Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לברר אם אפשר להחליף את הגיר האוטומטי לידני, באופן סביר.

העניין הוא שהDL הזאת שקניתי היתה במצב מצויין, במחיר נמוך, וכשקניתי אותו חשבנו שיהיו לו כמה משתמשים שנוסעים רק באוטומט, ולכן התפשרתי ללכת על אוט'. עכשיו מתברר שאני המשתמש היחיד, והגיר האוטומטי שלו הוא בעל 3 הילוכים בלבד, יש DL'ים עם ארבע, ובידני יש חמש. ואני לא סובל שאין לי את האפשרות לסל"ד נכון בשליש מהזמן. אם כיום הוא נוסע טוב, עם ידני יהיה לו עוד כ-15% כח, וחיסכון בצריכת דלק לאורך כ-20 אלף ק"מ לשנה, שזה לפחות 2000ש"ח.

דבר ראשון- האם זה דבר שאני יכול לבצע בעצמי, כמו החלפת ציריה, או שזה נאמר כמו כיוון קרבורטור שצריך להבין בזה. פירקתי בעבר גיר סקודה94, אבל לא הרכבתי. זה היה פירוק "חד-סיטרי"..

הדבר השני הוא אם יש בעיות עם החוק, או שינוי רישום במשרד התחבורה יהיה כל הסיפור.

והרי תמיד אוכל בעוד שנתיים-שלוש להחליף חזרה.

פורסם

הדבר אפשרי מאוד ואפילו לא קשב במיוחד

ההסבה הזאת קיימת וכוים אותה המון

בקשר לעם אתה יכול לבצע את זה לבד אני לא יודע אבל אני יודע שמוסכים כן עושים את ההסבה .

ואין עם זה שום בעיה מבחינה חוקית.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

תודה, ואני לא אצטרך אפילו לעדכן את הרשויות? והאם מישהו יודע על אייטם DL לפירוק באיזור ירושלים? ו/או מה אמור להיות המחיר לגיר מפירוק? וכמה אמור לעלות העבודה במוסך? וממה להיזהר כשאני קונה גיר משומש?

יש מי שיודע לגבי העבודה בעצמי?

>תודה

פורסם

כמובן שיש גם להחליף ולהתאים דוושות עם דוושת מצמד (קלאץ') וכבל מצמד ואת בית ידית הילוכים מידית האוטומט לידית ידנית, מצמד מכלל, גלגל תנופה, מתנע (סטרטר) ועוד.

נראה לי שלצורך כל העבודה הזאת תזדקק לשרותי מוסך ובכלל זה לא כדאי כלכלית כי זה יהיה יקר מאוד.

עדיף למכור המכונית ולקנות אחרת ידנית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מדוע אתה מכניס את עצמך לבעיות קשות?

אם יש לך גיר תקין תישאר איתו, במקרה שתחליף גיר לידני מרכב זרוק אז אתה לא יודע מה מצב הגיר ומה עבר עליו, אתה יכול להתקין גיר שיהרס תוך חודשיים ותצטרך להחזיר חזרה לאוטומט.

תישאר עם אוטומט, לא מתקנים מה שלא שבור.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
כמובן שיש גם להחליף ולהתאים דוושות עם דוושת מצמד (קלאץ') וכבל מצמד ואת בית ידית הילוכים מידית האוטומט לידית ידנית, מצמד מכלל, גלגל תנופה, מתנע (סטרטר) ועוד.

:-)

לקחתי את כל זה בחשבון, ולכן חשבתי על לקנות באיזה 600ש"ח DL שנגמר בתאונה או משהו כזה, שאין סיבה שהגיר שלו יחזיק פחות משלי, ובו יהיו כל החלקים האלו. אז אם אתה יודע עד כמה זה קשה בלי ליפט וכו', אם תוכל לעדכן.

כשאפרק מהשני, אראה אם אני יכול באמת, אבל בינתיים אני מנסה עדיין לראות אם יש על מה לחשוב, ובינתיים נראה עדיין שיש:-)

בבקשה אם תוכל לפרט, למה אצטרך שירותי מוסך?

פורסם
מדוע אתה מכניס את עצמך לבעיות קשות?

.. לא מתקנים מה שלא שבור.

ליסוע עם אוטומט זה הבעיות הקשות, וזה לב שבור. אז אם אפשר לתקן..
פורסם

נסעתי גם אני באוטומוט תקופה די ארוכה כשנגמר לי המלווה ועכשיו אני על ידני, אני לא מבין למה אתם כל כך לא אוהבים אוטומט, נכון זה פחות כיף ויש לך פחות שליטה על האוטו אבל זה עדיין נחמד ויותר נוח רוב הזמן.

הגיר האוטומט באוטו של אבא שלי כמעט בטוח היה יותר גרוע משלך והיה עם חצי רגל בקבר ועדיין הסתדרתי איתו טוב.

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם

טוב, אבל 20% פחות כח ולשלם על זה 25% יותר דלק, ויש מספיק חברים בפורום שמרגישים ככה לגבי גיר כיבינימט. אכן, הגיר שלי כן מאוד חלק, חוץ מהחיסרון העצום שיש לו רק 3 הילוכים.

וגיר אוטומטי מתקלקל יותר מידני.

פורסם

תודה על ההמלצות.

אם יש מישהו שכן יודע לגבי שאלותי, אם אוכל לבצע זאת בעצמי וכמה זמן בערך לוקח העבודה, אני עדיין מעוניין במידע, למרות שבעיקרון לאדם הפשוט היה עדיף להחליף אוטו וזהו.

יהיה נחמד חלקים של עוד DL, גם בשביל פרויקטים של ניקוי קרבו' ואז להחליף, וזמינות מוחלטת לחלקים בחינם, יש לי איפה לאחסן.

תודה.

פורסם
הדבר אפשרי מאוד ואפילו לא קשה במיוחד

ההסבה הזאת קיימת ועושים אותה המון

זה, לא נכון??
פורסם

בוא אני יעזור לך

אתה מעוניין במיספר של מישהו שיעשה לך את העבודה???

עם כן רק תבקש ואני אשלח לך בהודעה פרטית

אבל לדעתי רפי לין יכול לעזור הקרבה יותר ממני.

תחיה את הרגע , כי יש רגעים שלא יחזרו לעולם אז בפעם הבאה שאתה רואה את הבלונדה במעבר חציה תילחץ כמו מטורף ותן לצמיגים להישרף :wink:

פורסם

אני חשבתי שאם זה לא קשה במיוחד, אני אקנה DL לפירוק, ואפרק, וכך אראה איך להרכיב את זה אצלי. אבל אם מה שאמצא זה שאני לא יכול בגלל מחסור בידע, אז אני מנסה לדעת את זה קודם, ובינתיים לא נרשמה תגובה אחת שאומרת שלא אוכל לבצע זאת לבד מאיזשהוא סיבה. כלים בסיסיים יש לי, וניסיון בלפרק סקודה, ואי-אלו תיקונים פה ושם, וידע מהפורום. זה לא נכון שאני אוכל ללכת על תכנית זו??

פורסם

תראה זה ממש ממש לא אמור להיות מסובך

אבל תן לי בבקשה לבדוק לך עד כמה זה קשה(אני מבטיח שמחר אני בודק לך) עם חבר שיש לו מוסך ואני אחזיר לך תושבה.

• תוכן חדש...