Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוות דעתי על האקספנג g6

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי אתמול את האקספנג g6 באולם התצוגה.

במילה אחת- מרשים מאד.

הסינים מפתיעים אותי כל פעם מחדש, אבל אם עד עכשיו ראו איזה חוסר בשלות מסויים פה ושם ה- g6 כבר נראית כמוצר בשל, שלם ואיכותי.

זאת למעט הסייג שחבל שהסינים תכננו את ה- g6 כאח תאום לטסלה מודל y וככזה הוא סובל גם מגימיקיות ילדותית טסלאית (שגם יצרנים סיניים אחרים סובלים ממנה).

עיצוב חיצוני- מראשיתו של הטרנד העיצובי של ג'יפון קופה שהחל למיטב זכרוני עם הבמוו x6 תיעבתי אותו. הפרופריציות מעוותות והרעיון להפוך צורה פרקטית של ג'יפון קובייתי לצורה פחות פרקטית לא מדבר אלי.

אז גם כאן בתמונות ה- g6 נראה לי די מכוער ואולם במציאות הרושם משתנה והוא נראה מרשים. עדיין לא הסגנון העיצובי האישי שלי אבל אני יכול לחיות איתו.

כמו כן אקספנג עשו תעלול עיצובי כאשר קורה c (הקורה האחורית ביותר) מעוצבת בסגנון קופה אבל הגג למעשה ממשיך גבוה יותר מהקורה הזאת ולא משתפל למטה והוא צבוע בצבע שחור מנוגד לצבע הרכב וכך לא רואים אותו והוא מסתיים בספויילר בולט, כך שלמעשה המבנה הוא כמעט כמו של ג'יפון רגיל.

פנים הרכב- מודרני, סולידי, איכותי ומרגיש סמי פרימיום.

באופן תמוה חסר תא כפפות והפלסטיק שיש שם במקום די פשוט.

תנוחת ישיבה- אקספנג הצליחו בדגם הזה לעשות מה שהרבה יצרני רכב חשמלי לא הצליחו- ליצור תנוחת ישיבה דומה לרכבים דלקיים מבחינת גובה מושבים מקובל יחסית לריצפת הרכב ולא נמוך מדי ולמרות הסוללה שנמצאת מתחת לריצפת הרכב ומאחור יש מרווח יפה לכפות הרגליים מתחת המושבים הקדמיים מה שאין בהרבה רכבים חשמליים אחרים.

יש ה מ ו ן מרווח ברכיים ליושבי המושב האחורי וזאת גם בהשוואה לרכבים מקטגורייה גבוהה יותר.

התעלול העיצובי הנ"ל של הגג מתבטא גם בתוך הרכב כאשר תקרת הרכב נשארת גבוהה וישרה ולא יורדת למטה וזה ממש כמו בג'יפון רגיל. זה אומר הרבה מרווח ראש.

ושוב ב- g6 יש גג פנורמי מטופש ועוד בלי כיסוי. למה לא לעשות גירסה עם גג פח ובידוד מתחתיו?? סביר להניח שיש או יהיה אפשר לקנות וילון פנימי בעלי אקספרס וכו' שיכול לשפר את המצב או שאפשר אפילו להדביק מדבקה חיצונית אטומה לגמרי, אבל למה צריך את זה הנוסעים מסתכלים לשמיים? ולמה לחייב את כל הקונים לקבל את זה??

ושוב גם תפעול הרכב מרוכז במסך המולטימדיה ובכפתורים על ההגה אבל לפחות יש מוטות תפעול, מוט הילוכים ולוח מחוונים כך שהמצב פחות קיצוני מטסלה מודל y ובייחוד המודל y ג'ניפר הצפויה להגיע והמודל 3 היילנד שכבר קיימת.

תא המטען נראה די גדול ושימושי, יותר קצר מהמודל y אבל יותר רחב וצריך לזכור שהנתון של טסלה מודל y של נפח של 850 ליטר הוא בתקן אמריקאי במדידה עד הגג ובאקספנג g6 הנפח של 570 ליטר הוא בתקן עד המדף והמדף עוד ממוקם נמוך ואם מסירים אותו אז יש עוד נפח. כך שנפחי תא המטען צפיים להיות דומים. 

מה שכן בטסלה מודל y אפשר לחתוך חלק מכיסוי ריצפת תא המטען ולשים גלגל רזרבי מתחת ריצפת תא המטען מה שב- g6 לא יהיה אפשר לעשות לדעתי וזה חסרון גדול לדעתי.

