Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת תשריט בית משותף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הנפקתי נסח טאבו בעלות 16 ש"ח באופן מקוון באתר משרד המשפטים. 

המסמך מילולי בלבד. 

איך אוכל לקבל את תשריט הבניין המשותף ולהצליב עם הנתונים המילוליים? 

תודה. 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

לא נראה שהנפקת את הטופס הנכון, שאני הנפקתי קיבלתי שירטוטים שלא חלמתי שהם קיימים, היה חסר רק מנהרות חמאס

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כמה דרכים

תריץ גוגל על 

1. תיק בניין + שם יישוב

2  לכתוב gis ושם יישוב - אבל זאת מערכת מסובכת טיפה, אבל נהדרת עם תצ"א.

יכול לשלוח לי בפרטי כתובת. אשלח לך קישור

הקישור ששמו פה לדעתי טוב לבתים שיש להם טאבו מוסדר. הוא חשוב מאוד והוא בנוסף למה שכתבתי. מה שכתבתי יכיל גם שינויים מאוחרים יותר. נניח אישור פרגולה.

מה גם הרבה פעמים המסמכים בו פחות ברורים ונראים כמו סריקה של סריקה.

אצלי זה היה אב של בדיקת נכס, עוד לפני שמגיע לראות אותו, ככה לפעמים מפיל בטלפון

פורסם

התשריט שהוצאתי מהלינק שנתקו צרף מספק אותי. 

באתר העיריה השרטוטים קיימים כי כבר השתמשתי בהם, אבל כרגע בגלל המצב, לפחות בחיפה חסמו את הגישה. 

נב

באתר העיריה אין שיוך של השטחים לדירות וזה מה שהייתי צריך. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ה-gis הוא מערכת מידע גיאוגרפית.

אין בה שום התיחסות פרטנית לגבי חוקיות/אי חוקיות של בניה בגו"ח מסוים.

ניתן להפעיל שכבות מידע רבות מאד ע"ג המפה/תצ"א, ולקבל הרבה מידע לגבי תחולה של תבע"ות, יעודי שטחים, גבולות וכו' אבל זה לא ממש רלוונטי לנושא השאלה.

בארכיוני הוועדות ישנן בדרך כלל התכניות של ההיתר האחרון שאושר, אבל זה לא ממש עוזר לגבי הצמדות ושיוכי שטחים.

כשצריך תשריט או תקנון בית משותף, אין לזה תחליף, וצריך לשלם את 35 השקלים

כדי לקבל את אותה תכנית.

האיכות הגרפית של התשריט תלויה הרבה בגילו של הבניין. 

בשני העשורים האחרונים, דורשים מאיתנו קובץ pdf וקטורי, שעולה לארכיון והוא יהיה תמיד נהיר וקריא. כשהבניין שורטט ידנית, אז תהיה  סריקה, לפעמים של מסמך שכבר הצהיב והתפורר בארכיון הפיזי עד שנסרק.

אין מה להלין על משרד המשפטים בעניין זה- יחסית לאיכות הדיגיטציה של ארכיוני הולת"בים, הם עשו עבודה יסודית וטובה.

(והמסמכים שלהם גם מגיעים עם חתימה דיגיטלית/שובר מקוריות).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתה איש המקצוע כאן. אני כולה נקרא לי משתמש מתקדם.

אני נעזר במערכות האלה כדי לבדוק דירות שמוצעות למכירה בעיר גדולה.

ועוזר גם לחברים.

ממה שנתקלתי בו - בניינים לא כאלה חדשים - לפעמים תקנון הבית המשותף נראה כמו צילום של הגמושקא שיש דרך התיק בניין. אבל כן, רק שם אפשר לראות בהרבה מקרים את ההצמדות כמו שצריך. גם אם היו שינויים, הם אמורים להשתקף שם.

בנוסף, תקנון בית משותף - למיטב הבנתי פשוט לא קיים לכל בניין שאין לו טופס 4. ונתקלתי בבניינים שלמים כאלה.

לגבי מערכת הgis, לדעתי היא מצויינת וחבל שהיא לא מוכרת.

היא מקשרת אותך גם לתיק בניין ולכל מה שרלוונטי, וגם אתה בקלות יכול לראות מה קורה בסביבת הדירה שלך.

יש שם את תצלומי תצ"א לפי שנים. נהדר.

נניח לשים מפת סטטוסים של תמא 38. כמו רמזור כזה של תמא 38. חסך לי ללכת לראות דירות - נניח דירה ששמו אותה בשוק יום אחרי שהבניין ליד קיבל אישור סופי לתוכנית התמא...

הדירה פונה לתוך הבניין שעתיד לעבור תמא. מכיוון שתמא יכול להיות גם 20 שנה, שיחת טלפון קצרה למפרסם המודעה, העלאתה שאני צודק. הבן אדם רצה למכור ןלברוח בזמן לפני שיהיה מאוחר מדי. רק שאם הוא היה חכם הוא היה צריך לפרסם לפני שהתמא אושרה סופית.

• תוכן חדש...