Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סירים כמו 'של פעם'

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי כמה רוצים להשקיע. Alclad d3 או made in. ספציפית לי יש סירים של cuisinart, הזמנתי באמזון ואפשר לתפוס עליהם משלוח חינם. 

• אהבתי 2

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@איציק נ. איזה כיריים יש לך? אני לא מכיר פונקציה כזו, אבל, אולי, צריך ללכת לספר ההוראות.

אינדוקציה תלת-פאזית של סאוטר, כיריים רחבות ("80" שהן בעצם 77-78 סמ).

SHI8040

היצרן הוא SCHOTT CERAN.
Made in Germany.

זה לא דגם יקר אבל עושה עבודה מצויינת, אין תלונות.

תמונה של WhatsApp‏ 2025-10-06 בשעה 15.16.17_73d022a3.jpg

• מעניין 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מעניין ממתי הכיריים, כי כיום סאוטר הם מותג גנרי של אלקטרה. כיריים האינדוקציה הראשונים שלי היו סאוטר שנרכשו בחופזה והכזיבו - פעלו טוב עד שמתו בפתאומיות לאחר 5 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 31 דקות, sperial כתב:

מעניין ממתי הכיריים, כי כיום סאוטר הם מותג גנרי של אלקטרה. כיריים האינדוקציה הראשונים שלי היו סאוטר שנרכשו בחופזה והכזיבו - פעלו טוב עד שמתו בפתאומיות לאחר 5 שנים.

סאוטר מותג גנרי כבר 7,000 שנה.

הכיריים בנות שנתיים בדיוק (הושק ב 2022, קניתי ב 2023).
הדגם המחליף שהגיע לארץ ב 2024 הוא SHI8080.

גם קודם לכן היו לי סאוטר, אבל תוצרת איטליה. לא אינדוקציה (היי-לייט רגיל).

בהחלפה של הכיריים היו 2 שיקולים:

1. רציתי לעבור לאינדוקציה.

2. חיפשתי כיריים שיתאימו לפתח שיש בשיש ברמה של 1:1. לא משהו שהוא מובן מאליו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

יותר טוב מאשר על להבה.

מה הכוונה יותר טוב?

זה בינארי. או עובד או לא. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מבחינת אחראית המטבח אצלי - הבישול לסוגיו דומה, בכל מה שמסביב האינדוקציה עדיפה. אני מוסיף שגם מבחינת החשבונות - הגז היה יקר מאוד בגלל הדמ״ש, הרכיב הזה התפוגג. 

מבשלת בנירוסטה עוד לפני שפגשתי אותה, במעבר לאינדוקציה נאלצנו להחליף את כל הסירים והמחבתות העתיקים (סולתם קלאסיים), ואצלנו זה כפול בגלל פסח. מבחינת השימושיות לא השתנה דבר, בוודאי לא לרעה.

@איציק נ. - עד כמה שזכור לי סאוטר מותג גנרי מתחילת העשור הקודם, וכראוי למותג כזה חוסר אחידות מובהק באיכות המוצרים. נראה שבחרת טוב.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

הסירים והמחבתות העתיקים (סולתם קלאסיים)

הסירים "הכי טובים*", אבל בגלל תחתית האלומיניום לא מתאימים לאינדוקציה.

* לא באמת הכי טובים אבסולוטית, אבל מעולים.

אגב סולתם הוציאו עכשיו סדרה שנראית בול כמו הסירים הישנים, אבל הרבה פחות איכותיים. מן הסתם תחתית נירוסטה ולא אלומיניום כבעבר.

הידיות מגיעות רופפות מהמפעל והבקליט (הפלסטיק) מחוספס, לא כמו פעם.

ההצעה עם הלינק ל- WMF שהמליצו קודם עם קישור לאמזון - הייתי הולך על זה.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יש לי סט של wmf כבר קרוב ל 20 שנה. דגם פשוט יותר. במחיר הזה לחמישה סירים זה ממש לא יקר.

חבל לקנות כל מני סירים גנריים.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

מצחיק שלוקחים יצרן עם שם אמיתי ונותנים לו להיות OEM של מותג מדבקה...

