם

לפני 1 דקה, mottis כתב:

רכב מעולה, לדעתי הטוב בקטגוריה.

מנסיוני האישי - תפקוד הגיר והרובוטי והאמינות שלו השתפרה מאוד, לא הייתי חושש גם בנסיעה עירונית.

אם אקנה אותו זה יהיה שנתון 2021 או 2022 יד שניה, לדעתך ללכת על זה וזהו? אני חושב שבכללי בקטגוריה הוא התמורה הכי טובה למחיר, פשוט עניין הגיר זה משהו שצריך לשים לב אליו.

עשיתי נסיעת מבחן לדגם של 2025 (עדיין אותו מנוע וגיר) והיה ממש אחלה אבל לא באמת הרגשתי אותו בנסיעה עירונית או פקקים, הוא לא קופצני בגלל הרובוטי? ואיך המנוע 3 צילנדרים מבחינת רעש/רעידות?

פורסם

כבר כתבתי בעבר, הטכנולוגיה של ה- DSG כבר די בשלה, כך אני מרגיש מנסיון האישי שלי.

אני נוהג כבר ברכב הליסינג (מהעבודה) השלישי שלי תוצרת VAG עם גיר DSG.
אני גר בירושלים ועובד בת"א, אני עומד הרבה בפקקים של י-ם ות"א כולל פקקים בעליה בדרך לירושלים.
הראשון היה אוקטביה 2017 1.2 שבה לאחר 75K ק"מ הגיר עבר עדכון תוכנה והיא הוחזרה ב- 2020 לחברת הליסינג לאחר  עוד 50K ק"מ בהם הגער תפקד כחדש (סה"כ 120K ק"מ).
הרכב השני היה אוקטביה 2020 1.5 דור 3 שהיתה אצלי 4 שנים במהלכן נסעתי 132K ק"מ והגיר תפקד כחדש עד היום בו הוחזר הרכב לחברת הליסינג.
מתחילת 2024 אני נוהג באטקה, הספקתי לעבור כבר 36K ק"מ והגיר מתפקד כחדש.
כשיגיע הזמן להחליף את הרכב השני שלנו שנוסע כ-2000 ק"מ בשנה - הוא כנראה יהיה סיאט ארונה או האטקה לאחר סיום תקופת הליסינג במידה ונקבל הצעת מחיר טובה... עד לפני כשנה המועמדת הטבעית להחלפת הרכב הפרטי היתה סטוניק 1.4 עם גיר פלנטרי, אבל לאור השיפור שאני מרגיש בתפקוד ואמינות גיר ה- DSG - שיניתי את דעתי.

גיר ה- DSG זה ברכבים עם מנוע 1.0 ומנוע 1.5...

פורסם

בנסועה נמוכה כמו שלך לא הייתי חושש מה dsg.

אבל אתה לא יודע מה היה לפני כך שבעתיד מצמדים או מכטרוניק יכולים להזדקק להחלפה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה חברים, בינתיים אז הקאמיק היא המובילה בדירוג שלי.

עכשיו סוגיה קצת אחרת - אני מתכוון להחזיק הרכב במינימום 4-5 שנים, האם יותר משתלם לי לרכוש קאמיק 2021/2022 או מאזדה cx-30 שנתון 2017?

מצד אחד למאזדה יש שם וסחירות טובה יותר, מצד שני כשארצה למכור אותה זה כבר יהיה רכב ב12-13, נראה לי שהקאמיק תשמור קצת יותר על המחיר שלה.

פורסם

אתה בטח מתכוון למאזדה cx5.

כנראה ששמירת הערך שלה תהיה טובה יותר.

רכב יפני מאובזר, איכותי עם יחידת הנעה פשוטה ואמינה - מתכון בטוח לשמירת ערך טובה.

ולכן אתה משלם כל כך הרבה על רכב בן 8...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)
בתאריך 23.12.2024 בשעה 10:29, fagin2008 כתב:

תודה רבה חברים, בינתיים אז הקאמיק היא המובילה בדירוג שלי.

עכשיו סוגיה קצת אחרת - אני מתכוון להחזיק הרכב במינימום 4-5 שנים, האם יותר משתלם לי לרכוש קאמיק 2021/2022 או מאזדה cx-30 שנתון 2017?

מצד אחד למאזדה יש שם וסחירות טובה יותר, מצד שני כשארצה למכור אותה זה כבר יהיה רכב ב12-13, נראה לי שהקאמיק תשמור קצת יותר על המחיר שלה.

ראשית, אני סבור שהתבלבלת קלות ואינך מדבר על הCX30 שהחלה את השיווק פה ב-2020 ומקטגוריה אחרת לגמרי, אלא על הCX3 ששיווקה החל ב-2017 והיא המתחרה של הקאמיק. השיקולים שלך צריכים להיות לדעתי סחירות, אמינות, בטיחות, נוחות ואחזקה ואשתדל להתייחס לכל החמש, ללא סדר עדיפות מסוים. 

מבחינת סחירות, קשה להשוות בין ה-CX3 ששיווקה החל ב-2017 לקאמיק ששיווקה החל ב-2020, אבל בגדול עכשיו כשהקאמיק הגיעה לחמש שנות שיווק, אפשר לומר ששתיהן איבדו כ-7% לשנה בממוצע שזה טוב מהממוצע הכללי, אבל מבליט דבר אחד: מי שתשמור על ערכה טוב יותר מבין אלו שתרכוש לאור זאת, היא החדשה יותר ללא תלות בזהות הרכב. 

מבחינת אמינות, שתיהן יהיו אמינות (ואל תתייחס לתחלואי העבר של גיר הDSG, , אלו נעלמו כבר בשנת 2015 לערך)

מבחינת בטיחות, ללא ספק הקאמיק עדיפה. היא חדשה יותר, מכילה הרבה יותר מערכות בטיחות מודרניות, וגם זכתה בדירוג NCAP טוב יותר. 

מבחינת נוחות, קרי מרווח ושימושיות, גם כאן הקאמיק תהיה עדיפה: בסיס הגלגלים שלה גדול יותר (מה שמתבטא במרווח לנוסעים), ותא המטען שלה גדול יותר. באשר לנוחות הנסיעה, זה כבר  עניין של טעם אישי.  

ולבסוף, אחזקה או במילים אחרות, דלק. על הנייר, נראה שכולם ישיגו אותה צריכה, מנוע ה-2 ליטר של מאזדה, ה1.5 של סקודה וה1 ליטר של סקודה, אבל זה לא מדויק. במבחן השיג המאזדה (זכור, מדובר במנוע ה-2 ליטר של 2017) צריכת דלק של כ-10.2 קמ לליטר. לא מפתיע שכן מדובר במנוע אטמוספרי. סקודה קאמיק 1 ליטר השיג 15 קמ לליטר, וה-1.5 של הסקודה השיג 12.3 קמ לליטר, כך שהקאמיק 1 ליטר הכי חסכונית (ונקודה מעניינת, המומנט של הקאמיק 1 ליטר הוא כמו של המאזדה 2 ליטר בעלת 156 כ"ס)

כך שלדעתי, מכל הבחינות, הקאמיק גובר (אני הייתי הולך על קאמיק סטייל 1 ליטר יד ראשונה פרטי עם קילומטראז נמוך ועדיף בלי גג הזכוכית שאינו נפתח וסתם מכניס חום)

. בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי 2Ohad A

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...