Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים למאזדה 3 - 215/45R18

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אז לאחר כ 3 שנים, הגיע הזמן להחליף את המישלנים הנוכחיים - PS4.

לצערי הכי זול שהצלחתי למצוא כיום זה 800 ש"ח לצמיג (!) כאשר בזמנו שילמתי משהו כמו 680 ש"ח.

חשוב לי מאד נוחות ואחיזה ושיהיו כמה שיותר שקטים (שכן בידוד הרעשים ברכב הנ"ל מלכתחילה לא וואוו)

אודה להמלצתכם.

פורסם
לפני שעתיים, carsgo כתב:

בוקר טוב,

אז לאחר כ 3 שנים, הגיע הזמן להחליף את המישלנים הנוכחיים - PS4.

לצערי הכי זול שהצלחתי למצוא כיום זה 800 ש"ח לצמיג (!) כאשר בזמנו שילמתי משהו כמו 680 ש"ח.

חשוב לי מאד נוחות ואחיזה ושיהיו כמה שיותר שקטים (שכן בידוד הרעשים ברכב הנ"ל מלכתחילה לא וואוו)

אודה להמלצתכם.

מה שהיה לך אחלה אופציה, פרימסי 4 גם כן אחלה אופציה פחות ספורטיבי יותר יומיומי 

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

קוד עומס ומהירות ברשיון 89W?

חלק מהבעיה מבחינתך היא שרוב הצמיגים עם קוד עומס 93, מה שעשוי לפגום מעט בנוחות (אבל לא ניתן להשוות ממש מבחינה זו בין דגם אחד מחברה אחת לדגם שני מחברה אחרת עם קוד זהה). הצמיגים שאולי זמינים לכאורה עם קוד 89 (ברידג'סטון RE050, דנלופ מקסס TT, טויו R51 - כולם אגב לדעתי מגיעים כאפשרות של התקנה מקורית) לא נחשבים מזהירים במיוחד ולא יודע להגיד לך אם יהיו עדיפים מבחינת נוחות ורעש על הקיים.

אם להשלים עם ענין קוד העומס, מישלין פרימסי 4+ או קונטיננטל פרימיום-קונטקט 6 יהיו כנראה המובילים בהתלבטות.

אם להישאר עם צמיג קצת יותר ספורטיבי, אז למישלין יש את ה-PS5 שלפי ביקורות מסתמן כרך יותר בהשוואה ל-PS4.

באותו כיוון פחות או יותר (אם כי דגם ותיק יותר), הגודייר אסימטריק 2 זמין לכאורה קרוב יותר ל-600 לצמיג (דרך יבואן או אוטוטייר לפחות).

אפשר לבדוק גם אם יש מלאי/צפי יבוא לפאלקן ZE310 ולהנקוק K127. אם להסתכל לצד הזול יותר.

פורסם
לפני 8 שעות, carsgo כתב:

(שכן בידוד הרעשים ברכב הנ"ל מלכתחילה לא וואוו)

או שהסטנדרטים שלנו שונים או שמשהו לא בסדר ברכב שלך והייתי מוודא מול מאזדה 3 אחרת.

איזה דור זה של מאזדה 3? אני עם 2020 ויש לה אחלה בידוד רעשים.

לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

קוד עומס ומהירות ברשיון 89W?

יש בימינו קוד מהירות ועומס ברישיון שמחייב? 

בכל אופן - לא ברור לי מה הפוסט הזה עושה בשיפורים - אבל ככלל אצבע - לרוב צמיגים יותר ספורטיבים ורכים = יותר מרעישים (רעשי גלגול).

אז אכן משהו כמו פרמיסי שהומלץ פה יהיה עדיף לך אם חלק ממה שאתה שומע בקבינה זה רעש גלגול.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 1 דקה, Liviur כתב:

יש בימינו קוד מהירות ועומס ברישיון שמחייב? 

