Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלת ABS ופתרונה - סקירה

פוסטים מומלצים

פורסם

אם להבא תרצה להזמין חלקים מהאתרים שמנית (כשזה יהיה פחות דחוף), אז יש לי קצת נסיון עם Tosshin ועם Amayama. המחיר קצת יותר זול ב-Tosshin, והם גם מוכנים לשלוח כל דבר בדואר רגיל (ב-Amayama קובעים לפי שיקולים שלהם מתי לעבור ל-EMS ודומיו, מה שמייקר עוד יותר את העלות הכוללת. מצד שני, המשלוח מ-Amayama לוקח פחות זמן, אז כשזה חשוב, יכול להיות שווה את ההבדל. מ-Amayama בינתיים קיבלתי רק חלפים מקוריים, כמצופה. מ-Tosshin אני עדיין ממתין למשלוח הראשון כבר קרוב ל-3 חודשים (מעל חודשיים מאז היציאה מיפן), אבל זה משלוח ימי, ועם החות'ים ברור לי מדוע זה מתעכב כל כך. אין לי סיבה לחשוב שלא אקבל חלפים מקוריים, יצא לי לדבר עם הבעלים של האתר בעקבות הזמן הרב שלוקח למשלוח להגיע, והוא עשה רושם מאוד אמין.

בנוסף, אם אתה בודק חלפים שונים ומוצא שהם משותפים גם לדגם ה-2 ליטר - אז אתה יכול לחפש אותם ב-RockAuto. החלפים שם רק תחליפיים, אבל כן אפשר למצוא שם המון חלקים במחירים תחרותיים. לאחרונה הזמנתי משם מעבה למזגן למיאטה, במחיר של 74 דולר - הגיע תוך שבוע, עם UPS, בעלות כוללת של 515₪ (אין מיסים). מקורי בארץ היה מעל 2000₪ לפני מע"מ, וב-Amayama באזור 300+ דולר לפני משלוח ומיסים. גם רדיאטור, שכן נדרש למיסים, יצא לי פחות מחצי מחיר מעלות של מקורי בארץ.

• אהבתי 4
פורסם

זוכר שכתבת את זה לגבי tosshin, אבל במקרה של ABS זה מדי הרבה זמן, במיוחד בתקופה כזאת.

אני צריך תושבת גיר, לא מצאתי ב-cars245 וכדומה אז יכול להיות שאני אלך על האופציה הזאת כי זה יכול לחכות. מעניין כמה זמן יקח במשלוח ימי. ראיתי שזה כ-3,000 ין לעומת כ-6,000 במשלוח אווירי.

לגבי RockAuto - לא הכרתי.

פורסם

המשלוח הראשון שלי מ-Tosshin יצא מיפן בסוף יוני, ונחת בארץ ממש היום. מקווה לקבל אותו בשבוע הבא, הוא כרגע ממתין לשחרור מהמכס. אז זה סדר הגודל בתקופתנו - כחודשיים וקצת (ותוסיף לזה גם את הזמן מרגע ההזמנה עד שזה מגיע אליהם למחסן והמשלוח יוצא, במקרה שלי לקח כחודש). אגב, כשדיברתי איתו על זה שהמשלוח מתעכב, הוא אמר שאני הישראלי הראשון שמזמין משלוח ימי - השאר מזמינים Fedex או EMS :)

ההבדל בין משלוח ימי לאווירי לא כזה גדול, אבל אם זה לא דחוף, נראה לי שיש טעם לחסוך אותו. אלא אם בא לך להשאיר לי את התואר של הישראלי היחיד שמזמין משלוח ימי :)

לצערי מ-RockAuto לא צפויה הישועה, מכיוון שלא נראה לי שתושבת הגיר למנוע 2 ליטר ולמנוע 1.6 ליטר זהה (אבל תוודא את זה לפי מק"טים בקטלוג, אולי אני טועה).

• אהבתי 1
פורסם

מעדכן שהמשלוח מ-Tosshin הגיע. ארוז טוב, כל החלקים שהזמנתי, מקוריים של מאזדה. אם זמן המשלוח לא מהווה בעיה, מומלץ - לא נראה לי שאפשר למצוא חנות עם מחירים זולים יותר לחלפי מאזדה מקוריים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 5.9.2024 בשעה 17:44, itzik123 כתב:

שלום חברים,

לפני כמה שבועות נדלקו ברכבי - מאזדה 3 2009 דור שני - נורות ABS, בקרת יציבות ובלמים. בימים הראשונים הן דלקו בחלק מהנסיעות, לעיתים רק הנורת ABS, אבל בהמשך זה הפך לקבוע.

