Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש המלצות - חופשה 2025

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי וגאס דוחה. הייתי לעבודה לפני שנה ולעולם לא אחזור, אם יש ברירה.

בריטיש קולומביה ואלברטה - אחד המקומות הכי קסומים שהייתי בהם. ממליץ מאוד. לנו (2 זוגות שעוברים כל 2 לילות מצימר לצימר) הספיקו 12 יום. במוו X5 נייד את ארבעתנו בנוחות (לקחנו מטורו במחיר בדיחה). אפילו צדנו את אורות הצפון באחד הלילות, חוויה משוגעת בפני עצמה. ממליץ על איזור סוף ספטמבר... היינו בתחילת ספטמבר ועוד היה חם מדי לטעמי.

פורסם (נערך)
בתאריך 10.3.2024 בשעה 15:06, פינדר כתב:

עשיתי את זה גם לפני 20 שנה וגם לפני שנה וחצי.

קח בחשבון שאמריקה הפכה ליקרה מאוד עבור המטייל הישראלי. בטח כשאתה עם ילדים וצריך לשלם יותר על מלונות ומסעדות.

אטרקציות יקרות, בטח כשכל כניסה היא של 5 כרטיסים.

וגאס של היום היא לא וגאס של פעם. יקרה ומשעממת. הייתי שוהה שם רק כבסיס לטיולי טבע כמו הובר דאם או הגראנד קניון או לצורך איזו הופעה של זמר\להקה גדולה.

מעניין - גם חברים שנבעו שנה שעברה לטיול קראוונים של חודש (זוג+4) העלות עברה את ה120K ש"ח!
כניסה לאתרים יקרה מאוד וגם מה שהיה פעם זול מאוד (מזון) הפך ליקר,
הם התבסו בעיקר על וואלמרטים בדרך (-:

בתאריך 11.3.2024 בשעה 09:41, גור אדם כתב:

הכל יקר, תרבות הטיפים מטריפה את השכל, כשאתה הולך בסטריפ אתה מבין שכל החושים שלך מותקפים בהגזמה מכל כיוון ולא בצורה טובה. תחושה של מקום שמיועד רק למכור לך כל הזמן.

אישית, לא התחברתי. אשתי אפילו רצתה לעזוב אחרי לילה אחד.

אני גם לא התחברתי לוואגס בשום מצב (הינו שם בטיול לפני עשור בערך) סוג של תחושה של חיים בזיוף...

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

כל מי שנסע שחזר בשנתיים האחרונות מספר שארה"ב התייקרה מאוד. תבדוק את התקציב טוב טוב לפני שאתה מתכנן טיול כזה. לפעמים לצאת לקרוז עם כל המשפחה יכול לחסוך הרבה כסף בלינה וארוחות, ילדים מתים על זה. והמחיר כ 400$ לאדם לשבעה שמונה ימים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

@Morningstar - BC ואלברטה טיול נפלא, שלחתי לפות״ש את תוכנית הטיול שלי שנמשך 14-15 יום (תלוי איך סופרים). להביא בחשבון שהטיסה מישראל לוונקובר או קלגרי, כולל הקונקשן, היא בסדר גודל של 24 שעות. אבל הטיול חלום. התוכנית היתה בדילוגים כל 1-2 לילות (חוץ מ-4 לילות בוונקובר).

@llaavvii  20,000 ש״ח לאדם לטיול של חודש זה סביר בהחלט, ממש לא הרבה. לחשוב רק על הטיסות, כולל טיסות פנים, שהתייקרו מאוד. ואגב, גם אני מבסס את הטיולים שלי על ארוחת בוקר במלון, סנדביצ׳ים או מזון מהיר בצוהריים וארוחה קלה (לחם, גבינות, ירקות, יוגורט) מהסופר בערב. אישתי פשוט נהנית מהביקורים בסופרים ואנחנו לא חובבי מסעדות. חייב לומר שבטיול לקנדה הצימרים והמלונות (3-4 כוכבים) היו ברובם טובים מאוד עד מצויינים, חוץ ממוטל אחד, אבל באיזור שבו התקשינו למצוא מקום לינה אחר (הזמנות כ-3 חודשים מראש).

