Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קניתי רכב לפני 4 שנים (ניסאן מיקרה 2013 ידני). החלפתי לו קלאצ במעמד הקנייה והוא החזיק 100 אלף קמ. החלפתי אותו באפריל האחרון. בגלל מילואים הייתי בצפון, ביקשתי הצעת מחיר ממוסך א, אמר לי שצריך להחליף קלאץ' ומשאבת קלאץ' ונתן מחיר. היה לי יקר אז חיכיתי למוסך שטיפלתי בו תמיד עם הרכב. המוסך שלי אמר שאין צורך להחליף את המשאבה והחליף רק את הקלאץ'. 

לפני יומיים נסעתי בפקק ארוך בזינוק בעלייה ומסתבר שבפקק הקלאץ נשרף והלך. שורה תחתונה תוך 3 חודשים הלך הקלאץ'.

כשפניתי למוסך הוא אמר שני דברים:

1. הכחיש שלא החליף את המשאבה ואמר שרשום במפורש בחשבונית "מכלול קלאץ' מושלם", זה אכן רשום ואין לי מושג מה זה אומר 

2. בכל מקרה אין אחריות על קלאץ' וזה כנראה נובע מנהיגה לא נכונה.

כמה שאלות שאשמח לעזרת הפורום בהן:

1. מה זה מכלול קלאץ' מושלם? זה מונח קבוע?

2. הצטרף נהג חדש לרכב, פחות מנוסה, האם הוא יכול לדפוק את הקלאץ כל כך מהר?

3. איך אפשר להוכיח אם הותקנה משאבת קלאץ' חדשה או לא הותקנה? המוסך הציע שמאי רכב אבל פניתי לאחד והוא אמר שהוא לא מתעסק בזה אלא רק בתאונות

4. בהנחה ובאמת המוסך לא התקין משאבה, האם הגיוני להניח שהמחסור המשאבה הוא זה שדפק את הקלאץ החדש? 

עריכה אחרונה על ידי Asddsa
פורסם

מכלול קלאץ' - פלטה, דיסק, מיסב. משאבה לא כלולה.

שיראה לך מה זאת המשאבה ותצלם ואז נוכל לומר אם היא חדשה או לא ( אני מניח שאתה לא יודע איך נראית המשאבה).

פורסם

כמה פחות מנוסה? 

יש לו רשיון חודשיים שלוש? 

או פחות ניסיון עם ידני? 

כמה כבר יצא לו לנהוג על הרכב? 

נהג רק לבד או עם עוד מישהו?? 

פורסם
לפני 16 דקות, Markm4 כתב:

כמה פחות מנוסה? 

יש לו רשיון חודשיים שלוש? 

או פחות ניסיון עם ידני? 

כמה כבר יצא לו לנהוג על הרכב? 

נהג רק לבד או עם עוד מישהו?? 

מנוסה אבל לא מנוסה עם ידני. נהג איתי והיה בסדר גמור, נהג גם קצת לבד. לא משהו קיצוני

פורסם
לפני שעה, om2 כתב:

בכל מקרה. נהג חדש ולא מנוסה יכול לשרוף קלאץ' מהר מאוד.

קשה לי להאמין. כולנו היינו נהגים חדשים פעם ורוב המבוגרים כאן נהגו רק על ידני. זה ממש לא כל כך קל לשרוף קלאץ.

פורסם

לפני 13 שנים נסעתי עם חברים למסיבה של הלאו לאו, בגלבוע נראה לי, והיו גשמים מטורפים ובסביבות הבוקר צוהריים רצינו לצאת ובוא נגיד שזו הייתה משימה לא פשוטה. מפה לשם שרפתי קלאץ' באותו יום לחלוטין (הוא היה יחסית חדש). לא יודע אם זה יכול לקרות בסתם נסיעה לא מיומנת. 

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

הנהג החדש טינייג'ר? יכול להיות שהשתעשע עם הרכב ואולי חשב שהוא שורף צמיגים בשעה שהוא שרף קלאץ'.

