Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוויץ תקול סנדרו 2016

מעבר לפיתרון נפתר ע"י THELAD,

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה עם הפתרון הזה היא שזה משאיר אותך עם מפתחות שונים להתנעה ולפתיחת הרכב. כלומר, ביום מן הימים כשתמות הסוללה בשלט, סביר שלא יהיה עליך מפתח כדי לפתוח את האוטו.

פורסם
בתאריך 27.9.2024 בשעה 01:07, THELAD כתב:

לא, הבעיה הזאת חוזרת על עצמה בכל מצב. הרכב נבדק במוסך מורשה רנו והם איבחנו סוויץ' גם כן.

כמו כן, אם זאת הייתה בעיה בסטרטר, לא היו שומעים אותו מנסה להכנס לפעולה?

המחיר שהם רוצים עבור תיקון עולה יותר מפי 5 יותר מסוויץ' חדש מחו"ל, והם גם לא מתחייבים שהתיקון יצליח.

מעניין. מוסך מורשה לא לוקח אחריות על העבודה שלו? מה זה אומר על המקצועיות שם. 

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, chrono כתב:

הבעיה עם הפתרון הזה היא שזה משאיר אותך עם מפתחות שונים להתנעה ולפתיחת הרכב. כלומר, ביום מן הימים כשתמות הסוללה בשלט, סביר שלא יהיה עליך מפתח כדי לפתוח את האוטו.

בכל מקרה זאת תהיה התוצאה אם אתה מחליף סוויץ', לא? אלא אם כן יש אופציה להזמין מהיצרן סוויץ' זהה לסוויץ' הקיים ברכב לפי מספר שלדה, דבר שלא יצריך החלפת להב, אבל ממה שהבנתי הסוויץ' המקורי שמגיע הוא סוויץ' חדש עם מפתחות חדשים כך שבכל מקרה תצטרך לשמור על הלהב המקורי כדי לפתוח המכסה של מיכל הדלק. אם הייתי רוכש את הרכב, הייתי מחזיק את הלהב המקורי בתא הכפפות כדי לפתוח את המכסה של מיכל הדלק, אופציה נוספת היא לחבר רק את הלהב הישן ישירות למחזיק מפתחות, לא סוף העולם ואז אתה מכוסה לחלוטין. לגבי להתקע בחוץ כשהסוללה של השלט מתרוקנת, מעולם לא החלפתי סוללה בשלט ומעולם לא התרוקנה לי הסוללה, צריכת הזרם של השלט היא כל כך נמוכה שהיא כנראה יכולה להחזיק מעל עשור בשקט, אבל מניח שהייתי מבצע החלפה יזומה של הסוללה כדי לא להפגש במרפי.

לפני שעה, ArikB כתב:

מעניין. מוסך מורשה לא לוקח אחריות על העבודה שלו? מה זה אומר על המקצועיות שם. 

לא, המורשה רצה להזמין סוויץ' מקורי של דאצ'יה עם זוג מפתחות חדש, עבור התענג דרשו 2000 ש"ח לפני מע"מ, עם אחריות כמובן.

אין טענות כלפיהם, אבל אני בתור אדם עם רקע טכני לא אשלם כזה סכום לבעיה שאני יכול למצוא לה פתרון בעצמי בכמה עשרות  שקלים.

פניתי למנעולים עצמאיים, והצעת המחיר להחלפת סוויץ' הייתה בין 1200 ל-1500 ש"ח עם אחריות כמובן, אבל חלקם הציעו לתקן ב-600-800 שקלים אבל ללא התחייבות שהתיקון יעבוד בטווח הארוך, אפשר להבין מדוע. אני מניח שהסוויץ' שהם יתקינו הוא סוויץ' לא מקורי שניתן לרכוש בכמה עשרות שקלים בדוד אלי.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

רגע שאני אבין,

בסוף כל הסיפור הזה האוטו לא שלך ?

אתה רק התעניינת ברכישתו.

אתה לא חושב שמנומס היה לומר זאת בראשית דברייך.

כל הרצון הטוב לעזור לך בתקלה ברכב היה בעצם "תרגיל על יבש".

לא יפה.

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

לא יפה.

מה לא יפה בזה שבן אדם רוצה לקנות רכב שיש לו תקלה ושואל איך מתקנים אותה?

