Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב גדול או רכב קטן?

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטות רצינית 

רוב הנסיעות זה עם הם בתוך העיר. לגן , לחוג וכו' עם הילדים או לבד. פעם בשבוע זה לרכבת לעיר הסמוכה אבל זה נהג בודד

יש נסיעות ארוכות אבל זה בעיקר בחופשים או שבתות אחת ל... ובדרך כלל נוסעים כל המשפחה (הורים ו-2 ילדים אבל יש אחד בדרך..) 

אני מתלבט אם לקנות רכב בסגנון של ספורטאז' או לקנות רכב קטן יותר שישמש אותנו רוב הזמן ובמקרה הצורך רכב גדול בשכירות 

יש לנו כבר רכב מתאים אבל רוצים לחדש

פורסם (נערך)

אם זה רכב יחיד/עיקרי למשפחה הייתי בוחר ברכב שיכול להכיל את כולה, ובמקרה שלך זה הורים ומושבי בטיחות. אין סיבה לשכור רכב כדי לקחת  את כל הכנופיה לסיבוב בקניון.

אם אתה מרובה מושבי בטיחות לא בטוח שספורטאג׳ הוא המתאים, תתחיל לחפש דיונים בפורום רכישתֶרכב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שכירות מזדמנת נראה לי פתרון לפעם בשנה. מקסימום פעמיים.

אם יש לכם רכב מתאים ורוצים להתחדש אז נראה לי מהלך לא ברור להתחדש ברכב קטן יותר מהקיים. בודאי כשיש ילד בדרך

אם הרעיון ברכב קטן הוא משיקולי עלות אז עדיף כספית להשאר עם הנוכחי ולא להתחדש

פורסם

השיקולים הם עלות אחזקה וסוג השימוש ברכב

רוב המוחלט של הנסיעות הם בטווח של 2 ק"מ נסיעה. לגן, לחוג, סופר\קופת חולים על הדרך, וזה עם הילדים. אם נוסעים לרכבת או לקניות בעיר אחרת זה כבר לבד.

יש לאישתי חברה (גרים באותה שכונה, ילד באותו גן) שמחזיקים i10 עם שלושה ילדים  והם מסתדרים לא רע בכלל.

מרגיש לי מיותר להניע את הרכב כל פעם בשביל כל הנסיעות הקטנות האלו. נכון שיש נוחות מסוימת אם בשישי בבוקר לוקחים את כל המשפחה לים בלי צורך לתכנן יותר מדי.

יש גם קרוב לבית השכרת רכב לפי שעה או יומית מה שיכול לתת גמישות בנסיעות הספונטיות האלו.

פורסם (נערך)

3 ילדים ב-i10? עם מושבי בטיחות? 

אני אהיה גס מאוד: אותה משפחה שאתה מתאר מזלזלת בבריאות ובחיי הילדים. אי אפשר להוביל 3 זאטוטים בגיל גן ב-i10 בבטיחות. אני מאחל להם שזה  יסתיים בקנס של 750-1000 ש״ח על כל ילד ולא ביחידה לטיפול נמרץ, או גרוע מכך.

גם לגביך - אתה יודע, כדי לנסוע שעתיים תצטרך לשכור רכב ל-4 שעות, רק בשביל להתעסק עם התקנת ופירוק מושבי הבטיחות.

כאמור - רכב יחיד/עיקרי למשפחה כשלך צריך להיות בגודל ומבנה שיאפשרו הובלת כל בני המשפחה בנוחות ובטיחות. רכב משני יכול להיות יותר קטן, אבל בידיעה ברורה שהוא ישמש רק להובלת מספר הנוסעים המתאים לו, עם התקני ריסון מתאימים.

״לא להתניע את הרכב בשביל הנסיעות הקטנות״ זה מצויין. ללכת ברגל זה בריא, לא צפוף במושב האחורי, לא מריך להתעסק עם רתימת הילדים - הכל טוב ויפה עד שמגיע הגשם הראשון, או שיש חמסין של 35 מעלות, ואז רוצים לנסוע במכונית. אם ילדיך יקרים לך קנה מכונית מתאימה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

3 ילדים ב-i10? עם מושבי בטיחות? 

אני אהיה גס מאוד: אותה משפחה שאתה מתאר מזלזלת בבריאות ובחיי הילדים. אי אפשר להוביל 3 זאטוטים בגיל גן ב-i10 בבטיחות.

למה אי אפשר? מי קבע?

איפה אתה מותח את "קו הזלזול"? i20? i30?

גרנדיס 2008 בטיחותי יותר ומזלזל פחות בילדים מ- i10 2020?

