Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

המלצה לספק סלולר


פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

סלקום העלו את המחיר באופן לא צפוי. מחפש המלצה על ספק עם קליטה טובה, תומך VOLTE/WIFI CALLING ועם אפשרות לESIM..

ואם מנצלשים- האם כדאי כבר לעבור לESIM ולהיפטר מהכרטיס אחת ולתמיד?

 

תודה רבה

פורסם

קליטה זה ממש ממש תלוי מיקום. תבדוק עם אנשים איפה שחשוב לך שתהיה קליטה (בית / עבודה) באיזה חברה הם ואם יש להם קליטה.

 

לדעתי כל החברות היום תומכות בvolte כי מתכוננים לסגירה של רשתות דור 2 ו3.

 

לגבי esim, אני מעדיף סים רגיל. רוב המכשירים יתמכו בסים פיזי וesim במקביל, ואני לא בטוח שב2 esimים במקביל.

אז כשאתה טס לחול אתה יכול לעשות esim ועדיין להשאר זמין במספר הישראלי שלך להודעות אימות וכאלה.

  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם אתה מרוצה מסלקום באופן בסיסי תתקשר אליהם ונסה לשנות את רוע הגזירה.

VoLTE ו-WiFi calling מסופקים על ידי כל הספקים שאני מכיר (לפעמים צריך להתקשר למוקד על מנת להפעילם), ודומני שמשרד התקשורת מחייב גם eSIM.

לגבי מעבר ל-eSIM - לדעתי לא כדאי. ממילא הטרדה היחידה ב-SIM הרגיל היא הצורך לאסוף אותו מהחנות (או לחכות שיגיע בדואר), ואז הוא משאיר לך את ערוץ ה-eSIM פתוח לשירות מקביל, למשל בחו"ל.

  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

VoLTE - מספקים כל ספקי התקשורת (רשת דור 4).

WiFi calling - לא כולם. צריך לבדוק מראש (חלק, אם לא כל, הספקים הוירטואליים אינם מספקים זאת)

פורסם
בתאריך 18.10.2024 בשעה 11:57, DubelBoom כתב:

תבדוק עם אנשים איפה שחשוב לך שתהיה קליטה (בית / עבודה) באיזה חברה הם ואם יש להם קליטה.

במקום לשאול אנשים, המלצה כנה להיכנס לgovmap, שם לבחור בשכבה של אנטנות סלולריות פעילות ולבדוק לפי הכתובת בית/עבודה.

זה יכול לצמצם את החברות בקלות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

המפה הזו לא עוזרת יותר מידי, כי טיב הקליטה תלוי בטופוגרפיה ולפעמים יש הבדלים אפילו בתוך אותו חדר.

  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

בחירה בספק סלולאר צריכה להיות נטו על בסיס המיקום שלך בשגרה. שזה בעיקר בית+עבודה. הייתי פשוט מתנייד בין שלושתם ובודק כפי שבדיוק עכשיו עשיתי ותכף אפרט. אפשר גם להעזר במידע שנצבר בOpenSignal (אפליקציה) כדי לראות מי מהספקיות באזור שלך סיפק את ביצועי הרשת הטובים ביותר, אך זה לא תמיד מדוייק.

 

במקרה שלי אני ביום יום נע בין אזורים הבאים: כרמיאל/מעלות/חיפה/קריות ומבחינת קליטה/ביצועי רשת - סלקום במקום הראשון, פלאפון במקום השני, ופרטנר/הוט הרחק מאחור.

בדיוק עברתי בין שלושתם במהלך השבוע אחרי מעבר מסלקום (לאחר עליית מחיר) לפרטנר (לבדיוק יומיים) ומישם לפלאפון. עשיתי בדיוק את אותו הסיבוב לפני כשנה בערך - לא השתנה כלום מבחינת קליטה/ביצועי רשת בשלושת הספקים באזורים שלי. סלקום כמעט בכל מקום שאני נמצא מספק את ביצועי הרשת הטובים ביותר, פלאפון במקום השני בפער די קטן אך עם קליטה לפעמים קצת בעייתית באזורים מסויימים, ופרטנר איפשהו בעולם משלהם עם קליטה טובה בדומה לסלקום אך ביצועי רשת מחרידים שלא מאפשרים אפילו צפייה חלקה ביוטיו בשום מקום.

 

אגב, אני לא כלכך מבין את ההמנעות ממעבר לEsim. אם המכשיר תומך, זה ברכה. מעבר קל וזריז בין ספקים בלי צורך בשום פעולה פיזית (ככה גם עברתי בין 3 ספקים בתוך שבוע ואפשר אפילו באותו היום), אפשר לשמור בכל מכשיר בין 2-8  "כרטיסי סים" וירטואלים ולעבור ביניהם מתי שרוצים ועדיין אפשר להשתמש גם בסים פיזי במידה ורוצים במקביל כמעט בכל מכשיר.

בטיסות לחול, מוסיפים פרופיל Esim חדש ומשתמשים בו עד החזרה לארץ, ואז פשוט חוזרים לפרופיל Esim של המפעיל המקומי. לא צריך לעשות שום פעולה של חיבור מחדש / סריקת QR או משהו כזה, רק בחירה של הסים הרצוי בתפריט.

 

לגבי Wifi Calling / VoLTE - כל הספקיות הגדולות מאפשרות כיום, לפעמים מסיבה שאינה ברורה לי נדרש איקטוב ידני לשירותים האלו מול שירות לקוחות. אצל הספקיות הקטנות (וירטואליות) צריך לבדוק פרטני, חלקם מאפשרים וחלקם לא.

  • רעיון טוב! 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
בתאריך 20.10.2024 בשעה 14:58, dalet11 כתב:

אפשר לשמור בכל מכשיר בין 2-8  "כרטיסי סים" וירטואלים ולעבור ביניהם מתי שרוצים ועדיין אפשר להשתמש גם בסים פיזי במידה ורוצים במקביל כמעט בכל מכשיר.

 

אפשר להפעיל 2 Esim שונים בו זמנית?

פורסם

למכשיר יש בדרך כלל רק שני קישורי רדיו שכל אחד מצריך כרטיס סים (פיזי או מוטמע). כיון שרק אחד מהן מחובר לסים המוטמע אפשר להשתמש רק ב-eSIM אחד בזמן נתון, גם אם מותקנים מספר פרופילים שאפשר לעבור ביניהם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...