כאילו, אני יודע שאתה לא חי בארץ, אבל תחת איזה סלע? 😅

משנת 2006 יש חובה לעמוד כתנאי מינימום בקוד עומס ומהירות כפי שנקבע ע"י יצרן הרכב. בפועל רק מאזור 2008 הנ"ל החל להירשם ברשיונות הרכבים, במקביל להוראות הרישום של הרכב.

מותר קודים גבוהים יותר, כאשר ההמלצה/הנחיה המקצועית היא שזוג כזה יורכב על הסרן האחורי (בעבר גם נכתב עומס-4 זהים/מהירות זוג מאחור מינימום) או כמובן 4 זהים.

פורסם

לא גר בארץ מאז 2015 , והרכב האחרון שלי הספורטיבי היה ב2012 בארץ (שנת 2008) ולא זוכר שנתקלתי בזה - אבל כמובן אני אאמין לך.

דרישה דיי מגוחכת … (meanwhile פה - כל עוד אפשר להרכיב את זה על הרכב -> סע לברכה … אני בסטייט יחסית מחמיר - המגבלה היחידה היא שרכבים עם obd2 צריכים להראות obd readiness ובלי קודי תקלה שקשורים לזיהום… וזהו. פעם בשנתיים)

Then dying is forgetting

פורסם

אני יודע שבארה"ב "הכל פתוח". זה לא חוכמה ;) 

במקרה זה, לא חושב שזו דרישה מגוחכת דווקא (כמדומני מבוססת בעיקרה על החוק האירופאי). היא מבטיחה שהצמיגים (שאתה כמובן מודע לחשיבותם) יהיו עמידים בפני מעטפת היכולת והדרישה של הרכב. כן הייתי אומר שקוד העומס הוא היותר קריטי כאן, בוודאי כל עוד שומרים על המהירות החוקית.

בפועל, ברכבים פרטיים זו בדר"כ לא מגבלה מהותית משום שלרוב, הצמיגים שניתן להשיג עומדים בדרישות ממילא. הייתי אומר שפה ושם כן יש ענין של קוד מהירות בעיקר, או כמו במקרה הזה, שרוב הצמיגים הזמינים הם בעלי קוד עומס גבוה יותר (אבל כאמור, זו לא בעיה ברמה החוקית). כן אפשר תאורטית לאשר ברשיון ערכים שונים, בדומה לענין מידות הצמיגים באופן כללי (שגם כאן, רק הרשמיים המפורסמים, ששומרים על קוטר גלגל קרוב לזהה מאושרים בעיקרון). אבל זה יצריך אישור של מחלקה טכנית של יבואן הרכב, שיתקבל אולי אם באמת מהווה מגבלה.

ברכבים גדולים יותר/מסחריים, שחולקים מידות צמיגים, זה עשוי להיות יותר קריטי משום שמנעד קודי המהירות והעומס יהיה רחב יותר, וכמובן שאלו המסחריים ידרשו קודי עומס גבוה יותר (ובדר"כ קוד מהירות נמוך יותר).

פורסם (נערך)

הכלל אצבע לגבי המישלנים זה שהדגמים שלהם הם הספורטייבים הכי "פחות ספורטיביים" וזה לא שהם פראיירים בכלל כן,

פשוט לרוב הם יותר מכויילים להיות טובים בהכל(אבל לא מצטיינים בתחושות) ויחסית פרווה, מה שמצויין אם יש לך רכב שהוא דיילי או השימוש שלו הוא דיילי בעיקרו.

לכן אם אתה רוצה נוחות- מישלן פרימסי

רוצה נוחות אבל הרכב זריז ומעט ספורטיבי- מישלן PS

מעבר לזה זה כבר כלים יותר רציניים.

למקרה שלך לרכב כזה הפרימסי זה הכי קלאסי מתאים, הPS מיותר מעט בעיני, למאזדה 3 אין שום יומרות ספורטיביות בכלל, היא משפחתומטית ממוצעת עם איכות מעט מעל.