אוטובוס נטול חגורות?  אמא שמביטה בנייד במקום בכביש?

אני מכיר מקרוב מאוד משפחה עם 3 זאטוטים שהתנהלה עם i10, והם סופר מקפידים על בריאות ובטיחות ילדיהם.

חוקית וטכנית זה אפשרי. הגדולה חגורה באמצע ושני הקטנים בכיסאות ייעודיים. צפוף מאוד זה נכון. אבל אפשרי.

פורסם

הבחור כתב ״גיל גן״.

החוק מחייב מושב בטיחות עד גיל 3 ובוסטר עד גיל 8. נראה אותך מתקין 3 התקנים כאלה ב-i10 ואפילו במשפחתית רגילה. אולי אם תבטל כרית אוויר ותושיב ילד במושב הקדמי הימני, מה שמאוד לא מומלץ.

לא סתם פורום הייעוץ ברכישת רכב מלא המלצות לפיקאסו/ספייסטורר, למשפחות בגודל הזה.

פורסם

לא מומלץ אולי בכבישים עירוניים 

בכביש של 50 קמ"ש לא נראה לי כ"כ רציני.

אני באמת צריך לבדוק מה הם עושים עכשיו שהתינוק קצת גדל ואין כבר (אני משער) סלקל 

אני חשבתי להישאר עם הרכב הנוכחי ולקנות רכב קטן בן 10. אישתי טוענת שזה לא כלכלי 

פורסם

אני פחות או יותר באותו מצב כמוך, רק ללא ילדים קטנים.

לי יש רכב גדול ( מאוד ) שמשמש אותי בעיקר לנסיעה לעבודה וחזרה ( 5 ק"מ ליום ).

למה? כי אני מפונק ורוצה לסוע בנוחות שלי.

והרכב שלי הוא זה שמשמש את המשפחה לנסיעות ארוכות, הובלות איקאה מוגזמות וכדומה.

נראה לי בסוף זה מסתכם בסדר עדיפות,רצונות ומאווים. בעיקר של הנהג העיקרי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

@Zorlyאתה בכלל לא יכול להשוות.

בטיחות ברכב זו תמיד עדיפות ראשונה, ואם יש ילדים אתה צריך להגן עליהם באמצעות התקני ריסון מתאימים - ואלה תופבים מקום. הרבה מקום.

אתה יכול לבחור להחליף לרכב קטן ולשלם תמורת הובלה מאיקיאה. מי שמוביל ילדים לא יכול לשלוח אותם עם נהג משלוחים, הוא צריך רכב שיכול להוביל את כל המשפחה בבטחה. ויש כאן אנשים שמזלזלים בבטיחות. אני לא מסוגל להבין אותם.

פורסם

פות''ש חוזר ומדבר על ההבדל בין "כבישים עירוניים" ו"נסיעות קצרות" ל"נסיעות ארוכות" ו"כבישים בינעירוניים". כלל אצבע מבחינתי הוא שאין הבדל מבחינת בטיחות הנוסעים ואף מעבר לכך, צריך להיות מוכנים לקדם פני סכנה דווקא באזור הנחשב לדעתנו בטוח יותר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הסטטיסטיקה מראה שמרבית התאונות מתרחשות קרוב לבית. אני לא מוצא כרגע מראה מקום, אבל זה הגיוני - אלה המקומות בהם אנו מרהים ללכת ולנסוע.

@עדי-אל המקום הבטוח ביותר ברכב הוא מאחור, המושבים הקדמיים פחות בטוחים. בכל דרך.

• אהבתי 1

פורסם

מיותר להחזיק אוטו ולשכור אוטו אחר כשצריך.

קנו אוטו עם ספסל אחורי רחב יותר מהi10, ותא מטען נוח ונדיב, וסעו לשלום.

בנסיעה המשפחתית הראשונה שלכם לשישבת מחוץ לבית (מקווה שבמהרה בימינו), תבינו שעשיתם את הדבר הנכון.

בלונדינית אחת שמעה שמרבית התאונות מתרחשות קרוב לבית, אז היא עברה דירה

• מצחיק 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 5 שעות, שביט כתב:

קנו אוטו עם ספסל אחורי רחב יותר מהi10, ותא מטען נוח ונדיב, וסעו לשלום.

יש לך רעיון לרכב כזה ?

אמרתי לאישתי שנעשה טיול לחברות ליסינג עם מגוון רכבים אולי לקבל שם רעיונות 

פורסם (נערך)

מה התקציב?

קיה ספורטאז' רעיון לא רע למצב שלכם ( העתידי). ואם הרכב מ 2017+ (צורה חדשה), תקבלו אותו כבר עם מערכות בטיחות אקטיביות.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...