Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת נוזל בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, 

הולך לבצע החלפה של נוזל בלמים באופן עצמאי, יש לי מספר שאלות ברשותכם. 

1. צינור באיזה קוטר צריך כדי לחבר לפטמת ניקוז של נוזל בלמים? ומאיפה ניתן להשיג? 

2. כמה ליטר של נוזל בלמים צריך למאזדה 3 (שנה 2015)? חצי ליטר מספיק?

3. בשיטת הפמפום, בהרבה סרטונים ראיתי שלוחצים על דוושת הברקס עד הסוף כדי להוציא את הנוזל החוצה, ובחלק מהמקומות קראתי שזה דווקא לא בריא ועדיף ללחוץ חצי מהלך או 3/4 מהלך. זה נכון? למה זה צריך להיות ככה?

פורסם

עשיתי זאת בעבר והכל בסדר גמור. 

מהניסיון שלי מוסכים אוהבים ״לחפף״ בהרבה דברים, לעבוד מעט ולהרוויח הרבה, כך שלא כולם באמת מנקזים את כל הנוזל מהמערכת, אלא רק מהמיכל. וזה גרוע כי הם לא עשו בזה בעצם כלום. לכן אני משתדל לעשות בעצמי מה שאפשר. 

בכל מקרה, אשמח לשמוע על מוסך אמין, מקצועי ולא יקר באזור המרכז (רחובות-נס ציונה-ראשל״צ). 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

קודם כל מאוד לא ממליץ לבצע במוסך כי רובם כמו שאמרת לא מנקזים באמת את כל הנוזל ואפילו לא את חלקו.

אני מאוד ממליץ לרכוש מכשיר ניקוז מאליאקספרס, עולה כ 100 שח ועושה את החיים קלים, בשיטת הפמפום יש סיכוי לפספס, ופה זה הרבה יותר פשוט, לגבי קוטר הצינור אני חושב שזה משתנה בין הרכבים ואין בהכרח סטנדרט לגודל פטמת הניקוז, המכשיר הנ״ל מגיע עם מספר מתאמים, מחברים לפטמת הניקוז של כל גלגל בנפרד פמפמים ולא שוכחים מדי פעם להוסיף נוזל חדש דרך המיכל.

חצי ליטר אמור להספיק אבל להחלפה מלאה ללא זכר לנוזל הישן אפשר לרכוש ליטר.

למתקדמים יש את מכשירי הניקוז של motive (כ 200 שח מאמזון) ושם אתה כבר מקבל מכשיר שעושה לך את העבודה תוך כמה דקות.

Miata ND2

פורסם
לפני 49 דקות, Or05230 כתב:

קודם כל מאוד לא ממליץ לבצע במוסך כי רובם כמו שאמרת לא מנקזים באמת את כל הנוזל ואפילו לא את חלקו.

אני מאוד ממליץ לרכוש מכשיר ניקוז מאליאקספרס, עולה כ 100 שח ועושה את החיים קלים, בשיטת הפמפום יש סיכוי לפספס, ופה זה הרבה יותר פשוט, לגבי קוטר הצינור אני חושב שזה משתנה בין הרכבים ואין בהכרח סטנדרט לגודל פטמת הניקוז, המכשיר הנ״ל מגיע עם מספר מתאמים, מחברים לפטמת הניקוז של כל גלגל בנפרד פמפמים ולא שוכחים מדי פעם להוסיף נוזל חדש דרך המיכל.

חצי ליטר אמור להספיק אבל להחלפה מלאה ללא זכר לנוזל הישן אפשר לרכוש ליטר.

למתקדמים יש את מכשירי הניקוז של motive (כ 200 שח מאמזון) ושם אתה כבר מקבל מכשיר שעושה לך את העבודה תוך כמה דקות.

מחזק את מרבית הדברים. אוסיף רק שבמיאטה יש בוודאות צורך ביותר מחצי ליטר, ומאמין שגם במאזדה 3 צריך יהיה כמות דומה. ממליץ גם לראות את הסרטון של ChrisFix שמדבר על כלל השיטות של החלפת נוזל בלמים ועל בעיות נפוצות.

פורסם

יש כאן פרויקט  מצולם של החלפה שביצעתי לפני קצת יותר משנה 

הקוטר הפנימי של הצינור שמתלבש על הניפל אצלי 5 ממ  לקחתי מידה עם קליבר ממליץ לך גם

צינורות הזמנתי מעלי אפשר גם בארץ פשוט תחפש בגוגל

לדעתי תצטרך לפחות ליטר להחלפה מלאה ברוב הרכבים זו כמות מספיקה ,חצי ליטר לא יספיק.

פורסם (נערך)

תעשה את זה בפעם הראשונה עם מישהו שיש לו נסיון. זה סכנת נפשות.

השיטה של דל הפימפום הכי קל והכי קלאסי . לא חושב שיש הבדל אם הדוושה עד הסוף או לא. 

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...