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

SCHOTT CERAN

מסתיים בM. 
בכל אופן, מדובר ביצרן ענק של מולדות ( הזכוכית המונחת על האינדוקציות והיתר ) ולא יצרן כיריים. מוצריו מעטרים כיריים מרמות שונות, עד יוקרה של ממש ( כיריים פולפלקס ב-30,000 ₪ ).

• מעניין 1
פורסם
לפני 51 דקות, Johnathan כתב:

מסתיים בM. 

אני רק מעתיק את מה שאני רואה.

לתלונות או הארות - פנה ליצרן.

להתנצלות - הגב לפוסט 🤪

https://www.schott-ceran.com

IMG-20251006-WA0019.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

אני רק מעתיק את מה שאני רואה.

לתלונות או הארות - פנה ליצרן.

להתנצלות - הגב לפוסט 🤪

https://www.schott-ceran.com

IMG-20251006-WA0019.jpg

חחח מודה ועוזב ירוחם…!

לפני 5 שעות, stx כתב:

אות אחת עושה את כל ההבדל

מהגדולים ביותר!

פורסם (נערך)
בתאריך 22.10.2024 בשעה 18:54, mrmiki1234 כתב:

יש סט מומלץ? חברה מומלצת חוץ מסולתם?

בתאריך 6.10.2025 בשעה 11:00, mrmiki1234 כתב:

היי, מחפש המלצה עדכנית לסירי נירוסטה.. חלק מהחנויות שנרשמו כאן נסגרו

לפי הצורה שבה שאלתם את השאלה - בואו נודה על האמת, אין לכם מספיק כסף לקנות סירי בישול איכותיים (נניח All Clad ודומיהם), ואתם גם לא תשימו עליהם את הלא מעט כסף שהם עולים.

אין פה יישור קו לגבי מה שאתם מחפשים כי לא ציינתם תקציב.

אז לשאלה שלכם, שאני יודעת שהיא שאלה של תקציבאים ולא של כאלו שמחפשים לשים כסף על משהו איכותי באמת (אל תתקנו אותי אם אני טועה) - קפצו לאחד ה"מותגים" הישראליים ותקנו מה שנראה לכם מספיק טוב.

700 ש"ח לסיר גדול במקרה הטוב? 500 ש"ח לסיר במקרה הטוב? 300 ש"ח במקרה הטוב למחבת גדולה או 200 ש"ח במקרה הטוב למחבת קטנה?

יש 2 גישות לחיים במקרה הזה:

(לא חייב להאמין לי, אפשר לעשות על עצמכם את הניסיון הזה, כי זה בדיוק מה שאני בדקתי על עצמי)

1. מה שזול - יקר.

לקנות זבאלה שוקי-בזוקי No Name או Yes Fake Name, לשלם פרוטות (יחסית), לקבל חווית בישול שמזכירה קמפינג - משהו בדר"כ כולל זליגת חומרים רעילים (?), ידיות שמתנתקות או מתעוותות מהחום, כלי בישול שמאבדים מהצורה שלהם ומתעקממים, ידיות שמתחממות, ציפויים שמתנתקים מהמתכת או נסדקים, כתמים מוזרים, גימור מכוער או גרוע, תחתיות גרועות שלא יושבות ישר על הכיריים או מוליכות חום כמו שעושות טובה בכלל וכו' וכו' וכו' - להשתמש ולזרוק אחרי 1-3 שנים.

לא כואב בכיס, לא כואב בלב, אולי יש (ואולי אין) נזקים לטווח ארוך, וחווית בישול של טירונות. תהנו.

על הדרך גם ממלאים את העולם בפסולת כי צריך להחליף כל כמה שנים לחדש (ואז שוב מגיע סקר השוק, והטרחה שבלחפש מחירים, ולנסות להבין מה טוב ומה לא, ומה יקר ומה לא, והאם שווה או שבכלל לא, ואיפה קונים ברשת או על הדרך באיזו חנות, וסיבובים עם הרכב ושוב התלבטויות וכו').

2. מה שזול - יקר.