כמו כן בטסלה מודל y יש פראנק שמאפשר להכניס עוד טרולי למשל.

לגבי המחירים והמפרטים אתם בוודאי כבר קראתם והיא אטרקטיבית יותר בנתונים הללו לדעתי מהמודל y (וגם לא צריך להוסיף כסף לריפוד לבן שמאד מחמיא למראה). ממבחן שראיתי היא יותר נוחה ומבודדת מהמודל y.

בשורה התחתונה חבל שה- g6 כל כך דומה למודל y בתכנון שלה. אם אקספנג היו מתרחקים מהתכנון הזה הם היו זוכים בקהל לקוחות אחר מלקוחות טסלה ושלא אוהב ואפילו מתעב את התכנון של דגמי טסלה.

אבל למרות החסרונות הנ"ל ובגלל היתרונות בסיכום יש כאן רכב מאד מאד אטרקטיבי לדעתי. רכב שיכול לסחוב הרבה לקוחות מרכבים חשמליים מתחרים ואולי אפילו לקחת את ההובלה מהאטו 3 למרות המחיר הגבוה יותר.

20240712_130052.jpg

20240712_130038.jpg

20240712_130028.jpg

20240712_130709.jpg

20240712_130658.jpg

20240712_130627.jpg

20240712_130201.jpg

20240712_130134.jpg

20240712_130128.jpg

• אהבתי 3
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לגוף הענין, לא ראיתי, למעט בצילומים, אבל החיקוי של ה Y מובהק מדי. מילא ה Y היה מודל ראוי לחיקוי, אלא שהוא לגמרי לא, עם כל הכבוד אוטו הוא לא ביצה וגם לא צפרדע. ל 3 צללית נאה, זורמת, אולי לא מלכת יופי, אבל מאוד נעימה לעין, Y מאידך פשוט מכוערת, לטעמי כמובן, אבל מתקשה לראות מישהו שיתלהב מהעיצוב הבולבוסי הנפוח הזה, אז למה לחקות. והערה לשונית, לא יכול להתאפק, צורם מדי, מתעב לא מתאב.

פורסם

תיקנתי את המתאב, חשבתי על מתאבן 😉

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא ראיתי במציאות, אבל לפי התמונות אני ממש לא מתחבר לעיצוב. משהו בקווים ה"עגולים" (?) פחות זורם לי 

אחלה סקירה! תודה 

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

ראיתי את ה g6 רק בתמונות. היא באמת מזכירה את המודל y. וחבל. המכוניות האחרות שלהם יפות יותר. היתרון של g6 על הטסלה, זה באחריות נדיבה יותר, וטכנולוגיה עדכנית, כמו 800 וואט ושהמתלה הקדמי והאחורי זה חלק יצוק אחד, אבל לא יודע מי שקונה את הרכב נכנס לרזולוציות של תת שילדה, שבנוי על megacasting. אני הייתי לוקח טסלה מודל 3 וזהו. 

פורסם (נערך)

ראיתי את הרכב אתמול באולם התצוגה. נראה מרשים מאוד ואיכות הרכבה טובה יותר ממודל Y. בנוסף, הסוללה בטכנולוגיה של 800V שזה מאפשר טעינת DC מהירה יותר. צריך רק לראות את בשלות התוכנה והאפליקציה (אם קיימת) כי כרגע מרבית הסינים סובלים מזה אולי למעט BYD. טסלה היא ה BENCHMARK בנושא. 

יתרון נוסך לאקספנג זה 7 שנים אחריות מלאה מפגוש לפגוש לעומת 4 שנים בטסלה. לסוללה 8 שנים בשני המותגים

עריכה אחרונה על ידי meir_gi
פורסם

דווקא באקספנג יש אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי אלחוטיים. כך שהממשק הסיני פחות חשוב, מה שכן, צריך לבדוק שמערכות האקטיביות לא מעצבנות

פורסם
לפני 6 שעות, green כתב:

אבל למרות החסרונות הנ"ל ובגלל היתרונות בסיכום יש כאן רכב מאד מאד אטרקטיבי לדעתי. רכב שיכול לסחוב הרבה לקוחות מרכבים חשמליים מתחרים ואולי אפילו לקחת את ההובלה מהאטו 3 למרות המחיר הגבוה יותר.

במחיר שלה אין סיכוי שתיקח את ההובלה, גם או בעיקר בגלל שבמחיר כזה היא לא תציף את חברות הליסינג כמו האטו 3.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...