Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית חדשה לזוג + 2 עד 70K

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחר 3 שנים החלטתי שהגיע הזמן לוותר על האוקטביה שלי, מודל 2014, מנוע 1.8.

כצפוי עברתי מסכת ייסורים של תיקונים ביניהם מאייד, מיכלי(!) עיבוי, מכסה תא דלק שלא נפתח (ואחרי התיקון בצ'מפיון גם לא נסגר : ) והשבוע גם תיקון כואב לטורבו, כל זה ללא בעיות לגיר שכבר ב162,000 ק"מ.

אנחנו מחפשים רכב חדש, זוג עם שתי כלבות, מבאר שבע (משפחות במרכז).

מעריך שלפחות 60% מהקילומטראז' יהיה בבינעירוני.

האוקטביה סופר מרווחת עם בגאז' עצום, אנחנו לא מחפשים משהו דומה אבל יהיה קשה לעשות שינמוך גדול כמו לרכב האטצ' קלאסי או אפילו מאזדה 3.

אני מעוניין אך ורק ביפניות/קוריאניות.

מחפשים רכב באיזור ה-60 אבל יכולים למתוח ל-70.

שנתונים 18' צפונה ועד 100 ק"מ.

כרגע נראה שהאופציות שלי הן:

קיה XCeed

Civic על כלל גרסאותיה כולל הסדאן

יונדאי קונה

אשמח לחוות דעת.

תודה :)

פורסם (נערך)

השאלה היא, האם אתם מוכנים לשינמוך מבחינת הכוח אחרי אוקטביה 1.8.

למשל, יונדאי אלנטרה רכב אמין ( בתנאי שטופל נכון ובזמן )  ודי מרווח , אבל עם מנוע 1.6 אטמוספרי שאי אפשר להשוות לטורבו בנזין 1.8 של VAG. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

השאלה היא, האם אתם מוכנים לשינמוך מבחינת הכוח אחרי אוקטביה 1.8.

למשל, יונדאי אלנטרה רכב אמין ( בתנאי שטופל נכון ובזמן )  ודי מרווח , אבל עם מנוע 1.6 אטמוספרי שאי אפשר להשוות לטורבו בנזין 1.8 של VAG. 

זהו גם אלנטרה מסתמנת כאופציה למרות שאני פחות מתחבר למראה.

נראה לי שכל רכב באופציות שלי יהיה שינמוך מבחינת ביצועים, אני כן לא רוצה להתפשר מדי לכן ירדתי מהסיביק האצבק 1.0 (גם כי קראתי פה שהוא בעייתי מאוד), ותכלס גם מה1.5 כי הוא מעבר לתקציב.

הסיביק סדאן מסתמנת לי כאופציה הכי מתאימה למרות שכן היה לי רצון להביא רכב קצת יותר גבוה.

פורסם

האמת, הופתעתי לטובה מרשימת התקלות שהיו לך באוקטביה מנוע 1.8 מודל 2013 עם 162 אלף קילומטרים. זה דגם שנחשב ליחסית בעייתי.

מנוע מקורי ללא שיפוץ, גיר ללא תיקון.

הטורבו אכן כואב אבל היה די צפוי.

כנראה עם יפנית/ קוריאנית תצטרך לעשות  פשרה כואבת בעניין הביצועים, אלא אם תמצא סיוויק 1.5 טורבו בנזין. סיוויק כזאת תהיה עם החלפות שמן יותר תקופות בגלל חדירת אדי דלק לשמן מנוע - קשור לתכנון הרכב.  נדלקת נורה - נוסעים לטיפול. 

מאזדה 3 מנוע 2.0 עם ביצועים קצת יותר טובים מאשר רכבים בשפחתיים 1.6 ללא טורבו, אבל מחירי הביטוח בשמיים.

סיוויק 1.8 אחרונות נמכרו עד 2016. רכב אמין אבל גם יהיה לך חלש.

לכן תשקול שוב אוקטביה 1.5/1.4 יותר חדשה. רכב איכותי, עדיין עם כוח, עם בגאז' ענק.

ותיקח בחשבון שלכל רכב יהיה בלאי של שנים/ קילומטרים.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יונדאי אלנטרה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
בתאריך 13.7.2024 בשעה 15:39, vladclar כתב:

האמת, הופתעתי לטובה מרשימת התקלות שהיו לך באוקטביה מנוע 1.8 מודל 2013 עם 162 אלף קילומטרים. זה דגם שנחשב ליחסית בעייתי.

מנוע מקורי ללא שיפוץ, גיר ללא תיקון.

הטורבו אכן כואב אבל היה די צפוי.

לכן תשקול שוב אוקטביה 1.5/1.4 יותר חדשה. רכב איכותי, עדיין עם כוח, עם בגאז' ענק.

ותיקח בחשבון שלכל רכב יהיה בלאי של שנים/ קילומטרים.

דיי זה שידול 😂 

אני עוצר את עצמי מלחשוב על האופציה הזאת בכלל.

