Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גם לי משתלם חשמלי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים 

אני נוסע המון לפי הרשום בטסט האחרון עשיתי 40 א לף בשנה האחרונה 

לפי החישובים השונים ודאי שווה לי   אלא שהחישובים הם ביחס לרכב חדש רגיל מול חדש חשמלי 

אני שואל מה היחס מול רכב יד שניה שיש לי יש לי פריוס   2011 ואני מרוצה  ממנה 

כמובן ששוה להוסיף קצת בשביל להשתדרג אבל אני לא במושגים של רכב חדש 

האם עדיין כלכלית שווה לי  ?

פורסם (נערך)

כלכלית עדיף לך להישאר עם שלך, זה ברור.

ירידת הערך של רכב חדש זה סעיף הוצאות הרבה יותר גדול מהדלק. (ואם לוקחים הלוואה בשביל זה, ההוצאות קופצות כי יש גם ריבית שצריך לשלם).

מעבר לזה שאם אתה נוסע 40k בשנה, כנראה שיש לך נסיעות ארוכות, ואז הטווח של רכב חשמלי עלול להיות בעייתי.

עריכה אחרונה על ידי שחר 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

1. האם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית? אם התושבה שלילית - אין על מה לדבר.

2. האם יש לך עמדת טעינה במקום העבודה? אם התשובה חיובית גם כאן כנראה שכדאי לך.

3. כמה ימים בחודש אתה נוסע יותר מ-300 ק"מ ביום? אם יש לך הרבה ימים כאלה כדאי לחושב פעמיים לפני רכישה.

• רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה לעונים 

שכחתי להדגיש אני לא מתכוון לחשמלי חדש אלא יד שניה  נראה לי שיש רכבים בסדר גודל של 130 אלף 

אני יכול להתקין בבית עמדה

לרוב אין לי נסיעות ממש  ארוכות 

פורסם
לפני 4 שעות, חושב טוב כתב:

לפי הרשום בטסט האחרון עשיתי 40 א לף בשנה האחרונה 

אם אני זוכר נכון,  ברישיון הרכב נרשם הקילומטראז' של הטסט הקודם.

תבדוק לפי התאריך. יכול להיות שחישבת נסועה של שנתיים?

כי 40K ק"מ בשנה זה באמת הרבה, וקשה להגיע לזה בלי נסיעות ארוכות על בסיס קבוע.

פורסם

40k בשנה לרכב חשמלי משומש, כנראה שתגמר לך האחריות על הסוללה תוך שלוש ארבע שנים (תלוי מאיזה ק"מ התחלת).

בנקודה זו או שתישאר ללא אחריות או שיהיה קשה למכור רכב שנכנס למצב שהוא ללא אחריות. הייתי שוקל בכובד ראש.

בנוסף, 4 פעמים מודיעין-ירושלים זה בסביבות 160 ק"מ בתנאים לא קלים, זה יאתגר הרבה רכבים עם טווח קטן שהם כנראה היחידים שנכנסים בתקציב של 130(על מנת להגיע ל40k שנתי זה צריך להיות על בסיס יומי לא כולל שישבת)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

במשך תקופה החזקתי lip motor t03 המחירון שלו חדש מהחברה הוא 100K

הוא רכב סופר מיני אבל זריז, והכי חשוב מבחינתי אמין בקילומטר עד הק"מ האחרון מה שלא קיים במרבית החשמליות

הרכב היה של חבר שעבדתי איתו, היה יוצא לו חשמל 500 ש"ח בחודש על הרכב פלוס הטענה של BYD  בשניהם ההטענה הייתה סוללה מלאה כל יום

הוא מכר אותה לפני חודש הבנתי שלא הפסיד עליה כמעט בשורה תחתונה הוא חסך הרבה מאשר רכב בנזין

לשאלתך מודיעין - ירושלים הלוך חזור פעמיים זה באזור ה120 ק"מ, כלומר ליום ממוצע = 80 שקל דלק, = 2000 שקל בחודש חוץ מטיפולים שגרתיים 

אני לא חושב שתצליח להפסיד על הרכב החשמלי סכום של 25K בשנה ויכנס לך בתקציב רכב חדש 

שוב זה רכב מיני עם 280 ק"מ טווח אבל אמין מאוד, ועל מצב eco הוא נותן אפי' יותר (הבאסה היחידה שהוא מוגבל ל-140 לשיקולך...)

• מעניין 1
פורסם

אם אתה משיג רכב כמו mg4 חדש או 0 ק"מ בסביבות 130000 זה יכול להשתלם לך.

עם נסועה של 40000 קמ, תחסוך בין 15000 ל20000 בשנה על הוצאות הרכב.

אתה מרוויח רכב חדש עם אחריות וראש שקט.

מצד שני, אם תקחו הלוואה של 100000₪, הרבית תעלה לך 6000₪ בשנה לפחות.

לשיקולך.

פורסם

קח בחשבון את העלויות של התקנת עמדה.

בנסיעות ארוכות מדי פעם תצטרך עמדות טעינה ציבוריות, אבל זה רלוונטי באמת לנסיעות ארוכות בארץ. למשל אם תיסע מהמרכז לאילת או מבאר שבע לצפון, תצטרך לבלות פעם אחת לפחות בתחנת טעינה.

ביחס לפריוס אתה תרגיש שדרוג אם תיקח חשמלית טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 45 דקות, חושב טוב כתב:

אני צריך תא מטען גדול מי שמכיר את התא מטען של פריוס מבין כוונתי  גם גילי קטן עבורי אני חשבתי על משהו כמו איוויז יד שניה 

מודל 3 יד שנייה בא בחשבון? 

פורסם

לפני 22 דקות, mrmiki1234 כתב:

מודל 3 יד שנייה בא בחשבון? 

רק בטסלה מודל 3 שאני נהגתי הרגשתי כל נמלה על הכביש או שזה העניין ברכב?

פורסם
לפני שעתיים, חושב טוב כתב:

אני צריך תא מטען גדול מי שמכיר את התא מטען של פריוס מבין כוונתי  גם גילי קטן עבורי אני חשבתי על משהו כמו איוויז יד שניה 

שלום. לגבי איוויז, עפ"י פרסום מאי 2023, החברה בסין נקלעה לקשיים כלכליים. להלן קישורים לפרסומים:

https://cars.walla.co.il/item/3582004

https://cars.walla.co.il/item/3585147

פורסם
לפני 12 שעות, shlomiko כתב:

במשך תקופה החזקתי lip motor t03 המחירון שלו חדש מהחברה הוא 100K

הוא רכב סופר מיני

שוב זה רכב מיני עם 280 ק"מ טווח אבל אמין מאוד, ועל מצב eco הוא נותן אפי' יותר (הבאסה היחידה שהוא מוגבל ל-140 לשיקולך...)

עם בסיס גלגלים של 2.4 מטר, לקרוא לו סופר מיני זה כמו לקרוא לי קולגה של לברון ג'יימס. 

מדובר ברכב שנמכר ב 100.0 אש"ח, עם שתי כריות אוויר וללא מערכות בטיחות. 

זה רכב שכדי לשקול באמת לרכוש אותו הוא צריך לעלות 55.0 - 60.0 אש"ח, ולא 100.0 אש"ח.

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...