Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אין טעינה - פלואנס דיזל

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Gauss,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בדרך כלל קורה בגלל הפחמים  בוסת  ,  אפשר לפרק רק את הוסת ולהחליף  ,  זה 

בהנחה שהגוף של  האלטרנטור תקין .

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה לכולם על התגובות

לפני 10 שעות, ronrobin כתב:

זה בדרך כלל קורה בגלל הפחמים  בוסת  ,  אפשר לפרק רק את הוסת ולהחליף  ,  זה 

בהנחה שהגוף של  האלטרנטור תקין .

זו תהיה האפשרות העדיפה והזולה.

הסתכלתי יותר לעומק עכשיו-

זה אכן אלטרנטור מקורי, של VALEO 

photo_2024-03-08_08-44-53.thumb.jpg.5a5570b86c51f69cab62bdc966e24e2f.jpg

יש את המקט על הווסת:
photo_2024-03-08_08-45-15.thumb.jpg.3b08e45dea5c853ff03deb325fa552c5.jpg

לפי זה והדגם

TG12C150

מצאתי את הווסת שאמור להתאים אליו:   ARE3141(VALEO)

https://as-pl.com/en/p/ARE3141(VALEO)

ניתן להזמין בכמה עשרות דולר/יורו, לדוגמא:
https://www.ebay.co.uk/itm/363370883427

איזה בדיקה אני צריך לעשות בשביל לוודא שזה נטו הווסת?

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, Gauss כתב:

הבנתי גם שניתן להחליף במקורי התקול את הווסת וזה אמור להחזירו לחיים.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך האם זה רק ווסת המתח ששבק חיים או/גם רכיב אחר. אכן ברוב המקרים מדובר על ווסת מתח תקול אבל

בנסועה שלך ייתכן מאוד שצריך להחליף גם פחמים וגם לחרוט את טבעות ההחלקה ולבדוק את הדיודות וכמובן חובה להחליף את המיסבים.

האמת בנסועה שלך הייתי רוכש אלטרנטור חדש תוצרת דנסו או לוקאס.

לפני 5 שעות, Gauss כתב:

איזה בדיקה אני צריך לעשות בשביל לוודא שזה נטו הווסת?

אתה לא יכול. בשביל בדיקה אמינה אתה צריך לפרק את האלטרנטור ולבדוק אותו על טסט bench.

לחילופין אתה יכול לבדוק בעזרת אוסילוסקופ את רוב הפרמטרים החשמלים ללא פירוק האלטרנטור מהרכב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

תחילה אבל לפני הכל תבדוק עם רב מודד אם יש מגע עם האדמה ועם ה+ של האלטרנטור מגיע למצבר 
קורה כי לפעמים מתנתק משהו, אפשר לנסות להזיז קצת את החיווט ולראות אם זה סוגר מעגל
אם אתה מתכוון לפרק את האלטרנטור ולשפץ אותו הייתי ממליץ כבר להזמין מייסבים על הדרך
ואם אתה רוצה תנסה לבדוק את הסלילים עם רב מודד, במידה ויש גישה (יש הסבר בסרטון).

סרטון שנעזרתי בו הרבה בעבר : 

עריכה אחרונה על ידי Alberrto
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 8.3.2024 בשעה 14:53, Alberrto כתב:

סרטון שנעזרתי בו הרבה בעבר : 

זה אחלה סרטון, תודה.

אני לא אלך על שיפוץ עצמאי הפעם כי אני רוצה להשמיש את האוטו בהקדם, ולא רוצה להעמיד אותו יותר מדי שיחכה לחלפים.

אני מנסה להבין מבחינת המקטים, איזה אלטרנטור בטוח יתאים( כי ראיתי סרטון אחד שנאמר שם שיכול להיות חוסר תאימות גם עם אלטרנטורים שנראים זהה ואמורים להתאים):

זה המקט שאצלי:

photo_2024-03-09_19-23-44.thumb.jpg.b7d2f0930bf44aee6af7dffaaff4ba73.jpg

מסומן בצילום:
הסדרה של האטלרנטור באדום    TG12C150

בכתום זה המקט  של  2617344A    VALEO               

ובירוק זה המקט של רנו היצרן     231004864R ( שלפי מס' שלדה יש גם מקט חליפי 7711497409 ).

זו אחת האופציות הקרובות הקיימות שאני יכול להביא כרגע:

photo_2024-03-09_19-24-41.jpg.54b747333091608583764074d3533d96.jpg

הסדרה של של האטלרנטור באדום       TG15C146

בצהוב זה המקט דגם  של 2606272D        VALEO 

ובירוק זה המקט של היצרן רנו/ניסאן     231000026R 

אז למיטב הבנתי-

מן הסתם אם אני מוצא את המקט של היצרן שסימנתי בירוק על הסטיקר של האלטרנטור הכל טוב,אבל במקרה  של האופציה זה לא מתקיים.

אז על סמך המקט של האלטרנטור עצמו אני מוצא כי הוא "תומך" במקט של היצרן:

photo_2024-03-09_19-53-03.thumb.jpg.3cd323c0ec391c360f281257ad566a85.jpg

אז זה לדוגמא אמור להתאים בסדר.