למה הוא בכלל צריך לדווח אם זה האוטו שלו או שהוא רק מתעניין, למי איכפת?

אם אני יודע את התשובה ויכול לעזור - מצויין.

לא יודע את התשובה, למה זה מעניין אותי מי בעל הרכב?

התשובות בפורום הן לא "רכוש" של פותח השירשור אחרי שהשירשור פורסם. הם מאגר מידע פתוח לכל אחד.

אז יש פה בשירשור מידע מסויים על תקלות סוויץ' בדאצ'יה סנדרו.

אם היה רושם שהאוטו לא שלו, היו פשוט עונים  לו אנשים שאין להם מושג לגבי התקלה "תעזוב אל תקנה, חפש אחד אחר",  ו - 0 מידע רלוונטי. 

זה היה מצב יותר טוב?

לדעתי לא.

בכללי, כשאתה שואל שאלות טכניות, לא צריך להעמיס דברים מסביב כמו "אוטו של חבר", "עבר טסט לא מזמן", "רוצה לנסוע מחר לאילת" וכו'. 

כל זה לא רלוונטי.

תרשום מה התקלה, מה היה הרקע לתקלה - האם מישהו התעסק בדברים קשורים? ומה כבר ניסו לעשות.

כל הדברים האחרים לא מעניינים את אף אחד, סתם מעמסים על הפוסט, מביאים תגובות סרק ולא מקדמים לפתרון התקלה. 

• אהבתי 4
  • מעניין 1

פורסם (נערך)

אני דווקא מבין מאיפה @IsraCar בא. קרה לא פעם שאנשים שאלו פה שאלה בפורום, ואני בזבזתי לא מעט מזמני על מנת למצוא תשובה, ו/או לנסח אותה באופן מדויק וברור. הסיבה שבחרתי לעשות את זה היא כי היה ברור לי שאני עוזר למישהו. אני סבבה עם לתרום מזמני ככה, כשאני יודע שתהיה לזה תועלת מיידית עבור מישהו אחר. אמנם אתה צודק שיש ערך מוסף לכך שהמידע נותר פומבי וזמין לכולם, אבל בתור מי שעוזר, יש לי הזכות לדעת לטובת מה אני משקיע את הזמן שלי. בוא ניקח דוגמא קיצונית - מחר אני פונה ל-ChatGPT ומבקש ממנו שיכתוב לי 5 שאלות על תקלות נפוצות ברכבים, ומפרסם אותן פה בפורום - האם נראה לך לגיטימי שאנשים יבזבזו את הזמן שלהם בנסיון לענות עליהן, מבלי לדעת שהמטרה היחידה היא לתעד את התשובות לעתיד וללא שום בטוחה שהתשובה תהיה שימושית למישהו?

או, אם להסתכל על זה מכיוון טיפה שונה - אם מה שהיה מעניין אותי בחיים זה לענות על שאלות על רכבים נטו בשביל להצליח לענות, במקום לחכות שתעלה שאלה שמתאימה לי בפורום, הייתי הולך ל-ChatGPT ומבקש ממנו לשאול אותי שאלות (ואחרי זה לדרג לי את התשובות ואולי גם להגיד איפה טעיתי). אבל זו לא המטרה שלי - המטרה שלי היא לעזור לאנשים. אז כשעולה שאלה שמראש ידוע שהתשובה לא תהיה רלוונטית, זה לא בסדר בעיניי. כמובן שזה לא שחור ולבן, וברור שכאן הייתה כוונה של פות"ש לרכוש את הרכב, כך שהשאלה כן רלוונטית - אבל היה עושה טוב אם היה נותן לאנשים לשפוט ומציין זאת בפוסט.

עריכה אחרונה על ידי chrono
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 דקות, chrono כתב:

מחר אני פונה ל-ChatGPT ומבקש ממנו שיכתוב לי 5 שאלות על תקלות נפוצות ברכבים, ומפרסם אותן פה בפורום - האם נראה לך לגיטימי שאנשים יבזבזו את הזמן שלהם בנסיון לענות עליהן

זה לא לגיטימי.

אבל אם בן אדם בודק רכב עם תקלה ורוצה לדעת איך לתקן אותה זה כן לגיטימי.

וכמו שכתבתי מקודם, אם אתה רוצה לקבל תשובה טכנית ולא המלצות האם לקנות או לא לקנות, עדיף לא לרשום שזה רכב שמיועד לקניה. 

