Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר רובוטי ברכב

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ממש שהיה ידוע לי עד כה, גיר רובוטי לרוב אינו מומלץ (חוץ מצריכת דלק טובה) כי הוא פחות אמין ומרגישים מאוד את העברות ההילוכים, למשל בפיגו 107 או סקודה סיטיגו.

גיליתי לאחרונה שרוב המכוניות הקטנות (קיה פיקנטו ודומיו) החדשות מגיעות עם גיר רובוטי, ונוהגים לכנות אותו אוטומטי. האם גם ברכבים האלה הגיר אינו מומלץ?

עריכה אחרונה על ידי שאלה לי אליכם
פורסם

כל גיר שאתה לא מעביר את ההילוכים בעצמך יכול להקרא גיר אוטומטי.

סוגים שונים של גיר אוט'

רובוטי

פלניטרי (אוט' מסורתי)

רציף הרבה מכוניות חדשות מאמצות את הגיר הזה. (סובארו , טויוטה)

פורסם
לפני 3 שעות, שאלה לי אליכם כתב:

ממש שהיה ידוע לי עד כה, גיר רובוטי לרוב אינו מומלץ (חוץ מצריכת דלק טובה) כי הוא פחות אמין ומרגישים מאוד את העברות ההילוכים, למשל בפיגו 107 או סקודה סיטיגו.

גיליתי לאחרונה שרוב המכוניות הקטנות (קיה פיקנטו ודומיו) החדשות מגיעות עם גיר רובוטי, ונוהגים לכנות אותו אוטומטי. האם גם ברכבים האלה הגיר אינו מומלץ?

למה שיהיו שונים?

גם בפיג'ו 107 או סיטיגו בשפת העם זה נקרא אוטומט 

כל תיבת הילוכים שלא מעבירים ידנית את ההילוכים קוראים להם אוטומטיות 

פורסם
לפני 4 שעות, שאלה לי אליכם כתב:

המכוניות הקטנות (קיה פיקנטו ודומיו) החדשות מגיעות עם גיר רובוטי, ונוהגים לכנות אותו אוטומטי. האם גם ברכבים האלה הגיר אינו מומלץ?

בכל הרכבים שהבאת כדוגמה יש גיר אוטומטי רובוטי חד-מצמדי.

הגיר הזה משרת את החיסכון בדלק, על חשבון נוחות ואיכות הנהיגה.

יש השהייה ניכרת בהחלפות הילוכים, קופצנות מסויימת אם אתה לא עדין עם הגז

ותחושה של 'עגלה', לא רק בגלל המנוע הקטן והחלש, אלא גם בגלל ה'חורים' האלה בהעברת הכוח,

לכן לדעתי התצורה הזו אינה מומלצת.

גיר אוטומטי רובוטי דו מצמדי מתפקד הרבה יותר טוב, מהר וחלק, וגם חסכוני יותר מאוטומטי פלנטרי (אוטומטי 'רגיל'),

אבל סובל מעלויות החלפה גבוהות של המצמדים וה'מוח' כשמגיע הזמן (מתי מגיע? בתלות באופי וסגנון הנהיגה).

פורסם

אני חושב ברגע שבפרסומות יגידו גיר רובוטי זה ידליק נורה אצל חלק מהאנשים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 שעות, yulianx כתב:

אני חושב ברגע שבפרסומות יגידו גיר רובוטי זה ידליק נורה אצל חלק מהאנשים.

בגלל זה בפיקאסו שיווקו אותו כגיר אלקטרוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כי עד מתיחת הפנים של פיקנטו היה לה גיר פלנטרי, עכשיו גם לה יש רובוטי חד מצמדי נוראי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למזדה 2 תיבה פלנטרית. 

פורסם

ולמאזדה 2 אחלה של תיבה, מגיבה מהר, מעברים חלקים ו6 הילוכים.

זה נראה שכמעט אין פלנטריות  בשוק, או רובוטיות או רציפות. כנראה בשביל עוד טיפה נתונים לנייר לצריכת דלק ולזיהום.

ראיתי רק את הפוקוס החדשה עם גיר פלנטרי 8 הילוכים, מעניין איך היא.

פורסם
לפני 6 דקות, Shab00 כתב:

ולמאזדה 2 אחלה של תיבה, מגיבה מהר, מעברים חלקים ו6 הילוכים.

זה נראה שכמעט אין פלנטריות  בשוק, או רובוטיות או רציפות. כנראה בשביל עוד טיפה נתונים לנייר לצריכת דלק ולזיהום.

ראיתי רק את הפוקוס החדשה עם גיר פלנטרי 8 הילוכים, מעניין איך היא.

הגיר הפלנטרי שהיה משודך למנוע 1.5 טורבו עד סוף השיווק שלו הוא אחלה לדעתי, חלק ולא עצלן בכלל.

אני חושב שכרגע משווקים את הפוקוס רק עם מנוע 1.0 טורבו (לא אמין במיוחד) עם גיר רובוטי.

פורסם

עד 2021, באמצע השנה בוצע החילוף.

ניתן לדעת מה רובוטי ומה אוטומטי לפי זה שבאוטומטיות מותקן מובילאיי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...