Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טמפרטורת מזגן רכב

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח לחלוטין, מדדתי באוטו שלי פעם מספרים כאלה וגם בנתוני יצרן של מאזדה ש Chrono צירף תוכל לראות מספרים דומים.

הכוונה למדידה של האוויר שיוצא מהפתחים, משחילים את הרגש של המד חום לתוך הפתחים וכן המדידה מתבצעת בצל ובמצב סירקולציה.

• אהבתי 2

פורסם

4 מעלות זו טמפרטורת האויר שיוצא מהמזגן, לא הטמפרטורה בחלל הרכב. אם תשים את המזגן בקופסה אטומה ומבודדת כמו מקרר, בסוף כולו יהיה קר כמו מקרר. אבל בחלל גדול ולא מבודד כמו רכב, הטמפרטורה אף פעם לא תהיה נמוכה כל כך.

• אהבתי 2
:turn-l:
פורסם
בתאריך 24.6.2024 בשעה 23:12, Buki כתב:

מעניין, איך זה במנוע MZ אין כמעט תלות בטמפ' הסביבה? למה המערכת שם עובדת שונה מכל המנועים האחרים?

בוודאי שיש תלות. הגרפים מציגים שינוי בטמפ' אשר עשוי להיות בתחום של 2-7 או 2-8 מעלות כאשר כול ערך בתחום הזה נחשב תקין.

בתאריך 24.6.2024 בשעה 23:12, Buki כתב:

מעניין, איך זה במנוע MZ אין כמעט תלות בטמפ' הסביבה? למה המערכת שם עובדת שונה מכל המנועים האחרים?

בוודאי שיש תלות. הגרפים מציגים שינוי בטמפ' אשר עשוי להיות בתחום של 2-7 או 2-8 מעלות כאשר כול ערך בתחום הזה נחשב תקין.

לפני 4 שעות, URSH כתב:

אתה בטוח 4 מעלות זה כמו במקרר קפוא, לא??

4 מעלות כאשר בודקים את הטמפ' בתוך פתח יציאת האוויר כאשר המד חום צריך להיות בעומק של כ-4-6 סנטימטרים בתוך הלובר.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 6 דקות, מרק10 כתב:

בוודאי שיש תלות. הגרפים מציגים שינוי בטמפ' אשר עשוי להיות בתחום של 2-7 או 2-8 מעלות כאשר כול ערך בתחום הזה נחשב תקין

שים לב שיש שם 4 גרפים. 

באחד מהם, השלישי מלמעלה, השינוי הוא בערך במעלה אחת בכל תחום הטמפרטורות הסביבתיות.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Buki כתב:

שים לב שיש שם 4 גרפים. 

באחד מהם, השלישי מלמעלה, השינוי הוא בערך במעלה אחת בכל תחום הטמפרטורות הסביבתיות.

נכון, אבל קצת בהקצנה בטמפ' של 20 מעלות צלזיוס הטמפ' עשוייה להיות 2 מעלות צלזיוס ובטמפ' של 30 מעלות הטמפ' עשוייה להיות 8 מעלות. לפי הטבלה הייצרן לא מבטיח שהשינוי בכול טווח הטמפ' ישאר מעלה אחת.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אממ... הוא כן. זה בדיוק מה שמופיע בגרף. אין פה מה להקצין - הגרף מראה את הטמפרטורות ב-20 מעלות וב-30 מעלות, והן לא 2 ו8 בהתרמה. וההסבר לכך הוא מדחס ספיקה משתנה.

פורסם
לפני 4 דקות, chrono כתב:

אממ... הוא כן

אני עכשיו הבנתי את הטעות שלי ושלך, 

הטמפרטורה התקינה זה כל השטח המקווקו.

אז כן הרף העליון כמעט שטוח.

אבל יתכן מאוד שב 10 מעלות בחוץ הטמפרטורה בפתחי המזגן תהיה 2 מעלות ו ב 40 מעלות בחוץ - 8 מעלות. 

שני המספרים בתוך השטח המקווקו. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

תיארתי לעצמי שמרק אולי מתייחס לזה. אבל זה לא כזה משנה, כי לשטח המקווקוו הזה יש גבול עליון (עליו הסתכלת). אז אפשר לשנות את השאלה המקורית שלך ל-"למה הגבול העליון של הטמפרטורה במנועי MZ-CD כמעט ולא משתנה כתלות בטמפרטורת הסביבה".

הגבול הוא מה המשמעותי, כי הוא בפועל קובע את מה שנחשב לתקין, וסביר להניח שהמזגן לא באמת מפיק טמפרטורה נמוכה יותר מהגבול - אחרת מאזדה פשוט היו מורידים את הגבול, אם זו הייתה הנורמה. ואם אין נורמה וכל מדחס עושה מה שבא לו, למה שמאזדה תדייק עם גרף נפרד לכל תצורה?

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...