אחרי זה תעשה את השיקולים שלך האם לקנות או לא. 

אבל כמובן גם מבין את הגישה שלך. 

• אהבתי 1
  • מבאס 1

פורסם

אני לא הייתי מוציא מכלל חשבון שחלק מהמידע הכלכלי-הטכני (מחיר תיקון) שהוא רשם היה "מידע מיד שניה", כלומר מבעל הרכב.

לא מידע רק מבירור ישיר שלו מול מוסך / בעל מיקצוע.

אני מרגיש ש"עשו עלי סיבוב".

לסיכום, לא אהבתי, לא מקבל, לא היה גילוי נאות. (כמובן שהוא לא חייב אבל זה לא יפה וככה לא מתנהגים).

יש לי סיפור בקשה לעזרה, לא מעולם האינטרנט, מהחיים עצמם, הוא קשור לתחום הרכב והנהיגה, אבל אולי נשמור לפעם אחרת, למרות שזה רלוונטי לנושא.

פורסם
לפני כשעה, IsraCar כתב:

לסיכום, לא אהבתי, לא מקבל, לא היה גילוי נאות. (כמובן שהוא לא חייב אבל זה לא יפה וככה לא מתנהגים).

אתה יודע מה, בוא נדבר על זה. 

לדעתי ב 80% מהמקרים ששאלתי משהו בפורום  הטכני או האוף טופיק זו לא הייתה בעיה או שאלה אצלי באוטו או אצלי בבית.

אלא באוטו של מישהו שאני מכיר ועוזר לו, באוטו של מישהו מהמשפחה, בבית של ההרים וכדומה. 

תמיד רשמתי שזה "שלי" "אצלי" וכו' בשביל לא להוסיף רעשי רקע שהם לדעתי לא רלוונטיים.

רשמתי את המידע שהיה ברשותי, רק את המידע שהיה נראה לי מספיק אמין. מה שהיה בסימן שאלה, לא רשמתי. 

האם בכל המקרים האלו אני חייב גילוי נאות? 

"התקלקל המזגן של הבן דוד שלי ובאוטו של אחי צריך להחליף צמיגים ואצל מכרה שלי צריך לעשות טיפול". 

את מי זה מעניין בפורום אנונימי?

פורסם

זה לכאורה לא מעניין. אבל הדוגמאות שאתה מביא הן דוגמאות בהן בפועל השאלה מיועדת לעזור לאדם ספציפי. ואכן בפורום אנונימי אין זה משנה על פניו, האם אני עוזר לך או לבן דוד שלך. אבל כאמור, בגלל ההשקעה שנדרשת לעתים בשביל התשובה, הצד העוזר (אני מדבר בעד עצמי, אולי אחרים חושבים שונה ממני) מעוניין לדעת שלעזרה שלו תהיה תרומה משמעותית עבור שואל השאלה.

כך, אם בן אדם כותב שהוא תקוע עם הרכב, אשקול (במידת האפשר) לעזוב דברים אחרים שאני מתעסק בהם כדי לחפש פתרון. אם בן אדם עומד בפני בעיה שהולכת לעלות לו הרבה כסף ואני מאמין שאני יכול להציע פתרון שיחסוך חלק משמעותי מהעלות - אשקיע גם כן בכתיבת תשובה מפורטת.

מצד שני, אם בן אדם עוד לא קנה את הרכב, זה משפיע על סדר העדיפויות שלי - זה לא אומר בהכרח שאני לא אענה, אבל העובדה שלא בטוח שהתשובה בכלל תהיה רלוונטית תשפיע על קבלת ההחלטה.

קח לדוגמא את המקרה בשרשור הזה - כתבתי את התשובות שלי בשישי כשאני במיטה עם חום 38.5 מעלות. ולמרות זה התכוונתי לקום, לגשת למחשב, ולהתעסק בלפתוח עבורו חשבון במערכות של רנו כדי שיוכל לבדוק את הוראות היצרן להחלפת הסוויץ' בנוחות - כי האמנתי שאני עוזר לבן אדם שיש לו בעיה ברכב, לקבל החלטה נבונה לגבי התיקון ואולי לחסוך מאות רבות של שקלים. היה שווה את המאמץ בעיני. אם במקרה התהליך לא דורש מס' שלדה, כנראה הייתי עושה את זה בלי לבקש ממנו שום פרטים לפני, שוב - במטרה לעזור. הייתי מאוד מתבאס לגלות שסבלתי לשווא כי בסוף הרכב בכלל לא שלו וכל העבודה שעשיתי הייתה מיותרת (אני לא טוען פה שהייתי משקיע שעות של עבודה או משהו, אבל זה לא 0 השקעה, ועם חום גבוה כל דבר הוא קשה ומבאס).