לקנות איכות, לשלם הרבה (לפעמים הרבה מדי), לקבל חווית בישול עילאית, איכותית, נעימה ומיושרת שמתענגים עליה בכל פעם מחדש, להשתמש בקלות במשך עשור ויותר מכך (אם שומרים עליהם כמובן!) ולברך על הסחורה האיכותית בכל בישול מחדש.

מאוד כואב בכיס (לפעמים מאוד לעזאזל), אבל הלב שמח כי הוא יודע שהשקיע וקיבל את מיטב התוצרת, אין (בדר"כ ובסבירות גבוהה) נזקים לטווח ארוך, אין (בדר"כ) זליגה של חומרים רעילים ותרכובות מסוכנות כי יש QC איכותי, התוצרת היא אירופאית שמבוקרת על ידי רגולציה מחמירה ומגובה במוניטין חמור סבר שמוכרחים לשמור עליו (טוב שם טוב משמן טוב משכן חרא), וחוויית בישול של סו-שף סיני במסעדה יפנית.

על הדרך גם חוסכים לעולם קצת חומרי גלם ו"שומרים" על הסביבה כי לא הכל חד-פעמי של שנה-שנתיים בחיים.

אז או מחבת ב- 30 ש"ח כל שנתיים, או מחבת ב- 300-400 ש"ח כל עשור או שני עשורים או בירושה.

תחליטו לבד.

מיותר כבר לצייין שבכלי Non-Stick, כל כלי Non Stick ולא משנה הציפוי ועד כמה הוא איכותי ויקר ולא משנה המחיר של כלי הבישול:

1. לא מבשלים עם כלים שהורסים אותם - מתכת וכו'. אך ורק עם כלי עץ או סיליקון.

פשוט לא, גם אם היצרן אומר שכן (!).

2. לא משפשפים אותם נמרצות עם ספוגי ניקיון שוחקים שגורמים לשחיקת הציפוי אט אט ובעקשנות במשך שנים, תמיד בעדינות עם סבון כלים ומים חמימים וספוג כלים שהוא "אל-שרט" עדין ומתוק שמלטף ולא יותר מזה (בלי כריות ניקוי יפניות!).

3. בגמר הבישול - לא "מקררים" אותם בכיור תחת מי ברז כשהם עוד חמים/רותחים, כי זו טעות ממש נפוצה וטיפשית.

4. לא משאירים כלי בישול עם ציפוי Non Stick להתחמם ולרתוח על הכיריים עד אין קץ ברמה שהציפוי נשרף ומתעוות (זה לא סיר נירוסטה של סולתם!), חייב לחמם עד מתי שצריך, להיות רגיש לטמפרטורה במהלך תהליך הבישול ולהוסיף מיד מזון שמקרר את כלי הבישול ושומר על הציפוי. זו גם טעות מאוד מאוד נפוצה וטיפשית. 

סולתם ז"ל של המפעל ביקנעם של פעם אלו עדיין סירים לכל החיים שלי ושלכם... סחורת שאריות פגזים לשעבר, מתכת סופר איכותית (באמת שאריות עיבוד שבבי של פגזים, כנראה עם עיבוד מטרולוגי נוסף כלשהוא), זו פשוט איכות של פעם.

בדיוק כמו שיש לי עדיין בדירה טוסטר גריל של EMKA שעובד 50 שנה ומייצר טוסטים לדורות שלמים (התקבל במתנה מסבתא).

אין יותר כאלו... ידיות לסירים עדיין אפשר לקנות בכיף בחנויות סולתם.

לצורך שיפוץ אפשר להשאיר את הסיר בחנות (!) והם שולחים אותו מהחנות למעבדה המקצועית שלהם לשיפוץ (!) וחוזר לחנות... עולה כלום כסף ושווה כל שקל.

ממליץ על סירי סולתם ישנים שנמסרים בחינם באגורה או נמכרים בזיל הזול ביד 2, עדיין אפשר למצוא אותם די בקלות, וסיר אחד כזה עובר בירושה.

כמובן שצריך לדעת איך לבשל עם נירוסטה כדי שלא יידבק הכל לסיר ויעשה חיים קשים.

