Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הסט הזה כבר החלפתי די מזמן, בסך הכל שרד סביר (12,000 ק"מ) - ללא נהיגת מסלול. 

סיבת החלפה: רעידות ובעיקר חוסר שביעות רצון מהביצועים תחת עומס. 

למי הסט מתאים? למי שמחפש את המראה הספורטיבי יותר לצד שיפור בביצועי הבלימה ביום יום. בנהיגה רגילה הסט מתפקד טוב יותר מהממוצע, אבל תחת קצת עומס של בלימה ממהירות גבוהה או נהיגה נמרצת במקטעים מסוימים עם סיבובים חדים (לא בעומס של מסלול) דווקא אז הסט הזה מתגלה כבינוני למדי והוא פשוט לא עומד בעומס ומתקבלת דעיכה משמעותית לעומת סט רגיל יותר שאמנם היה פחות מוצלח בנהיגה רגילה אך קצת יותר עמיד בבלימה חוזרת וחזקה של נהיגה נמרצת או בבלימה חזקה ממהירות גבוהה. 

על הסט המחליף, בוא ניסיתי מותג שאני לא הכרתי ממש (אך שייך לענקית הבלימה TMD Friction) אכתוב בנפרד. אומר רק שהשיפור מעולה וזה סוג של Pagid Racing לעניים (וחוקי לכביש עם תקן R90). 

פורסם (נערך)

האקסטרא הוא סט בינוני מאוד וצריך להבין בהתאם לרכב למי הוא באמת מתאים, לדעתי החל מאיזור ה200 כס זה כבר מתחיל להיות לא מספק(בהנחה שמדובר ברכב רגיל ולא איזה בהמה של 3 טון)

זאת אומרת אם בדירוג הברקסים המקוריים ברוב הרכבים יהיו סביב ה1-2 מתוך 10 האקסטרא יהיו גג 3 מתוך 10.

כן אציין שיש רכבים שאצליהם המקור הוא סבבה למדי וטוב משמעותית מהאקסטרא אבל הם לא רבים ויהיו יותר ספורטיביים

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

מסכים. אם הסט של אקסטרה היה במחיר של 10-20 אחוז יותר מסט רגיל אז לא היה יותר מידי על מה להתלונן, אבל הוא עולה, פחות או יותר, כפול מסט רגיל ולכן הצפייה בהתאם. 

פורסם (נערך)

דווקא היה זכור לי שלא היה סופר יקר, לא זוכר אבל בדיוק מספרים.

בזמנו היה לי על הGTI רפידות אקסטרא וצלחות מקס, פייר הייתי מאוכזב מהן למדי, מה שאוכל להגיד עליהם לחיוב הוא שהם שקטים כמו ברקסים רגילים.

בניגוד למה שיש כרגע😂

עריכה אחרונה על ידי ik3
  • אהבתי 1

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

בחו"ל ההפרש לעומת סט רגיל של ברמבו זה בערך 40%, בארץ זה קופץ ל-100% ויותר (לפחות לפי המחירים שראיתי לאחרונה). בתכלס, גם 40% לא משתלם.

אכן, שקטים לחלוטין כמו מערכת רגילה.

פורסם

תוכל לשתף מחירים זה נשמע ממש מוגזם.

מצד שאני אולי המקור ממש זול

ברכב הנוכחי שלי למשל רפידות מקורי עולות סביב ה800 וצלחות סביב ה1500-1600, רפידות חייב משופר, הצלחות המקוריות למחיר ממש טובות האמת, אבל משופר כבר יקפוץ למחירים של פי 4 עד 7

פורסם

לא רואה איך צלחת ״משופרת״ תורמת למשהו, אולי קצת פינוי חום, אבל רפידות חזקות גם תחת חום אדיר יספקו עוצמת בלימה זהה, הפקטור הרציני הוא הרפידות, מניסיון עם צלחות יקרות יותר ולא יקרות בכלל, לוקחים את הצלחת הבסיסית ביותר של ברמבו, וקונים רפידה סופר חזקה ומקבלים רכב שבולם ובולם טוב. בנוסף לא אוהב את עניין החירוץ כי זה פתח לסדקים ורעידות בהמשך.

carbone lorraine

carbontech

Ferodo (דגמי הקיצון כמו ds 1.11)

pagid (איתם אין לי ניסיון).

כל אחד מהיצרנים האלה, ועוד כמה יצרנים (אבל לאו דווקא כל מי שמייצר צלחות ספורטיביות, לדוגמא ebc על שלל סדרותיהן עם ביצועים פושרים מאוד), יתנו בלימה משובחת מאוד בלי שום קשר לצלחת.

עם זאת רוב הרפידות ללא תקן מתאים לכביש, כן יכול לומר שהן בהחלט מתאימות לכביש כי רוב הדגמים שלהם בולמים מצויין גם בטמפ נמוכה מאוד.