• אהבתי 1
פורסם

או קי, 

דברים מעניינים, תודה על הפירוט.

אני לא עושה את האבחנה הזו, עונה כשיש לי מה לענות במסגרת הזמן הפנוי, ללא תיעדוף לפי אופי השאלה או הבעיה.

האבחנה היחידה שאני עושה זה לפי איך השאלה מנוסחת.

אם השאלה מנסחת  בצורה מנומסת, עם כל הפרטים הנדרשים ורואים שיש "עם מה לעבוד" - משתדל לענות.

אם חסרים בשאלה פרטים בסיסיים, אין  פירוט, ניסוח גרוע ולא מובן  -  מדלג האלה. 

• מעניין 1

פורסם (נערך)

חברים, הדיון מוצה.

לתפיסתי כל אחד רשאי לעלות כל שאלה שהוא מוצא לנכון, בתנאי שהיא מתארת בעיה אמיתית ולא מומצאת כך שאדם X עשוי להתקל בה בזמן Y. כן, גם בעיה ש-ChatGPT יצר עבורכם ואתם תוהים כיצד תפתרו אותה אם וכאשר תתקלו בעתיד, וכן, גם מבלי לציין זאת.  אל נשכח שהפורום הוא מאגר ידע עצום, וכל שרשור ענייני שנפתח כאן מכיל מידע שעשוי לעזור להמון אנשים בעתיד לכשיתקלו בו.

בתור אדם שגולש בפורום הזה שנים מגיל 15 בערך, אני יכול לומר שהשכלתי רבות מהידע הטכני של כותבים רבים, ביניהם גם בוקי, ולמען האמת כלל לא עניין אותי האם פותחי השרשורים למיניהם מתארים בעיה שהם עצמם נתקלו בה, הסבתא שלהם נתקלה בה, הדוד או שהם חלמו עליה בליל ירח מלא. הידע הוא אמיתי, והיכולת לחלוק אותו היא שם המשחק.

כמו כן, בסוף אני בעצמי פתרתי את הבעיה, וגם העלתי הסבר מפורט שעשוי לחסוך אלפי שקלים בעתיד לאנשים שיתקלו באותה בעיה כדי "להחזיר את חובי" לפורום.

לא מצאתי לנכון לציין שהרכב אינו בבעלותי, כיוון שאז הייתי מקבל תגובות מיותרות של "רד מזה, מה אתה מכניס את הראש למיטה חולה", וגם מתוך הבחנה בריאה בין טפל לעיקר. לא רלוונטי של מי הרכב, הבעיה היא אמיתית. זה הוא לא פורום פילוסופיה אלא פורום טכני. יש בעיה לאדם X, אם לאדם Y יש פתרון שיתכבד לרשום אותו למען הקהילה, לא רק עבור פותח השרשור.

בזה תם ונשלם הדיון.

עריכה אחרונה על ידי THELAD

Peugeot 208 1.2 Active (Manual) , 2014

.It's all about Music & Numbers

:idea:

פורסם

@THELAD - הערה לגבי סוללות במפתחות:

במפתח שאינו שלט רחק כלל אין סוללה.

במפתח שהוא שלט נוחות אך ההתנעה במפתח אכן הסוללה תחזיק מספר ניכר של שנים.

במפתחות קרבה (keylessֶ) הסוללות יחזיקו שנים ספורות, להערכתי סדר גודל של שנתיים, כי המפתח מתקשר לרכב כל הזמן.

ויש עוד נקודה חשובה: לא כל המפתחות/שלטים נולדו שווים. יש המשתמשים בסוללות יחסית גדולות (נניח 2032, בעבר אפילו A23) שיחזיקו יותר שנים, יש מפתחות עם סוללות יותר קטנות, אלה ייזקקו להחלפה יותר תכופה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...