Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יוקרה לצעירים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא הפוכה: למה לקנות רכב גדול כשרכב קטן יותר עונה על הצרכים?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

בטח אם מחפשים נוחות. מכוניות ״היוקרה״ הקטנות לא נוחות יותר מכל משפחתית

יש בזה כל כך הרבה דברים נוספים - קודם כל רכבים קטנים יותר עם בסיס גלגלים קטן יותר - זה לבד, פוגע מאוד בנוחות.

אח"כ חתך צמיגים נמוך שמוסיף חטא על פשע.

ובסופו של דבר כיול מתלים קשיח למה? בגלל שרוצים שהדבר הזה גם יסע מהר וגם יתנהג טוב - ושני אלה מתנגשים ראש בראש עם - נוחות. 

לפני 5 שעות, Froyne כתב:

הייתי בטוח שאתה הולך להמליץ על ה-DS... 🤪

באיכות חומרים, הרכבה, גימור ולדעתי גם עיצוב - היא לוקחת כאן את כולן בהליכה - SORRY. 

(ואם המתלים שלה לא היו כאלה קשים ולא היו לה צמיגים הזויים הייתי אומר שגם בנוחות כנראה - מושבים, ביי פאר היו לה את ההכי נוחים שידעתי). 

והמנוע - יש אותו בBMW ובמיני גם אז אממ - צחוק צחוק אבל. 

לפני 5 שעות, falou כתב:

אני ישבתי במאזדה 3 והחומרים הרגישו איכותיים מאוד.

הם נותנים תחושת פרימיום אמיתית אבל נופלים בבידוד רעשים - מבחינת נוחות, ה2 טוענים שנוראית, מנסיעה ב3 סבירה לחלוטין וב6 פרימיום פלוס - קרש! לא נעים ולא נוח. 

אז אולי צריך לבחון כל דגם בפני עצמו במאזדה כי הם ממש מגוונים. 

חבר לעבודה קנה לא מזמן A1 שנתון 16 עם המנוע החזק יותר (הן נדירות בארץ) ה1.8 - 

נשים בצד שהלך המכטרוניק אחרי מספר חודשים (הרכב על 90KKM) ועכשיו דיווח על התנהגות מוזרה של דוושת האוץ (גז נו..) 

הרכב פשוט מתוק - נוסע חזק ומדהים - בגלל שיש לו "קו תחת" (S LINE) אז המושבים מאוד נוחים! והרכב סה"כ נעים גם - אבל כל השאר - חומרים פשוטים לגמרי, גימור טוב, איכות הרכבה מצויינת, עיצוב מדהים אבל חומרים למעט המושבים וההגה - MEH 

והכוונה היא לדיפונים, לדשבורד, לפאנלים ברכב. 

ישבתי באיביזה 22 של חבר - ולמעט המושבים הפשוטים (שהיו מאוד נוחים) - כל השאר לא הרגיש כמו משהו שנופל מהA1 הזו בכלל! וזה הדגם הפשוט עד כמה שאני יודע עם המנוע 1.5 ונוסעת ממש! יפה. 

אחרי שראיתי הרבה מאוד רכבים של חברים - "יוקרה" או "פרימיום" מקבלים אצלי פרשנות אחרת וקפיצת המדרגה קטנה מידי ברוב המקרים ברכבים הקטנים - אפילו במשפחתיות קומפקטיות כל עוד מדובר בדגמים נמוכים של מותגי היוקרה. 

אבל יש מקרים שבהם כן כדאי להתאמץ - אם מדובר במערכת סטריאו טובה (זה משנה לגמרי את חוויית השהות במדינת פקקים), אם מדובר בפיצ'רים בטיחותיים כמו השמעה של רעש לבן רגע לפני התנגשות (שיכול להציל מפגיעת שמיעה קטסטרופלית). 

אם מדובר בשמשות כפולות (בידוד אקוסטי וטרמי נהדרים). 

אלו למשל - מבדלים רציניים לשקילה. 

וכמובן רמת ביצועים למי שזה מה שמושך ומדבר (ולא חייבים בשביל זה פרימיום) 

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 12 דקות, lanosforce כתב:

בפיצ'רים בטיחותיים כמו השמעה של רעש לבן רגע לפני התנגשות (שיכול להציל מפגיעת שמיעה קטסטרופלית). 

חדש לי, מעניין. באיזה רכב זה קיים? אני מניח שמשהו ב high end.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מרצדס  e class ומעלה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

השמעה של רעש לבן רגע לפני התנגשות (שיכול להציל מפגיעת שמיעה קטסטרופלית).

רעש ורוד, לא לבן.

אותה אנרגיה לכל אוקטבה, לא לכל תדר.

זה לא שידעתי את זה לפני כן, אבל הסתקרנתי מהפיצ׳ר. סחתיין על הגרמנים - אין ספק שהם מצדיקים את הסטריאוטיפ של להיות יסודיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני הייתי מוותר על מותג פרמיום וקונה מאזדה CX3 ברמת אבזור Pure White,  שמרגישה בפנים יותר "פרמיום" מכמה רכבים עם סמל יוקרה שעלו כאן בשרשור.

