Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קראוון נייד רישיון B

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים, משתעשע ברעיון לקנות רכב ולהסב אותו לקרוואן נייד.

השאלות שלי הם,

1. איזה רכב מומלץ בתקציב של עד 50 אלף שקלים הכי גבוה וגדול שאפשר ברישיון b החדש - 

אני יודע, ברישיון b הישן יש הרבה יותר אפשרויות אבל מה לעשות זה המצב.

2. אני לא מעוניין להסב את הרכב ברישיון לקמפר, בגדול אם אני מבין נכון את מה שקראתי באינטרנט, ברכב שאמור להיות פתוח כל סגירה שאני אעשה אני אצטרך הסבה ברישיון רכב, (וגם היות ואני מעוניין לעשות את העבודה diy אז לא מעוניין להתחיל עם עבודות בניית גג קירות ואיטום.)

לעומת זאת ברכב סגור, אין לי מידע מה ההגדרה שהופכת אותו לקמפר, כלומר בהנחה ואני סוחב ציוד בטנדר מאחורה זה עדיין לא הופך אותו לקמפר גם אם אני סוחב שם מיטות ומקרר, אז ממה בעצם אני צריך להימנע כדי שהרכב יוכל להישאר ברישיון הרגיל שלו? אשמח למידע.

ספרינטר או סוואנה, יש חיה כזו שאפשר לנהוג עליה עם רישיון B החדש?

* נוחות נסיעה, צריכת דלק, לא רלוונטיים.

רוב תודות מראש לחברי הפורום הנכבד הזה !

אני בכלל מקווה שהתקציב ריאלי, יכול למשוך עוד למעלה, אבל אני כבר מאבד את החשק... מתוך הבנה שברכבים מן הסוג הזה התחזוקה השוטפת לא זולה במיוחד, וכמובן תוך ידיעה שיישור קו ראשוני וציוד הרכב לקמפר עולה גם כסף...

עריכה אחרונה על ידי M H
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם

במחיר שציינת אתה יכול או לקנות רכב חדש יחסית עם פחות בלאי טבעי מצטבר, אבל דגם פחות פופולארי וכנראה פחות אמין ויותר יקר להחזקה, או ללכת לכיוון של רכב ישן עם ק"מ גבוה, תצטרך להשקיע יותר ביישור קו, אבל תקבל רכב עמיד יותר לאורך זמן.

ההכי גדול שקיים זה הגרסאות הקצרות של הוואנים הגדולים (ספרינטר וכדו')

הגודל הבא זה בסגנון של רנו טרפיק / סיטרואן גמפי / יונדאי I800 / טויוטה הייאס

השאלה כמה זמן תרצה להחזיק אותו.

אם התכנית שלך למשוך איתו כמה עשורים - הפרמטר העיקרי בבחירת הרכב צריך להיות שזה יהיה דגם נפוץ, ודגם שמיועד להישאר נפוץ בטווח הזמן הזה, אחרת כל חודשיים תצטרך להשבית את הרכב לתקופה כשתצטרך להשיג חלקי חילוף.

ספרינטר כנראה עונה על ההגדרה הזאת, ואם אתה לא מתכנן איתו נסועה גבוהה - תוכל לחפש אחד שעבד כרכב הסעות או משלוחים ונסע כבר כמה מאות אלפי ק"מ, ככה לא תצטרך לרדת הרבה אחורה בשנתון ותוכל להיות רגוע לגבי זמינות חלים לאורך שנים.

לגבי רישום ברשיון - המגבלה החוקית היא לא לבצע שינוי מבנה.

בשינוי מבנה יש לך 2 נקודות, 1. לא להסיר התקנים קיימים, במקרה שלך זה אומר לא לפרק את הכסאות, אבל את זה אתה פותר בכך שאתה מחזיר את הכסאות לפני הטסט כל שנה, למרות שע"פ חוק אתה צריך אותם מחוברים כל השנה - עוד לא מצאתי שוטר שזה מעניין אותו.

2. לא לקבע באמצעים קבועים (ברגים / ריתוכים) התקנים חדשים באוטו. גם כאן זה נתון לשיקול דעת של שוטר מזדמן איזה התקנים בדיוק מפריעים לו, נניח על קיבוע פח קטן אף אחד לא יעצור אותך, אבל על ארון למשל יש סיכוי שכן, את הסעיף הזה אתה יכול לפתור אם תעשה את כל המוצרים עם אפשרות שליפה בקלות, ואז זה נחשב למטען.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מוסיף.

בספרינטרים למינהם, שזה גם הטרפיק, וכו,יש גירסאות עם גג גבוה יותר. ואז יש יתרון שתוכל לעמוד בתוכו. בסוואנה לא תוכל לעמוד, ואז רעיון של קמפר, פחות נוח. כל הרעיון של קמפר כזה, זה נוחות.

