Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 2017 2.0, קפיצות בגיר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י timur2008,

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, ברשותי מאזדה 3 2017 נפח 2000 הרכב נסע 114000ק״מ ומרגיש קפיצות בגיר (הילוך 3 בעיקר)

בדקתי את הרכב ושאלתי את המוסך האם זה תקין, והוא אמר שבכל דגמי מאזדה האלו זה קורה,

אני מרגיש שזה לא תקין ורציתי לדעת איפה אפשר לבדוק ולטפל בבעיה הזאת?

פורסם (נערך)

מה הכוונה קפיצות בגיר? קופץ מהילוך שלישי? יש מכה, או מה? לא הבנתי. כמובן שהק"מ נמוך מאד, נדיר שבמאזדה נדרש שיפוץ גיר בשלב זה. אני מציע שתקפוץ למכון גירים מתמחה, ולא סתם מוסך, ואם כן מוסך, עדיף מוסך מאזדה שיחבר למחשב, ובמיוחד למחשב של הגיר. 

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
לפני 6 דקות, thebaron כתב:

מה הכוונה קפיצות בגיר? קופץ מהילוך שלישי? יש מכה, או מה? לא הבנתי. כמובן שהק"מ נמוך מאד, נדיר שבמאזדה נדרש שיפוץ גיר בשלב זה. אני מציע שתקפוץ למכון גירים מתמחה, ולא סתם מוסך, ואם כן מוסך, עדיף מוסך מאזדה שיחבר למחשב, ובמיוחד למחשב של הגיר. 

מורגש כמו בעיטה כזאת מתי שעולה להילוך 3  ומתי שיורד להילוך 3  ובשאר ההילוכים גם אבל לא כזה מורגש.
אני מאזור פתח תקווה, יש מקום מומלץ באזור ?

פורסם

בהחלט, מכון ספי כהנוביץ' בסגולה. בעבר שיפצתי אצלו גיר של מאזדה 5. נסעתי אליו מהצפון, כי אני כבר לא גר במרכז, אבל זה שווה - אמין, מקצועי ובעל ידע נרחב. 

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

מדובר בנסועה נמוכה יחסית למאזדה לא מאוד ישנה ובכלל הגיר במאזדה לרוב מחזיק הרבה יותר ק"מ. 

ספי איש מקצוע טוב, אבל למיטב ידיעתי אין לו את כל הדרוש מבחינת עדכוני תוכנה אם נדרשים. יכול להיות שאני טועה אז תוכל לברר איתו טלפונית לפני הגעה.

אישית הייתי ניגש קודם למורשה יבואן של מאזדה לסריקת תקלות ואם יש צורך לעדכן תוכנה.

סריקת תקלות אמורה לעלות כ 350₪ פלוס מע"מ ואם נדרש תיקון תשקול לאחר מכן היכן לבצע. 

פורסם

לפני שעה, Moshe c כתב:

מדובר בנסועה נמוכה יחסית למאזדה לא מאוד ישנה ובכלל הגיר במאזדה לרוב מחזיק הרבה יותר ק"מ. 

ספי איש מקצוע טוב, אבל למיטב ידיעתי אין לו את כל הדרוש מבחינת עדכוני תוכנה אם נדרשים. יכול להיות שאני טועה אז תוכל לברר איתו טלפונית לפני הגעה.

אישית הייתי ניגש קודם למורשה יבואן של מאזדה לסריקת תקלות ואם יש צורך לעדכן תוכנה.

סריקת תקלות אמורה לעלות כ 350₪ פלוס מע"מ ואם נדרש תיקון תשקול לאחר מכן היכן לבצע. 

מה הכוונה עדכוני תוכנה ?

פורסם
לפני כשעה, Alosha כתב:

מה הכוונה עדכוני תוכנה ?

לגיר יש תוכנה.

ישנן בעיות שדורשות פירוק, תיקון והרכבה וישנן בעיות שניתן לפתור באמצעות חיבור הרכב למחשב. 

מציע שתתקשר ליניב, ספי למיטב ידיעתי כבר לא עובד שם, ותתיעץ איתו טלפונית. הוא בחור נחמד, יענה לך. 

פורסם
לפני שעתיים, Moshe c כתב:

לגיר יש תוכנה.

ישנן בעיות שדורשות פירוק, תיקון והרכבה וישנן בעיות שניתן לפתור באמצעות חיבור הרכב למחשב. 

מציע שתתקשר ליניב, ספי למיטב ידיעתי כבר לא עובד שם, ותתיעץ איתו טלפונית. הוא בחור נחמד, יענה לך. 

דיברתי עם יניב, הוא אמר לקבוע למוסך מורשה מאזדה ולבקש לעשות עדכון מחשב גיר, דיברתי עם מוסך אדנים בפתח תקווה אמרו שיחזרו אליי.

כרגע מחכה לעדכון מהם.