המושבים משמעותית יותר נוחים מאשר במאזדה 2.

אמיניות גבוהה, שמירת ערך טובה, ביטוחים לא יקרים. והיא כן מהנה לנהיגה,  ברמת האבזור הספציפית עדיין השאירו מנוע 2.0 עם 156 כ"ס.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 13 שעות, lanosforce כתב:

ובסופו של דבר כיול מתלים קשיח למה? בגלל שרוצים שהדבר הזה גם יסע מהר וגם יתנהג טוב - ושני אלה מתנגשים ראש בראש עם - נוחות. 

יש רכבים שמתנהגים טוב ועדיין אינם קשיחים, וכבר לפני 30 שנה ידעו לבנות כאלו (אם כי תוספת המשקל של רכבים מודרניים מקשה על היישום). פיז׳ו 306 יכלה גם להתנהג מצויין וגם להיות נוחה. הבעיה היא שמתלים טובים עולים יותר ובעיקר... צמיגים רחבים ונמוכי חתך זה אסתטי. בנוסף לזה, כל החסרונות הדינמיים של צמיגים רחבים (למשל, הקושי לשלוט ברכב לאחר שאיבד אחיזה), כבר לא כ״כ רלוונטים כשיש ESP.

אז באמת, הרכבים המודרנים אינם נוחים במיוחד, וזה נכון גם לרכבי הפרימיום.

הם נותנים תחושת פרימיום אמיתית אבל נופלים בבידוד רעשים - מבחינת נוחות, ה2 טוענים שנוראית, מנסיעה ב3 סבירה לחלוטין וב6 פרימיום פלוס - קרש! לא נעים ולא נוח. 

אז אולי צריך לבחון כל דגם בפני עצמו במאזדה כי הם ממש מגוונים. 

לא הרגשתי משהו יוצא דופן בבידוד הרעשים ב-3. ה-2 אכן מאוד לא נוחה. ה-3 שנהגתי בה הייתה גירסת הליסינג, מה שאומר צמיגים בחתך פחות נמוך, שזה דווקא יתרון. נוחות הנסיעה הייתה פ׳סדר. כביכול פחות רכה מפיז׳ו 2008, למשל, אבל אני מעדיף רכב קצת פחות רך אבל גם פחות מתנדנד על מתליו. 

מבחינת איכות גימור, יש דברים שבביקורות לא כ״כ שמים לב ולא מספרים. למשל, הרזולציה של המסך וכמה טוב/רע הוא מגיב ללחיצות ו/או תפעול כפתור. זה מאוד משפיע על חווית המשתמש. 

אבל הנקודה היא אותה נקודה, מה מקבלים ב-A3 שלא מקבלים בסקודה/VW ששווה את תוספת הכסף?

אבל יש מקרים שבהם כן כדאי להתאמץ - אם מדובר במערכת סטריאו טובה

עזוב. את זה אפשר להתקין אחרי הקנייה, בטח יותר טובה ממה שהרכב הגיע איתה.

אם מדובר בפיצ'רים בטיחותיים כמו השמעה של רעש לבן רגע לפני התנגשות

נו, באמת אחד הפיצ׳רים המרכזיים שאפשר לחשוב עליהם...

כמה אקסטרה היית שם, בכסף, בשביל לקבל פיצ׳ר כזה, במעמד הקנייה?

אם מדובר בשמשות כפולות (בידוד אקוסטי וטרמי נהדרים). 

לאיזה רכב יש שמשות כפולות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 11 שעות, vladclar כתב:

אני הייתי מוותר על מותג פרמיום וקונה מאזדה CX3 ברמת אבזור Pure White,  שמרגישה בפנים יותר "פרמיום" מכמה רכבים עם סמל יוקרה שעלו כאן בשרשור.

המושבים משמעותית יותר נוחים מאשר במאזדה 2.

אמיניות גבוהה, שמירת ערך טובה, ביטוחים לא יקרים. והיא כן מהנה לנהיגה,  ברמת האבזור הספציפית עדיין השאירו מנוע 2.0 עם 156 כ"ס.

חבר קנה 3 רגילה אבל החליף לה את הסלון לPURE WHITE והוסיף לה כמה דברים חיצוניים - לגמרי בטוב טעם - והשאיר את הצמיגים עם החתך הגבוה יותר. 

אחת ה3 היותר יפות. 

לפני כשעה, falou כתב:

לא הרגשתי משהו יוצא דופן בבידוד הרעשים ב-3

אם תפתח את כיסויי הכנפיים הפנימיים למשל בתא המטען ואת שטיח הרצפה - לא רק שלא תמצא שם שום בידוד אקוסטי - גם תגלה שכל התוספות של האלקטרוניקה מחוברות באזיקונים (תעשייתיים) לפח הרכב. תנסה להתקין מערכת בדבר כזה ואתה תתחיל להבין איפה החביאו לך מכשירים ברכב. מנסיון.

