Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

בדקתי את הטיפולים לפי הספר רכב, כתוב לשים תוספי דלק כל 15 אלף קילומטר וגם להחליף, מסנן דלק כל 60 אלף קילומטר, ומעולם לא הוספתי תוספי דלק וגם לא החלפתי מסנן דלק, המוסכניק גם לעולם לא המליץ או אמר משהו כזה, השאלה שלי היא, האם זה משהו שאני יכול לעשות לבד? 

בעיקרון תוספי דלק ראיתי שכן, כי אתה רק שם את זה במיכל הדלק, אבל כמובן שעדיף בטח להחליף מסנן דלק לפני לא?

ואיזה תוסף דלק מומלץ? האם זה משנה לפי סוג רכב? (הרכב שלי קיה פיקנטו 2015)

ואגב בנושא אחר, ראיתי כאן אצל Scotty Kilmer ביוטיוב שהוא ממליץ על CRF 505 שזה מנקה את המנוע, האם כדאי?

והאם אני יכול להחליף מסנן דלק לבד? האם כדאי? ואיזה מומלץ לרכב שלי?

תודה רבה לעונים!

עריכה אחרונה על ידי Jake P
פורסם

שים לב שכתוב שם להשתמש בתוספי דלק רק אם הדלק באיכות נמוכה.

כשהדלק טוב אין צורך בתוספים. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, Buki כתב:

שים לב שכתוב שם להשתמש בתוספי דלק רק אם הדלק באיכות נמוכה.

כשהדלק טוב אין צורך בתוספים. 

מדי פעם זה לא טוב?

ומה לגבי המוצר שמנקה את המנוע שפירסמתי של Scotty Kilmer?

עריכה אחרונה על ידי Jake P
פורסם

אני מחזיק בדעה שלא ממש פופולרית בפורום והיא כזאת:

מי שכותב את מפרט הטיפולים אצל היצרן, כנראה מבין דבר או שניים.

אז אני עושה מה שכתוב במפרט ולא עושה מה שלא כתוב. 

הייתה לנו  ריו 2014 עם המנוע הזה 1.2, במפרט טיפולים רשום שתוספי דלק מומלץ רק אם יש ספק לגבי איכות הדלק ופילטר דלק מומלץ להחליף גם כן אם הדלק לא איכותי או בתנאי שימוש קשים. 

בתנאים רגילים לא צריך.

אז פעלתי לפי זה, טיפולים בזמן או לפני הזמן אם רוב הנסיעות בעיר,  שמן מנוע איכותי לפי התקן וכל הפילטרים מקוריים כולל פילטר אוויר למנוע. ולא שמתי תוספים ולא החלפתי פילטר דלק. מכרתי את האוטו שנה שעברה עם 150 אלף ק"מ, הכל עבד מצויין כמו חדש. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

כן אפשר לשים לבד (לשפוך לתוך המיכל דלק). אם אין לך איזו בעיה במזרקים אין באמת צורך לתוסף דלק.

לגבי המסנן דלק אם הוא פנימי אתה יכול להחליף בקילומטרז כפול מיזה ולא יקרה כלום.

• תוכן חדש...