פורסם
בתאריך 8.3.2024 בשעה 08:57, Gauss כתב:

יש את המקט על הווסת:
לפי זה והדגם

TG12C150

מצאתי את הווסת שאמור להתאים אליו:   ARE3141(VALEO)

ניתן להזמין בכמה עשרות דולר/יורו, לדוגמא:
https://www.ebay.co.uk/itm/363370883427

קודם לכן רשמתי שמומלץ להחליף גם פחמים יחד עם ווסת המתח אבל מהתמונות שצירפת אין צורך להחליף את

הפחמים בנפרד מהווסת בגלל שהווסת מגיע עם פחמים כחלק אינטגרלי.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 23 שעות, Gauss כתב:

זה אחלה סרטון, תודה.

אני לא אלך על שיפוץ עצמאי הפעם כי אני רוצה להשמיש את האוטו בהקדם, ולא רוצה להעמיד אותו יותר מדי שיחכה לחלפים.

אני מנסה להבין מבחינת המקטים, איזה אלטרנטור בטוח יתאים( כי ראיתי סרטון אחד שנאמר שם שיכול להיות חוסר תאימות גם עם אלטרנטורים שנראים זהה ואמורים להתאים):

זה המקט שאצלי:

photo_2024-03-09_19-23-44.thumb.jpg.b7d2f0930bf44aee6af7dffaaff4ba73.jpg

מסומן בצילום:
הסדרה של האטלרנטור באדום    TG12C150

בכתום זה המקט  של  2617344A    VALEO               

ובירוק זה המקט של רנו היצרן     231004864R ( שלפי מס' שלדה יש גם מקט חליפי 7711497409 ).

זו אחת האופציות הקרובות הקיימות שאני יכול להביא כרגע:

photo_2024-03-09_19-24-41.jpg.54b747333091608583764074d3533d96.jpg

הסדרה של של האטלרנטור באדום       TG15C146

בצהוב זה המקט דגם  של 2606272D        VALEO 

ובירוק זה המקט של היצרן רנו/ניסאן     231000026R 

אז למיטב הבנתי-

מן הסתם אם אני מוצא את המקט של היצרן שסימנתי בירוק על הסטיקר של האלטרנטור הכל טוב,אבל במקרה  של האופציה זה לא מתקיים.

אז על סמך המקט של האלטרנטור עצמו אני מוצא כי הוא "תומך" במקט של היצרן:

photo_2024-03-09_19-53-03.thumb.jpg.3cd323c0ec391c360f281257ad566a85.jpg

אז זה לדוגמא אמור להתאים בסדר.

מהמשך החפירה שלי בנושא למעוניינים:

הבנתי ממשפץ שאין משמעות למקטים אלא לסוג הווסת שיושב על האלטרנטור.
יש BSS או LIN

אצלי הבנתי שזה BSS.

אחסוך לכם את החיפוש(בחסות צ'אט GPT ):

whats the difference between BSS and LIN voltage regulators used in automotive alternators?

ChatGPT
BSS (Battery Sense Signal) and LIN (Local Interconnect Network) voltage regulators are two different types of voltage regulation systems used in automotive alternators. While both serve the same primary purpose of regulating the output voltage of the alternator, they operate using different principles and technologies. Here's a comparison of the two:

BSS (Battery Sense Signal) Voltage Regulator:

BSS voltage regulators are based on a feedback loop that monitors the voltage at the battery terminals.
The regulator adjusts the alternator's output voltage based on the battery voltage, ensuring that the battery receives the correct charging voltage regardless of variations in electrical load or engine speed.
BSS regulators typically use a dedicated wire or sensor to measure the battery voltage and provide feedback to the regulator.
These regulators are often found in modern vehicles with advanced electrical systems and are effective at maintaining battery health and optimizing charging efficiency.
LIN (Local Interconnect Network) Voltage Regulator:

LIN voltage regulators are part of a networked communication system used for in-vehicle networking and control.
LIN is a low-cost, low-speed communication protocol that allows electronic control units (ECUs) within a vehicle to communicate with each other.
In the context of voltage regulation, a LIN voltage regulator may receive commands or instructions from the vehicle's central control unit (such as the engine control module) via the LIN bus.
The regulator adjusts the alternator's output voltage based on commands received over the LIN bus, which may be influenced by various factors such as vehicle operating conditions, system requirements, or user preferences.
LIN voltage regulators offer flexibility and programmability, allowing for dynamic control of the alternator output voltage based on real-time data and vehicle parameters.
In summary, the main difference between BSS and LIN voltage regulators lies in their feedback mechanisms and communication protocols:

BSS regulators use direct feedback from the battery voltage to regulate alternator output.
LIN regulators are part of a networked communication system and may receive commands or instructions from other vehicle systems via the LIN bus.
Both types of regulators are designed to ensure efficient charging of the vehicle's battery and optimal performance of the electrical system, but they employ different approaches to achieve this goal. The choice between BSS and LIN regulators may depend on the specific requirements and design considerations of the vehicle's electrical system.