אם תמצא כזה ששימש להפצה, כבר אין בו כיסאות, רק מושבים מקדימה, ובטח מחיצה.

אז כזה עם גג מוגבה יהיה מטרה לחפש.

בהייס שהיה לנו בקיבוץ כל הכיסאות מאחורה היו על מסילות, ויצאו בשליפה, היינו קבוע מוציאים אותם בשביל להעמיס ציוד. אוטו מאוד אמין, מאוד. אבל למצוא אחד במצב טוב כיום.  ושוב אין גג גבוה.

אתה לא רוצה לעשות שינוי מבנה, אז להוסיף פנלים סולארים לגג, כיור עם מים, זה לא?

אתה רוצה רק רכב שתוכל לנסוע קצת לסופש ולישון בו.

• רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

ממש בקצרה,
 רכב שמשמש למגורים צריך לשנות ברשיון "למשא מגורים" - ויש לך כאב ראש,פרוצדורה ובירוקרטיה נלווית שאתה מוזמן לגגל(יש גם קבוצות בפייסבוק,הגדולה בהן "כפרים על גלגלים".

ברגע שאתה מקבע תשתיות ברכב ומשנה את המבנה שלו(גם אם רק מבפנים) - ולא רק מוביל דברים כפי שציינת, *על פי החוק היבש* זה מחייב את השינוי הזה. 
האם כולם עושים אותו? לא. 
תעשה את המחקר שלך קצת יותר לעומק ותראה מה מתאים לך.

לגבי הדגמים,

תבדוק פיאט דוקאטו ארוך גבוה/ פיז'ו בוקסר(אם אני לא טועה יש שנתונים שניתן עם רשיון ב' - אבל צריך לוודא).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
פורסם

אני אספר לך מה אני עשיתי שהיה לי קראוול 7 מקומות.

כל הכיסאות מאחורה התקפלו למשטח ישר, אז אפשר היה לשים עליהם מיזרן זוגי.

בתא המטען, הכנתי קופסאות מעץ טוב וכבד, עם הפרדות, והם ישבו על הריצפה מקצה לקצה, לא מקובעות. אבל בגלל המשקל והחיכוך לא זזו.

ובכל החלל מתחת לכיסאות המקופלים היה הציוד לסופף. והיה מקרר קטן שהתחבר למצת.

עכשיו אם אתה קונה רכב ללא כיסאות ומניח בו מאחורה מזרן על הריצפה ושם ציוד לא מקובע, אני מניח שזה לא שינוי מבנה?

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

מה שעולה לי לראש זה פיאט דוקאטו. 

אבל, אם תוכל להקדיש חודש לרישיון c1, תוכל לקנות רכבים כמו מרצדס ספרינטר שמגיע עם אמינות מוכחת. 

עריכה אחרונה על ידי חולה רכב#1
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, chezik כתב:

ההכי גדול שקיים זה הגרסאות הקצרות של הוואנים הגדולים (ספרינטר וכדו')

לאלו אני מכוון.

לפני שעתיים, chezik כתב:

הגודל הבא זה בסגנון של רנו טרפיק / סיטרואן גמפי / יונדאי I800 / טויוטה הייאס

אלו רק בלית ברירה ממש.  

לפני שעתיים, chezik כתב:

השאלה כמה זמן תרצה להחזיק אותו.

אם התכנית שלך למשוך איתו כמה עשורים

קמפר לא מחליפים כל יומיים, אבל אני חושב כיוון של עשור גג, כך שעניין החלפים אמור להישאר די זהה למצב היום, לא?

@לירון .ה. אני כן רוצה ”קמפר” ולכן יהיו כיור מים וכו’ (מתכנן גם שירותים, וזה  גם פרויקט קטן, וגם לא כל כך מעשי ברכב כמו ג'אמפי וכדומה ,רק בסקלה של הסוואנה / ספרינטר)

גג מוגבה - חובה מבחינתי. אם כי קיים בהרבה דגמים.

לפני כשעה, לירון .ה. כתב:

בסוואנה לא תוכל לעמוד

גם בסוואנה יש דגמים עם גג מוגבה, לא יודע אם מקורי מהחברה. 🙃

טוב, השאלות הם

1. אולי מישהו כבר אסף בשבילי היכן שהוא באינטרנט רשימה של הרכבים מהז'אנר המדובר (ספרינטר בוקסר סוואנה) שמתאימים לרישיון b חדש לפי דגם ושנה ? אם קיים דבר כזה, אשמח שתפנו אותי. זה יוכל לחסוך לי לשאול  את המוכרים ביד שתיים אחד אחד האם הרכב מתאים לרישיון b חדש או לא. 