אגב, פות״ש, אחרי שהוזכר זוהר הצפון, רוצה רעיון לטיול טבע מדהים שיימשך 2-3 שבועות, קצת יותר קרוב, ולצערי גם יקר? איסלנד. אבל את הסידורים לשנה הבאה אתה צריך להזמין כבר עכשיו. ושבמבט שני אני רואה את גילי הילדים שלך הייתי מחכה איתו עוד קצת - למרות שראיתי גם ילדים בני 6-7 נהנים מאוד בטיולי טבע טהורים. השאלה היא איזה חוויות נשארות להם. זה נכון גם לגבי קנדה וארה״ב, ונשאלת השאלה האם הם מסוגלים לעמוד בנסיעות בנות 500 ק״מ ביום, שהם מרחקים סבירים, לפחות במערב קנדה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי חודש עם הילדים והאישה לפני שנה בדיוק

ארהב יקרה בצורה לא הגיונות והעניין עם הטיפים חרפן אותי.

אנחנו היינו  סהכ חודש אצל משפחה בוורגיניה ואז הדרמנו

סיימינו עם קרוז ממייאמי ל 8 ימים ואז דוך הביתה.

לגביי עלות הטיול שלי לא מייצג כי ישנו אצל משפחה חלק מהזמן ולקחנו להם את הרכב.

לדעתי רק הדלק יותר זול מישראל וזהו ואולי ביגוד במקומות מסויימים.

האוכל לא זול בכלל.

פורסם

תודה על כל המידע והטיפים,

אכן לא לקחתי את נושא העלויות (שעלו) בחשבון, לקחתי בחשבון סכום סביר כ 50K,

טיול טבע לא יתאים לי עם הקטן עדיין, זה אולי בעתיד.

פורסם

אז תוריד את מערב קנדה, כי חלק גדול ממנו הוא טבע, וכאמור, הרבה מאוד שעות ישיבה ברכב.

אני התחלתי נסיעות לחו״ל כשהצעיר היה בן 3.5, חצי מהטיול (שבוע בפריז) קדח מחום וספק אם נשארו לו חוויות. כנראה שהטיול המוקדם ביותר שהוא זוכר היה שבועיים בהולנד, שהיא מדינה שבה גם המרחקים סבירים (אפשר לעשות כוכבים ברדיוסים של 100-150 ק״מ) ויש אינסוף אתרים שממש מיועדים לילדים. אבל האמת היא שגם בטיול הזה (ילדים בני 12,10,7.5) הם כמעט לא הסתכלו מחלון הרכב, רוב הזמן היו עסוקים בתקיעת מרפקים אחד בשני (מה לעשות, זכרים צעירים), ורק כעבור שבוע גילו שיש מה לראות מחלון המכונית. מצד שני, לא ישכחו את אפטלינג, הדולפינריום או מפעלי הדלתא.

כמובן שזה הניסיון שלי ואתה מכיר את הילדים שלך, אבל בטיול כזה גדול אתה חייב להתחשב בהם, וכנראה שבילוי של 6-8 שעות ביום במכונית (גם אם מדובר בפיצול לכמה קטעים) לא מתאים לכל ילד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין לי בעיה עם נסיעה ארוכה פה ושם, אבל לא משהו יומי (גם לעצמי)

עם הגיל - גיליתי שמה שהיה כיף כשהייתי צעיר (לנהוג בלי הפסקה), כבר פחות כיף היום (אני מתחיל להרדם בנסיעות ארוכות ומונוטוניות, מתחלק עם אשתי אבל גם לה כבר אין סבלנות.. )

פורסם

אני התחלתי לתכנן את הטיול של יולי שנה הבאה (כן שנה וקצת מראש, בכל אופן 9 נפשות מתוכם 8 עברו את גיל 17...)
ולמרות שהצהרתי שמבחינתי תילאנד מחוץ לתחום מסתבר שלמעט הטיסה השהות שם פשוט זולה, יש נוף ואחלה שרות...
אני עדיין מפנטז על ארה"ב אבל נראה שההוצאה תהיה ענקית (מעבר ל150K)...

פורסם

לי יש בעיה עם אשתי - סירוב מוחלט לנהוג בחו״ל, אפילו אם שוכר רכב אוטומטי. ספציפית בקנדה היא כבר הסכימה, אבל התברר שעל הגמל (גרנד צ׳רוקי)היא צריכה לבחור בין להגיע לדוושות לבין לראות את הכביש. לעשות את שניהם היה בלתי אפשרי באורך 150 ס״מ (אולי היתה דרך, אבל לא מצאנו אותה). אז נותר לי לנהוג כל הדרך בעצמי.