לפני כשעה, falou כתב:

אבל הנקודה היא אותה נקודה, מה מקבלים ב-A3 שלא מקבלים בסקודה/VW ששווה את תוספת הכסף?

מחזיק מפתחות לשים על השולחן של הבר - באמת, זה בערך מסתכם שם. 

לפני כשעה, falou כתב:

כמה אקסטרה היית שם, בכסף, בשביל לקבל פיצ׳ר כזה, במעמד הקנייה?

לא הייתי - אבל אם היה לי תקציב שמאפשר לשקול כמה מתחרות בקטגוריה - זה בהחלט משהו שהייתי רוצה. 

לפני כשעה, falou כתב:

לאיזה רכב יש שמשות כפולות?

לDS שהיתה לי היו.

לכל טסלה 3 יש (ועוד השמשה עבה) 

להמון גרמניות - לחלק מרמות האבזור וגם רשימת התוספות צריכות להיות שמשות כפולות. 

למשל בסובארו משנת 2015 - השמשות מטופלות להיות חסם רעש אקוסטי - ללא קשר לפרימיום או לא. 

לפני שעה, falou כתב:

עזוב. את זה אפשר להתקין אחרי הקנייה, בטח יותר טובה ממה שהרכב הגיע איתה.

זה פחות או יותר ה"קטע" שלי הרי אבל זה לא לכל אחד - לזרוק דרבוקה בתא מטען ולהתחיל למתוח חיווט ומגברים - ועוד היום שכמעט כל רכב חדש מצריך פרוייקט אינטגרציה בשביל להתקין בו מערכת באמת טובה שלא לדבר על נגן חיצוני לרזולוציה גבוהה - זה ממש לחולים לדבר. 

אדם נורמטיבי היום רוצה שכל המערכות האלו יהיו מוטמעות ברכב ויהיו שקופות בחוויה שלהן - והאמת, בצדק. 

אממה - לרכבים העממיים יותר - כן, יש היום אפשרויות להתקין "מיקרו" מערכות שמתפקדות ברמה מעולה וניתן להסליק אותן למקומות ברכב שהם בין המתכת לריפוד של המפעל וגם יש פתרונות באס מעולים - מה גם שרוב היצרנים היום כבר מאפשרים רמקולים גדולים בדלתות או ברצפה או בקיר האש במידות של 8 אינטש או 6*9 וכבר אין צורך אמיתי בסאב וופר - וגם לסאב וופרים יש היום פתרונות מעוררי התפעלות. 

Pioneer TS-X150

פורסם

אני הייתי מציע קצת משהו שונה 

לקסוס UX אולי היא לא הכי ספורטיבית אבל היא כן מרגישה יוקרתית איכותית 

אמינה וגם תהיה חסכונית בגרסת הייבריד 

ואם בכל זאת רוצה הוט האצ' 

כדי להציץ בA3 אבל נוחות אין שם .

בתקציב כזה אישית אני מחפש נוחות מבית לקסוס .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

היי כולם עדכון נוסף:

הלכתי לסוכנות רכבים ומצאתי bmw 118i M-sport עם 57000 אלף קילומטר שהיה רק של אחד העובדים בסוכנות

עלה לכביש ממש בתחילת 2021, יעבור דוח בלק״ר. 

השאלה אם זה לא יותר מדי ק״מ לזמן כזה על הכביש? מה אומרים?

פורסם

57,000 לשלוש שנים זה סביר לגמרי, רק מעט מעל הממוצע.

מבחינת בלאי כבר יותר משנה אם הרכב עשה את זה בנסיעות בינעירוניות או עירוניות.

פורסם
לפני 17 דקות, emkat98 כתב:

היי כולם עדכון נוסף:

הלכתי לסוכנות רכבים ומצאתי bmw 118i M-sport עם 57000 אלף קילומטר שהיה רק של אחד העובדים בסוכנות

עלה לכביש ממש בתחילת 2021, יעבור דוח בלק״ר. 

השאלה אם זה לא יותר מדי ק״מ לזמן כזה על הכביש? מה אומרים?

נשמע סביר לחלוטין ורכב על פניו יפהיפה.

תבדקי שאין נזילות שמן ממכסה שסתומים ובית פילטר (בימרים ידועים לשמצה בשנים האחרונות לבעיות אטמים) ושהשמן נקי, מריח לא שרוף ושהוא מלא). 

תדרשי להניע את הרכב הנעה קרה ותשימי לב לרעשי שרשרת חריגים אם ישנם. 

כמובן מעבר לזה לקחת את הרכב לבדיקה ולא לסמוך על בדיקת הקניה שמציגים לך. ואם מציעים לך לגשת למכון מסויים - דווקא אליו, לא לגשת. 

בהצלחה. 

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...