בנתיים מי ששאלתי, לא התאים 🙁

2. ההיבט החוקי.

אפשרות אחת

לשנות ברישיון למסע מגורים, זו אפשרות פחות רצויה מבחינתי, כי אז יש גם סחבת גדולה מול משרד הרישוי / התחבורה שממה שהתרשמתי מאנשים אחרים, מדובר בתיק די מרגיז,

ויש מקומות שאסורה חניה לקמפרים.

אם כי, כשאני חושב על זה - אם אני בא עם ספרינטר כזה לאיזה חוף ים שאסור להעמיד בו קמפרים, ויבוא שוטר, הוא יפנה אותי משם גם עם ברישיון הרכב שלי לא רשום מסע מגורים, כי הוא יראה שהטנדר משמש למגורים. לא? 

אפשרות שנייה 

לבנות הכל כרצוני, ולקחת הימור של עבירת ”שינוי מבנה” מה שבדרך כלל מזכה בפרס של 1000 ש"ח והורדה מהכביש עד להחזרת המצב התקין.

זה אומר שיהיה כדאי לשמור על אפשרות סבירה להחזרת המצב התקין.

האם אני צודק או שיש סיכונים נוספים ?  

* ייתכן והמלצה על אפשרות זו עוברת על חוקי הפורום, אז מקסימום לרמוז 😉

אפשרות שלישית 

לבנות הכל בחיבורים ”זמניים” דהיינו קבוע, אבל באמצעות חיבורים נשלפים ופתרונות יצירתיים. זה ייקר ויסבך הכל, עדיין לא יודע עד כמה.

לא נראה לי מעשי, כי במבחן המציאות, כנראה נגיע לאפשרות השנייה...

אפשרות רביעית 

לבנות יחידה אחת - מותאמת לפתח ההטענה  צידי/אחורי של הרכב, שתכלול את הכיור, משטח עבודה מתקפל, ארון, שירותים, וכל מה שצריך, (כמו-  גז, מזגן, מצבר, מאגר מים, וכן הלאה) נניח בגובה 1.80 רוחב 1.90 עומק 1.00 (אפשר יותר כמובן) ואותה לקבע בחיבורים נשלפים,  מה שמשאיר אותי עם כ 150/180 ס"מ בג’אמפי, ויותר משני מטר בספרינטר קצר וכדומה. 

ברכב שמראש אין בו כיסאות, רק מקדימה, מצב כזה הוא חוקי,  לא?

ואז גם השוטר מהסיפור למעלה, לא יוכל לפנות אותי וגם לא במה לאיים עליי 😆

זה הכי נראה לי, רק צריך לתכנן מדויק יותר את הסקיצה שיושבת לי בראש. 

מה דעתכם רבותיי? 

לפני 20 דקות, חולה רכב#1 כתב:

אם תוכל להקדיש חודש לרישיון c1

צודק. אם באמת אין רכב מתאים, אצטרך לשקול את זה חזק מול הברירה לקנות רכב כמו ג'אמפי, אבל אני עדיין מקווה שאמצא כן רכב גדול שאני יכול לנהוג עליו ברישיון b,  אינשאללה!

---------------------
פורסם

אם היה לי חלום כזה, לא הייתי נותן לדרגת הרישיון להגביל כל כך, ומשדרג.

לגבי סוואנה מוגבה, נסה לברר איפה מד"א מוכרים את ניידות הטיפול נמרץ.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני לא בקיא בנושא, אך יכול להיות כי בעת שינוי מבנה תצטרך לשקול את הרכב עם הריהוט הקבוע, כדי לוודא שהוא עומד במשקל הכולל שהגדיר היצרן. 

הפיאט דוקאטו מאוד גבולית במשקל הכולל. 

• מעניין 1
פורסם

ובכן, יש רכבים בגודל קרפטר ודומיו שמותרים לרישיון B החדש.

הבחור הזה למשל, מוכר אחת כזו מוכנה.

אבל, מתברר לי שבתקציב המדובר, הגיוני הרבה יותר לקנות קראוואן נגרר.

יש הרבה ביד 2, רובם מתאימים לגרירה על ידי רכב פרטי כבד או מסחרי,

מעטם מתאימים גם לרכב פרטי. בסגנון הזה

( עד 750 כולל בלמים עד אורך כולל של 410 מ”מ )

נוחים יותר להתניידות ולחניה היומיומית, הרי לא כל יום מטיילים...

מעדיף כזה. יוצא לחיפושים 🙃🙂🙃

• רעיון טוב! 1
---------------------
  • תוכן חדש...