1725472000000.thumb.jpg.9a61d119f6501a034c0dedcbdfeb0079.jpg

לא הורגש שינוי בבלימה ולא הייתה ירידה במפלס הנוזל בלמים.

מאידך, בזמן שהנורות דלקו ה-ABS לא פעל.

התחברתי למחשב רכב עם סורק תקלות פשוט שנקנה בכמה דולרים מעלי (Bluetooth, V1.5) באמצעות אפליקציית Car Scaanner ELM OBD2, התקבלו הקודים הבאים:

C0002(01), C0082(48), C0020(71), U0415(92)

DTCs.thumb.jpg.b5b4d0ea2801397e984e9e080840b960.jpg

בהמשך התחברתי גם באמצעות FORScan וגם התקבלו הקודים הנ"ל:

1725472000055.thumb.jpg.2b47fad763d97336c29dcc0adf1d95e3.jpg

זה הזמן להתחיל לעשות גוגל על מנת למצוא את הפיתרון לתקלה.

קודם כל הבנתי שתקלה ביחידת ABS ברכב הזה היא די שכיחה. אבל למרות זאת, לפני החלפת היחידה, שברכב הזה כוללת את היחידה האלקטרונית והמשאבה יחד, התחלתי לבדוק את הדברים הפשוטים יותר: פיוזים, מגעים (לא שאני ממש יודע לבדוק מגעים, אבל ניתקתי את החיבור ABS ולא ראיתי שם משהו שנראה לא תקין) וניקוי חיישנים בגלגלים (לא אני ביצעתי).

עם FORScan עשיתי בדיקה של עבודת החיישנים ולא היה נראה שמשהו לא תקין.

אחרי שהבנתי שכל מה שאני יכול לבדוק נראה תקין, ובצירוף העובדה שזה ממש לא נדיר שה-ABS כושל ברכב הזה, החלטתי להחליף את היחידה. השאלה היא רק מאיפה לקנות (זה המק"ט: BBY7-43-7AZB).  יש כמה אפשרויות:

1. חלק חדש מהיבואן בארץ.

על האפשרות הזאת לא באמת חשבתי אבל בכל זאת בדקתי, מחיר החלק: 3,811.46.

האות האחרונה במק"ט שונה משלי אבל ככל הנראה אין הבדל.

2. חדש מיפן.

מצאתי את החלק בכמה אתרים (כאן וכאן, וכאן עם מק"ט כמו במאזדה ישראל), מחירו כ-420$, משלוח כ-50-100$, מע"מ 17%. מס קנייה (ו/או מכס) אין, בניגוד להרבה חלקים אחרים לרכב.

לכל זה מתווספות עמלות של חברות השילוח והן יכולות להיות לא קטנות (בדואר לדוגמה יש 'עמלת טיפול באישורים מיוחדים - 449.28 ש"ח'), 

3. שיפוץ.

בדקתי בשלוש מעבדות, בשתיים המחיר היה בסביבות 1800 ש"ח, בשלישית כ-1400 ש"ח. אגב באותה מעבדה אמרו לי שאם התקלה היא במשאבה המחיר יותר זול, יותר קרוב ל-550 ש"ח המופיע באתרם.

4. מפירוק בארץ.

הרצתי חיפוש בקאר פארט, המחירים נעו בין קרוב לאלף ש"ח ל-1500 ש"ח. באזור שלי הכי זול היה ב1,000 ש"ח.

למי שלא מכיר, מערכת האתר מחוברת לעשרות מגרשי פירוק, ותוך דקות משליחת החיפוש מתחילות להגיע תשובות של זמינות ומחירים. האתר לא נראה מספיק טוב (לדעתי), אבל עובד מצויין.

כמו שכתבתי על האפשרות הראשונה לא חשבתי.

השנייה, בגלל שאני לא יודע לכמה יכול להגיע המחיר הסופי ואולי בעקבות המצב גם זמן המשלוח יכול להתארך, ויתרתי.

נשארתי עם שיפוץ או פירוק. בפירוק הבעיה העיקרית היא שאי אפשר לדעת בוודאות שהחלק תקין, ואם מתברר שלא - העבודה לשווא.

בשיפוץ הבעיה היא שהמעבדות לא באזור שלי וגם המחיר יותר יקר מאשר מפירוק. יש גם עוד סיבה, אתייחס אליה בהמשך.

