Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת קיה סטוניק

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם מבקש חוות דעת באמת ממי שמבין באמת למה אני הולך לקנות תרכב למספר שנים ורוצה לדעת אם הרכב הזה טוב מבחינת דלק ומבחינת המכניקה שלו חלקי חילוף יקרים או זולים תודה?
דרך אגב הבנתי שהגיר שלו מושך את ההילוך..אשמח לבעלי ניסיון עם רכב זה על אף שאני יודע שקיה רכב מוצלח

דבר נוסף ששמתי לב בנושא שהרכב הזה נמצא המון בחברת שכירויות מה שמראה על סוג של אמינות

פורסם

רוב הרכבים בהשכרה הם מנוע 1.4 חלש מאוד.

הסטוניק נמכר בשוק הפרטי בעיקר עם מנוע 1 ליטר טורבו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש לנו סטוניק טורבו כבר מעל לשלוש שנים. כיף של רכב. אפס תקלות. חשוב לטפל בזמן עם שמן איכותי.

לא ממליץ על גיר רובוטי למי שנוסע רק בעיר.

דלק ברגוע בממוצע של 9999 ק"מ עשה לי 1:15... אבל אני נהג רגוע

image.thumb.jpeg.9301c9a1fd97e10df0700597f9b42b67.jpeg

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

היית. לי סטוניק 1.0 טורבו עם גיר רובוטי ועכשיו יש לי 1.4 עם אוטומט פלנטרי

ה1.4 אמינה בטירוף, אני קורע לה את הצורה, הרכב פחות משנה אצלי תכף כבר 60,000 קילומטר. באמת סוס עבודה קטן. הרכב די נעים לנסיעה אבל לא חזק מספיק.

לעומת זאת הטורבו שהייתה לי כמה חודשים זריזה מאוד אבל עושה צרות לקולגות שלי - גיר מתחמם, רעידות בתחילת נסיעה, כמה רכבים כבר תקלה עם סלילי הצתה. 

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בתאריך 22.11.2024 בשעה 11:40, shlomialon2024 כתב:
דבר נוסף ששמתי לב בנושא שהרכב הזה נמצא המון בחברת שכירויות מה שמראה על סוג של אמינות

זה לא אומר כלום על אמינות. זה אומר שהן קיבלו אותו במחיר טוב (במילים אחרות, קיבלו הנחה ברמה שאתה לא יכול לקבל).

פורסם (נערך)

גיר מתחמם ורעידות הם תופעה של חוסר מודעות לגיר הרובוטי...כי זה ליסינג אז למי אכפת?

עוד סיבה לא לרכוש רכבים מליסינג.

בנהיגה מודעת, לא זוחלים בפקק, זינוקים איטיים אין התחממות ואין רעידות (שנגרמו מהתחממות)

לא אומר שזה אידאלי, אבל סה"כ גיר רובוטי צריך להתייחס אליו אחרת מאשר פלנטרי 

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ברור שלאף אחד לא אכפת, הבעיה שגם ברכישה מפרטי אפשר ליפול על מישהו שלא ידע להשתמש לכן לא הייתי נכנס לזה בשום מצב אלא אם כן הוא רוכש מהחנות.

רכבים עם 70-80 אלף קילומטר כבר רועדים משמעותית בתחילת נסיעה, לעומת זאת סיאט ארונה שהייתה לנו לפני כן או סקודה סקאלה שיש עדיין לחלק מהעובדים כבר עם 120-140 אלף קילומטר פחות רועדות מהסטוניקים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ברכב עם תיבת הילוכים כפולת מצמדים נוהגים בדיוק כמו בכל רכב אוטומטי - משלבים ל-D וזהו!

הטכנולוגיה של תיבות ההילוכים כפולות מצמדים השתפרה מאוד בשנים האחרונות, אני אומר זאת על סמך נסיון אישי.

אני נוהג ברכב הליסינג השלישי שלי תוצרת vag.

באוקטביה 1.2 2017 הייתי זקוק לעדכון תוכנה לאחר 75k קמ ואחר כך הגיר תיפקד כחדש עד סיום 3 שנים ו- 120k קמ.

באוקטביה 1.5 2020 דור 3 - הגיר תפקד כחדש במשך 4 שנים ו-132k קמ.

באטקה 2024 עם 33k קמ הגיר מתפקד היטב.

תוואי הנסיעה שלי כולל הרבה פקקים, נסיעות הרריות פקוקות וגם הרבה נסיעות בינעירוניות.