• אהבתי 1
פורסם

אם לא החליפו נוזל גיר בעבר , הייתי מתחיל בהחלפה חלקית (4 ליטרים בערך) של נוזל גיר . על אף שחלק מהיצרנים לא מפרטים אם להחליף או לא , זה מאריך את חיי הגיר ומאפשר לו לפעול באופן תקין . גם אם זה לא יפתור את הבעיה אני ממליץ לעשות את זה

פורסם
לפני שעתיים, Alosha כתב:

דיברתי עם יניב, הוא אמר לקבוע למוסך מורשה מאזדה ולבקש לעשות עדכון מחשב גיר, דיברתי עם מוסך אדנים בפתח תקווה אמרו שיחזרו אליי.

כרגע מחכה לעדכון מהם.

אני לא מכיר אישית את מוסך אדנים.

מציע שתנסה לקבל המלצה על מורשה יבואן טוב כי יש מקצועיים יותר ויש שפחות ובעניין שכזה הייתי מקדיש עוד קצת זמן ועושה שיעורי בית. 

מוסך עד רעננה נחשב דיי מקצועי אם מתאפשר לך להגיע. 

פורסם

יש גם מוסך פרי מוטורס (מוסך מורשה מאזדה פורד) - דיברתי איתם הבנאדם אומר לי דיאגנוסטיקה לרכב 1200 ... האם הגיוני המחיר ?

בתאריך 5.12.2024 בשעה 17:55, Moshe c כתב:

אני לא מכיר אישית את מוסך אדנים.

מציע שתנסה לקבל המלצה על מורשה יבואן טוב כי יש מקצועיים יותר ויש שפחות ובעניין שכזה הייתי מקדיש עוד קצת זמן ועושה שיעורי בית. 

מוסך עד רעננה נחשב דיי מקצועי אם מתאפשר לך להגיע. 

ממוסך אדנים עדיין לא קיבלתי תשובה.

פורסם
לפני 3 דקות, Alosha כתב:

יש גם מוסך פרי מוטורס (מוסך מורשה מאזדה פורד) - דיברתי איתם הבנאדם אומר לי דיאגנוסטיקה לרכב 1200 ... האם הגיוני המחיר ?

נשמע לי מחיר גבוה אבל אני לא יודע מה הוא כולל. 

על חיבור מחשב ועדכון תוכנה שלקח כמה שעות טובות על עניין אחר, לא גיר, שילמתי במורשה יבואן של מאזדה פורד 350 + מע"מ בעד רעננה.

יכול להיות שבגיר מדובר בהליך אחר עם תמחור שונה, אבל כבר יצא לי להיתקל במוסכים מורשי יבואן עם פערי תמחור של מאות אחוזים על אותו מוצר / עבודה, שוב, לא בטיפול בגיר. 

פורסם
לפני 1 דקה, Moshe c כתב:

נשמע לי מחיר גבוה אבל אני לא יודע מה הוא כולל. 

על חיבור מחשב ועדכון תוכנה שלקח כמה שעות טובות על עניין אחר, לא גיר, שילמתי במורשה יבואן של מאזדה פורד 350 + מע"מ בעד רעננה.

יכול להיות שבגיר מדובר בהליך אחר עם תמחור שונה, אבל כבר יצא לי להיתקל במוסכים מורשי יבואן עם פערי תמחור של מאות אחוזים על אותו מוצר / עבודה, שוב, לא בטיפול בגיר. 

קבעתי למוסך עד רעננה למחר (עלות 350) 

עכשיו שמעתי מאנשים שיכול להיום

תושבת מנוע

מחשב גיר

שמן גיר

אשמח לדעת מה העלות של הדברים האלו אם יש למשהו מושג.

פורסם
לפני 1 דקה, Alosha כתב:

קבעתי למוסך עד רעננה למחר (עלות 350) 

עכשיו שמעתי מאנשים שיכול להיום

תושבת מנוע

מחשב גיר

שמן גיר

אשמח לדעת מה העלות של הדברים האלו אם יש למשהו מושג.

אם זה היה תושבת מנוע או גיר, היית מרגיש בעיטה במיוחד במעבר מפארק לדרייב או רוורס אבל קל לזהות את מצבם אם אכן זו הבעיה. 

אם צריך להחליף, עדיף למקורי כי החליפיים לא מחזיקים הרבה. 

מחשב גיר כנראה שעדכון תוכנה יפתור את הבעיה. 

היצרן לא מנחה להחליף שמן גיר. יש שטוענים שכדאי למרות הנחיות היצרן. שווה לבדוק אם חסר שמן גיר. יש תהליך לפיו בודקים ואם חסר כנראה שיש נזילה. 

אני לא מכיר במדויק את המחירים אבל לא הייתי מטריד את עצמי כרגע עם תיאוריות. תיגש למוסך ותקבל אבחון והצעת מחיר ולאחר מכן אם תרצה תחזור לקבל הצעות. 

מנסיוני, מוסך עד רעננה הגונים ומקצועיים אז מציע שתמתין לחוות דעתם. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...