Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק התפוגג במוסך?

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה. אני מתיחסת לכל תשובה ברצינות רבה ורושמת לי בראש....

הרכב היה במוסך לפחחות בלבד למשך כחצי שעה. אם ניכנס לראש של הרכב, שום דבר טראומטי לא קרה שם ולא היה לו טריגר להתאפס על עצמו. נכנס, כיבוי מנוע,  העברה לאיזור הפחחות, כיבוי מנוע. פחחות. שוב הנעה, כי אמא באה לקחת אותו הביתה. בחוץ -  בסביבה עירונית צפופה. לא היה לעובדים זמן גם לתקן פח וגם לנסוע לסידורים (בטח לא לעיר אחרת  😵 ) . לא היה זמן ולא נסיבות לשום טראומה וגם לא לבזבוז קילומטרז'. 

למרות אי הנעימות שאני חווה,  זה כבר אבוד. עשיתי חישוב, הכסף ממש קטן.  אני מחשיבה אותו כמחיר הלקח שאני לומדת בעזרתכם.  טוב שתמיד אפשר לחזור לבית ספר, ולקארספורום.  ⚠️

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמא שלך באה לקחת את הרכב הביתה. נסעה איתו 2.5 קילומטר בסביבה עירונית צפופה. ואת לא רואה איך זה מספיק כדי לשנות את הערכת המחשב לקילומטרז' שנשאר? תנסי פעם לנסוע בכביש מהיר במשך שעה-שעתיים, ואז פתאום להיכנס לפקק. פתאום המחשב יתחיל להוריד לך על כל קילומטר שאת מתקדמת כמה קילומטרים מהטווח - אז תתחילי לחשוש שמישהו שואב לך דלק בפקק?

פורסם

אמא של הרכב ( כך כתבתי) באה לקחת אותו הביתה. אמא של הרכב הזה היא אני.

נסיעה בכביש מהיר היא יחסית נדירה ולא התרחשה בסביבת זמן הנסיעה למוסך.  אינני מבינה את הקשר, לא היה כביש מהיר בין מסלולי הרכב שלי בשבועיים האחרונים. אין סיבה למערכת המחשב לשנות שיטת ספירת קילומטרים ביחס לדלק.

פורסם

המחשב רכב נותן תחזית של מס' הק''מ שיהיה ניתן לנסוע על כמות הדלק שיש במיכל, לפי תנאי הנסיעה הנוכחיים

כלומר אם עכשיו הרכב בנסיעה על כביש מהיר אז הרכב לוקח ליטר לעשרים ק''מ

לפי זה המחשב מחשבן 20 ק''מ כפול מספר הליטרים שנשארו במיכל

במידה והרכב בנסיעה איטית ופקוקה צריכת הדלק עולה לליטר דלק אחד לכל 10 ק''מ  ואז המחשב עושה חישוב שונה 

יכול להיות שבמהלך הנסיעה שלך למוסך הרכב עוד לא הספיק לעדכן את כמות הק''מ הצפויה ורק כדי את מהמוסך הוא עשה את העדכון

בכל מקרה 60 ק''מ זה פלוס מינוס 5 ליטר דלק, לא מכיר אף מוסך שיסתכן בשביל סכום כזה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 46 דקות, Lars כתב:

אמא של הרכב ( כך כתבתי) באה לקחת אותו הביתה. אמא של הרכב הזה היא אני.

נסיעה בכביש מהיר היא יחסית נדירה ולא התרחשה בסביבת זמן הנסיעה למוסך.  אינני מבינה את הקשר, לא היה כביש מהיר בין מסלולי הרכב שלי בשבועיים האחרונים. אין סיבה למערכת המחשב לשנות שיטת ספירת קילומטרים ביחס לדלק.

כמו שכתבו מספר פעמים, אם הרכב פשוט עמד במוסך מונע לזמן ממושך מספיק, זה פוגע משמעותית בצריכת הדלק המחושבת. הסבירות שהמוסך גנב לך דלק היא אפסית, אין שום בסיס להנחה כזו. אבל אם את מעדיפה להמשיך לחשוב שזה קרה - נראה שאין משהו שהפורום יכול להגיד כדי למנוע זאת...

פורסם (נערך)

אין מצב שמוסך נורמלי יעשה פוילע שטיק בשביל דלק בשווי אולי 50 ש"ח, בשעה שיש לו יכולת חוקית לגמרי להוציא ממך סכומים מסדר-גודל של 500 ש"ח בשעה וצפונה. (הרבה צפונה, לכיוון שדה התעופה רפיק אל-חרירי כזה.)

