Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נזילת שמן גיר מאזדה 2 2008 השמן יוצא מהמדיד אחרי נסיעות ארוכות בעיקר חשבתי שיש יותר מידי שמן חיכתי שיתרוקן לא נדלקת שום נורית והמדיד מראה שאין כלום אז מילאתי אם יש למישהו מושג בנושא אשמח לקבל תשובה .תודה

פורסם (נערך)

כמה שאלות:

1. האם הגיר מתנהג באופן תקין?

2.האם לאחרונה הגיר עבר תיקון/החלפת שמן גיר?

3. האם אתה בטוח שאין עודף שמן?

מפלס השמן גיר צריך להיבדק כאשר הרכב נמצא על משטח יחסית מפולס(לא בשיפוע) שטמפ' הגיר כ70מעלות, ידית ההילוכים בP השמן צריך להיות בטווח של HOT בין שני הסימונים.

לפי התיאור שלך במצב תקין לא אמור לקרות מצב שהשמן יצא דרך קנה המדיד אלא אם כן או שהגיר מתחמם יתר על המידה כתוצאה מבעיה, למשל החלקות, התחממות יתר של המנוע או עודף שמן.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
פורסם

1.בהעברה מהילוך להילוך הוא מותח את הטור ל3 לפעמים קצת יותר

2. אני ממלא שמן גיר לא ידוע לי שעבר טיפול בגיר

3. אין עודף חיכיתי שיגמר השמן במדיד לקח איזה שבוע וחצי בערך והיום בדקתי לא היה כלום במדיד אז הייתי חייב למלאות 

פורסם (נערך)

אהה, מסביר הכל, אגב ערכתי את ההודעה הקודמת.

יש לך איבוד שמן גיר כתוצאה כנראה מנזילה, אתה סוחב עם בעיה שידועה מראש, כנראה הגיר כבר נטחן בפנים ומחליק ולכן השמן רותח.

גש למוסך לאבחון הבעיה, לדעתי לא טיפלת בה בזמן ויתכן והנזק לגיר נגרם אבל אולי אפשר להציל את המצב. בגיר לעולם לא יחסר שמן.

ושאלה נוספת: באיזה שמן גיר אתה משתמש בדיוק?

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • רעיון טוב! 1
פורסם

בכל אופן תצטרך אבחון לבעיה הזו.

לחץ יווצר ממצב של עודף שמן או רתיחת הנוזל.

ברכבך נשם הגיר הוא קנה המדיד, באמצע שלו יש צינורית גומי שתפקידה להעביר את אדי השמן אל קנה המדיד ומשם החוצה, אמנם כמות האדים נמוכה מאוד עד אפסית, כאשר היא מוגזמת כפי שאתה מתאר זה דורש בדיקה יסודית.

• אהבתי 1
פורסם

מה מראה לך במדיד? בדיקה בפועל צריכה להיות שהרכב מונע וחם אחרי נסיעה 20 דקות.

ובנוסף במצב קר מה מראה לך במדיד?

איזה שמן אתה מוסיף? 

פורסם

חיכתי שיתחמם אחרי כמה זמן שלא מילאתי והמדיד היה ריק אז מילאתי מוזר לי שאין נורית מנוע. שהרכב קר עדיין לא בדקתי אבדוק בקרוב

פורסם

נתקלנו בבעיה דומה במאזדה 2 2011 שלנו עוד בתקופת האחריות על הרכב (יד ראשונה, הרכב עדיין במשפחה)

יציאת השמן מהמדיד (ומשם הרטבת כל החלק העליון באזור) התרחשה בעיקר כאשר היתה הורדת  הילוך ועלית טורים

לאחר מס' ביקורים במוסך שירות מאזדה (ונסיונות שונים ומשונים מטעמם) הוחלף חיישן (סליחה, לא זוכר את השם) והבעיה נפתרה

לא נדלקו נורות שהעידו על תקלה בחיישן...

פורסם

גם אני חשבתי ככה אז בדקתי כל פעם. הפסקתי לבדוק ואחרי שבוע וחצי בערך בדקתי שהרכב במישור  אחריהרכב דולק יותר מחצי שעה של נסיעה בתוך העיר ולא היה כלום במדיד

אני שם שמן גיר אדום

• תוכן חדש...