Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לצמיגים ל CX30

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר איתור מקור לרעידות שכתבתי בשרשור אחר, המקור צמיג אחורי ימני.
מידה 215-55-18 המלצת יצרן 95H
המקוריים שהגיעו TOYO R56 הוחלפו ב 40,000 בגלל ירידה משמעותית באחיזה על יבש.
התקנתי Goodyear EfficientGrip Performance 2 99V XL. לפי התוית הם היו עם 71Db. אחיזה מצוינת, התנגדות גלגול נמוכה מאוד. אבל הנסיעה על כביש 6 הייתה כל כך רועשת, שנאלצתי להחליף את כל הסט בזיכוי מינימלי ל Michelin Primacy 4 VOL (דגם OE של וולוו). המישלין הגיעו 99V XL 68Db. הם אוחזים מצוין (אם כי פחות מה Goodyear) ונוחים.  מורגש שיפור מה בצריכת דלק. 

חלפו 18,000, ואחד הצמיגים נפגם בצורה שלא ניתן לאזן אותו - האוטו רועד בצורה קיצונית. לא ברור כיצד נגרם הנזק - אולי משיבושים בכביש/באמפרים (שאני נוסע עליהם לאט).  הצמיגאי בדק במכונת Hunter Road Force Balance ומעריך שזה פגם בייצור. המרכז שירות של דלק מוטורס ממליץ לחזור ל TOYO כיוון שלדעתו הותאמו במיוחד לרכב זה עפ"י היצרן.

הצמיג השני שתקין באותו סרן עם 18,000 ק"מ. לטובת בטיחות במיוחד בבלימות חירום/גשם, הצמיגאי המליץ להחליף ל 2 זהים חדשים על אותו סרן. ואת התקין שנשאר - נשים בספייר. ואז סרן אחד Michelin 4 VOL התקינים וסרן שני משהו אחר (זה מומלץ בכלל?). הרכב נוסע 20,000 ק"מ בשנה, וחונה רוב הזמן בחניה מקורה.

חלופות:
1. לשים שוב Michelin Primacy 4 VOL 99V XL. שקטים ואוחזים. אבל אולי זה צמיג עדין וידפק שוב. מחיר כ 1,000 - 1,100 ש"ח לצמיג. 68Db, צריכת דלק A, אחיזה ברטוב B.
2. Michelin Primacy 4 Plus 99V XL. צמיג מודרני יותר מה VOL. רעש 70Db שאני רוצה להימנע ממנו. מחיר כ 950 - 1,000 ש"ח. צריכת דלק B, אחיזה ברטוב A.
3.  TOYO R56 95H המקורי של האוטו. שקטים 67Db. אחיזה נשחקת מהר יותר מהמישלין. ומעט יותר קשיחים. צריכת דלק C, אחיזה ברטוב B. מחיר כ 700 לצמיג.
4. Falken ZE310 95V. שקטים 67Db. מומלצים בפורום וגם מותקנים אצלי ב CX5 מצוינים. השאלה אם מתאים לרכב הזה. דלק C, אחיזה ברטוב A. כ 700 ש"ח לצמיג.
ובכלל אני מבין שיש כיום בעיות מלאי, טורקיים לא לגעת (מזרח אירופה כן?).
בהינתן שההפרש במחיר לא פקטור, ושיהיו שקטים ונוחים חובה, וגם אוחזים ביבש. בסדר הזה.

אשמח להמלצת חכמי הפורום, ובמיוחד @Tom_22  ו @vladclar היקרים :-)

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • פיתרון
פורסם

אישית, הולך על הפרימסי, בודד, מהדגם הנוכחי. שנה ו-18k על ציר אחורי (ואם לא זה כעת, אז מצליב אותם) לא אמור להיות שחוק מאוד. 

אם לדעת הצמיגאי הבעיה בצמיג נופלת על פגם ייצור אז יש מקום לתבוע אחריות על כך, אבל גם היבואן צריך לקבל את הדעה הזו, והפיצוי יהיה יחסי ולא מלא. 

הדגש בשיפור בפרימסי פלוס נוגע לכאורה בעיקר לקצב השחיקה למיטב ידיעתי. 

סדרות כמו הפרימסי והאפשינט גריפ (כמו עוד צמיגי טורינג למיניהם) נחשבים יחסית עדינים ורגישים לפגיעות חיצוניות כפועל יוצא של מבנה הצמיג שמוכוון להפחית התנגדות לגלגול. אבל מן הסתם שזה תלוי במה הצמיג נתקל במהלך חייו.

