Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע- מה זה אומר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי אוטו (רנו מגאן 1600) לבדיקה והתברר שצריך לעשות לאוטו

ראש מנוע. במוסך רנו אמרו לי שהנזק יעלה בין 2500 ל - 3000 ש"ח.

א. האם זה יקר?

ב. האם שווה בכלל להיכנס לכזה רכב? (הרכב שמור מאוד!)

ג. האם לאחר תיקון כזה האוטו יתפקד היטב או שזה משהו זמני?

ד. האוטו במחירון הוא 25K והוא מוכן לרדת ל 21K.

מה דעתכם?

פורסם

זה לא הגיוני

רכב שהמחירון הוא 25 נמכר בד"כ בלפחות 15% פחות מהמחירון.

שיפוץ ראש מנוע בדכ מצליח אבל לא תמיד

לפי זה השווי צריך היות סביב ה18

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

מהי שנת הדגם וכמה ק"מ הרכב עבר?

יכול להיות שהרכב צעיר יחסית ולא נסע יותר מידי ואם הוא צריך לעבור ראש מנוע, זה אומר דרשני לגבי כל הרכב.

פורסם
תראה רכ שפותחים לו את הראש אף פעם לא יהיה אותו הדבר בדוק ומוכח!
אתה אומר שמנוע שעבר פתיחת ראש לא יהיה אותו הדבר כמו לפני הפתיחה? מישהו יכול לאשר את ההצהרה הזאת?:wink:
DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

אם זאת הבעיה היחידה באוטו אז אני מבין שהאוטו מאוד שמור והוא עשה ראש רק בגלל קילומטרז' גבוה (רכב ישן).

עכשיו אם התיקון הוא 3 אלף במוסך (של החברה כמובן) אתה מתחיל איתו את המחיר מחירון מ22 3 מתחת עלות הראש.

ומכאן תמתחיל להוריד לו על עוד נזקים קטנים ומתפשר איתו על מחיר.

מכיוון שהאוטו אחרי ראש מנוע יוצא לך משתלם לפי דעתי לקנות אותו ב20-19

גם אני התחתנתי עם הקליאו ספורט שלי!

פורסם

הרכב הוא שנת 96 והוא עבר 131K , הוא שמור חיצונית

(שום תאונות כפי שהראתה הבדיקה) ובעל הרכב לא ידע

שהמנוע בעייתי.

זה המינימום שהוא מוכן לרדת.

הבעיה היא שאני מאוד נואש למצא כבר רכב. (חצי שנה אני

בחיפושים).

פורסם

אם תצליח להוריד לו ל19-20 זאת תיהיה מציאה לדעתי ,

תברר למה הלך הראש , אם זה מהמערכת קירור למשל אז צריך להוריד יותר...

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם
הבעיה היא שאני מאוד נואש למצא כבר רכב. (חצי שנה אני

בחיפושים).

תראה, אתה לא צריך להיות נואש. היום השוק מוצף ברכבים למכירה. ברגע שאתה בעל המזומנים ואתה זה שמשלם לך יש את ה"כוח". יש הרבה אנשים שרכביהם שמורים אך נקלעו לקשיים וצריכים בדחיפות למכור את רכביהם (גירושין, עזיבה של הארץ, בעיות כלכליות לא עלינו...) ולכן אם אתה מוצא אחד כזה אתה יכול בקלות למצוא רכב טוב/במחיר טוב וללחוץ את בעל הרכב לרדת במחיר. הייתי ממליץ לך גם לעיין בפורום "ייעוץ ברכישת רכב" ויש שמה שרשור של דוגמאות לרמאויות בקניית רכב משומש, ועוד שירשור של "איך לא ליפול בפח". זכור עוד דבר:שאתה קונה רכב משומש, מצב הרכב לא פחות חשוב מכישוריו!

בהצלחה, איתמר.

פורסם

בלי קשר ל-אם לקנות או לא

1. ראש מנוע הולך לרוב בגלל התחממות ששורפת את אטם הראש.לא צריך להשליך לאיך טופל הרכב.