סולתם (עד לא מזמן סולתם-רדד) של היום זה אפילו לא צל של סולתם של פעם וזה בסדר - חיקוי עלוב, סיני גנרי, סחורה זבאלה שמספיקה לאדם הממוצע לגמרי, שום דבר להתעכב עליו. כנ"ל נעמן-פורצלן, כנ"ל Food Appeal, כנ"ל Arcosteel (היבואן של Neoflam של פעם, חיקוי שמי נחות של Arcos הספרדית המעולה והמוכרת).

כולם סחורה סינית די נחותה (לדעתי האישית שמגובה במאמרים מקצועיים מבוקרי עמיתים בז'ורנל הסירים האינטר-גלקטי של העוניברסיטה הבינלאומית להשוואת גדלים של סירים במטבחים של בסיסי טירונות).

סחורת נירוסטה איכותית?

בעיקר All Clad מסדרת ה- Tri-Ply שמסומנת D3 (כי סדרת ה- 5 שכבות שמסומנת D5 בכלל עוד יותר יקרה בקטע קיצוני), שמיוצרים בארה"ב (להתחמק מהסחורה הסינית).

WMF גם עושים עבודה נהדרת ומצויינת בהחלט.

כמובן שיש עוד עשרות מותגים בתחום.

סחורת Non Stick איכותית?

מישהו שמבין פה הזכיר את סחורת העילית של WOLL, אבל הם פשוט שחיטה במחיר... לא הצלחתי להביא את עצמי למצב שאני קונה אותם, כאב לי יותר מדי בכיס, המחיר פשוט נראה לי קריזה בעין, למרות שידעתי שהם שווים את זה.

אפשר להסתפק בסחורה המעולה של Tefal מהסדרות הגבוהות שמיוצרות בצרפת, למשל סדרת ה- Unlimited, ולא מהסדרות הנמוכות שמיוצרות בסין.

גם Cuisinart עושים אחלה סחורת נירוסטה ו- Non Stick במחירים שווים לכל נפש.

זה ככה על קצה המזלג ממש.

בלי לעשות פה Name Dropping מתנשא של עשרות מותגים שאולי 5% מהישראלים יהיו מוכנים לשים עליהם את הכסף הרב (מדי?) שהם בהחלט שווים.

אני אישית קונה איכותי מאוד (!) פעם בעשור או שניים (יש לי כלי בישול עוד מכשהייתי סטודנט יותר מדי מפעם), אבל מקפיד מאוד לשמור על כלי הבישול שלי בקנאות, כולל מפרידי סירים באחסנה בארון, כולל כלי עץ בלבד, כולל שטיפה ידנית בלבד בכיור תוך זימזום החתול המסתובב ולא במדיח (!), אז אני כנראה שלא הדוגמא הממוצעת למבשל הממוצע כי לא כולם שומרים על הסחורה שלהם כמוני.

בנוסף, קניתי כמה סירים ומחבתות וינטאג' סולתם של פעם חדשים מהניילונים בתוך הקרטונים ביד 2 (נדיר מאוד למצוא, אבל עדיין יש) והתארגנתי על כמה סולתם משומשים של פעם בחינם לגמרי מאתר אגורה (אני לא נגעל ואין לי שום בעיה).

ישראלים הם פשוטים מאוד בדרישות הבישול שלהם, רוב האנשים שאני מכיר קונים את המותגים הישראלים הנחותים לחלוטין (Arcosteel, נעמן-פורצלן, סולתם, Food Appeal,  שופרסל שמוכרים את מותג הבית שלהם GALA וכו' וכו'), ואפילו סחורת מקס-סטוק רחמנא ליצלן.

מי שזה מספיק לו - אחלה. מי אני בכלל.

מי שזה לא מספיק לו ומוכן להשקיע ולהנות מחווית בישול עילאית, הגם שהוא לא בשלן של העולמות - ההבדל הוא בדיוק כמו לנהוג בקיה פרייד (נוסעת? נוסעת!) או בפורשה.

איש הישר בעינו יבשל.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...