כפי שאולי אפשר לנחש החלטתי ללכת על פירוק. זו לא בהכרח האפשרות הכי טובה (בלי שקלול העלות היא הכי פחות טובה), אבל הכי זולה והכי נגישה עבורי.

יש מכונאי מהאזור שיש לו מיני מוסך מתחת לבית והתחלתי לעשות אצלו טיפולים שאני לא עושה בעצמי. הוא לוקח מחיר לא יקר ולא מפריע לו שאני מביא את החלקים. תיאמתי איתו, קניתי את החלק, ההחלפה בוצעה כולל החלפת נוזל בלמים עם ניקוז כנדרש. 

יש לציין שהעבודה לא מאוד מורכבת אבל כן קשה בגלל הגישה הלא נוחה ליחידת ה-ABS. היחידה נמצאת בין המצבר (שאותו מוציאים) לקיר האש מתחת לקצה השמשה/הניקוז ובסמוך לבית הבולם. צריך בשביל זה מפתח פתוח של יותר מ-3 צלעות. עם מפתח רגיל (3 צלעות) זה קשה עד בלתי אפשרי לפתוח את הברגים של היחידה.

החלק המקורי שפורק מהרכב:

1725534507430.thumb.jpg.4b9572f4e33f29df692e8e18ad9ed35e.jpg

החלק מפירוק שהורכב ברכב:

1725534507450.thumb.jpg.145aa65956082002f02af25f63559b94.jpg

ב'נסיעת המבחן' הנורות כבו וה-ABS עבד מצויין.

יותר מזה: בתקופה האחרונה הייתה לי תחושה שהבלמים לא עובדים מספיק טוב. לא מספיק חזק. לא משהו ברור אבל משהו. אפילו ביקשתי מאותו מכונאי לבדוק (לפני הסיפור עם ה-ABS) והוא טען שהוא לא מרגיש משהו. עכשיו, אחרי ההחלפה הבלמים עובדים טוב, אין לי תחושה שמשהו לא בסדר. גם הוא עצמו אמר לי 'עכשיו הבלימה עוד יותר טובה'. 

זו הסיבה הנוספת שבגינה העדפתי חלק אחר ולא לשפץ (רק) את החלק האלקטרוני של היחידה המקורית.

למרות האמור אני לא בטוח לחלוטין שהבעיה הייתה ה-ABS, יכול להיות שזה דווקא בגלל החלפת נוזל בלמים שבוצעה לפני כשנה (במוסך אחר) עם ניקוז מכל הגלגלים אבל השלמת נוזל רק בסוף הניקוז מה שכמובן יכול להכניס אוויר למערכת. אבל האם במשך שנה האוויר לא אמור לצאת? לא יודע.

כיון שידעתי שאני עשוי להידרש למחיקת תקלות ו/או קידוד בעקבות ההחלפה, למרות שהנורות כבו התחברתי למחשב, מחקתי תקלות וראיתי שיש קוד חדש: U0140:00

1725472000038.thumb.jpg.adbeb56a59695136a170604113d046c5.jpg

חיפשתי בגוגל mazda as built data, הגעתי לאתר הזה שבאמצעות הכנסת מספר שלדה נותן נתונים שאמורים להיות ברכב.

ראיתי ב-FORScan שיש נתון אחד שונה ממה שאמור להיות, שיניתי אותו ומאז נעלמו עקבותיו של הקוד:

noDTC3.thumb.png.57d5df153f9f2d287c4f7df7dd8bc13f.png

המחיר: 1490 ש"ח.

1,000 ש"ח יחידת ABS

90 ש"ח נוזל בלמים 

400 ש"ח עבודה (100 ניקוי חיישנים, 300 החלפת יחידה).

למתעניינים, הזכרתי כמה פעמים את FORScan, אני אסביר על זה קצת.

קודם כל אני נחשפתי לתוכנה ממש לא מזמן כאן בפורום אם אני לא טועה בעקבות חבר הפורום chrono.

זו תוכנה שמיועדת לרכבי מאזדה ופורד, יש בה (חלק מה)יכולות של הסורקים המקצועיים והיא מאפשרת לקרוא נתונים 'עמוקים' מהרכב שלא קיימים בתוכנות ואפליקציות רגילות. לדוגמה, חיישני ABS. היא מאפשרת גם לשנות בקלות כל מיני הגדרות כמו עוצמות תאורה צלילי התראה ועוד וכמובן גם להכניס למחשב הרכב נתונים שמיועדים לו (כפי שעשיתי).