• מצחיק 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

מכיר אישית מישהו מעל גיל 30 שנהג רק על ידניות (לא אומר שהוא יודע לנהוג עליהן) שקנה סוזוקי אלטו ידנית מהחברה כאשר היא יצאה לשוק,

בשנה הראשונה הוא החליף שלוש קלאצים, אם היית שומע איך הוא יוצא מהחנייה, היה ברור לך איך הוא שורף קלאצים בקלות.

כבר חתמתי...

פורסם

מעניין. לא זכרתי שזה כל כך "קל". מורי נהיגה לא מחליפים בקצב הזה.

דווקא גירים רובוטיים אפשר יחסית לשרוף קלאץ בקלות.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, Asddsa כתב:

כמה שאלות שאשמח לעזרת הפורום בהן:

1. מה זה מכלול קלאץ' מושלם? זה מונח קבוע?

לרוב כולל פלטת לחץ, פלטת חיכוך ומיסב. תמצא את המק"ט לרכב שלך (או זה שהמוסך השתמש בו) ותבדוק מה הוא כולל.

2. הצטרף נהג חדש לרכב, פחות מנוסה, האם הוא יכול לדפוק את הקלאץ כל כך מהר?

ב3 חודשים יש מספיק זמן לנהג לא מנוסה לשרוף קלאץ', בהחלט. אם זה באמת קרה? לא יודע. האם לפני הביקור במוסך הרגשת בעיה בקלאץ'? החלקה / מפריד גבוה / לא מפריד / דוושה קשה מהרגיל?

3. איך אפשר להוכיח אם הותקנה משאבת קלאץ' חדשה או לא הותקנה? המוסך הציע שמאי רכב אבל פניתי לאחד והוא אמר שהוא לא מתעסק בזה אלא רק בתאונות

אם לא כתוב במפורש בקבלה "משאבת קלאץ'" בחלקים, והמשאבה לא כלולה במק"טים האחרים - אז לא. ולא משנה מה הוא אומר.
יש רכבים שבהם המשאבה משולבת עם המיסב ואז קיט קלאץ' יכול להגיע עם או בלי החלקים האלה

4. בהנחה ובאמת המוסך לא התקין משאבה, האם הגיוני להניח שהמחסור המשאבה הוא זה שדפק את הקלאץ החדש? 

תלוי מה הבעיה שהמוסך טען שיש בקלאץ' - אם ההפרדה לא היתה מלאה באופן עקבי ועקב כך נגרמה החלקה, זה ישחוק אותו הרבה יותר מהר. במידה ובאמת זו הסיבה ותהיה לך דרך להוכיח את זה, כנראה שנגרם גם נזק כלשהו לסינכרונים בגיר.

מחיפוש קצר ברשת המשאבה אכן משולבת יחד עם המיסב, ולכן יכול להיות שהיתה כלולה בקיט ויכול להיות גם שלא - תצטרך לברר מה המק"ט המדויק של הקיט, והאם הוא מקורי או תחליפי. במידה ותחליפי, תצרך לדעת גם מי היצרן.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם

1) גיסי ז"ל קיבל באיטליה רכב השכרה ידני למרות שהזמינו אוטומטי , נשרף לו הקלאץ' ובזבזו יום חופשה על החלפת הרכב.

2) הבן שלי קנה ניסאן מיקרה ידנית עם 36000 ק"מ ובספר הטיפולים ראינו החלפת קלאץ' קרוב למכירה . היום האוטו עם כ 110000 ק"מ ועדיין עם אותו קלאץ'

מסקנה : אפשר לשרוף קלאץ' בקלות

פורסם
לפני 5 שעות, דוב המערות כתב:

לרכבי לימוד נהיגה ידניים למורה יש דוושת קלאץ והם "עוזרים" לתלמידים בהתחלה.

ידוע. ועדיין.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...