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

@Morningstar - BC ואלברטה טיול נפלא, שלחתי לפות״ש את תוכנית הטיול שלי שנמשך 14-15 יום (תלוי איך סופרים). להביא בחשבון שהטיסה מישראל לוונקובר או קלגרי, כולל הקונקשן, היא בסדר גודל של 24 שעות. אבל הטיול חלום. התוכנית היתה בדילוגים כל 1-2 לילות (חוץ מ-4 לילות בוונקובר).

אין ספק. אני ואשתי הגענו בטיסה קלילה של פחות משעתיים ונפגשנו בשדה בואנקובר עם החברים מישראל - שנראו גמורים לחלוטין. היה צריך יומיים בואנקובר נטו להתאוששות שלהם - שזה בערך מה שאני ממליץ למי שמגיע למערב קנדה מישראל, אפילו שזה כואב בכיס ובימי חופש.

לפני 3 שעות, phpclub כתב:

אין לי בעיה עם נסיעה ארוכה פה ושם, אבל לא משהו יומי (גם לעצמי)

עם הגיל - גיליתי שמה שהיה כיף כשהייתי צעיר (לנהוג בלי הפסקה), כבר פחות כיף היום (אני מתחיל להרדם בנסיעות ארוכות ומונוטוניות, מתחלק עם אשתי אבל גם לה כבר אין סבלנות.. )

אז אולי ארה"ב ובמיוחד קנדה לא כל כך מתאימים לך. המרחקים בקנדה פשוט לא נתפסים. ליטרלי מאות ק"מ שאין כלום חוץ מטבע פראי וכביש באמצע. אפילו קליטה סלולרית לא היתה רוב הזמן.

פורסם

חולק עליך לגבי וונקובר.

הגעתי בטיסה מתישה דרך לונדון, נחיתה אחה״צ, למלון ולישון. אחרי כן יומיים עמוסים בעיר עצמה ועוד יום ב-Capilano park ו-Grouse Mountain. ביום הרביעי שכירת רכב ל-10 ימים -שלושה לילות ב-Vancouver Island ועוד שבוע של דילוגים עד הרוקי׳ז אדמונטון וקלגרי. אז השהות בוונקובר (מלון 4 כוככבים די מרכזי, ליד האיצטדיון, הרבה הליכה ברגל וקצת נסיעות באוטובוס) לא כאבה יותר מידי כספית, בעיקר תמורה מצויינת, חוץ מהאכזבה ממספר בלתי נתפס של הומלסים שלנו בקרטונים למרגלות מגדלי היוקרה על חזית המים.

פורסם

אתה ואשתך מכירים את הילדים הכי טוב.

לא אף אחד בפורום.

תתייעץ איתה ואיתם מה הכי נכון, כמה שעות ברכב, מה האטרקציות המעניינות אותם ומה ממש מעניין רק אותך.

תהנו

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אחד הדברים הכי כפיים היו הנהיגה

רכבים גדולים, כבישים רחבים

שונה לגמרי ממה שמכירים מהארץ

שמתי וויז לעצירה הראשונה בום !!  סע 9 שעות 850 ק"מ.

נהנתי מכל דקה ורק אני נהגתי לבקשתי.

לדעתי 2500 קמ"ב ב 12 ימים.

ושכולם נרדמו ברכב ואף אחד לא ראה לפעמים סטיתי סתם מהדרך ללכת לאיבוד ולראות דברים נחמדים בדרך.

ארהב זה באמת יעד נהדר.

רק העלות באמת מאוד מאוד גבוהה.

עכשיו שהמשפחה כבר חזרה מהרילוקשיין לא רואה את עצמי חוזר לשם בעתיד הנראה לעין.

והאמת, מעולם לא תכננו לטוס לארהב אם לא המשפחה.

רק בגלל העלות-טיסה,רכב,.....הכל

פורסם

200 ק״מ ביום (לפי 2500 ק״מ ב-12 יום) זה כלום. 850 זה בעיני בגדר התעללות בילדים. ונכון שהכבישים רחבים (אפילו בתוך העיר) יש רכבים גדולים, אבל למה להעניש את הילדים, ועוד בחופשה?

יצא לי לנהוג 500-600 ק״מ ביום בקנדה, באירופה ואפילו בארץ (מחיפה לבה״ד 1 וחזרה). אפשרי? בהחלט מהנה? הרבה פחות. ולא עשיתי את זה עם ילדים בני פחות מ-13. כשהיו צעירים גם 150 ק״מ בכיוון היו קשים.

• תוכן חדש...