מספיק שבכביש מהיר יקרע צינור מים והנהג לא ישים לב למספר דקות (נהג ממוצע..) כדי לגרום לנזק.

גם אם הבעיה היא שריפת שמן עקב גומיות שסתומים יבשות - לא חושב שזה קשור לאחזקת הרכב.

2. תחליט מה שתחליט אבל אל תתן לבעל הרכב לתקן!!.

הרי ברור שהוא יחפש את המקום הזול ביותר והמחפף ביותר כדי לעבור את הבדיקה ושלום על ישראל.

3. לגבי הצלחת שיפוץ הראש - אם תעשה את זה במקום מסודר ולא חאפרי - יש לך אחריות של חצי שנה.

אתה צריך לבדוק צריכת שמן/מים ודלק.

פורסם

בסברה שטיפולי ראש לא מצליחים הם ביגלל "אטימות יתר"...

אני אסביר...

יש שני תסריטים שבהם אומר הבוחן "צריך לעשות ראש"...

1) אם המנוע התחמם, הראש מנוע התעוות והאטם שפעם אטם כבר לא יכול לאטום... מנוע מיתחמם ביגלל הרבה סיבות.... את זה צריך לבדוק...

2) בלאי... אחרי תקופה מסוימת הראש מיתבלה. המובילי שסתומים, נק' האטימה שלהם, שחיקה במעברי המיים (מי ברז) וכו'...

אם המנוע התחמם ונידפק הראש והקמ' נמוך, סביר להניח שיש קומפרסיה טובה ושאר חלקי המנוע סבירים.

אם הבלאי הוא טיבעי יש סיכוי טוב ששאר חלקי המנוע שחוקים גם כן...

ברגע שאתה שם ראש מנוע שאוטם טוב + אטם ראש חדש על מנוע שהקומפרסיה ירודה עלול להיווצר מצב של לחץ הפוך, פריקה של מחזירי השמן, לחץ על הרינגים ואוברול (ופתיחה של הראש כמובן)...

אולי כדאי לך לקנות את האוטו במחיר נמוך, לנסוע בו בידיעה שאתה לא משפץ אותו כרגע, לשים את הכסף בצד ולא לנגוע בו, וכשיגיע היום, תוציא את הכסף ותתקין מנוע "חדש", 40K מיבוא... ובינתיים תחפש מנוע טוב...

כך אתה מקבל רכב עם מנוע טוב, במחיר של רכב עם מנוע "חצי גמור", בנוסף זה ב"תשלומים"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

שלום רב

אני מציע לך לא לגעת ברכב זה (מה גם שאים אמרו לך 2500\3000 "פתאום" ימצאו עוד ליקויים וגם כרגע אין לך אפשרות לבדוק מה מצב המנוע בגלל הראש )

כלומר זוהי " מיטה חולה "

בברכה זיסו יוסי

פורסם
אתה אומר שמנוע שעבר פתיחת ראש לא יהיה אותו הדבר כמו לפני הפתיחה? מישהו יכול לאשר את ההצהרה הזאת?:wink:

שלום.

אני יכול להגיד דבר אחד בתור התחלה.

קובי כותב שטויות לא מבין כלום ומשמש דוגמא לא טובה לחברי הפורום.

לגבי האטם ראש יכולות להיות הרבה סיבות לפגיעה באטם ראש ועדין זה לא פוסל את הרכב.

והיה והרכב לפי דבריך במצב טוב+ לדעתי עליך לקחת את הרכב לשלושה בעלי מיקצוע מינמום לקבל הצעת מחיר , על ההצעה להוסיף 20% מינימום סיכון ,ולקנות את הרכב כאשר אתה מבצע את התיקון .

בשום אופן לא להסכים שהמוכר יתקן כי יש לו אינטרס להקטין את הנזק כלומר תיקון חפיף ולא יסודי.

אים אתה מאזור המרכז ותרצה עזרה תפנה אלי בפרטי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...