Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מותח רצועת הנעה מתנדנד

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Camaro 92,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. מאזדה 3 האצ'בק 2009. נפח 2.0.

החלפתי רצועת הנעה, אני שם לב עכשיו שהמותח מתנדנד בזמן שהמנוע פועל.

מצרף סרטון.

האם זה בסדר לנסוע כך עד שאחליף? או שחייב מוסך?

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם (נערך)

לעניות דעתי ומניסיוני המותחן תקין, זו התנהגות טבעית ורגילה לחלוטין, אבל לייתר ביטחון הייתי בודק את הבורג ומוודא שמחוזק היטב.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 10 דקות, Camaro 92 כתב:

לעניות דעתי ומניסיוני המותחן תקין, זו התנהגות טבעית ורגילה לחלוטין, אבל לייתר ביטחון הייתי בודק את הבורג ומוודא שמחוזק היטב.

הוא ממש רועד, וגם ימינה שמאלה. לא?

בכל מקרה, איך אני מחזק את הבורג?

פורסם

אני לא מצליח להבחין ע״ס הסירטון במשהו ממש חריג בעבודת המותחן, אבל אם אתה ממש חושש חזור למוסך שביצע את ההחלפה ובקש ממנו להעיף מבט ולוודא שהכל בסדר.

פורסם
לפני 8 דקות, Camaro 92 כתב:

אני לא מצליח להבחין ע״ס הסירטון במשהו ממש חריג בעבודת המותחן, אבל אם אתה ממש חושש חזור למוסך שביצע את ההחלפה ובקש ממנו להעיף מבט ולוודא שהכל בסדר.

אני החלפתי בעצמי את הרצועות.

פורסם
לפני 27 דקות, יגיל כתב:

הוא ממש רועד, וגם ימינה שמאלה. לא?

בכל מקרה, איך אני מחזק את הבורג?

ימינה שמאלה ביחס לזווית הצילום בסרטון? כלומר, מתרחק ומתקרב ביחס למנוע?

לגבי לחזק את הבורג - מה זאת אומרת איך? כיצד החלפת את הרצועה - האם לא סובבת את הבורג של המותחן (בכיוון השעון) כדי להזיז אותו ולאפשר לך להוריד את הרצועה הישנה/להתקין את הרצועה החדשה?

בכל אופן, אנסה בהזדמנות לצלם את המותחן שלי (אותו מנוע, אבל במיאטה - אז המותחן במיקום אחר, הרבה יותר עמוק - מקווה שאצליח להגיע אליו עם המצלמה). נראה איך זה בהשוואה למותחן שלי (שלגבי תקינותו אני די בטוח).

פורסם
לפני 31 דקות, chrono כתב:

ימינה שמאלה ביחס לזווית הצילום בסרטון? כלומר, מתרחק ומתקרב ביחס למנוע?

לגבי לחזק את הבורג - מה זאת אומרת איך? כיצד החלפת את הרצועה - האם לא סובבת את הבורג של המותחן (בכיוון השעון) כדי להזיז אותו ולאפשר לך להוריד את הרצועה הישנה/להתקין את הרצועה החדשה?

בכל אופן, אנסה בהזדמנות לצלם את המותחן שלי (אותו מנוע, אבל במיאטה - אז המותחן במיקום אחר, הרבה יותר עמוק - מקווה שאצליח להגיע אליו עם המצלמה). נראה איך זה בהשוואה למותחן שלי (שלגבי תקינותו אני די בטוח).

א.כן. ותראו גם בסרטון אפשר לראות שהברזל של המותחן עצמו גם מתנדנד ולא רק. ה שמחזיק את הרצועה.

ב. סובבתי עם הבורג נגד כיוון השעון כדי לשחרר את המותחן, אבל זה לא מסובב את הבורג עצמו, זה משחרר את המותחן. אז לא הבנתי איך מחזקים את הבורג הזה?

ג. תודה

• פיתרון
פורסם
לפני 18 דקות, יגיל כתב:

כן. ותראו גם בסרטון אפשר לראות שהברזל של המותחן עצמו גם מתנדנד ולא רק. ה שמחזיק את הרצועה

ככה זה עבודה רגילה ותקינה של מותחן רצועה ״אוטומטי״ , יש לו מעין וויברציה כל הזמן ע״מ שהרצועה תשאר תמיד מתוחה.

פורסם

אוקי. הסתכלתי עכשיו בהוראות על מאזדה 3, זה אמנם אותו מנוע כמו אצלי, אבל כל האביזרים יושבים אחרת (כולל המותחן, שהוא שונה). זה מה שכתוב בהוראות היצרן לגבי בדיקה של המותחן:

Screenshot2024-04-03at15_33_53.thumb.png.b4a369636c6ee5b0ae26f8ebc69575d5.png

(לא יודע אם רואים, אז כותב גם כאן):

1. הסר את רצועת האלטרנטור

2. וודא שהמותחן נע באופן חלק בכיוון התנועה התפעולי שלו - אם לא, החלף את המותחן

3. סובב את הגלגלת של המותחן וודא שהיא מסתובבת חלק - אם לא, החלף את המותחן

4. התקן חזרה את רצועת האלטרנטור

באופן מפתיע, אין הוראות לגבי איך מחליפים את המותחן - למרות שזה נראה פשוט, הוא בסה"כ מחובר עם 3 ברגים למנוע (אם כי אני לא רואה את ערכי המומנט לסגירה שלהם). כך שאם תחליט להחליף את המותחן - לא אמור להיות מורכב. אבל לפי מה שאומר @Camaro 92, הכל תקין ואין לך מה לדאוג.

פורסם
לפני 12 דקות, Camaro 92 כתב:

ככה זה עבודה רגילה ותקינה של מותחן רצועה ״אוטומטי״ , יש לו מעין וויברציה כל הזמן ע״מ שהרצועה תשאר תמיד מתוחה.

הבנתי. סבבה. פשוט אני לא זוכר שראיתי אותו רועד ככה, אולי ממש קצת. מקווה שהכל בסדר.

לפני 8 דקות, chrono כתב:

אוקי. הסתכלתי עכשיו בהוראות על מאזדה 3, זה אמנם אותו מנוע כמו אצלי, אבל כל האביזרים יושבים אחרת (כולל המותחן, שהוא שונה). זה מה שכתוב בהוראות היצרן לגבי בדיקה של המותחן:

Screenshot2024-04-03at15_33_53.thumb.png.b4a369636c6ee5b0ae26f8ebc69575d5.png

@Camaro 92

כן אני ראיתי את ההוראות. אין שם הסבר לגבי רעידה של המותחן. הוא זז כמו שצריך בבדיקה שעשיתי לפני שהנחתי את הרצועה, אבל שוב זה בדיקה רק לסיבוב.

את הברגים שמחזיקים את המותחן בדקתי והם גם מחוזקים כמו שצריך.

חשבתי שאמרת לחזק את הבורג עצמו שאיתו מותחים.

תודה לשניכם על התגובות! בינתיים אחכה עם זה.

פורסם
בתאריך 3.4.2024 בשעה 19:58, Alberrto כתב:

הרצועה הקודמת גם רצד ככה ?

לא באמת בחנתי את זה מספיק לעומק לפני

• תוכן חדש...