הראש אומר להתרחק מ-vag כמו מאש אבל הלב אומר יאללה יאללה תלחץ יש טורבו חדש 😈😈

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 דקות, G. P. Magnus כתב:

תחפש טויטה קאמרי שנתונים 2016-2018 - אין טורבו אבל גם לא תהיה לך רשימת תקלות וזה רכב גדול

אחלה קאמרי, קשה למצוא

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

טוב, קצת התפזרתי, צריך את עזרתכם לצמצמם אופציות שוב, הדיל ברייקרים העיקריים הם איזו בעית אמינות חמורה, צריכת דלק גרועה(נגיד גרוע מ1/12 משולבת), רכב קטן (נגיד סטוניק שקלתי ונראית מאוד קטנה) ורכב עם ביצועים גרועים.

אחרי הצמצום כבר אעשה העמקה לגבי כל דגם וגם בהתאם למה שיהיה זמין בתקציב וכו'.

אוקטביה MK4 לא בתקציב ואני לא רוצה את אותו רכב שיש שלי.

אגב מחירי הביטוח של המאזדה - כמה נורא זה כבר יכול להיות? השנה עלה לי 8000 לחובה+מקיף לשני נהגים בני 25.

כרגע אני עם:

עד 70K

סיוויק סדאן 2017+

קיה XCEED 2020

ריו סדאן 2018 1.4/1.6

יונדאי קונה 2017+

אלנטרה 2017+

ויטרה 2017-18 (1.6)

מאזדה 3 2017+ 2.0

75-80K

סיביק האצבק 1.5 2017+

קיה אופטימה 2.0 היברידית 2017+

קיה נירו 2017+ (מציאה)

סוזוקי ויטרה 2019 1.4/1.0

עריכה אחרונה על ידי Laker
פורסם

ויטרה זה רכב עם בגאז' של פחות מ 400 ל', זה מעט מאוד למשפחה.

הייתי מתמקד ביונדאי אלנטרה.

או סיוויק 1.5 סדן,  במקרה והכוח מאוד חשוב לך.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 50 דקות, vladclar כתב:

ויטרה זה רכב עם בגאז' של פחות מ 400 ל', זה מעט מאוד למשפחה.

הייתי מתמקד ביונדאי אלנטרה.

או סיוויק 1.5 סדן,  במקרה והכוח מאוד חשוב לך.

1.5 סדאן?

פורסם

אכן בדור הזה הסדאן לא נמכרת (לפחות בארץ) עם מנועי הטורבו (1.0 ו 1.5). אלא רק 1.6 ללא טורבו

לפני כשעה, Laker כתב:

סיביק האצבק 1.5 2017+

אם אתה שוקל אולי השרשור שלי יעזור לך.

לעניין הצורך בהחלפת שמן מוגברת בינתיים אני נדרש לכך כל 8500-9000 ק"מ. זה אכן קצת ניג'וס. וזה אכן מוסיף עלות. אבל לא דרמה גדולה.

לתשומת לבך שאחרי שנה שנתיים עשו שם שינוי במערכת ניהול המנוע. לפני כן ייתכן ויש עניין של בעיות גדולות יותר עם ריח בנזין ברכב ועירוב בנזין בשמן. אבל זה כנראה לא משמעותי כמו שנחזה בתחילה. בארה"ב היו בעיות משמעותיות עם זה. כנראה לא רלוונטי לארץ.

אבל בכל זאת לתשומת לבך אם זה מטריד אותך. לא חפרתי בזה לעומק כי קניתי מודל 2020

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, razi_pazi כתב:

אכן בדור הזה הסדאן לא נמכרת (לפחות בארץ) עם מנועי הטורבו (1.0 ו 1.5). אלא רק 1.6 ללא טורבו

אם אתה שוקל אולי השרשור שלי יעזור לך.

לעניין הצורך בהחלפת שמן מוגברת בינתיים אני נדרש לכך כל 8500-9000 ק"מ. זה אכן קצת ניג'וס. וזה אכן מוסיף עלות. אבל לא דרמה גדולה.

לתשומת לבך שאחרי שנה שנתיים עשו שם שינוי במערכת ניהול המנוע. לפני כן ייתכן ויש עניין של בעיות גדולות יותר עם ריח בנזין ברכב ועירוב בנזין בשמן. אבל זה כנראה לא משמעותי כמו שנחזה בתחילה. בארה"ב היו בעיות משמעותיות עם זה. כנראה לא רלוונטי לארץ.

אבל בכל זאת לתשומת לבך אם זה מטריד אותך. לא חפרתי בזה לעומק כי קניתי מודל 2020

עניין השמן נשמע טוב יחסית לאוקטביה 1.8 שלי חחחח

תודה רבה, אסתכל

פורסם

מה העניין עם שמן באוקטביה? 

אם אני מבין נכון כנראה הרכב שלך זולל שמן. שזה הרבה יותר טוב מבהונדה.

אם זולל שמן אז מוסיפים שמן. ביג דיל?

בסיוויק צריך להחליף את השמן... (אצלי כל 8500-9000. במקום כל 15,000 בפוטנציאל....). שזה הרבה יותר מטרד ויקר. ללכת למוסך ו 400 ש"ח לשמן התקני. אולי אפילו 500.

הייתי שמח אם כל העניין היה זלילת שמן.

שוב, אני הכרתי את העניין לפני הרכישה (הבעלים הקודם היה 95 אחוז בינעירוני והחליף כל 12000-13000) וזה בכלל לא דיל ברייקר מבחינתי. אבל זה בהחלט מינוס ברכב הזה.  

• מבאס 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...