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם

למעט פאגיד שאני דווקא מכיר, את השאר לא יצא לי לנסות כמותגים מכוונים ארה"ב שאני אף פעם לא יודע אם הם עומדים בתקן או לא, גם לרפידות שהם כביש או כביש מסלול קל, לכן אף פעם לא ניסיתי לייבא. 

פורסם
לפני 7 שעות, Or05230 כתב:

לא רואה איך צלחת ״משופרת״ תורמת למשהו, אולי קצת פינוי חום, אבל רפידות חזקות גם תחת חום אדיר יספקו עוצמת בלימה זהה, הפקטור הרציני הוא הרפידות, מניסיון עם צלחות יקרות יותר ולא יקרות בכלל, לוקחים את הצלחת הבסיסית ביותר של ברמבו, וקונים רפידה סופר חזקה ומקבלים רכב שבולם ובולם טוב. בנוסף לא אוהב את עניין החירוץ כי זה פתח לסדקים ורעידות בהמשך.

carbone lorraine

carbontech

Ferodo (דגמי הקיצון כמו ds 1.11)

pagid (איתם אין לי ניסיון).

כל אחד מהיצרנים האלה, ועוד כמה יצרנים (אבל לאו דווקא כל מי שמייצר צלחות ספורטיביות, לדוגמא ebc על שלל סדרותיהן עם ביצועים פושרים מאוד), יתנו בלימה משובחת מאוד בלי שום קשר לצלחת.

עם זאת רוב הרפידות ללא תקן מתאים לכביש, כן יכול לומר שהן בהחלט מתאימות לכביש כי רוב הדגמים שלהם בולמים מצויין גם בטמפ נמוכה מאוד.

לצלחת יש בהחלט השפעה, ועוד איך יש.

תשים רפידה אגרסיבית על צלחת דרדלה הצלחת עלולה להסדק, או פשוט הרפידה תחסל את הצלחת ציקצק.

וזה בהתעלמות מהתרכובות של הצלחות האיכותיות יותר שנותנים בסוף יותר כוח עצירה, עניין השני חלקים שיש לו משמעות רבה מאוד ביעילות הבלימה, והצורת אוורור של הצלחת שגם משתנה מאוד בין הרמות השונות של הצלחות

פורסם
לפני שעתיים, ik3 כתב:

לצלחת יש בהחלט השפעה, ועוד איך יש.

תשים רפידה אגרסיבית על צלחת דרדלה הצלחת עלולה להסדק, או פשוט הרפידה תחסל את הצלחת ציקצק.

וזה בהתעלמות מהתרכובות של הצלחות האיכותיות יותר שנותנים בסוף יותר כוח עצירה, עניין השני חלקים שיש לו משמעות רבה מאוד ביעילות הבלימה, והצורת אוורור של הצלחת שגם משתנה מאוד בין הרמות השונות של הצלחות

יכול לומר לך זאת מניסיון השוואתי. אני בטוח שיש השפעה לצלחת, אבל היא מתבטלת לעומת רפידה אגרסיבית.

לגבי אכילה,אני כבר כמה שנים עם רפידות אגרסיביות וצלחות בסיסיות, באופן טבעי רפידה כזו אוכלת צלחות מהר, אבל עדיין כל צלחת החזיקה לא מעט זמן. מעולם לא נסדקה או התעוותה לי צלחת אגב.

ושוב לגבי אוורור, ברפידות שעצמת הבלימה שלהם כמעט זהה בטמפ של 1000 מעלות, לא יודעים מה עובר על הצלחת.

Miata ND2

פורסם
לפני 21 שעות, Or05230 כתב:

יכול לומר לך זאת מניסיון השוואתי. אני בטוח שיש השפעה לצלחת, אבל היא מתבטלת לעומת רפידה אגרסיבית.

לגבי אכילה,אני כבר כמה שנים עם רפידות אגרסיביות וצלחות בסיסיות, באופן טבעי רפידה כזו אוכלת צלחות מהר, אבל עדיין כל צלחת החזיקה לא מעט זמן. מעולם לא נסדקה או התעוותה לי צלחת אגב.

ושוב לגבי אוורור, ברפידות שעצמת הבלימה שלהם כמעט זהה בטמפ של 1000 מעלות, לא יודעים מה עובר על הצלחת.

ברור שהדבר הראשון שאתה רוצה להשקיע בו הוא הרפידות(זה בדיוק מה שעשיתי גם בעצמי, אבל נטו בגלל שהצלחת המקורית מפתיעה מאוד ביחס האיכות למחיר)

אבל עדין יש משמעות לא קטנה לצלחות, כמובן שהן בעדיפות שניה זה נכון.

פורסם (נערך)
בתאריך 3.9.2024 בשעה 00:12, Or05230 כתב:

אבל עדיין כל צלחת החזיקה לא מעט זמן.

כמה זמן החזיקה לך צלחת רגילה כזו עם רפידה אגרסיבית? 