לגבי שני הדגמים האחרים, יש לך נסיון איתם, וזה טוב. מאפייני התנהגות כנראה יהיו דומים. ככל שזה נוגע לרעש, אין שום קורלציה ישירה בין נתון תווית ה-EU לבין הרעש בקבינת הרכב מאחר וזו מדידה חיצונית לרכב בעת שהוא חולף ע"פ המיקרופון במהירות ומרחק מסויימים. הרעש הפנימי מושפע מעוד הרבה גורמים כמו תהודה פנימית בצמיג, ויברציות שמועברות דרך מרכב הרכב ועוד. ללא התנסות אישית, ברכב ומידה זהים ובר השוואה לצמיגים אחרים, יהיה קשה לתת מענה מדויק על זה. 

אם להתלבט לגבי דגמים נוספים מהשורה הראשונה, הייתי בהחלט מוסיף קונטיננטל פרימיום קונטקט 7 שמקבל הרבה שבחים. בזאפ מופיע תמורת 800 ש"ח. 

פורסם

תודה רבה!
אשקול בחיוב ללכת על הפרימסי דגם נוכחי.
לא אפנה ליבואן אני חושב שזה לא חד משמעי פגם בייצור - יכול להיגרם מהכבישים בארץ - אני נוסע לעיתים בעבודות הרכבת הקלה וכמות השיבושים לא קטנה. נדמה לי שמישהו פעם אמר שהדפנות של המישלין ככלל הן רכות יותר לטובת הנוחות, אז אולי הוא צמיג יותר פגיע? מצד שני מדובר בצמיגים "reinforced" - קוד עומס גבוהה יותר 99 וסימון "xl" שמשמעו extra load.
מחר אתייעץ עם הצמיגאי נראה מה יגיד.

פורסם

כן, זה בהחלט אפשרי וגם ציינתי זאת קודם. 

וכן, צמיג מחוזק אמור להיות קצת יותר עמיד לפחות בהשוואה לאותו הדגם שלא מחוזק, ומניח שתלוי איך חוזק בדיוק (רבדים, חגורות , גומי וכו'). 

אגב, לחץ האוויר הנדרש עשוי להיות מעט שונה בצמיגים מחוזקים לעומת מה שמפורסם לגבי דרישת היצרן המקורית בצמיג לא מחוזק. ראה את הקובץ Load & Inflation Table Application Guide שנמצא כאן. הטבלאות ממש בסוף לצמיגים רגילים מול מחוזקים - לחפש את כושר נשיאת המשקל לפי הלחץ המומלץ בסטנדרטי ואז בטבלה המחוזקת למצוא את המקבילה בלחץ לאותו כושר המשקל. במקרה שלך מדובר אולי בשינוי זניח של 1psi לכל היותר. 

פורסם (נערך)

תודה רבה!
הוזמנו 2 צמיגים דגם נוכחי (VOL), השיקול - בטיחות מקסימלית בבלימת חירום/רטוב. שתהיה סוליה זהה בדיוק על אותו סרן (למרות שצמיג אחד בן 18,000 ק"מ תקין). נכון יקר, בנושא צמיגים אני משתדל לא לחסוך ונוטה לשמרנות. וגם ככה ההפרש הכספי מתפלג על כמה שנים.

מאוד מעניינות הטבלאות שצירפת, בדקתי - הכושר נשיאת משקל בקוד עומס מקורי 95 הוא 1521lbs ב 36psi . ובמחוזקים קוד עומס 99 לפי 1521lbs גם 36psi.

אעדכן לאחר ההרכבה.

לעצמי - להיזהר עוד יותר במעבר על באמפרים מפלסטיק - הם אגרסיביים וצריך להאט ממש למינימום. וגם מבורות/שיבושים.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון - הוחלפו זוג צמיגים אחוריים זהים לאלה שהיו (VOL). בעיית הרעידות טיפה פחות מורגשת, אבל נשארה. שמתי לב שאם אני מנפח ללחץ גבוה יותר ב 1-2psi (ל 38 במקום 36) - הרעידות פחות מורגשות. האם להשאיר ב 38psi?

פורסם

כנראה שהדפנות הצידיות רכות מדי ב 36 והצמיג מפתח תהודה. וב 38 הוא קשיח יותר ויותר "מלא" ופחות מהדהד.
יתכן שיש גם תקלה במתלה האחורי שמגבירה את ההדהוד. הרעידות - כאשר מתייצבים על מהירות קבועה. וללא קשר - המתלה האחורי "מקפץ" ובמהמורות הרכב מחליק מעט כמו הנעה אחורית. הרכב הבא בודאות לא אקנה עם קורה אחורית.

• מעניין 1
פורסם

הדברים שמעצבנים בקורת רוחב.  rateling כאשר עוברים על במפים.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 9 דקות, zaf כתב:

הדברים שמעצבנים בקורת רוחב.  rateling כאשר עוברים על במפים.

סרטון מצוין. ברכב אין קרקושים של חופשים. כל הרכב רועד בתדר של הצמיגים. יכול להיות שחופשים גורמים ל "הגברה" של הרעידה הזו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...