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

במקרה זה, לא חושב שזו דרישה מגוחכת דווקא (כמדומני מבוססת בעיקרה על החוק האירופאי). היא מבטיחה שהצמיגים (שאתה כמובן מודע לחשיבותם) יהיו עמידים בפני מעטפת היכולת והדרישה של הרכב. כן הייתי אומר שקוד העומס הוא היותר קריטי כאן, בוודאי כל עוד שומרים על המהירות החוקית.

זה נכון חלקית.

לישראל שתכלס אפשר לסוע בה עם צמיגי קיץ כל השנה זה נכון.

אבל כשאתה עובר למקומות קרים עם קטגוריות צמיגים שלא קיימות בישראל (צמיגי חורף - על באמת) - זה כבר לא.

לגמרי ירדתי מאוד בקוד מהירות לדוגמא כששמתי צמיגים בחורף כדי שיעבדו בקרח וטמפ קפואות.

לגבי המשקל והחלק המסחרי - בהחלט.

לפני 3 שעות, ik3 כתב:

הכלל אצבע לגבי המישלנים זה שהדגמים שלהם הם הספורטייבים הכי "פחות ספורטיביים" וזה לא שהם פראיירים בכלל כן,

פשוט לרוב הם יותר מכויילים להיות טובים בהכל(אבל לא מצטיינים בתחושות) ויחסית פרווה, מה שמצויין אם יש לך רכב שהוא דיילי או השימוש שלו הוא דיילי בעיקרו.

מדויק.

במיוחד כשמסתכלים על הקשיחות של הsidewall של הצמיג -> שמוביל ישירות לנוחות ופחות רעש גלגול.

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

זה נכון חלקית.

לישראל שתכלס אפשר לסוע בה עם צמיגי קיץ כל השנה זה נכון.

אבל כשאתה עובר למקומות קרים עם קטגוריות צמיגים שלא קיימות בישראל (צמיגי חורף - על באמת) - זה כבר לא.

כן, מסכים.

באירופה זה עובד גם טיפה אחרת מהארץ.

רכבים אירופאיים לפחות (לפי מה שמכיר) לעיתים מגיעים עם מספר מידות מאושרות (כולל ענין הקודים כמובן) גם לענין צמיגי חורף. לידיעתי, לפחות בחלק מהמקרים המידות השונות מצוינות ברשיון הרכב או נספח כזה או אחר שלו. אני לא סגור במאה אחוז על החוק האירופאי, אבל נדמה לי שהמצוין בפסקה הבאה עונה על הדרישה החוקית של שימוש זמני בצמיגי חורף (ללא תלות ברשום ברשיון). יתכן וישנם הבדלים קלים בין המדינות.

אגב, בהרבה רכבים ניתן להגדיר במחשב הדרך את המהירות המקסימלית של הצמיגים, כך שתוצג אזהרה או שתהיה מגבלה לעבור את המהירות המוגדרת. ברכבי השכרה למשל לעיתים גם שמים מדבקה על הדשבורד כתזכורת.

פורסם
בתאריך 9.10.2024 בשעה 08:57, carsgo כתב:

אם יש במידה אז אסימטריק 6 עונים לך על כל הדרישות, אבל המידה שלך בעייתית קצת.

ה-PS5 מרעישים. תנסה פרימסי 4, אחיזה אין שם כל כך אבל אין לך מבחר מידות וברירה.

לפני 19 שעות, carsgo כתב:

איך הברינגסטון 050A לעומת ה PS5? האם הוא גם נוח ושקט כמו המישלין?

היו לי ברידסטונים כאלו שהגיעו מקוריים על רכב חדש, אפילו עם ההטבעה על הצמיג שאומרת שיצרן הצמיגים כיוונן את הצמיג ספציפית לרכב הזה. לא ממליץ בכלל, ממש יקר ביחס לתמורה. היתרון היחיד שלו שהוא מחזיק המון זמן.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...