שמחנו לעזור, ולא לשכוח לקנות רלקסין. רציני לגמרי. לי זה עוזר מאוד בימים טרופים אלה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

פשוט תסתמכי על המד אוץ ברכבך, אשכרה ככה מדדנו שנים צריכת דלק לפני כל המחשבים רכב למיניהם.

החיווי כשהשארת את הרכב במוסך עד יציאתו, הכל גם אמור להיות כתוב בכרטיס העבודה של הרכב 

אני בכלל מצלם אותו גם מכל זווית.

עריכה אחרונה על ידי Pavtul
פורסם
לפני 16 שעות, chrono כתב:

מחוון דלק זה מה שמורה לך כמה דלק נשאר לך. ההפרש שאתה מדבר עליו הוא לא מחוון דלק, אלא חישוב מרחק שנותר ע"ב אופן הנהיגה לאחרונה (נגיד, בחצי השעה האחרונה).

בוא נניח, לשם חישובים קלים, שהרכב שלך צורך בממוצע 10 ליטר ל-100 ק"מ, אך אתה הגעת למוסך בנסיעה שעיקרה היה בכביש מהיר, עם צריכת דלק ממוצעת (באותה נסיעה) של 8.5 ליטר ל-100 ק"מ. היו לך 20 ליטר במיכל דלק, ולפיכך מחשב ניהול המנוע חישב שאתה יכול, אם תמשיך לנסוע באותו סגנון, לעבור עוד כ-235 ק"מ (שוב - בצריכה של 8.5 ליטר ל-100 ק"מ, כפי שהיה בנסיעה למוסך).

בזמן שהרכב היה בטיפול, אופי הנסיעה השתנה. הרכב הותנע לכל מיני צרכים (לוודא שהכל תקין, לבצע נסיעת מבחן קצרה סביב הבלוק, וכד'). פעולה כזו של המנוע (בעיקר סרק ועמידה במקום) היא מאוד בזבזנית (כשמחשבים צריכת דלק מול מרחק שעוברים), ובקלות אפשר להגיע לצריכה ממוצעת של 15 ליטר ל-100 ק"מ ואף יותר. כעת מחשב ניהול המנוע מסתכל על הדלק שנשאר לך (אותם 20 ליטר, בקושי נוצל הדלק), אך באופי הנסיעה החדש (בעיקר עמידה במקום וקצת נסיעות קצרות עם עצירות; עם צריכה של 15 ליטר ל-100 ק"מ), פתאום יוצא שהדלק יספיק רק ל-130 ק"מ. אבל המחשב מסתכל על חצי שעה אחרונה של פעולת המנוע - וזה כולל בה גם את הנסיעה שלך למוסך. אז צריכת הדלק שהוא מסתכל עליה בממוצע היא טובה יותר, נניח 11.5 ליטר ל-100 ק"מ - והופ, נותרו לך כ-170 ק"מ לנסוע באופי נהיגה כזה.

אמ;לק: אם תסתכל על מחוון הדלק (מה שמראה את כמות הדלק שיש במיכל, לא כמה קילומטרים נותרו), תראה שהוא לא זז.

הוציא לי את המילים מהמקלדת, תודה רבה, חסכת לי זמן הקלדה.....😁😁😁

פורסם
לפני 12 שעות, Lars כתב:

הרכב היה במוסך לפחחות בלבד למשך כחצי שעה.

בחוץ -  בסביבה עירונית צפופה. לא היה לעובדים זמן גם לתקן פח וגם לנסוע לסידורים (בטח לא לעיר אחרת  😵 ) .

לפני 11 שעות, Lars כתב:

בהחלט יש. 

שימי לב למה שכתבת. 

ושימי לב לשעה שבה לקחת את הרכב מהמוסך. 

בשעות מסויימות, יש לחצים (כמו שעות ארוחת הצהריים באיזורי תעשייה), כמו שכתבת "סביבה עירונית צפופה" ו"אין זמן לנסוע לסידורים", מבחינתי זה אומר הרבה עמידה בפקקים - שמורידה את התחזית של הצריכה.

יש את הדרכים הקבועות שלי, שבשעות שונות יראו גם לי תחזיות שונות. אישית אני לא אוהב את התחזית ק"מ ומעדיף את הממוצע ק"מ\ליטר, כך זה מכוון אצלי, אבל גם זה משתנה (ומהר מאד) כשאני מגיע לרמזור...

לא חושב שקרה פה משהו. שימי את זה מאחורייך, ולביקור הבא במוסך פשוט תרשמי לעצמך (או תמונה) מה הק"מ במד האוץ, וזה הכל. יחסוך את כל הספקולציות, הפרשנויות וזימון העדים המומחים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא חושב, לפחחות של חצי שעה אני לא יכול לחשוב על משהו שמצריך ניתוק מצבר. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...