Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקר בכתף הצמיג

מעבר לפיתרון נפתר ע"י kompy,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה דגם הצמיג. 

קוד עומס ומהירות יכולים להיות שונים באותה המידה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 36 דקות, usafun כתב:

אז איך אני יודע מה קוד עומס ומהירות בצמיג שלי כדי לקנות בדיוק אותו דבר?

תראה מה מופיע על הצמיג עצמו. כתוב עליו גם קוד העומס והמהירות.

• רעיון טוב! 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

מוסיף ל"סיבוך" - אם הרכב שלך הוא 4x4 (שילוב הודעת עבר והמידה), סביר שיש הנחיית יצרן רכב ל-4 צמיגים זהים מכל הבחינות, גם מבחינת רמת שחיקה, כדי להימנע מנזק לדיפרנציאלים בטווח הארוך. 

לגבי התיקון הנוכחי, לא רק לשים לב לשינויי לחץ אוויר, אלא גם לבדוק שאין התנפחות בועה או שינוי ויזואלי אחר באזור התיקון, שיעיד על היפרדות שכבות הצמיג. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 שעות, vladclar כתב:

זה דגם הצמיג. 

קוד עומס ומהירות יכולים להיות שונים באותה המידה.

אז מה זה מה שמסומן ברשיון שלי (סימנתי בעיגול)?
זה אולי קוד עומס ומהירות?
image.png.7b6537e9766a2aaf2839e1bd9e555e0d.png

פורסם (נערך)

כן, זה מה שאתה צריך ( לפחות) ברכישת צמיגים.

קוד עומס 103

קוד מהירות H.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 13 שעות, usafun כתב:

כבר תוקן, אבל אם אני מחפש מפוסטים קודמים, זה היה בערך מיקום כזה - 

image.png.020be7f39201be2232c6425d7fc1e475.png

במיקום שכזה, רוב הסיכויים שהצמיג יתעוות ואף יתכן כי תתפתח בליטה.

יש לעקוב אחר הדברים.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

אז בהתייחס לעובדה שיש מחסור בצמיגי פאלקן כעת, אבל בחיפוש באינטרנט אני מוצא שיש המספקים אותו  - עד כמה אני צריך להקפיד על הטריות שלו (לפי הרשום על הצמיג)? איזה חודש אחורה  כבר לא לקחת?

פורסם

מצאת באמת צמיג,  בשיחת טלפון?

או רק ראית באתרים?

במקרה שלך פחות הייתי מתעקש על צמיג טרי , רק על אותו הדגם+ קוד עומס ומהירות זהים לבן זוג שלו על אותו הסרן ( שגם הוא לא לגמרי טרי).

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חטפתי מסמר באותו צמיג. לפני שאני הולך לפאנצ'רייה - מה מצבי מבחינת הצמיג, לאור העובדה שכבר יש תקר אחד בצמיג הזה, בכתף הצמיג? האם ניתן/מותר לתקן, או שהצמיגאי יורה לי להחליף צמיג? שאז כבר אגיע למקום שמוכר לי צמיג תואם.

image.thumb.png.3bbeea4091b0ce95d5a1361b22393ad1.png                                                                                  

פורסם

זאת נקודה קצת יותר קרובה לגבול המותר. יש דיאגרמות שמתירות (קצת מעבר לתעלה האורכית החיצונית) ויש כאלו שלא (גבול בקצה התעלה החיצונית).

מניח שלצמיגאי שתיקן את התקר הקודם שהיה הרבה יותר "אסור" במובן זה, על הכתף ממש, לא תהיה בעיה לתקן גם את זה.

ההנחיות המקצועיות הנוכחיות מדברות על - לתקן עד תיקון 1 בכל שליש בהיקף הצמיג ( =עד 3 תיקונים לצמיג) ושהמרחק המינימלי בין תיקונים יהיה 15 ס''מ לאורך היקף הצמיג.

פורסם
לפני שעה, Tom_22 כתב:

זאת נקודה קצת יותר קרובה לגבול המותר. יש דיאגרמות שמתירות (קצת מעבר לתעלה האורכית החיצונית) ויש כאלו שלא (גבול בקצה התעלה החיצונית).

מניח שלצמיגאי שתיקן את התקר הקודם שהיה הרבה יותר "אסור" במובן זה, על הכתף ממש, לא תהיה בעיה לתקן גם את זה.

ההנחיות המקצועיות הנוכחיות מדברות על - לתקן עד תיקון 1 בכל שליש בהיקף הצמיג ( =עד 3 תיקונים לצמיג) ושהמרחק המינימלי בין תיקונים יהיה 15 ס''מ לאורך היקף הצמיג.

כלומר, הצירוף של תקר בכתף הצמיג ובמקום הנוכחי לאו דווקא מחייב החלפה מיידית של הצמיג, אלא עדיין מותר לתקן.

פורסם

תלוי את מי אתה שואל.

בראייתי שלי ואנשי מקצוע שדבקים בהמלצות/הנחיות, התקר בכתף הצמיג לבדו מחייב החלפה של הצמיג.

הנוסף כרגע הוא זה שאולי נתון לויכוח כלשהו.

במאמר מוסגר, אולי תשנה את תוואי הנסיעה שלך כדי להימנע מתקרים נוספים, ככל שיש כאן גורם אחד כמו אתר/י בניה בדרך (משהו שקשה להימנע ממנו באופן כללי, אבל אם אפשר).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...