התוכנה עולה כסף, אבל אפשר להשתמש בה חודשיים חינם ולפי הבנתי בתום כל חודשיים לעשות שוב לחודשיים וכן הלאה.

מצורף סרטון הסבר להורדה וקבלת רישיון שימוש לחודשיים וכן לשימוש בסיסי:

ניסיתי בהתחלה להשתמש באפליקציה לאנדרואיד ולא הצלחתי. בהמשך הורדתי את התוכנה לווינדוס ובה השתמשתי.

לפי המופיע בסרטון צריך להירשם לפורום (של FORScan) ואז אפשר לקבל חודשיים חינם. אני לא נרשמתי לפורום.

בנוסף הוא מציין לא להשתמש בחיבור בלוטוס, זה גם מופיע בתוכנה בהתחברות לרכב. אני השתמשתי בכזה ועבד בלי בעיה. אולי בכל זאת יש יתרון לחיבור USB.

חשוב לציין שבשימוש לא נכון אפשר לגרום נזקים לרכב ואולי גם סיכונים בטיחותיים. לכן חשוב ללמוד על התוכנה ולא לעשות בה דברים אם לא יודעים מה עושים. השימוש באחריותכם.

ועכשיו 'בונוס':

במהלך עבודת ההחלפה המכונאי היה צריך ללכת לכמה דקות. אמרתי לו שאני אפרק בינתיים את המצבר והתושבת שלו (נדרש ע"מ לקבל גישה ליחידת ABS).

הוא עובד עם מפתח בוקסה שהוא קו אחד עם ידית האחיזה שלו (לא יודע איך הוא נקרא). אין לי כזה ולכן אני לא רגיל לעבוד עם כזה. התחלתי לפרק את הקוטב הפנימי (מינוס) של המצבר כשהידית שעשויה מברזל עוברת מעל הקוטב השני (פלוס), פתאום 'בום'. בלי לשים לב ובלי לחשוב על זה המפתח נגע בפלוס. כמובן שחששתי שנגרם נזק, אבל ככל הנראה זה לא קרה. עברו עשרה ימים מאז ונראה שלא נשרף מחשב כלשהו ואפילו לא פיוז. לא יודע איך אבל אין סימן למשהו לא תקין ברכב למעט שקע בקוטר של כמה מילימטרים ועומק של כמה עשיריות המילימטר בקוטב הפלוס במצבר.

אל תנסו את זה בבית😊

מסקנה: עם כלים חדשים ולא באזור הנוחות, צריכים להיות יותר זהירים.

1725472000017.thumb.jpg.9b094426899f8455ab9ed014a41701d2.jpg

הי יש מצב אאתה מתקשר אלי בבקשה צריך עזרה לגבי ABS 

0522309245

פורסם
בתאריך 5.9.2024 בשעה 17:44, itzik123 כתב:

חיפשתי בגוגל mazda as built data, הגעתי לאתר הזה שבאמצעות הכנסת מספר שלדה נותן נתונים שאמורים להיות ברכב.

ראיתי ב-FORScan שיש נתון אחד שונה ממה שאמור להיות, שיניתי אותו ומאז נעלמו עקבותיו של הקוד:

מה היה הפרמטר?

פורסם (נערך)

עדיין לא ברור לי למה זה, אבל נחמד יצרן שנותן יותר כלים.

דוגמאות למידע ששם:

m0.thumb.webp.274b63a2137d05f73c4b9af893dd85f4.webp

m1.thumb.webp.08cd3b5e3a74514ea03724ae0a6c2dfc.webp   m2.thumb.webp.5ed29bfc052f64e726f0dd0edc102802.webp   m3.thumb.webp.93c6b43a7db6db4717d6092f64eedcc5.webp

הסתכלתי קצת על האתר האמריקאי. משתמע שנותנים גישה כלשהי לעדכוני תוכנה ועוד.

ואם ב-30$ (לחודש?) אפשר להגיע לספרים טכניים ועוד, אבל אפשר להוריד בצורה נוחה ולא צריך להמשיך מנוי, אז נשמע לא רע.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

ספרות טכנית בצורה נוחה ובחינם ניתן לקבל מהאתר האוסטרלי של מאזדה שפרסמתי כאן לפני זמן מה (טכנית הוא עולה כסף, אבל אין שם שום אימות - אם אתה יודע את הקישור, יש לך גישה לספרות).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...