פורסם

אני לא משוכנע שהגיר של קאיה הגיע לבשלות כמו זה של VAG. בכל מקרה לשים D ולהתעלם מאופי הגיר לא יאריך את חיי הגיר

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, mottis כתב:

ברכב עם תיבת הילוכים כפולת מצמדים נוהגים בדיוק כמו בכל רכב אוטומטי - משלבים ל-D וזהו!

הטכנולוגיה של תיבות ההילוכים כפולות מצמדים השתפרה מאוד בשנים האחרונות, אני אומר זאת על סמך נסיון אישי.

אני נוהג ברכב הליסינג השלישי שלי תוצרת vag.

באוקטביה 1.2 2017 הייתי זקוק לעדכון תוכנה לאחר 75k קמ ואחר כך הגיר תיפקד כחדש עד סיום 3 שנים ו- 120k קמ.

באוקטביה 1.5 2020 דור 3 - הגיר תפקד כחדש במשך 4 שנים ו-132k קמ.

באטקה 2024 עם 33k קמ הגיר מתפקד היטב.

תוואי הנסיעה שלי כולל הרבה פקקים, נסיעות הרריות פקוקות וגם הרבה נסיעות בינעירוניות.

אני רואה אותך מגיב את זה בהרבה פוסטים על גיר הdsg. 

אני לא כ"כ מבין על סמך מה כל זה.

צי הרכב בעבודה שלי שבחלקו מורכב מאיביזות, אוקטביות ואטקות חדשות ועדיין מידי תקופה הגירים מתאבדים ונשלחים להחלפת מצמדים למרות שהרכבים בצי מתחלפים כל 3 שנים.

כמו כן מוסך רון עדיין מתפרנס לא רע מהחלפת מצמדים ומכטרוניקסים ובחו"ל עדיין בשביל להמכר ניתנת אחריות של 10 שנים על התיבה.

שום דבר קסום לא קרה בשנים האחרונות ולא היו שינויים מהותיים במבנה התיבה.

תיבה עם מצמדים זה לא הבחירה ההגיונית למי שנוסע הרבה בפקקים.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם
לפני 3 שעות, llaavvii כתב:

הבעיה בקיה זה עלות תיקון של הגיר (החלפת מצמדים) שיכולה להגיע למעל 10K ש"ח.

אני עדיין לא מבין מדוע בקוריאניות המצמדים יקרים בערך כפול ממה הבנתי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מבין למה החלפת מצמדים זה תיקון גיר, אבל ניחא.

סטוניק טורבו במשפחה, עברה מאשתי לאמא שלי, אחרי 93.5K ק"מ ואצל אמא כבר חצי שנה - בלי רעידות, בלי התחממויות, גרים בישוב הררי, רוב הנסיעות עירוניות ופרבריות. צריכה ממוצעת בפרופיל הזה בסביבות 12.5 ק"מ/ל'. לא היו תקלות, לא הוחלפו מצמדים. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, Alkash כתב:

אני רואה אותך מגיב את זה בהרבה פוסטים על גיר הdsg.

אני כותב ומביא דוגמא על סמך הניסיון האישי שלי.

אחרי 3 רכבים עם תוואי נסיעה - אני מרגיש את השיפור בתפקוד ואמינות גיר ה- dsg.

כשחברות הליסינג נפגעו מתיבת ה- Power Shift של הפוקוס - הן הפסיקו את ההצטיידות בפוקוס, אם זה היה אותו דבר ברכבי vag - הן היו מפסיקות את ההצטיידות ברכבים שלהם.

התגובה שלי בפוסט זה היא בעיקר תכובה לאמירה שצריך לנהוג ביצה כפולת מצמדים באופן שונה.

פורסם
לפני שעתיים, Alkash כתב:

מידי תקופה הגירים מתאבדים ונשלחים להחלפת מצמדים

מה בין החלפת מצמדים ל״גירים מתאבדים״? 

לפני שעתיים, Alkash כתב:

כמו כן מוסך רון עדיין מתפרנס לא רע מהחלפת מצמדים ומכטרוניקסים

אתה חשוף לדו״חות? הוא יוכל לאשר לך אישית אחרת (בטח לגבי החלפת מכאטרוניקסים). כמו כן מהיכרותי עם צי רכב גדול (אלפי מכוניות), בעיות בגיר של VAG זניחות מבחינה סטטיסטית.

ומבלי קשר, למצמדים יש אורך חיים כמו בגיר ידני. מנסיוני, מספר רכבים ששרתו במשפחתי המורווחבת עם 120k ק״מ נמכרו עם מצמדים מקוריים ללא רעידות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...