Message ChatGPT…

ChatGPT can make mistakes. Consider checking important information.

פורסם

בדרך כלל באלטרנטורים בעלי ווסת מתח המקבל פיקוד ממחשב הרכב דרך תקשורת LIN מותקן קונקטור בעל 3 או 4 פינים ולא 2 כמו במקרה

שלך.

ברור שיש משמעות למק"טים במידה ואתה מתכוון לרכוש ווסת חדש או אלטרנטור חדש רק לפי מק"ט ייצרן. לא הייתי סומך על המידע שקיבלת ממשפץ האלטרנטורים.

פורסם
לפני 8 דקות, מרק10 כתב:

בדרך כלל באלטרנטורים בעלי ווסת מתח המקבל פיקוד ממחשב הרכב דרך תקשורת LIN מותקן קונקטור בעל 3 או 4 פינים ולא 2 כמו במקרה

שלך.

ברור שיש משמעות למק"טים במידה ואתה מתכוון לרכוש ווסת חדש או אלטרנטור חדש רק לפי מק"ט ייצרן. לא הייתי סומך על המידע שקיבלת ממשפץ האלטרנטורים.

אצלי יש פין אחד בלבד.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, Gauss כתב:

אצלי יש פין אחד בלבד.

בדף הנתונים שצירפת רואים מחבר בעל פינים.

דרך אגב ייצרני הרכב וגם ייצרני האלטרנטורים משתמשים במונחים קצת שונים לתיאור מערכת הטעינה רכב.

לדוגמא:

אצל פורד זה נקרא טעינה חכמה:

Ford “Smart Charge” alternator control

אצל הייצרן סוזוקי מערכת הטעינה החכמה נקראת:

ECM controlled charging system

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, מרק10 כתב:

בדף הנתונים שצירפת רואים מחבר בעל פינים.

דרך אגב ייצרני הרכב וגם ייצרני האלטרנטורים משתמשים במונחים קצת שונים לתיאור מערכת הטעינה רכב.

לדוגמא:

אצל פורד זה נקרא טעינה חכמה:

Ford “Smart Charge” alternator control

אצל הייצרן סוזקי מערכת הטעינה החכמה נקראת:

ECM controlled charging system

בפועל על הרכב הקונקטור נראה דומה אך יש שם רק פין אחד בודד פעיל, המיקום של השני לא מאוייש.

כמו כאן:
https://spareto.com/products/lucas-alternator/lra03189

converted-20230219-418386-16lavsz(1).jpg.4b11f816fc7628862e5a7447605a4827.jpg

נראה לי שזה אחלה רמז לתאימות.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Gauss כתב:

בפועל על הרכב הקונקטור נראה דומה אך יש שם רק פין אחד בודד פעיל, המיקום של השני לא מאוייש.

כמו כאן:
https://spareto.com/products/lucas-alternator/lra03189

converted-20230219-418386-16lavsz(1).jpg.4b11f816fc7628862e5a7447605a4827.jpg

נראה לי שזה אחלה רמז לתאימות.

הנה צילום שלו:

לקונקטור מגיע רק חוט אחד,ובווסת יש רק פין אחד:

IMG_20240311_065628.thumb.jpg.cbddcb8a8e3554a0ca4e80ebc20d0882.jpg

IMG_20240311_065708.thumb.jpg.dc8b258e3365fc4747673235253578d2.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם

לבסוף

נרכש אלטרנטור משופץ עם אחריות לחצי שנה בעלות של 900 שקל(היו אופציות זולות יותר אבל מבחינת אילוצי התעסקות,זמינות,נוחות וסבירות להתאמה זה הסתדר הכי טוב-

לא רציתי לחכות להזמנה מחול ולהסתכן שלא יתאים-פה לפחות אני יכול להחזיר במידת הצורך.

(ואגב מקורי חדש בחברה עולה 3700 כולל).

אתקין אותו מחר אחרי עבודה.

פורסם
לפני שעתיים, Gauss כתב:

לבסוף

נרכש אלטרנטור משופץ עם אחריות לחצי שנה בעלות של 900 שקל(היו אופציות זולות יותר אבל מבחינת אילוצי התעסקות,זמינות,נוחות וסבירות להתאמה זה הסתדר הכי טוב-

לא רציתי לחכות להזמנה מחול ולהסתכן שלא יתאים-פה לפחות אני יכול להחזיר במידת הצורך.

בהצלחה.

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, Gauss כתב:

לבסוף

אם אתה נשאר עם הישן, תזמין לו מיסבים חדשים ואת הפלטה עם המברשות, ממש קל להחליף את זה והיה לך עוד אלטרנטור חדש כי אלו הדברים היחידים שנשחקים שם
וכן, המחירים בארץ לאלטרנטורים מקוריים בחברה הם משהו לא מהעולם הזה.
אשמח אם תוכל לשתף איפה קנית ואם ידוע לך מה שופץ 

• תוכן חדש...