מה שאתה אומר מעניין מאד, כי אולי עדיף באמת ככה, לקנות צלחות רגילות וזולות יחסית ולהשקיע יותר ברפידה אגרסיבית ואם הצלחת תלך אחרי שנה, אז מחליפים אותה בצלחת זולה חדשה. 

אני היום למשל עם צלחות ברמבו אקסטרה (1,200 שקל) ורפידות טארוקס סטראדה (800 שקל) מקדימה בלבד (מאחורה סטנדרטי). אני די מרוצה מיכולת הבלימה של הרכב אבל תמיד רוצים עוד. נכון לקו המחשבה הנוכחי שלי שנובע מניסיונם של רבים וטובים, אם אני רוצה להתקדם למשהו נשכני יותר, יעלה לי הרבה מאד כסף כי אם אני רוצה לשים רפידה חזקה יותר מהנוכחית (למשל טארוקס קורסה או קארבון לורן), הבנתי שהצלחת ברמבו אקסטרה פחות תתמוך בזה כי היא לא כזה ברמה גבוהה ואני צריך להשקיע בצלחות יקרות בהרבה שיעלו לי לפחות 2,000 שקל פלוס (כמו למשל צלחות של טארוקס) ואז עוד להשקיע סכום נכבד של 1,200, 1,300 שקל ברפידות אגרסיביות יותר. 

האם אתה נוהג "להתגרזן" הרבה עם הרכב? במידה ואני נוהג למשל לצאת לטיולי נהיגה בנס הרים פעמיים בחודש, כמה זמן יחזיק לי סטאפ כזה כמו שאתה מתאר (צלחת רגילה וזולה+ רפידה אגרסיבית)? והאם לא ארגיש רעידות ו/או רעשים וכו'?

עריכה אחרונה על ידי BRAVO30
פורסם
לפני 6 שעות, BRAVO30 כתב:

כמה זמן החזיקה לך צלחת רגילה כזו עם רפידה אגרסיבית? 

מה שאתה אומר מעניין מאד, כי אולי עדיף באמת ככה, לקנות צלחות רגילות וזולות יחסית ולהשקיע יותר ברפידה אגרסיבית ואם הצלחת תלך אחרי שנה, אז מחליפים אותה בצלחת זולה חדשה. 

אני היום למשל עם צלחות ברמבו אקסטרה (1,200 שקל) ורפידות טארוקס סטראדה (800 שקל) מקדימה בלבד (מאחורה סטנדרטי). אני די מרוצה מיכולת הבלימה של הרכב אבל תמיד רוצים עוד. נכון לקו המחשבה הנוכחי שלי שנובע מניסיונם של רבים וטובים, אם אני רוצה להתקדם למשהו נשכני יותר, יעלה לי הרבה מאד כסף כי אם אני רוצה לשים רפידה חזקה יותר מהנוכחית (למשל טארוקס קורסה או קארבון לורן), הבנתי שהצלחת ברמבו אקסטרה פחות תתמוך בזה כי היא לא כזה ברמה גבוהה ואני צריך להשקיע בצלחות יקרות בהרבה שיעלו לי לפחות 2,000 שקל פלוס (כמו למשל צלחות של טארוקס) ואז עוד להשקיע סכום נכבד של 1,200, 1,300 שקל ברפידות אגרסיביות יותר. 

האם אתה נוהג "להתגרזן" הרבה עם הרכב? במידה ואני נוהג למשל לצאת לטיולי נהיגה בנס הרים פעמיים בחודש, כמה זמן יחזיק לי סטאפ כזה כמו שאתה מתאר (צלחת רגילה וזולה+ רפידה אגרסיבית)? והאם לא ארגיש רעידות ו/או רעשים וכו'?

הצלחת מחזיקה כתלות ברפידות, יש גם רפידות חזקות מאוד שיחסית עדינות עם הצלחת, לא מכיר את הטארוקס, יוצא לי צלחות אחת ל 2 החלפות של רפידות, וגם זה אפשר למשוך, אני את הצלחות קונה ב 400-500 שח. ברמבו גרסת בסיס או משהו בסגנון.. אני סבור שאם תשאר עם הרפידות הקיימות ותחליף לצלחות פשוטות לא תרגיש טיפת הבדל.

לסיכום חיי הצלחת תלויים בעיקר בהאם הרפידה אגרסיבית לצלחות או לא, וכמובן לוודא שהכל מגורז ושום דבר לא תקוע. לא חושב שיש הבדל בין חיי צלחת ברמבו מהסוג הבסיסי לברמבו "ספורטיביות".

Miata ND2

פורסם
בתאריך 9.9.2024 בשעה 09:49, BRAVO30 כתב:

בנהיגה כזו זה אמור  להחזיק לך הרבה זמן, בסוף זה כביש ציבורי וקשה לי להאמין שאתה מגיע לקצב ועוצמה של מסלול (לפחות אני מקווה שאתה לא). 

לדעתי מה שאתה מחפש לשדרג קצת אוברקיל לשימוש שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...